Απάντηση: Οδήγηση Και Αλκοόλ...
Και αληθεια να μην ειναι
ειναι αληθηνα αυτα που λεει
οποτε καλα εκανες και το εβαλες
Για να θυμουνται οι παλιοι
Και να μαθενουν οι νεοτεροι(οδηγοι)!!!
Ρε Μ@λ@κ@ Θες Να Μας Φτιαξεις????????????????
Κωστα Πολυ Σωστα Ειπες!!!
...και Αληθεια Να Μην Ειναι
Ειναι Αληθηνα Αυτα Που Λεει....!!!!
Παιδια Αυτο Ειναι 100% Αληθες!!!!!
Το Δημοσιευσε 1 Εφημεριδα Στην Ισπανια Πριν Καποια Χρονια! (3 Αν Θυμαμαι!)
Η Μεταφραση Ειναι Πολυ Σωστη (το Εχω Στα Ισπανικα)
Το Κειμενο Αυτο Τρανταξε Πολυ Καλα Ολη Την Ευρωπη Και Αλαξε Τους Νομους Περι Αλκοολ Στην Ισπανια.(εκλαψαν Πολλες Καρεκλεσ)<-υπουργων)
:bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye:
Μου Σηκωθηκε Η Τριχα. Πραγματικα Αυτο Το Αρθρο Μπορει Να Σε Αγγιξει Και Να Σε Βαλει Να Σκεφτεις Οτι Ακομα Και Εσυ Να Μην Εχεις Πιει Δεν Μπορεις Να Εισαι Σιγουρος Τι Εχει Πιει Ο Οδηγος Του Αυτοκινητου Που Ερχεται Απο Την Απεναντι Πλευρα...
:crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: εχω σοκαριστει!!!!!!!!!!!δεν μπορω να αρθρωσω λεξη!!!!!!!!!!!!κανουμε μαλακιες και δεν μπορουμε να σκεφτουμε τι μπορει να γινει!!!!!!!!!!!!!καλα εκανες και το εβαλες!!!!!!!!!!!
Προσωπικα δε με επηρεασε το συγκεκριμενο ποστ για πολλους λογους.Καταρχην επειδη εχω βρεθει πολλες φορες σε τροχαιο μεταμεσονυκτιες ωρες μετα απο μεθυσι σιγουρα δε πιστευω οτι κανενας με τα μυαλα στην ασφαλτο μπορει να γραψει τετοια εκθεση.
Επειτα ενα τετοιο ποστ δε νομιζω οτι θα συναιτισει κανεναν για περισσοτερες απο 3-4 μερες.Ισως φαινομαι κυνικος αλλα ετσι ειναι..ολα αυτα ειναι θεμα παιδειας κ οχι ευαισθησιας.Εμενα δε μου λεει κατι αν σκοτωνεται ο αλλος που γινεται τυφλα ή ο απεναντι που παει ξεγνοιαστος γιατι αμα το προβλημα δε χτυπησει την πορτα μας περα βρεχει..αλλα θα με πειραζε αν ενα βραδυ μετα απο cuervo μου παιρναν το αμαξι κατασχεση για ενα μηνα κ ας μην ειχα προξενησει τροχαιο κ ας μην επιανα το επιτρεπτο οριο..
Η ευαισθησια ειναι για την Χιονατη στα παραμυθια...για τον αληθινο κοσμο μονο ρεαλιστικα μετρα μπορει να βελτιωσουν μια κατασταση.Παρεπιπτοντως εχω διαβασει απειρα τετοια στιχακια απο θυματα τροχαιων αλλα δεν ειδα να αλλαζει κατι..κ στην Καμποτζη κανουν δοκιμες φαρμακων σε νεογεννητα,στην Αφρικη πεθαινουν απο ληγμενα εμβολια κ φυματιωση(εξαφανιστηκε στην Ευρωπη εδω κ αρκετες δεκαετιες) κ στην Κουαλα Λουμπουρ δεν εχουν ποσιμο νερο..ωστοσο ομως η unicef καθε γιορτες προσπαθει με τις αφισες της να μας κανει να πλανταξουμε στο κλαμα.Ισως για τις γιορτες μεχρι των Φωτων να ειμαστε ευαισθητοι κ να βοηθησουμε μεσα στο γενικο πνευμα αλληλεγυης αλλα η ευαισθησια αυτη δε μας κανει περισσοτερο ανθρωπους..μαλλον ξεγελαμε τον εαυτο μας κ την σακατεμενη μας συνειδηση..
