Τα πιο πρωτότυπα φανάρια!
Τα πιο πρωτότυπα φανάρια! http://www.motomag.gr/templates/jw_t...rintButton.png http://www.motomag.gr/templates/jw_t...mailButton.png http://www.motomag.gr/images/stories...ized_small.jpg Τα γνωστά φανάρια που ρυθμίζουν την κυκλοφορία στους δρόμους, μπορεί να αλλάξουν διευκολύνοντας όσους τα χρησιμοποιούν. Με τη χρήση τους, θα ωφεληθούν όλοι όσοι τα χρησιμοποιούν, δηλαδή πεζοί και οδηγοί. Η ιδιαιτερότητά τους, εκτός από το μεγαλύτερο μέγεθος και τη καλύτερη φωτεινότητα, έγκειται στα… χρονόμετρά τους. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, στο επάνω άκρο τους υπάρχει αριθμητική ένδειξη...
http://www.motomag.gr/images/stories...ized_small.jpg http://www.motomag.gr/images/stories...ized_small.jpg η οποία αλλάζει μετρώντας ανάποδα. Περιμένοντας λοιπόν στο κόκκινο, ξέρεις σε πόσα δευτερόλεπτα θα αλλάξει χρώμα. Αντίστοιχα μετράει ο χρόνος και για το πράσινο, ενώ στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα οι πράσινες ενδείξεις αναβοσβήνουν, ειδοποιώντας ότι έρχεται το πορτοκαλί. Αντίστοιχες πληροφορίες με χρονομέτρηση, υπάρχουν και στα φανάρια για τους πεζούς. Τα φανάρια αυτά τοποθετήθηκαν δοκιμαστικά στην οδό Ποταμού του Δήμου Κορυδαλλού, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Ευχόμαστε να δοκιμαστούν, να πετύχουν και να τοποθετηθούν παντού. Θα κερδίσουν όλοι σε χρόνο και αγωνία. Όπως όλα τα καινούρια πράγματα -ειδικά στην Ελλάδα- δημιούργησαν αμέσως και αντιδράσεις. Αντιδράσεις του τύπου: “Mα με τα χρονόμετρα θα αυξηθούν οι... κόντρες.”
( 16.04.07 )
http://www.motomag.gr/index.php?opti...=362&Itemid=35
Απάντηση: Τα πιο πρωτότυπα φανάρια!
:D Ε, ναι πιστεύω ότι στην κόντρα θα βοηθήσουν αρκετά! :) Εκεί που ο άλλος είναι μπριζομένος και δεν ξέρει πότε θα ανάψει το πράσινο τώρα ξέρει...
Μόνο τα pitstop μας λείπουν τώρα χεχε!
Αυτο το συστημα με τα φαναρια στο εξωτερικο το εχουν χρονια τωρα!
Τετοια εχει στην Αθηνα μονο στο Σκιστο Κορυδαλου....
Οσοι ειναι απο Νικαια, Κορυδαλο κ.τ.λ. θα ξερουν...
εγώ πιστεύω ότι θα κάνει μεγάλη διαφορά στην κίνηση γιατί εκεί που θα περνούσαν 20 αμάξια στο πράσσινο τώρα περνάνε 5-10 γιατί είτε αργούνε να βάλουν πρώτη είτε κοιτάνε αλλού και χαζεύουν είτε είτε.......
βλέπεις το πράσσινο αναμενο και δεν κουνιέται κανείς για αρκετά δευτερόλεπτα κ αρχίζουν οι κόρνες κτλ κτλ...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Cubano_KG
Τετοια εχει στην Αθηνα μονο στο Σκιστο Κορυδαλου....
Οσοι ειναι απο Νικαια, Κορυδαλο κ.τ.λ. θα ξερουν...
Καλά μην ορκίζεσαι κιόλας εγώ που μένω Νίκαια δεν το ήξερα... Βέβαι θα μου πεις από την άλλη λες και ξέρεις τι γίνεται γύρω σου :D (για εμένα μιλάω)
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
REPT1L3
Καλά μην ορκίζεσαι κιόλας εγώ που μένω Νίκαια δεν το ήξερα... Βέβαι θα μου πεις από την άλλη λες και ξέρεις τι γίνεται γύρω σου :D (για εμένα μιλάω)
:yikes:..παραξενο... αφου εισαι διπλα ρε συ.
Για πηγαινε μια βολτα οποτε ευκαιρησεις απο Σχιστο Κορυδαλλου να δεις κατι ομορφα φαναρακια!!!
:getlost: δεν είναι κακή ιδέα να βγώ από το σπίτι... τελικά! :)
ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΚΟΝΤΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
περα απο την πλακα μακαρι να βοηθησουν και στην κινηση!!!!!!!!!!
