Μετατροπη αναλογικου video σε ψηφιακο
Παιδια θελω τη βοηθεια σας.
Αγορασα προσφατα ενα εξωτερικο TV Tunner για το PC με συνδεση USB, το οποιο εχει και αναλογικες εισοδους audio και video με RCA. Αυτο που θελω να κανω ειναι να συνδεσω επανω την αναλογικη videocamera και να μετατρεψω τις παλιες κασσετες μου (8mm) σε ψηφιακη μορφη για να γραφτουν αργοτερα σε DVD.
Εχετε να προτεινετε καποιο προγραμμα για αυτη τη δουλεια, μιας και αυτο που υπαρχει στο CD της συσκευης δεν λεει και πολλα?
Δεν ψαχνω ακομα προγραμμα για editting, απλα καποιο προγραμμα το οποιο θα βρει οτι υπαρχουν οι αναλογικες εισοδοι και θα αναλαβει την ψηφιοποιηση. Τωρα αν με το ιδιο κανω και edit, δεν με χαλαει.
Ξερετε κατι??
Απάντηση: Μετατροπη αναλογικου video σε ψηφιακο
το nero χρησημοποιει ο αδερφος μου που του εχει κατσει καλα
Τι να κανω με το nero ρε Παντελη? Αυτο ειναι αντιγραφικο. Δεν ειναι προγραμμα για AV to DV convertion... Μπερδευτηκα!!!
στα παρελκομενα προγγραματα μαζι με το nero exei, to nerovision
Α ναι?? Για να το τσεκαρω...
τι εγινε τελικα το βρηκες?
Εγω δεν το ειχα. Εχω την εκδοση Express. Κατεβαζω τωρα την 8... αγοραζω ηθελα να πω :) :) :)
χαχαχαχαχαα ναι το εξπρες ειναι το σουπερ μινι προγγραμα καλυτερα να παρεις το φουλ πακετο διοτι ειναι πιο ευκολο να φτιαξεις dvd kai video cd ειναι αρκετα ευκολο. καλο κατεβ... εεε αγορα :P
Το πιο ολοκληρωμένο για εμένα είναι το Pinnacle Studio. Αλλά είναι λίγο δύσκολο και θέλει λίγο ψάξιμο... Εύκολο και καλό είναι το ulead video ('η κάπως έτσι...). Μην χρησιμοποιείες του nero μπορεί να είναι απλό αλλά δεν το έχω και πολύ σε εκτίμηση..
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
s6_sot
Το πιο ολοκληρωμένο για εμένα είναι το Pinnacle Studio. Αλλά είναι λίγο δύσκολο και θέλει λίγο ψάξιμο... Εύκολο και καλό είναι το ulead video ('η κάπως έτσι...). Μην χρησιμοποιείες του nero μπορεί να είναι απλό αλλά δεν το έχω και πολύ σε εκτίμηση..
Απο οτι φαινεται, εχω πολλα πραγματα να δοκιμασω. Για να δουμε και το Pinnacle...
Thanks
Το κορυφαίο πρόγραμμα σε αυτή την κατηγορία είναι της ADOBE το Premier.
Για να καταλάβετε είναι το αντίστοιχο του Photoshop. Μακράν το καλύτερο!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Mixalis
Απο οτι φαινεται, εχω πολλα πραγματα να δοκιμασω. Για να δουμε και το Pinnacle...
Thanks
To Pinnacle Studio έχω ακούσει ότι είναι μάπα. Κάποτε έπαιξα σοβαρά με το Ulead 9 και το βρήκα εύχρηστο και καλό για βασικό video editing. Απ'όσο ξέρω η ναυαρχίδα είναι το Adobe Premiere (θέλει σοβαρή ενασχόληση όμως) και ένα άλλο της SONY.
Μου επιτρεπεται και εμενα να πω την γνωμη μου...
Μιχαλη... Ολα τα παραπανω προγραμματα που αναφερθηκαν ειναι καλα. Αλλα σε μεγαλυτερο και αλλα σε μικροτερο βαθμο. Βεβαια στον στενο ερασιτεχνικο κυκλο.
Αν θες ενα προγραμμα που ειναι Πραγματικο εργαλειο... και επειδη ξερω τις γνωσεις σου... τοτε το προγραμμα για σενα ειναι μονο το Edius απο την εταιρεια Canopus.
http://www.canopus.com/canopus/press/whatshot.php
Μπροστα του ολα τα αλλα ειναι απλα παιχνιδια.
Αλλωστε ειναι εργαλειο που το χρησιμοποιουν επαγγελματιες του ειδους.
Με τις γνωσεις σου και με αυτο το προγραμμα ( αν το ψαξεις λιγο) μπορεις να κανεις θαυματα στην κυριολεξια.
Προσπαθησε να το βρεις Full και αν δεν το βρεις πες μου να στο δωσω εγω... ειναι 4 CD.
