-
Τελικα τι πρεπει να εχουμε μεσα στο αμαξι;
Σε καποια συζητηση ακουσα οτι πλεον δεν ειναι αρκετο να εχουμε μεσα στο αμαξι τα κλασικα πυροσβεστηρα, φαρμακειο, τριγωνο αλλα πρεπει να εχουμε και πολλα παραπανω τα οποια δεν θυμαμαι ολα!
Ενδεικτικα θυμαμαι οτι ο πυροσβεστηρας απο 1 κιλο που ειναι πρεπει να ειναι 3, πρεπει να εχουμε ενα γυλεκο που φωσφοριζει στο σκοταδι, πρεπει να εχουμε κιμωλια η μαρκαδορο μαζι μας και κατι αλλα. Μαζι με την αλλαγη του ΚΟΚ εχουμε και καμια αλλαγη με τα πραγματα που θα πρεπει να εχουμε μεσα στο αμαξι;
-
Απάντηση: Τελικα τι πρεπει να εχουμε μεσα στο αμαξι;
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Σε καποια συζητηση ακουσα οτι πλεον δεν ειναι αρκετο να εχουμε μεσα στο αμαξι τα κλασικα πυροσβεστηρα, φαρμακειο, τριγωνο αλλα πρεπει να εχουμε και πολλα παραπανω τα οποια δεν θυμαμαι ολα!
Ενδεικτικα θυμαμαι οτι ο πυροσβεστηρας απο 1 κιλο που ειναι πρεπει να ειναι 3, πρεπει να εχουμε ενα γυλεκο που φωσφοριζει στο σκοταδι, πρεπει να εχουμε κιμωλια η μαρκαδορο μαζι μας και κατι αλλα. Μαζι με την αλλαγη του ΚΟΚ εχουμε και καμια αλλαγη με τα πραγματα που θα πρεπει να εχουμε μεσα στο αμαξι;
δηλαδη θελουμε ολοι εναν κοτσαδωρο και ενα τρειλερ για τους γα........τους νομους!!!τι να πουν και αυτοι που εχουν μικρο πορτ παγκαζ!!
-
-
-
Για τον πυροσβεστήρα και το γιλέκο ισχύει, ήδη έχω αλλάξει πυρσοσβεστήρα στο αμάξι, και να σου πω την αλήθεια με το μικρό δεν υπήρχε περίπτωση να σβήσεις ενδεχόμενη φωτιά. Τουλάχιστον με τον μεγάλο έχεις μια ελπίδα...
Και για το γιλέκο ισχύει. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ! Κανένα άλλο χρώμα δε γίνεται δεκτό σε έλεγχο...
-
Αρη εχεις καμια λιστα με τα πραγματα που πρεπει να εχουμε μεσα;
Πυροσβεστηρα 3kg
Φαρμακειο
Τριγωνο
Γιλεκο χρωματος κιτρινο
Τι αλλα;
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Αρη εχεις καμια λιστα με τα πραγματα που πρεπει να εχουμε μεσα;
Πυροσβεστηρα 3kg
Φαρμακειο
Τριγωνο
Γιλεκο χρωματος κιτρινο
Τι αλλα;
Η Αττικη οδος μοιραζε το καλοκαιρι τα δικα της γιλεκα.
-
τριγωνο, πυροσβεστηρα, φαρμακειο παιδια. τιποτε αλλο. το γιλεκο ειναι υποχρεωτικο στα επαγγελματικα (ουτος η αλλος ηταν). ολα τα αλλα ειναι λαλακιες. ο νεος κ.ο.κ. δεν αναφερει πουθενα τετοιες παπαριες. αν σας γραψει κανενας καραγκιωζης απλα μην υπογραφετε την κληση. καποιοι μεγαλοεισαγωγεις απο την κινα κονομησαν γερα με αυτο το παραμυθι.
-
πλεον ειναι υποχρεωτικο το φωσφοριζε κιτρινο και στα αυτοκινητα για περιπτωση που μεινεις βρδυ στον δρομο απο μηχανικη βλαβη ή λαστιχο!!!!!!!!!!!!!!
πλεον γραφουνε και για αυτο!!!!!!!!!!!!!!!1
ο πυροσβεστηρας καθε 5 χρονια θελει αλλαγη ή αναγωμωση!!!!!!!!!!!!