Οταν κατεβεις Αθηνα θα σε παω να τα δεις και απο κοντα....
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
REPT1L3
:getlost: δεν είναι κακή ιδέα να βγώ από το σπίτι... τελικά! :)
περιμενω εντυπωσεις!!!
Στην Κωνσταντινουπολη υπηρχαν παντου αυτα!!!!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Soul_Giannis
Στην Κωνσταντινουπολη υπηρχαν παντου αυτα!!!!
Δε μιλας σοβαρα τωρα!!???
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Cubano_KG
Δε μιλας σοβαρα τωρα!!???
Mια χαρά σοβαρά μιλάει!;) Το άλλο που είδα και μου έκανε εντύπωση, στη Γαλλία στα φανάρια πάνω στην κολόνα του φαναριού και στο ύψος των ματιών του οδηγού που είναι μέσα στο αυτόκίνητο έχει ένα τρίτο μικρό φαναράκι για να βλέπει ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου χωρίς να ξελαιμιάζεται κοιτώντας πάνω...;)
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Koulou
Mια χαρά σοβαρά μιλάει!;) Το άλλο που είδα και μου έκανε εντύπωση, στη Γαλλία στα φανάρια πάνω στην κολόνα του φαναριού και στο ύψος των ματιών του οδηγού που είναι μέσα στο αυτόκίνητο έχει ένα τρίτο μικρό φαναράκι για να βλέπει ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου χωρίς να ξελαιμιάζεται κοιτώντας πάνω...;)
Αλλο και τουτο! Γιατι στην Ελλαδα εχει φαναρια μονο στη μια μερια του δρομου???
Εμεις εδω (Κυπρο) ανεκαθεν εχουμε φαναρια και απεναντι για να μην ξελαιμιάζεται ο πρωτος . Το ιδιο ισχυει και στην Αγγλια.
Αλλα τωρα ηρθα και τα πιο εξυπνα φαναρια. Αυτα με τη καμερα που σε παιρνει και στη στελνουν για να δεις αν ησουν ωραιος ή αν σου παει το αμαξι ...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Αυτο το συστημα με τα φαναρια στο εξωτερικο το εχουν χρονια τωρα!
Ακριβώς έτσι!
Ναι αλλα στο εξωτερικο η Coka-Cola γραφει στον πατο "πινετε απο την Αλλη"
Τι θελω να πω με αυτο?
Οτι στο εξωτερικο η οδηγικη παιδεια μπορει να ειναι ανεβασμενη αλλα απο οδηγους στην καθημερινη ζωη αστα να πανε.
Εδω στο Ελλαδα δεν χρειαζομαστε εξυπνα φαναρια... Εχουμε εξυπνους οδηγους...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Ionio-Zante
Ναι αλλα στο εξωτερικο η Coka-Cola γραφει στον πατο "πινετε απο την Αλλη"
Πες κι άλλα, πες κι άλλα...:clapping::jump1::clapping::jump1::clapping ::jump1:
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Koulou
Ειδατε λοιπον που μεχρι και οι Τουρκοι σε καποια θεματα μας ριχνουν στα αυτια...
Οσο για το αλλο που λες τα εχω δει και εγω στη Γαλλια αυτα τα φαναρια που λες και οχι μονο στο Παρισι αλλα και στην επαρχια της Γαλλιας...
Οπως και να'χει τετοια φαναρια εχει στην Αθηνα σε ενα δρομο μονο "Σχιστο Κορυδαλλου" ο οποιος συνδεει Κορυδαλλο με Χαϊδαρι...
Δε μπορω να καταλαβω εδω και 1μιση χρονο γιατι εχουν βαλει μονο εκει..
Στην αρχη πιστευα πως ηρθε η ωρα της αναβαθμισης και στην Ελλαδα..
Τωρα ειμαι απολυτα σιγουρος πως ηταν απλα βιτσιο του τοπικου Δημάρχου...
Ελπιζω να καταλαβουν αυτοι που πρεπει οτι οπως απλωσαν απειρες καμερες παντου και αλλες τετοιες μ@λ@κιες σε ολη την Ελλαδα τοτε με τους Ολυμπιακους Αγωνες.. ΠΡΕΠΕΙ να κανουν κατι αναλογο και με τα φαναρια καθως και με πολλα ακομα εργα σε δρομους, φωτισμο(τοπικο και εθνικο οδικο δικτυο)... Γιατι ειναι κριμα να σκοτωνονται τοσα ατομα καθε χρονο στους Ελληνικους δρομους...