-
Μυωπία τέλος με εγχείρηση Laser?
Βρήκα το παρακάτω κείμενο σε ένα site και θα ήθελα πληροφορίες αν ξέρει κάποιος αν ισχύουν...τι άποψη έχετε για το θέμα ρε παίδες?
Για μυωπία μέχρι 4 βαθμούς
Φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή (PRΚ)
Χρησιμοποιούνται ακτίνες τύπου Excimer Laser για τη φωτοαφαίρεση τμήματος του κερατοειδή σε συγκεκριμένο βάθος. Αυτό οδηγεί στην ελάττωση της διαθλαστικής του δύναμης, με αποτέλεσμα τη διόρθωση της μυωπίας. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Μετεγχειρητικά: Υπάρχει λίγος πόνος, ενώ χρειάζεται για τρεις περίπου μήνες η καθημερινή χρήση κορτιζόνης και τεχνητών δακρύων, ώστε να αποφευχθεί η ξηροφθαλμία.
Για μυωπία άνω των 4 βαθμών, υπερμετρωπία και αστιγματισμό LASIK (Κερατοσμίλευση):
Αποτελεί συνδυασμό μικροχειρουργικής και επεμβάσεων με Excimer Laser. Γίνεται ένα επιφανειακό κόψιμο του κερατοειδή, με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου. Έτσι, δημιουργείται ένα μπροστινό κερατικό πέταλο το οποίο ανασηκώνεται και εφαρμόζεται το Excimer Laser. Στη συνέχεια επανατοποθετείται στη θέση του και κολλάει πάνω στον υπόλοιπο κερατοειδή. Πλεονεκτήματα: Η τεχνική δεν είναι ιδιαίτερα διεισδυτική, με αποτέλεσμα η επούλωση να είναι πιο σύντομη. Μετά την επέμβαση ο ασθενής δεν πονάει και η όρασή του αποκαθίσταται γρήγορα, ενώ η χρήση κορτιζόνης γίνεται για μια εβδομάδα.
Θυμηθείτε:
Τα Laser, όπως και κάθε άλλη τεχνική διαθλαστικής χειρουργικής, έχουν κάποιες πιθανότητες επιπλοκών ή παρενεργειών, όπως: προσωρινή ευαισθησία στο φως και θάμπωμα (συνήθως φεύγει μετά την πρώτη εβδομάδα). Στις πιο σπάνιες επιπλοκές περιλαμβάνονται λοιμώξεις και πιθανή μείωση της οπτικής οξύτητας. Η επέμβαση με Laser δεν διορθώνει την πρεσβυωπία.
Δεν πρέπει να κάνετε επέμβαση με Laser
*Αν είστε κάτω από 20 και άνω των 60 ετών.
*Αν έχετε γλαύκωμα ή καταρράκτη.
*Αν είστε έγκυος.
*Αν δεν έχετε σταθερή συνταγή γυαλιών επί δυο χρόνια.
*Αν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Πόσο κοστίζει η διαδικασία;
Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το είδος που επιλέγεται και το κέντρο στο οποίο εφαρμόζεται. Γενικά οι τιμές κυμαίνονται από 900 έως 2.200 ευρώ για κάθε μάτι. Τα έξοδα δεν καλύπτονται από τα ταμεία. Μόνο ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. τραπεζών) και κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να καλύψουν μέρος της δαπάνης, αλλά κατόπιν συνεννόησης.
Πού γίνονται οι επεμβάσεις
*Στα κρατικά νοσοκομεία
*Το Πανεπιστημιακό Διαθλαστικό Κέντρο στο Παν/μιο Κρήτης-Βαρδινογιάννειο Εργαστήριο (Ηράκλειο, τηλ.: 2810-371810) είναι το πρώτο που ξεκίνησε παρόμοιες επεμβάσεις στην Ελλάδα με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Ιωάννη Παλλήκαρη και με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.
*Στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς (τηλ.: 210-7768322),
*Στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών (210-3603697).
*Αναμένεται σύντομα να γίνονται επεμβάσεις με Laser στην Οφθαλμολογική Κλινική του πανεπιστημίου Αθηνών και στο Αττικό Νοσοκομείο (στο Χαϊδάρι).