Υπαρχει ενα νομοσχεδιο που μαλλον θα μπει σαν ευρωπαικη οδηγια κ το ειχε παρουσιασει η νετ την προηγουμενη εβδομαδα.Μιλουσε για την υποχρεωτικη αποχη απο αλκοολ για οδηγους κατοχους διπλωματος λιγοτερο 5ετιας κ κατι αλλα..για να δουμε..
συμφωνώ με τον Magelano στο ότι τέτοια θέματα σοκάρουν εκείνη τη στιγμή και μετά από λίγο πάλι τα ίδια
αλλά διαφωνό για το τέλος..
με ένα ποτό δεν γίνεσαι και χώμα...
αλλά κάποτε θα πρέπει να μας σερβίρουν ποτά και όχι βενζίνη 100 οκτανίων
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
aman17-2
με ένα ποτό δεν γίνεσαι και χώμα...
Εκει ειναι η μαγκια που σου λεω Κυριακο(αν χτυπησει την πορτα σου).Για παρτου το αμαξι για ενα μηναι εστω κ αν αγγιξουν τα χειλια του ποτηρι να δεις τι καλα θα συμμορφωθουν ολοι κ θα μειωθει ο αριθμος των τροχαιων.Αλλα ποιος εχει τα @@ να δεχτει το πολιτικο κοστος απο μια τετοια κινηση?
Σημασια εχουν οι εκλογες κ οχι αν σκοτωθουν μερικοι στο δρομο..μη λεμε χαζα τωρα..ποια ανθρωπια κ βλακειες..αυτα ειναι για τους αφελεις..
Κ για την ιστορια ακομα κ 250ml αλκοολ προκαλουν μειωση αντανακλαστικων απλα οχι τοσο πολυ αισθητη.
απάντηση: οδήγηση και αλκοόλ...
ThoDoriS μου @@@σες την ψυχολογία.Όχι γιατί πιστεύω ότι ήταν στάνταρ αληθινή αυτή η ιστορία,αλλά γιατί τέτοιες εικόνες έχουν γίνει στην άσφαλτο,και όπως σωστά είπε και ο ΜaGeLaNoS,θα συνεχίσουν να γίνονται δυστυχώς γιατί μπορεί να ευαισθητοποιηθούμε τώρα διαβάζοντας κάτι τέτοιο ή βλέποντας ένα ατύχημα στις ειδήσεις,σε καποιες μέρες,βδομάδες ή μήνες όμως,ίσως το ξεχάσουμε...
Να αναφέρω ένα ατύχημα που πιστεύω μας συγκίνησε όλους,και τουλάχιστον εγώ κάθε φορά που περνάω από κείνο το μέρος,σκέφτομαι τι μπορεί να γίνει απ' τη μια στιγμή στηνάλλη,χωρίς να φταις.
Το ατύχημα που λέω,είναι αυτό στα Τέμπη.Δε θα έκλαψαν πολλές καρέκλες υπουργών τότε cris?Πιστεύω πως ναι.Τι κινήσεις γίναν?Γιατί δεν είναι μόνο ευθύνη των οδηγών φορτηγών(μιλάω για φορτηγά λόγω του συγκεκριμένου ατυχήματος),αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως δρόμοι,κατάσταση οχήματος κ.α.
Πολλές φορές κατηγορούμε τους οδηγούς αυτους γιατί ακούμε ότι κοιμήθηκαν στο τιμόνι.Πόσοι όμως ξέρουμε ότι μερικοί εργοδότες,τους επιβάλλουν να έχουν φορτώσει ή ξεφορτώσει μεχρι κάποια ώρα,με ενδεχόμενη καθυστέρηση να υπάρχει κίνδυνος να τους απολύσουν ή να τους δίνουν λιγότερα δρομολόγια?
