Απάντηση: Selenia τέλος??
Βρηκα στο νετ ενα eshop selenia --> http://selenia.gr/el/
και αυτο που δειχνει οτι η Petronas εχει την Selenia ή τελος παντων συνεργαζονται --> https://www.pli-petronas.com/products/am_selenia.aspx
Εγώ που πήρα την Πεμτη και πήγα στην αντιπροσωπία εδώ στην Ελευσίνα γιατί μου κάνει καλές τιμές, μου είπα ότι δεν έχει λόγο κόστους ,ότι είναι ακριβά δηλαδή και μου πρότεινε κάτι bilstein τα οποία και δεν πήρα .
Σόφο ναι, ότι συνεργάζονται το ξέρω! Απλώς μου φάνηκε πολύ παράξενο που είπε πως δεν θα ξαναβγούν τα selenia και δεν ξέρω αν ισχύει... Στο google πάντως δεν βρήκα κάτι!
Ίσως βέβαια να αλλάξουν επωνυμία και απλά να γίνουν petronas 20k πχ... Παράξενο όμως!
Jim σου είπαν για Bilstein λάδια? Υπάρχει τέτοιο πράγμα?
Ναι τα είδα με τα μάτια μου σίγουρα!!
Πλέον μένει μόνο να δούμε και Castrol αμορτισέρ... Χαχαχα!
Χαχαχα...παντος τεο τ castrol ειναι υ καλυτερα για εμενα εγω αυτα βαζω!
Castrol εβαζα στην μηχανη αλλα το εκαιγε πολυ ευκολα, δεν νομιζω να το βαλω στο αμαξι...
τωρα θα με πεις αλλο η μηχανη που εχει κοφτη στις 10.000 στροφες και αλλο το αμαξι αλλα η ασχημη εμπειρια παραμενει ασχημη!
Πριν καμιά βδομάδα πήρα τα Selenia Racing! Ε δεν έγινε και κάτι αν δεν γράφει το κουτί selenia, έτσι; Όλα καλά είναι :D
Παιδιά την Selenia την έχει πάρει η (ταϊλανδική? Ινδική? ή κάτι τέτοιο) petronas εδώ και πολλά χρόνια...η οποία τώρα είδα βγάζει και κάτι καινούργια λάδια τα Syntium petronas τα οποία δεν μου γεμίζουν το μάτι.
Να έχει σταματήσει η παραγωγή τους πιστεύω πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ άλλωστε είναι και το εργοστασιακό λάδι για όλο το fiat group!
Κι εγώ αύριο Δευτέρα είμαι για service οπότε θα πάω απο το μαγαζί που αγοράζω ανταλλακτικά να πάρω τα selenia 20K κλασικά (8 ευρώ το λίτρο ! ) και θα κάνω και μια ερώτηση σχετικά με αυτά που λέτε.
Και να κάνω και μια παρένθεση, τις τελευταίες μέρες είχα καεί στον υπολογιστή με το να συγκρίνω τις αναλύσεις των λαδιών...
συγκεκριμένα είχα συγκρίνει
selenia 20k
agip sint 20000
castrol magnatec
shell helix hx7
όλα σε 10-40.
Επειδή τις ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ προδιαγραφές των λαδιών δεν ξέρω να τις ξεχωρίζω μου είπε ο μάστορας απο το συνεργείο μου τι σημαίνει το καθένα και αν πρέπει πχ στην Χ προδιαγραφή η τιμή να οσο μικρότερη ή όσο μεγαύτερη για να είναι καλύτερο το λάδι.Απο ερευνα στο internet επιβεβαιώθηκαν αυτά που μου είπε οπότε άρχισα να ψάχνω τις αναλύσεις των λαδιών και βρήκα οτι σε ΟΛΕΣ τις τιμές τα Selenia ήταν πολύ μπροστά
Μάλιστα μου έκανε εντύπωση οτι τα Selenia 20K alfa romeo σε κάποιες τιμές είχα ελαφρώς καλύτερα νούμερα απο τα 20k....
Οπότε επειδή έχει γίνει πολύς λόγος στο κλάμπ για τα λάδια, καταλήγουμε οτι όντως τα 20k είναι μακράν τα καλύτερα και στην τελική αρκετά οικονομικά (8Ε/λίτρο)
Σόρρυ αν βγήκα λίγο οφφ τόπικ αλλα επειδή ξεσκίστηκα στο ψάξιμο όφειλα να το αναφέρω κι εδώ για κάποιους που ίσως να μη το ήξεραν :)