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
paidaros
πλεον ειναι υποχρεωτικο το φωσφοριζε κιτρινο και στα αυτοκινητα
Οντως ειναι υποχρεωτικο.
Γιαννη υποχρεωτικο ειναι πλεον και ο τακος (2 μαλιστα) στο φορτηγο να ειναι κιτρινος.
Παρε σπρευ και βαψε τους.
-
Οντως ειναι υποχρεωτικο το γιλεκο και στα επιβατικα.
Γιαννη υποχρεωτικο ειναι πλεον και ο τακος (2 μαλιστα) στο φορτηγο να ειναι κιτρινος.
-
http://www.mopo.gr/main/Section.jsp?SectionID=10167 ο νεος κ.ο.κ. δεν αναφερει πουθενα για γιλεκα, πυροσ/ρες, και λοιπες λαλακιες. το μονο που αναφερει ειναι το τριγωνο. του εριξα μια γρηγορη ματια, αν μου ξεφυγε κατι...
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
petros
Οντως ειναι υποχρεωτικο το γιλεκο και στα επιβατικα.
Μα νομιζω οτι οι τακοι ειναι κιτρινοι απο μονοι τους!
Ετσι δεν ειναι;
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Μα νομιζω οτι οι τακοι ειναι κιτρινοι απο μονοι τους!
Ετσι δεν ειναι;
Στα καινουρια μπορει,δεν ξερω.
Σε αυτα που οδηγαω εγω μοντελα απο 1994 εως 2000 ητανε μαυροι.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
stilo-3p
Δεν ειναι υποχρεωτικος ο πυροσβεστηρας και το φαρμακειο δηλ?
Μη τρελαθουμε κιολας.:D
Προφανως κατι σου ξεφυγε.
Καταρχας οταν περναει ταξινομηση το οποιοδηποτε οχημα ειναι
υπχρεωτικο να βρισκονται μεσα.Ασχετα μετα αν κανουν φτερα.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
petros
Οντως ειναι υποχρεωτικο.
το ξερω!!!ευχαριστω παντως!!
-
Παράθεση:
Δεν ειναι υποχρεωτικος ο πυροσβεστηρας και το φαρμακειο δηλ?
Μη τρελαθουμε κιολας.
Προφανως κατι σου ξεφυγε.
Καταρχας οταν περναει ταξινομηση το οποιοδηποτε οχημα ειναι
υπχρεωτικο να βρισκονται μεσα.Ασχετα μετα αν κανουν φτερα
καταρχην φιλε Πετρο το τι ζητανε στην ταξινομηση με το τι αναφερει ο κ.ο.κ. δεν εχει καμια σχεση. ο τροχονομος δεν μπορει να σε γραψει για οτι του κατεβει στο κεφαλι. με αυτην την λογικη θα μπορουσε να σε γραψει επειδη καπνιζεις μεσα στο αμαξι σου η επειδη εχεις σημαιακι του παοκ στον καθρεφτη. και επειδη ξανακοιταξα τον κ.ο.κ. με προσοχη δεν ειδα πουθενα να αναφερει για γιλεκα, πυροσβεστηρες, φαρμακεια, κωνους, κιμωλιες και δεν ξερω και γω τι αλλο ακουγετε τελευταια. μονο για τριγωνο λεει.περαν αυτου ολοι λιγο πολυ εχουμε εναν τροχονομο γνωστο. μια ερωτηση θα σας πεισει. εγω πριν μερικες μερες πετυχα κατα τυχη σε ενα μαγαζι τον δοιηκητη της τροχαιας εδω στην πτολεμαιδα, οταν τον ρωτησαν αν πρεπει να εχουμε ολα αυτα μαζι μας ο ανθρωπος γελουσε μια ωρα. επειδη δεν μαρεσει να ειμαι απολυτος ομως, αν καποιος γνωριζει πιο πολλες λεπτομεροιες ας το αναφερει στο τοπικ. νομιζω ειναι χρησιμο.
-
ωραια ολα αυτα αλλα εγω θα ρωτησω το εξης.