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μπορεί όταν έγινε αυτό το ατύχημα να ευαισθητοποιήθηκαν όλοι,τώρα όμως δε ξέρω πόσα άλλαξαν..
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
turion
Πολλές φορές κατηγορούμε τους οδηγούς αυτους γιατί ακούμε ότι κοιμήθηκαν στο τιμόνι.Πόσοι όμως ξέρουμε ότι μερικοί εργοδότες,τους επιβάλλουν να έχουν φορτώσει ή ξεφορτώσει μεχρι κάποια ώρα,με ενδεχόμενη καθυστέρηση να υπάρχει κίνδυνος να τους απολύσουν ή να τους δίνουν λιγότερα δρομολόγια?
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μπορεί όταν έγινε αυτό το ατύχημα να ευαισθητοποιήθηκαν όλοι,τώρα όμως δε ξέρω πόσα άλλαξαν..
Αγαπητε Νικο να παιξω λιγο τον δικηγορο του διαβολου?Αυτο το λεω γιατι παντα σε καθε ιστορια υπαρχουν 2 πλευρες.Επανερχομαι στο γεγονος οτι ακομα κ αυτα ειναι θεμα νοοτροπιας που την εχει ο ελληνας κ εξηγω.Στο εξωτερικο-οπως φυσικα κ στην Ελλαδα-υπαρχουν σωματεια οδηγων στα οποια μπορουν πολυ ανετα να καταγγειλουν υπερβαση καθηκοντος ή αντικανονικο ωραριο απο τους εργοδοτες τους οι εργαζομενοι κ να προστατευτουν και οι ιδιοι αλλα κ ολοι εμεις απο τις υπερβαρες μαουνες που κυκλοφορουν οπως ναναι.Αλλα γινεται κατι?Βλεπεις καμια καταγγελια?Οχι βεβαια κ υπαρχει λογος γιαυτο.Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.Οταν εγω σου λεω Νικο σου δινω 2χιλιαρικα αμα φτασεις Γουμενιτσα σε λιγοτερο χρονο κ σου πληρωνω ολες τις κλησεις αμα σε ελεγξουν τον ταχογραφο τι θα κανεις?Αμα εισαι ευσυνειδητος μπορει να το αρνηθεις..αλλα βλεπεις πολλους?Η νοοτροπια ειναι λαθος,δε φταινε τοσο τα φορτηγα ή ο δρομος.Εδω ειμαστε οτι φαμε οτι πιουμε σημερα.Κ μεγαλο κακο για μενα ειναι οτι δεν υπαρχει προβλεπομενο μισθολογιο σωστο για τα δρομολογια αυτα.Ο καθενας βαζει ταριφα αρα οσο πιο πολλα δινω σαν αφεντικο τοσα περισσοτερα φορτια κ ταχυτητα αγοραζω.Αρα δεν ειναι κ τοσο αθωοι οι οδηγοι ή πιονια των εργοδοτων οπως παρουσιαζονται συχνα.Εγω ιδιωτικη επιχειρηση ειμαι οσο πιο γρηγορα κανω την δουλεια μου τοσο καλυτερα για μενα..εσυ που εισαι σωματειο πως προστατευεις τα μελη σου?
Δυστυχως η καθυστερηση στην ελλαδα ειναι σε πολλα επιπεδα κ το τραγικο δεν ειναι αυτο αλλα το γεγονος οτι οι νεοτερες γενιες αντι να αποβαλλουν τα αρρωστημενα προτυπα αυτα βλεπεις ολο κ περισσοτερο τα αφομοιωνουν..ετσι ομως δε παμε μπροστα..οποτε ο θρηνος για τα τροχαια θα ειναι παντα μερος της ζωης μας.Αλλα ευτυχως η τηλεοραση παντα θα εχει Dreamshow με τον ψιψινακη να χαζευεις μολις αρχισουν τα δελτια ειδησεων με τους νεκρους της Χαλκιδικης καθε χρονο.
