Πληροφοριες σχετικα με Diesel σε τελη κυκλοφοριας, ασφαλειες αλλα και γενικα....
Καλημερα σε ολους και καλη μεγαλη βδομαδα!
Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος γνωριζει για τα τελη για τα Diesel,
ειναι πιο φθηνα σε συγκριση με τους βενζινοκινητηρες; Οι ασφαλειες το ιδιο; Τι παιζει; Πως μπορω να τα υπολογισω;
Αλλα και γενικα για τα Diesel στο χρηματικο επιπεδο θα βοηθουσε.... Για τα σερβις τι ξερετε; Και οτι αλλο θα ηταν καλο....
Ευχαριστω προκαταβολικα!
Απάντηση: Πληροφοριες σχετικα με Diesel σε τελη κυκλοφοριας, ασφαλειες αλλα και γενικ
Ξεχασα να αναφερω οτι οι ερωτησεις-αποριες σχετιζονται απο 1,9 μεχρι 2,0λιτρο πετρελαιοκινητηρα...
Απάντηση: Πληροφοριες σχετικα με Diesel σε τελη κυκλοφοριας, ασφαλειες αλλα και γενικ
Mike για τα service υπολόγισε ακριβώς τα ίδια με έναν βενζινοκινητήρα πλην των μπουζί...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Mike για τα service υπολόγισε ακριβώς τα ίδια με έναν βενζινοκινητήρα πλην των μπουζί...
...Teo , γνωστός μου που έχει Citroen Diesel μου έχει πεί ότι τα σέρβις ειναι πιό ακριβά στα Diesel...δεν ξέρω γιατί...αλλά μου έχει πεί επίσης ότι τα θέλει πιο αραιά , όπως και ότι είναι τεράστια η διαφορά στο θέμα καύσιμο...καταναλώνει πολύ λιγότερο απο τη ρουφήχτρα το βενζινοκίνητο που είχε πρίν...για τα τέλη δεν έχω ιδέα τι παίζει../..πάντως σε γενικές γραμμές πρέπει να είναι πιο οικονομικό απο τα βενζινοκίνητα , πιο αξιόπιστοι κινητήρες και γενικά πιο συμφέρον τελικά για το χρήστη του...
Μολις εμαθα οτι 2,0λιτρο εχει 660 ευρω τελη κυκλοφοριας.... Δεν ξερω αν παιζει κατι και ειναι τοσο υψηλο το ποσο.!!
Πιο αξιόπιστοι κινητήρες σίγουρα jason!
Για το θέμα των ακριβών service, από τη στιγμή που μιλάμε για αντιπροσωπείες, μάλλον είναι θέμα του εκάστοτε piasekolo όπως λες! :whip:
Τώρα για το πιο αραιά... δεν νομίζω! Τα λάδια έχουν ακριβώς την ίδια διάρκεια με τους βενζινοκινητήρες (πχ 7.500km τα 10w/40 & 15.000km τα 5w/30), όπως και τα φίλτρα, οπότε απλώς αφήνουμε τα μπουζί απ έξω. Βέβαια οι αντιπροσωπείες πλέον λένε κάτι αστρονομικά νούμερα σε κάθε είδος κινητήρα, πχ ο αδερφός μου που έχει το Fiesta (1.2 βενζίνη), αλλαγή λαδιών 10w/40 του έχουν κάθε 25.000km!! Αν είναι δυνατόν δηλαδή...
Mike 660 έχουν τα δίλιτρα βενζίνης... Το ίδιο είναι και στο diesel??
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Mike 660 έχουν τα δίλιτρα βενζίνης... Το ίδιο είναι και στο diesel??
Τα μοντελα ειναι Seat Altea XL 2.0 170HP & BMW 118 2.0 150HP... Ειναι πετρελαια και μολις μου απαντησαν σε μηνυμα που τους εστειλα και μου ειπαν αυτο το ποσο για τα τελη!!
Ψάχνοντας παντού το μόνο που βρήκα ήταν αυτό:
από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 €
από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 €
από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 €
από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε. 135 € :smoke:
από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε. 240 €
από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 €
από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 €
από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 €
από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 €
από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 €
από 4001 κ.ε. και άνω 1320 €
...άρα μάλλον δεν έχουν διαφορά diesel με βενζίνη στα τέλη, γιατί πουθενά δεν αναφέρεται το καύσιμο, παρά μόνο τα κυβικά!
Ναι σωστα και πολυ βοηθητικη η λιστα που εβαλες, εκτος βεβαια αν μιλαμε για 10/2010 και μετα γιατι εκει μιλανε οι ρυποι.... και εκει τα ντιζελακια τα ποσα που δινουν ειναι γελοια!
Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γρ. εκπομπών σε ευρώ για αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:
• 0 – 100 (γρ./χλμ.): 0 ευρώ
• 101 – 120 (γρ./χλμ.): 0,90 ευρώ
• 121 – 140 (γρ./χλμ.): 1,10 ευρώ
• 141 – 160 (γρ./χλμ.): 1,70 ευρώ
• 161 – 180 (γρ./χλμ.): 2,25 ευρώ
• 181 – 200 (γρ./χλμ.): 2,55 ευρώ
• 201 – 250 (γρ./χλμ.): 2,80 ευρώ
• Άνω των 251 (γρ./χλμ.): 3,40 ευρώ
Αυτό εννοείς Mike? Βασικά δεν το έχω καταλάβει πως πάνε αυτά με τους δήθεν "ρύπους"...