Απάντηση: PC Masters τα φώτα σας!
Υπάρχει μια ρύθμιση για τον IDE controller που γίνεται μέσα από το device manager. Δυστυχώς είμαι εκτός και δεν μπορώ να το δω πώς ακριβώς είναι.
Κάτι τέτοια μου είχε κάνει και μένα παλιά ένα XP.
Εγω θα αρχιζα το back up απο χθες...
Πιστευω καλυτερα format για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο αλλα και παλι δεν ειμαι ο pc master που τα γνωριζει ολα τελεια!
Thanks Μιχάλη, δεν βιάζομαι! Όποτε το βρεις μου λες. :)
Σόφο αυτό σκεφτόμουν κι εγώ αλλά λέω ας του δώσω μια ευκαιρία να το παλέψω. Συν του ότι μ'αρέσουν λίγο αυτές οι προκλήσεις (aka μαζόχα)!
Δοκίμασε και το Advanced SystemCare από την Iobit key για ενεργοποίηση θα βρείς σίγουρα με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ.Αν φτάσεις για να το κάνεις φορματ και υπάρχει ακόμα το recovery partition είναι ακόμα πιο εύκολη διαδικασία.
Προσπάθησε ( αν δεν το έχεις ήδη κάνει ) , την επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη κατάσταση , αν θυμάσαι περίπου πότε λειτουργούσε σωστά../..τα συμπτώματα που αναφέρεις "οδηγούν" σε πολλά συμπεράσματα που αν αρχίσουμε να τα λέμε περισσότερο θα σε μπερδέψουν../..στα notebook πάντως αυτό σηνήθως συμβαίνει όταν αρχίζει να τα "ψιλοπαίζει" κάποιο απο τα module της μνήμης ../..καλά "ξεμπερδέματα" !!!!...
P/s../..το service pack 3 πότε το πέρασες ???...είναι ξέρεις γενικά "πολύ βαρύ φορτίο" ιδιαίτερα για σχετικά πιο παλιά μηχανάκια...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!
Άκη το Advanced SystemCare τι κάνει; Σε ρωτάω γιατί η διαδικασία downloading-install-process μπορεί και να μου πάρει ώρες έτσι όπως πάει!
Jason θα το δοκιμάσω φίλε, αν και μέχρι τώρα ποτέ και πουθενά δεν ολοκλήρωσα επαναφορά συστήματος (αλήθεια έχει δουλέψει σε κανέναν?). Κι εγώ ψιλιάστηκα τη μνήμη και ψάχνω την παλιά μου να την αντικαταστήσω καθώς την είχα αναβαθμίσει σε 2GB μόλις το πρωτοπήρα.
Το SP3 το πέρασε όταν είχε πρωτοβγει μόνο του από το windows update.
Πριν αρχίσεις τα φορματ, ανοιξε τον device manager, πήγαινε στον σκληρό δίσκο και δες σε τι mode δουλεύει. Κανονικά πρέπει να είναι σε DMA if availiable και από κάτω π.χ. Ultra DMA 3. Αν δεν ισχύει άλλαξε το και reboot. Υπάρχει περίπτωση να μην το δεχτεί κατά την επανεκίνηση να στο ξαναλλάξει. Ψάξε λίγο στο google για προγραμματάκι που το επαναφέρει. Είναι μια χαζομάρα των XP που εμένα με ταλαιπώρησε πολύ καιρό. Καλή υπομονή και ψάξιμο
Ευχαριστώ για την απάντηση. Μόλις ελέγχθηκε φίλε μου και (δυστυχώς;..) είναι όντως όπως το είπες αρχικά. DMA if available και από κάτω Ultra DMA 5.
Θα μιλησετε ΕΛΛΗΝΙΚΑ εσεις οι απο πανω;;;
Σαν κινεζικα με φαινονται ολα αυτα...!