Καποιος ειχε πει παλιοτερα οτι αμα αρχιζαμε απο το '89 να βαφουμε τμηματικα το δρομο της Χαλκιδικης με το αιμα των ανθρωπων που χαθηκαν θα ειχαμε φτασει στο Παλιουρι και θα ειμασταν τωρα στο γυρισμο..τραγικο αλλα πραγματικο αποτι φαινεται...κριμα σε αυτους που χανονται..
Παράθεση:
Βλεπεις καμια καταγγελια?Οχι βεβαια κ υπαρχει λογος γιαυτο.Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.
ΜaGeLaNoS εχεις απολυτο δικιο για την νοοτροπια του Ελληνα.και πιστευω οτι ολοι συμφωνουμε με αυτο.Να ρωτησω ομως εγω κατι??γιατι οταν ενας Ελληνας βγει στο εξωτερικο,αλλαζει ως δια μαγειας την νοοτροπια του?Δεν την περναν μηπως στο αεροδρομιο?Ισως γιατι εξω δεν περναν καποια πραγματα,αλλα το κυριοτερο γιατι εκει η κακη νοοτροπια ειναι μειοψηφια,οποτε ο Ελληνας συμβαδιζει με τους αλλους.Το περιεργο ειναι οτι αυτο δεν ισχυει μονο για το θεμα της οδηγησης,αλλα και αλλα,οπως σε θεματα δουλειας,ακομα και συμπεριφορας με τους αλλους!
Οποτε δεν πιστευω οτι δεν μπορουμε να αλλαξουμε την νοοτροπια μας(δεν ειμαστε και τοσο βαρβαροι με ροπαλα!),πιστευω οτι επειδη το συνολο ειναι ετσι,απλα και μεις συνεχιζουμε,διαιωνιζοντας αυτη την κατασταση!
Οσο για τους οδηγους που ανεφερες-ισως δεν το εγραψα ξεκαθαρα-αλλα δεν ειπα οτι αυτοι ειναι αγιοι και δεν εχουν κανενα μεριδιο ευθυνης,απλα εδειξα και την πλευρα των εργοδοτων.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
turion
ΜaGeLaNoS εχεις απολυτο δικιο για την νοοτροπια του Ελληνα.και πιστευω οτι ολοι συμφωνουμε με αυτο.Να ρωτησω ομως εγω κατι??γιατι οταν ενας Ελληνας βγει στο εξωτερικο,αλλαζει ως δια μαγειας την νοοτροπια του?Δεν την περναν μηπως στο αεροδρομιο?Ισως γιατι εξω δεν περναν καποια πραγματα,αλλα το κυριοτερο γιατι εκει η κακη νοοτροπια ειναι μειοψηφια,οποτε ο Ελληνας συμβαδιζει με τους αλλους.Το περιεργο ειναι οτι αυτο δεν ισχυει μονο για το θεμα της οδηγησης,αλλα και αλλα,οπως σε θεματα δουλειας,ακομα και συμπεριφορας με τους αλλους!
Πολυ σωστη παρατηρηση κ αυτο ενισχυει την αποψη περι νοοτροπιας.Δεν ειμαστε ηλιθιοι απλα βολευομαστε.Στο εξωτερικο υπαρχει μια εννοια που ειναι παντα παρον κ αυτη ειναι ο "νομος".Θα σου πω κ ενα παραδειγμα κουφο τωρα.Φορτωνουμε κατι αυτοκινητα για Ελλαδα λιγα χιλιομετρα εξω απο το Μοναχο κ τα βγαζω πισω πισω στην ραμπα του φορτηγου ωστε να τα ανεβασει ο οδηγος κ να τα δεσει κ μεσα σε 5 λεπτα το πολυ ερχεται αστυνομια που καλεσε ο γειτονας απο απεναντι γιατι εκλεινα λεει τον διαδρομο για τα ποδηλατα κ ολα αυτα Δεκεμβριο μηνα με ψοφο κ χιονι χωρις να κανει κανενας ποδηλατο.Φυσικα αυτο το λεω για να τονισω την συμπεριφορα του ξενου σε αντιθεση με τον Ελληνα.
Απλα θελουμε εναν στο κεφαλι μας παντα,μια απειλη,καποιον να μας κυνηγαει για να συμπεριφερομαστε σωστα..αλλιως ειμαστε χυμαδιο τελειως κ αυτο φαινεται κ στον τροπο που οδηγουμε οπως κ σε πολλες αλλες παραμετρους.