-
Απάντηση: Μυωπία τέλος με εγχείρηση Laser?
Αποσο Γνωριζω Δεν Ειναι Νεο Φρουτο Αυτο Απλα Τωρα Αρχισε Να Εφαρμοζεται Στην Ελλαδα.μια Πελατισσα Του Πατερα Μου,μου Ειχε Πει Οτι Εκανε Αλλα Δε Θυμαμαι Ακριβως Τι.παντως Φορουσε Γυαλια Απο Τα 16 Της Κ Τα Εβγαλε Στα 32 Μετα Την Επεμβαση.λογικα Πρεπει Να Εχει Αρκετα Μεγαλο Ποσοστο Επιτυχιας..
-
Ναι Ναι!!!
Θοδωρη ρωτα τον Stilo7!!!
-
Λεπτομέρειες Δεν Ξέρω Αλλά Το Σίγουρο Είναι Ένα. 2 Ξαδέρφια Μου Και Η Μάνα Τους Φορούσαν Όλη Την Ημέρα Γυαλιά Μετά Την "εγχείρηση" Ειναι Ολοι Οκ!
-
Αξιζει Να Το Κανεις Αμα Εχεις Μεγαλο Βαθμο. Να Ξερεις Ομως Οτι Υπαρχει Πιθανοτητα Μετα Απο Μερικα Χρονια Να Σου Παει Το Πολυ Μεχρι 1 Βαθμο Μυωπια.
-
Η Αδερφη Μου Που Ειχε 8 Μθωπια Σε Καθε Ματι Εκανε Εδω Στην Θεσσαλονικη Και Στα 2 Ματια Σε Ιδιωτικη Κλινικη Και Το Μαλλι Ηταν Περσι 2500 Ευρω.σε 10 Μερες Πετεξε Τα Γυαλια Της Και Δεν Προκυτε Να Τα Ξαναφορεσει Εφορου Ζωης!!!!!!!!!!!!
-
Kalispera tha ithela na rotiso kati.Enas gnostos mou einai 17 xronon kai epeidi thelei na peraseis stin euelpidon skopeuei na kanei laser sta matia.Exei mono miopia peripou sto 4 kai 4,5.Lete na petuxei i egxeirisi?
-
Συνάδελφός μου στην δουλειά που εργάζομαι είχε μυωπεία, φορούσε γυαλιά. Αποφάσισε λοιπόν και έκανε την εγχήρηση με λέηζερ. Τώρα δεν φορά γυαλιά και βλέπει μια χαρά.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
notisxxx
Kalispera tha ithela na rotiso kati.Enas gnostos mou einai 17 xronon kai epeidi thelei na peraseis stin euelpidon skopeuei na kanei laser sta matia.Exei mono miopia peripou sto 4 kai 4,5.Lete na petuxei i egxeirisi?
Πες του καλύτερα να ξανά σκεφτεί την ευελπίδων!!!
-
Les na min petuxei diladi i egxeirisi?rotise arketous giatrous kai tou eipan oti ginetai alla akoma exei amfibolies.
-
Η εγχείρηση θα πετύχει (έχει μόνο μυωπία ?)
Το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο κύκλος της ανάπτυξής του και μπορεί να ξαναεμφανιστεί η μυωπία (ή κάποιο άλλο πρόβλημα στα μάτια).
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ LASER αν παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα.
Οι εγχειρήσεις πάντως αυτού του είδους είναι πλεον ψωμοτύρι στους ιατρικούς κύκλους.
-
Θοδωρη εκανε ο γαμπρος μου πριν 4-5 χρονια με μυωπια 8 και στα δυο ματια και βλεπει σαν μικρο παιδι,υποψιν φοραγε πατομπουκαλα,τηνεγχειρηση την εκανε στην κρητη στο πανεπιστημιακο νοσοκομειο στον παλικαρη,ειναι ο κορυφαιος στο ειδος και του κοστισε τοτε 1000000 δρχ,παρεμε τηλεφωνο να σε φερω σε επαφη αν σε ενδιαφερει.
-
μιας και ειμαι ο γιατρος της ομαδας εδω και επειδη ειμαι και εγω παθων ( -7 στο αριστερο και -7. κατι στο δεξι ) να σας πω ορισμενα πραγματα..