Ας μιλησει και καποιος ειδικος.Μιχαλη ολα τα προγραμματα ειναι καλα.το edius 4 που προτεινει ο γιωργος μου το εχει δωσει και σε μενα,(εγω δουλευω για την δουλεια μου το 3,5)το 4 πρεπει να εχεις υπερυπολογιστη για να δουλεψει υποφερτα και προπαντων την ΚΑΡΤΑ.ειναι το επομενο βημα για μενα,(η οποια κοστιζει γυρω στα 2500 €).Εγω ξεκινησα με το πρεμιερ και μεχρι να το μαθω σωστα και να το δουλεψω επαγγελματικα εφαγα ενα χειμωνα το 1998,(ολα τα προγραμματα δουλευουν περιπου στην ιδια φιλοσοφια,τωρα για την μετατροπη των κασετων που ζητας εσυ κανενα προγραμμα δεν θα σου κανει σωστα την δουλεια σου αν δεν εχεις ΚΑΡΤΑ καλη (τουλαχιστον ημιεπαγγελματικη).Με τα σοφτγουερ θελεις αμετρητο χρονο για ρενταρισμα,φαντασου μια κασετα μιας ωρας θελει περιπου τις 4 ωρες ρενταρισμα για την μετατροπη σε mpeg2 + την ωρα που θελει για να βαλης το υλικο μεσα στο κομπιουτερ αν σε ενδιαφερει πραγματικα να κανεις την μετατροπη και οχι μονο εχω μια προηγουμενη καρτα απο την δουλεια μου που δουλευει με το πρεμιερ και την πουλαω 300 €(επαγελματικη με in και out αναλογικο +SVHS και με firewire).
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Ionio-Zante
Μου επιτρεπεται και εμενα να πω την γνωμη μου...
Μιχαλη... Ολα τα παραπανω προγραμματα που αναφερθηκαν ειναι καλα. Αλλα σε μεγαλυτερο και αλλα σε μικροτερο βαθμο. Βεβαια στον στενο ερασιτεχνικο κυκλο.
Αν θες ενα προγραμμα που ειναι Πραγματικο εργαλειο... και επειδη ξερω τις γνωσεις σου... τοτε το προγραμμα για σενα ειναι μονο το
Edius απο την εταιρεια
Canopus.
http://www.canopus.com/canopus/press/whatshot.php
Μπροστα του ολα τα αλλα ειναι απλα παιχνιδια.
Αλλωστε ειναι εργαλειο που το χρησιμοποιουν επαγγελματιες του ειδους.
Με τις γνωσεις σου και με αυτο το προγραμμα ( αν το ψαξεις λιγο) μπορεις να κανεις θαυματα στην κυριολεξια.
Προσπαθησε να το βρεις Full και αν δεν το βρεις πες μου να στο δωσω εγω... ειναι 4 CD.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο MOISIS
Ας μιλησει και καποιος ειδικος.Μιχαλη ολα τα προγραμματα ειναι καλα.το edius 4 που προτεινει ο γιωργος μου το εχει δωσει και σε μενα,(εγω δουλευω για την δουλεια μου το 3,5)το 4 πρεπει να εχεις υπερυπολογιστη για να δουλεψει υποφερτα και προπαντων την ΚΑΡΤΑ.ειναι το επομενο βημα για μενα,(η οποια κοστιζει γυρω στα 2500 €).Εγω ξεκινησα με το πρεμιερ και μεχρι να το μαθω σωστα και να το δουλεψω επαγγελματικα εφαγα ενα χειμωνα το 1998,(ολα τα προγραμματα δουλευουν περιπου στην ιδια φιλοσοφια,τωρα για την μετατροπη των κασετων που ζητας εσυ κανενα προγραμμα δεν θα σου κανει σωστα την δουλεια σου αν δεν εχεις ΚΑΡΤΑ καλη (τουλαχιστον ημιεπαγγελματικη).Με τα σοφτγουερ θελεις αμετρητο χρονο για ρενταρισμα,φαντασου μια κασετα μιας ωρας θελει περιπου τις 4 ωρες ρενταρισμα για την μετατροπη σε mpeg2 + την ωρα που θελει για να βαλης το υλικο μεσα στο κομπιουτερ αν σε ενδιαφερει πραγματικα να κανεις την μετατροπη και οχι μονο εχω μια προηγουμενη καρτα απο την δουλεια μου που δουλευει με το πρεμιερ και την πουλαω 300 €(επαγελματικη με in και out αναλογικο +SVHS και με firewire).
Παιδια σας ευχαριστω ολους και δεν διαφωνω με τιποτα απο οσα λετε, αλλα...
Αυτη τη δεδομενη στιγμη δεν μπορω να δωσω λεφτα για καρτες και hardware. Σκεφτομαι απλα να μετατρεψω τις κασετουλες 8mm απο τις διακοπες, εκδρομες και meetings σε DVD. Ολα αυτα εντελως ερασιτεχνικα. Αυτο που με απασχολει ειναι το capture. Προσωρινα θα κανω δοκιμες με ολα τα προγραμματα που προτεινετε, αν και δεν νομιζω να δω φοβερες διαφορες αφου θα χρησιμοποιω την ιδια συσκευη για τη συνδεση της καμερας με τον Η/Υ. Οσον αφορα το editting των ψηφιακων πια videos, θα δουμε. Για αρχη, οτι ειναι πιο απλο. Αργοτερα, βλεπουμε.
ps. Γιωργο το βρηκα το Pro 4. Απο οτι λεει στα System Requirements, με καλυπτει οριακα. Θα δειξει...