Δυστυχως ομως δε βλεπω φως στο τουνελ για καμια αλλαγη..
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
MaGeLaNoS
Απλα θελουμε εναν στο κεφαλι μας παντα,μια απειλη,καποιον να μας κυνηγαει για να συμπεριφερομαστε σωστα..αλλιως ειμαστε χυμαδιο τελειως κ αυτο φαινεται κ στον τροπο που οδηγουμε οπως κ σε πολλες αλλες παραμετρους.
Δε ξερω αν για μας τους Ελληνες πρεπει να υπαρχει παντα ο παραγοντας φοβος για να μην κανουμε κατι ή να "σεβαστουμε" κατι-το λεω γιατι στα οσα χρονια οδηγαω,εχω μαθει να δινω και μια προτεραιοτητα στον αλλον,αλλα ενας κουκος δε φερνει την ανοιξη.Ή 100 κούκοι στους 10000!
Για τους ξένους-π.χ. Γερμανους-δε πιστευω ομως οτι ειναι συμμορφωμενοι μονο και μονο γιατι φοβουνται τα προστιμα!Εχουν μαθει ετσι...
νικο θα διαφωνησω καθετα απεναντι σου γιατι τυγχαινει να ειμαι οδηγος φορτηγου!!οι τρελες ποριες που κανουν φορτηγα και νταλικες στους δρομουσ οφειλετε αποκλειστικα στην πιεση των εργοδοτων!!!!!!!!!σωματεια υπαρχουν και πολλα.μηνυσεις κατα εργοδωτων εχουν γινει αλλα τιποτα το σοβαρο!!!!!!!ενα προστιμο και τιποτα αλλο!!!!!!!!ουτε κλεισιμο εταιριας ουτε τιποτα!!!!!!!οπως επισης και τα λεωφορεια που τρεχουν σαν τρελα!!!!!!!δεν λεω οτι ολοι ειναι αγιοι αλλα σε ποσοστο 60% δεν φταινε οι οδηγοι αλλα οι εταιριες!!εμενα με διωξανε απο εταιρια επειδη δεν ηθελα να τρεχω πανω απο 80χλμ που ειναι το οριο,την εψαξα για κυρωσεις και κοντεψα στο τελος εγω να βρω το μπελα μου!!ενω αυτοι που εχουν ιδιοκτητα φορτηγα και νταλικες ειναι πιο ανετοι!!!!!!!!!!
Αν κ βαριεμαι λιγακι αυτη τη συζητηση γιατι ποτε δεν καταληγει πουθενα ας τα παρουμε ενα-ενα Γιαννη..
Παράθεση:
νικο θα διαφωνησω καθετα απεναντι σου γιατι τυγχαινει να ειμαι οδηγος φορτηγου!!οι τρελες ποριες που κανουν φορτηγα και νταλικες στους δρομουσ οφειλετε αποκλειστικα στην πιεση των εργοδοτων!!!!!!!!!
Δηλαδη μου λες εν ολιγοις οτι αν δεν τρεξεις τα τρελα χλμ πανω-κατω σε διωχνουν απο την εταιρια..κ γιατι δεν κανετε ενα ομαδικο μπουκοταζ στις εταιριες?Γιατι ρισκαρετε να δουλευετε κ να σας πιανει ο υπνος πανω στο τιμονι?Κ δεν λεω για τον απεναντι που μπορει να πεις "δε γ@μιεται θα τον περασω απο πανω με το Scania" αλλα κ η δικη σου ζωη παιζεται οταν κουραζεσαι.Βγειτε ολοι μαζι σε μια πανελλαδικη απεργια να δεις πως θα σπασει ο τσαμπουκας.Εδω οι αγροτες για να κερδισουν 20λεπτα παραπανω στην τιμη του βαμβακιου κ του γαλατος εκοψαν τη χωρα στα 2 ποσο μαλλον εσεις που ζητατε να ειστε ασφαλεις..Δεν αξιζει λες?