ολα στο πρωτο ποστ ειναι σωστα αλλα σαν εμπειρια σε τετοια κλινικη εδω βουλγαρια (τα ιδια λεφτα με ελλαδα βγαινει) και απο 2 συναδελφους με 12αρι και 9αρι αντιστοιχα εχω να σημειωσω τα εξης
1) η εγχειρηση καλα ειναι να γινεται μετα το 24ο ετος της ηλικιας..γιατι?γιατι η μυωπια ειναι αποδεδειγμενο οτι δεν τελειωνει να μεγαλωνει μεχρι το 18ο ετος της ενηλικιωσης ανδρων και γυναικων αλλα συνεχιζει ελαφρια μεν σταθερα δε μεχρι τα 24 που πλεον σταματα..τι εννοω?προσωπικα ειχα 6.8 στα ματια μου και λιγο αστιγματισμο 0.1 στα 19 μου..μεχρι τα 24 που αποφασισα να αλλαξω γυαλια ειδα οτι ειχε ανεβει στα 7 δλδ αυξηθηκε κατα 0.2 για 5 χρονια και με συζητηση με οφθαλμιατρο μου ειπε οτι ειναι ενα ποσοστο που συνεχιζει να αυξανει μυωπια μεχρι τα 24-25..οχι οτι αν κανετε εγχειριση στα 19 θα επανελθει..απλα ειναι σπασιμο να εχεις κανει εγχειριση και να σου εχει αυξηθει καποιες μοναδες με υπερτατο τον ενα βαθμο (ενοχλει και προκαλει πονοκεφαλους)..δεν χανετε τιποτα να περιμενετε μεχρι τοτε...
2)η πιο σοβαρη παρενεργεια ηταν αυξημενη ευεσθησια στο φως για κανα 10ημερο το καλοκαιρι και θελει να φορας γυαλια ηλιου οταν βγαινεις εξω...εδω υγιης να εισαι και καταστρεφονται τα ματια σου με το δυνατο ηλιο..
3) ειχα 2 συναδελφους απο 8 χρονων με γυαλια..δεν θυμουνται πως ειναι να βλεπεις ξεκαθαρα χωρις γυαλια και ειναι ο καθενας 32 και 35 χρονων αντιστοιχα..εκαναν την εγχειρηση και διο χρονια τωρα δεν παρατηρηθηκε αυξηση μυωπιας..τουλαχιστον δεν μπορουμε να την πιασουμε δλδ αμελητεα..
4)ατομα με μεγαλη μυωπια καλα θα κανουν να οδηγουν νορμαλ τον πρωτο καιρο επειδη μεχρι προτινος εβλεπαν μεσω γυαλιων τωρα κανονικα με αποτελεσμα οι κινησεις τους να ειναι λιγο σπασμωδικες και αποτομες...
αυτα...εγω θα κανω μετα το στρατο παντως
-
Σήμερα είναι η μέρα λοιπόν....
Ελπίζω να μην ξαναχρειαστώ γυαλιά ή φακούς επαφής στο μέλλον...
Τα λέμε σε λίγες μέρες λοιπόν....ελπίζω με καλά αποτελέσματα...
-
-
ολα θα πανε καλα,στο λεω εκ πειρας απο την αδερφη μου και σε μα εβδομαδα θα σερφαρεις ανετος χωρις γυαλια και φακους!
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ThoDoriS
Σήμερα είναι η μέρα λοιπόν....
Ελπίζω να μην ξαναχρειαστώ γυαλιά ή φακούς επαφής στο μέλλον...
Τα λέμε σε λίγες μέρες λοιπόν....ελπίζω με καλά αποτελέσματα...
καλή επιτυχία ....
... και περιμένουμε τα νέα σου με αγωνία
-
Επειδη ο Θοδωρης δεν μπορει να γραψει και να καθεται μπροστα στο pc ειναι οκ και ολα πηγαν καλα!!
-
Σύνδρομο στέρησης θα τον έχει πιάσει!..Θα βλέπει scipts και bots στον ύπνο του!
-
Για του περιεργους :
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=VcMh78wqSMg[/ame]
-
ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!!!!ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑΑΑΑ!!!!!
