Απάντηση: Βαψιμο σε σκουρια!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι που εχω στο μυαλο μου να κανω...
Τα καγκελα του κινητηρα της μηχανης (διτροχη, οχι μηχανη = κινητηρας αυτοκινητου), εχουν παρουσιασει σκουρια και θελω να τα βαψω.
Σκεφτηκα να ξυσω ωστε να βγει το παλιο χρωμα και μετα.... ελα μου ντε!
Επιλογη 1: αφου βγει το χρωμα ασταρι και βαψιμο
Επιλογη 2: αφου βγει το χρωμα ψυχρο γαλβανι, ασταρι και βαψιμο
Επιλογη 3: αφου βγει το χρωμα σταθεροποιητη σκουριας, ασταρι και βαψιμο
Γνωριζει κανεις απο τα παραπανω ωστε να βοηθησει; Δεν θελω να κανω μια δουλεια τωρα και του χρονου να το ξανακανω!
Εχω σκεφτει και τη λυση της ηλεκτροστατικης αλλα το κοστος ειναι σχεδον 2πλασιο και παραπανω απο τα υλικα που θα αγοραζα για να το κανω μονος (θα εχω και την ηθικη ικανοποιηση...)
...ιδανική λύση , κατ' εμένα φυσικά , η Νο 2../..τέλεια , αρκεί να βγεί ΟΛΟ το χρώμα και η ΣΚΟΥΡΙΑ , να μη μείνει ούτε κόκος !!!..καλή επιτυχία...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
...ιδανική λύση , κατ' εμένα φυσικά , η Νο 2../..τέλεια , αρκεί να βγεί ΟΛΟ το χρώμα και η ΣΚΟΥΡΙΑ , να μη μείνει ούτε κόκος !!!..καλή επιτυχία...
Χρονο για τριψιμο εχω απεριοριστο! Εχω και σβουρακι να βοηθησει την κατασταση!
Επειδη ομως δεν εχω δουλεψει ποτε με ψυχρο γαλβανι δεν ξερω τι ακριβως παιζει με αυτο το υλικο...
Το περναω, το ξυνω, μετα ριχνω ασταρι, το ξαναξυνω και μετα βαφω;
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Χρονο για τριψιμο εχω απεριοριστο! Εχω και σβουρακι να βοηθησει την κατασταση!
Επειδη ομως δεν εχω δουλεψει ποτε με ψυχρο γαλβανι δεν ξερω τι ακριβως παιζει με αυτο το υλικο...
Το περναω, το ξυνω, μετα ριχνω ασταρι, το ξαναξυνω και μετα βαφω;
..θα ρωτήσω αυτόν που μας έκανε μιά τέτοια δουλειά ( στούς δικούς μου και άλλους γνωστούς ) σε κάγκελα που βρίσκονται σε μέρος με δύσκολες συνθήκες ( κοντά σε θάλασσα ) πρίν από 11 χρόνια και δεν έχουν κάνει κίχ ακόμα !!!!..είναι Αρμένης , αν αυτό σου λέει κάτι...αυτοί είναι οι καλύτεροι μαστόροι σε τέτοια πράγματα../..μόλις βεβαιωθώ για την σειρά θα σε ενημερώσω...
δωστα για νικελομα και τελος η δισκολη δουλεια .
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Οκκκ! Θα περιμενω!
Λοιπόν άκου τη διαδικασία../..φλόγιστρο να βγάλεις όλη την μπογιά από την επιφάνεια που θέλεις να βάψεις..αν δεν σε βολεύει το φλόγιστρο , μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρεμούβερ..το απλώνεις πάνω στο χρώμα με πινέλο ( προσοχή !!!!είναι καυστικό..) και μετά από 10 – 15 λεπτά που θα έχει φουσκώσει το χρώμα , το ξύνεις με τροχισμένη σπάτουλα να φύγει τελείως../..αφού βγάλεις το χρώμα , πρέπει να τρίψεις με πατόχαρτο και να αφαιρέσεις τελείως τη σκουριά../..τρίβεις πάλι με ψιλότερα πατόχαρτα την επιφάνεια μέχρι να μην έχει καθόλου « αγριάδα » …στη συνέχεια περνάς δυο – τρείς στρώσεις ψυχρό γαλβάνι και σφού το αφήσεις να τραβήξει και να στεγνώσει τελείως , τότε περνάς από πάνω του άλλες δύο – τρείς στρώσεις αστάρι…και την άλλη μέρα βάφεις../..σου τα μεταφέρω ακριβώς όπως μου τα είπε ο μάστορας και τα έγραφα στο χαρτί…/..να μη ξεχάσω να σου πώ ότι τις στρώσεις στο γαλβάνι και στο αστάρι , τις περνάς σε διαστήματα των 15 – 20 λεπτών .
..ότι άλλο θέλεις ρώτα με…
Μια χαρα! Ειχα βγαλει το χρωμα οποτε τωρα το απογευμα εχει βαψε - βαψε και ξανα βαψε!!!
Θενς μαν!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Μια χαρα! Ειχα βγαλει το χρωμα οποτε τωρα το απογευμα εχει βαψε - βαψε και ξανα βαψε!!!
Θενς μαν!
..καλή επιτυχία..βάλε καμιά φωτό όταν με το καλό το τελειώσεις...
To project ξεκινησε χθες απογευματοβραδο και σημερα τελειωσε με την τοποθετηση των καγκελων πανω στη μηχανη παλι...
Φωτο δεν εχει απο την διαδικασια γιατι τα χερια ηταν μεσα στη μουτζουρα και δεν ηθελα να πιασω κινητο κτλ..
Ευχαριστω για τις λεπτομερειες και την βοηθεια!