Παράθεση:
σωματεια υπαρχουν και πολλα.μηνυσεις κατα εργοδωτων εχουν γινει αλλα τιποτα το σοβαρο!!!!!!!ενα προστιμο και τιποτα αλλο!!!!!!!!ουτε κλεισιμο εταιριας ουτε τιποτα!!!!!!!οπως επισης και τα λεωφορεια που τρεχουν σαν τρελα!!!!!!!
Αν λειτουργει πιστευω κατι σε αυτο το μπουρδελο Ελλαδα πιστευω οτι ειναι μονο τα σωματεια.Ψοφανε για απεργιες οποτε κ καλα να μην δουλευουν μπορουν να πιεσουν παλι με κινητοποιησεις..θα κανετε κ μερικες βδομαδες διακοπες.
Παράθεση:
δεν λεω οτι ολοι ειναι αγιοι αλλα σε ποσοστο 60% δεν φταινε οι οδηγοι αλλα οι εταιριες!!εμενα με διωξανε απο εταιρια επειδη δεν ηθελα να τρεχω πανω απο 80χλμ που ειναι το οριο,την εψαξα για κυρωσεις και κοντεψα στο τελος εγω να βρω το μπελα μου!!ενω αυτοι που εχουν ιδιοκτητα φορτηγα και νταλικες ειναι πιο ανετοι!!!!!!!!!!
Σωστο αυτο που λες,αγιοι δεν υπαρχουν ολοι την δουλεια μας θελουμε να κανουμε ειδικα οταν εχεις μια οικογενεια να θρεψεις κ λογαριασμους να πληρωσεις αλλα δεν πρεπει να σκεφτεσαι λιγακι κ την ζωη σου που ρισκαρεις?Οι ιδιωτικες εταιριες καλα κανουν κ πιεζουν γιατι ο χρονος ειναι χρημα εκει οχι οπως στο δημοσιο αλλα δεν παυει κ το χρημα να εχει καποια ορια.Κ οι υπαλληλοι των ιδιωτικων εταιριων με δικο τους στολο εχουν ζωη κ δεν θελουν να σκοτωθουν πιστευω.Αρα βλεπεις οτι δεν ειναι μονο προβλημα των εργοδοτων?Ειναι ΚΑΙ δικο σας προβλημα σαν οδηγοι γιατι δε πιστευω να υπαρχει κανεις αφελης που να θεωρει οτι δεν πληρωνεστε για τις υπερωριες σας..λεω εγω τωρα..σκεψεις..
Κοιταξτε μακροπροθεσμα κανεις δεν εχει περισσοτερη δυναμη απο τον οχλο ειδικα οταν ειναι κατευθυνομενος.Διεκδικειστε κατι που ειναι υπερανω χρηματων..την ασφαλεια την δικη σας κ των γυρω σας..
ειναι και δικο σας προβλημα σαν οδηγοι γιατι δε πιστευω να υπαρχει κανεις αφελης που να θεωρει οτι δεν πληρωνεστε για τις υπερωριες σας..λεω εγω τωρα..σκεψεις..