-
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
Κάπου στο 1:05 το κλεισα! Έλεος!
-
πωπω φρικη!
σακη πως μπορεις και το βλεπεις αυτο?
-
Λοιπόν 6 μήνες μετα την εγχείρηση τελικά ένα έχω να πώ και απευθύνομαι στα παιδιά που φοράνε γυαλιά ή φακούς επαφής... Κάντε την επέμβαση ΑΜΕΣΑ... Κυριολεκτικά μπορώ να την χαρακτηρίσω ως το μεγαλυτερο δώρο που έκανα ποτέ στον ευατό μου. Αξίζει όσο λίγα πράγματα στη ζωή...
-
Θοδωρη που την εκανες και ποσο πηγε?
-
Thod λέγε γιατί το τελευταίο διάστημα ψήνομαι κι εγώ...
-
Την αλλη εβδομαδα κανει και η αδερφή μου (εχει 11 βαθμους:yikes:) δηλαδη.. χωρις φακους απλα..δεν βλεπει..
και για πληροφορια σας, οσοι φορατε χρονια φακους, καλο ειναι να το κανετε γιατι προκαλουν βλαβη στον κερατοειδη
.. πριν την επεμβαση 10 μερες γυαλια για να ξεκουραστουν τα ματια..
κοστος 3000..
οταν με το καλο την κανει,θα σας πω,μιας και θα ειναι πιο προσφατη..
Thanx.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Arf
Thod λέγε γιατί το τελευταίο διάστημα ψήνομαι κι εγώ...
αρη θεσσαλονικη στο οφθαλμολογικο κεντρο που ειναι στα κωνσταντινουπολιτικα
-
Εγώ έκανα με την PRK ("εγχειριτική" μέθοδος η οποία πονάει 1-2 μέρες) γιατί όπως μου είπε ο γιατρός απο τον έλεγχο που κάνανε στα μάτια μου 2 μέρες πριν την εγχείρηση αυτή η μέθοδος ήτανε μονόδρομος (παίζει ρόλο κάτι ένα πάχος και μια καμπυλότητα). Το μόνο αρνητικό είναι ο πόνος 1-2 μέρες και ότι θέλει καμιά βδομάδα ξεκούραση.
2 μήνες μετά απο εμένα έκανε στο ίδιο μέρος μια φίλη μου με την Lasik (καθόλου επίπονη μέθοδος) και την άλλη μέρα της εγχείρησης πήγε για δουλειά (είχε δικαστήριο) και ήτανε όλα κομπλέ.
Όσο αφορά την εγχείρηση την έκανα στο Πειραϊκό Διαθλαστικό Κέντρο (Κοντά στο δημαρχείο Πειραιά) και λόγω του ότι έχω μια πιστωτική της Eurobank και πλήρωσα με αυτήν, απο 3200 που ήτανε η αρχική τιμή έδωσα, 1600€ και σε 3 άτοκες δόσεις (και η φίλη μου με τον ίδιο τρόπο το έκανε.). Το κέντρο και τον γιατρό τον συστήνω ανεπιφύλακτα... ειδικά σε αυτή την τιμή που δύσκολα βρίσκεις έξω στην αγορά...(επίσης πέρα απο τα 1600€ δεν πλήρωσα φράγκο και έχω πάει και ένα σωρό επισκέψεις..)
Πάντως όποιος έχει μυωπία απο 1 βαθμό (γιατί και με 1 δεν βλέπεις καθαρά και χρειάζεσαι γυαλιά) μέχρι και 10 ή δεν ξέρω και εγώ πόσο του λέω να πάει και να μην το σκεφτεί καθόλου... Μιλάμε αλλάζεις σαν άνθρωπος...
Α και κάτι που ανακάλυψα πρόσφατα, μεγάλο πράγμα να φοράς μάσκα στην θάλασσα και να τα βλέπεις όλα πεντακάθαρα...
-
Καλημερα!
Θοδωρη,ναι ετσι ειναι. Ο πονος ομως ειναι τρομερος τις πρωτες μερες.
Η αδερφη μου την εκανε την Τεταρτη.Πιστεψε με,δεν ηξερα πως να την ηρεμησω. 2 μερες τωρα δεν μπορει να δει φως,νοιωθει πως εχει "γυαλια" μες τα ματια.Υποφερει.:(
Τα βλεφαρα της ειναι πολυ πρισμενα.