θα σου απαντησω νικο.λιγες εταιριες πληρωνουν υπεροριες.δουλευω 6 χρονια στα φορτηγα ακι εχω αλλαξει 4 εταιριες.σε αυτην που ειμαι τωρα μπορει να δουλευω 10 με 12 ωρες στο τιμονη αλλα επειδη πληρωνομαι υπεροριες κανω και το ωραριο που προβλεπεται. 4 ωρες οδογηση 1 ξεκουρασει.οταν δεν πληρωνομουν επιασα και τον εαυτο μου να τρεχει σαν τρελο(να φανταστεις με 120 με 130χλμ με τριαξονικο) για να γυρισω σπιτι νωριτερα γιατι δεν πληρωνομουν!!!!!οποτε σηκωθηκα και εφυγα απο μονος μου για να μην σκοτωθω!!αλλα ημουν ελευθεροσ απο πλευρασ γαμου!!!και στο λεω αυτο γιατι οταν εισαι μικρος και ελευθερος μπορεις να βρεις ανετα δουλεια.για πες σημερα κανεναν 35αρι με 40αρι οδηγο παντρεμενο με παιδια και δανεια και τρεχουσα εξοδα καθημερινα να παει να ψαξει αλλου δουλεια!!κανεισ δεν θα τον παρει γιατι πρεπει να πληρωσει προυπηρεσια,επιδομα γαμου,παιδια κτλ οποτε προτιμαει εναν νεο.για πεσ αυτον τον παντρεμενο να κανει απεργια 15 μερες σου λεω,οχι παραπανω,θα κανει??αποκλειεται.ποιος θα ταισει το σπιτι του,τα παιδια του??κανενασ. και την αλλη μερα μετα απο την ληξη τις απεργιας θα ψαχνει για δουλεια.και οσο για τους αγροτες που λες γιατι δεν βγαινουν την περιοδο που εχουν δουλειες στα χωραφια να κλεισουν τους δρομους???να χασουνε τις δουλειες??αποκλειεται.για αυτο βγαινουν τον νοεμβριο με δεκεμβριο που δεν εχουν δουλεισ στα χωραφια.αυτη ειναι η διαφορα.καθονται και λενε δεν βγαινουμε να κλεισουμε κανεναν δρομο!!!!να τουσ δω να βγαινουν καλοκαιρι που καιγονται απο δουλειεσ
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
paidaros
θα σου απαντησω νικο.λιγες εταιριες πληρωνουν υπεροριες.δουλευω 6 χρονια στα φορτηγα ακι εχω αλλαξει 4 εταιριες.σε αυτην που ειμαι τωρα μπορει να δουλευω 10 με 12 ωρες στο τιμονη αλλα επειδη πληρωνομαι υπεροριες κανω και το ωραριο που προβλεπεται. 4 ωρες οδογηση 1 ξεκουρασει.οταν δεν πληρωνομουν επιασα και τον εαυτο μου να τρεχει σαν τρελο(να φανταστεις με 120 με 130χλμ με τριαξονικο) για να γυρισω σπιτι νωριτερα γιατι δεν πληρωνομουν!!!!!
Ωραια δεχομαι αυτο που λες Γιαννη για τις υπερωριες στον ιδιωτικο τομεα και καλα κανεις κ φευγεις οταν σε πιεζουν.Στον δημοσιο τομεα οι οδηγοι φορτηγων τι κανουν?Πως χαρακτηριζεις τα απορριματοφορα στον δρομο που πιανουν τα 120 για πλακα κ τα ζωα που μεταφερουν τους καδους απορριματων λυμμενους απλα να πατανε με το βαρος πανω στην καροτσα?
Κ μη μου πει κανεις οτι μονο με το βαρος που εχουν φτανει.Δεν εχω δει ουτε εναν καδο πανω σε φορτηγο του δημου να ειναι δεμενο.Δεν νομιζω ο οδηγος να ειναι πιο εξυπνος απο τον μηχανολογο που σχεδιασε τον καδο με τις ασφαλειες στα πλαγια για να κλειδωνει πανω στο φορτηγο.Αν δεν ηταν απαραιτητο δεν θα το εφτιαχνε κ θα μειωνε κ το κοστος παραγωγης.
Για αυτους του υπαλληλους του δημου που ουτε υπερωριες ουτε τπτ δεν κανουν τι εχεις να πεις?Γιατι δεν ειναι συνεπεις?Δεν θελουν να ζησουν?Θελουν να σκοτωσουν κοσμο?Ξερεις τι γινεται αν φυγει ενας καδος κ ακολουθας σε μικρη αποσταση?Παλια υπηρχε ενα παιχνιδι Crush Dammies με κατι κουκλακια που στουκαρανε κ κερδιζες ποντους..βλεπεις πως ξαναγυρναμε στο θεμα "νοοτροπια"?
για αυτους θα συμφωνησω μαζι σου.απο οτι ξερω δεν βαζουν ουτε καν ταχογρφο,δεν τους σταματαει ουτε η τροχαια γιατι υποτιθετε κανουν κοινονικο εργο,και λενε γιατι να κανω οχταωρο,ας τρεξω για να ειμαι στις 12 τελειωμενος και να παω για καφε,ουζα κτλ