Βεβαια οτι ειχε 11 βαθμους παιζει ρολο / Βαθυτερη τομη / μεγαλυτερος πονος.Χτες η γιατρος ειπε οτι η επουλωση ειναι γρηγορη.Σημερα παμε να βγαλουμε τους προστατευτικους φακους.
Ακομα δεν μπορει να ανοιχει καλα τα ματια.
Ολα αυτα τα λεω για να μην νομισει καποιος οτι καποιες επεμβασεις δεν εχουν πονο.ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ.
Το καλο ειναι οτι ξεμπερδευεις...
-
-
well, thats for sure!!!!!!
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
lisaNY
Καλημερα!
Θοδωρη,ναι ετσι ειναι. Ο πονος ομως ειναι τρομερος τις πρωτες μερες.
Η αδερφη μου την εκανε την Τεταρτη.Πιστεψε με,δεν ηξερα πως να την ηρεμησω. 2 μερες τωρα δεν μπορει να δει φως,νοιωθει πως εχει "γυαλια" μες τα ματια.Υποφερει.:(
Τα βλεφαρα της ειναι πολυ πρισμενα.
Βεβαια οτι ειχε 11 βαθμους παιζει ρολο / Βαθυτερη τομη / μεγαλυτερος πονος.Χτες η γιατρος ειπε οτι η επουλωση ειναι γρηγορη.Σημερα παμε να βγαλουμε τους προστατευτικους φακους.
Ακομα δεν μπορει να ανοιχει καλα τα ματια.
Ολα αυτα τα λεω για να μην νομισει καποιος οτι καποιες επεμβασεις δεν εχουν πονο.ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ.
Το καλο ειναι οτι ξεμπερδευεις...
Κάναμε την ίδια μέθοδο με την αδελφή σου Λίζα.
Εμένα το πρώτο βράδυ με πόνεσε και μετά αφού κοιμήθηκα όλα ήτανε οκ την επόμενη μέρα.
Η επέμβαση είναι η ίδια πάντως ή πολύ ή λίγο έχεις, αυτή την εντύπωση έχω μιας και η διαφορά είναι στην διόρθωση που θα κάνει το laser.
Πες της να κάνει υπομονή σήμερα που θα βγάλει τους φακούς θα είναι μια χαρά... αξίζει ρε γμτ κάθε πόνο και κάθε τι.... θα δεί κυριολεκτικά την διαφορά...
-
Μακαρι Θοδωρη!! Γιατι πριν λιγο μιλησαμε ακομα ειναι χαλια../3η μερα σημερα/
Βεβαια θα μου πεις διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο..
οτι το περναει πολυ βαρια ειναι γεγονος.Το απογευμα που θα τους βγαλει θα δουμε..
αξιζει ομως,οπως λες, ξερεις τι ταλαιπωρια ειναι, θολωνουν τα ματια,μολυνσεις..κτλ.τα ξερεις!!
Εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω ακομα ειναι,γιατι βλεπει ακομα θολα?(οταν ανοιγει για λιγο τα ματια)..anyways...
ευχαριστω πολυ:)..
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
lisaNY
Μακαρι Θοδωρη!! Γιατι πριν λιγο μιλησαμε ακομα ειναι χαλια../3η μερα σημερα/
Βεβαια θα μου πεις διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο..
οτι το περναει πολυ βαρια ειναι γεγονος.Το απογευμα που θα τους βγαλει θα δουμε..
αξιζει ομως,οπως λες, ξερεις τι ταλαιπωρια ειναι, θολωνουν τα ματια,μολυνσεις..κτλ.τα ξερεις!!
Εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω ακομα ειναι,γιατι βλεπει ακομα θολα?(οταν ανοιγει για λιγο τα ματια)..anyways...
ευχαριστω πολυ:)..
Θολά θα βλέπει για αρκετό καιρό ακόμα...μην ξεχνάς ότι φοράει τους φακούς απο μεσά ακόμα.
Σιγά σιγά όμως θα είναι μια χαρά... (Αυτά είναι τα μειονεκτήματα της PRK έναντι της Lasik...)