ΚΑΙ να μην το λεει στον κοκ δεν νομιζεις οτι για την δικη σου ασφαλεια δεν θα επρεπε να τα εχεις αυτα? Το φαρμακειο (ενα σωστο οχι αυτα που παιρνιες με ενα γαζαπλαστ μονο) μπορει να σου σωσει την ζωη για παραδειγμα αμα εχεις μια ακατασχετη αιμοραγια και πρεπει να το σταματησεις.
Το τριγωνο για να μην πεσει κανενας βλακας πανω σου και σε πατησει αμα εμεινε το αμαξι η αμα εγινε ατυχημα δεν νομιζεις οτι χρειαζεται? Το γιλεκο επισης να σε δει η κυρα μαρια που δεν βλεπει καλα να μην σε πατησει δεν χρειαζεται?
Ο πυροσβεστηρας που στην λιγοτερη αν χρειαστει και γινει καμια τρακα και δεν μπορουνε να βγουνε οι υπολοιποι και επιασε φωτια το αμαξι δεν το θες να το σβησεις ?
λοιπον ας αφησουμε ολες αυτες τις μαμακιες κατα την γνωμη μου και ας σοβαρευτουμε και να εξοπλισουμε σωστα το αμαξι μας για το δικο μας καλο.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stilatos
ωραια ολα αυτα αλλα εγω θα ρωτησω το εξης. ΚΑΙ να μην το λεει στον κοκ δεν νομιζεις οτι για την δικη σου ασφαλεια δεν θα επρεπε να τα εχεις αυτα? Το φαρμακειο (ενα σωστο οχι αυτα που παιρνιες με ενα γαζαπλαστ μονο) μπορει να σου σωσει την ζωη για παραδειγμα αμα εχεις μια ακατασχετη αιμοραγια και πρεπει να το σταματησεις. Το τριγωνο για να μην πεσει κανενας βλακας πανω σου και σε πατησει αμα εμεινε το αμαξι η αμα εγινε ατυχημα δεν νομιζεις οτι χρειαζεται? Το γιλεκο επισης να σε δει η κυρα μαρια που δεν βλεπει καλα να μην σε πατησει δεν χρειαζεται? Ο πυροσβεστηρας που στην λιγοτερη αν χρειαστει και γινει καμια τρακα και δεν μπορουνε να βγουνε οι υπολοιποι και επιασε φωτια το αμαξι δεν το θες να το σβησεις ? λοιπον ας αφησουμε ολες αυτες τις μαμακιες κατα την γνωμη μου και ας σοβαρευτουμε και να εξοπλισουμε σωστα το αμαξι μας για το δικο μας καλο.
Συμφωνο εν μερη με αυτα που λες αλλα ξεφυγαμε λιγο απ το θεμα. Νομιζω οτι συζηταμε για το τι πρεπει να εχουμε μαζι μας συμφωνα με τον νεο κ.ο.κ. Λογω της δουλειας μου (πωλητης αξεσουαρ αυτ/του) ακουω καθημερινα στα μαγαζια απιστευτα πραγματα. τριγωνο, πυροσβεστηρα 3κιλ., φαρμακειο, γιλεκο φωσφ. κιτρινο, πτυσομενο κωνο, κιμολιες 1 ασπρη 1 κοκινη, αμμο κτλ κτλ... και αναρωτιεμαι... που θα τα βαλουμε ολα αυτα? και επισης αν εγω τρακαρω και γλιτωσω με καποια τραυματα θα πρεπει να: κατεβω απ το αμαξι να φορεσω το γιλεκο, να κοβω βολτες στο διπλανο χωραφι για να βρω πετρες να στηριξω το τριγωνο, να ριξω την αμμο για τυχον διαροες λαδιων, να ζωγραφισω με τις κιμωλιες το περιγραμμα του εγκληματος να βρω το φαρμακειο και να δω μηπως μπορω να σωσω το τομαρι μου...να...να... Το συμπερασμα μου? εκτος απ το τριγωνο ολα τα αλλα ειναι τελιως αχρηστα. Ολοι εχουμε τρακαρει η εχουμε ακουσει απο φιλους μας για τρακαρισματα. Σκεφτητε η ρωτηστε αν χρησιμοποιησαν κατι απο ολα αυτα. Ακομη και οι κοινοι πυροσ/ρες που εχουμε ολοι αν δεν κυνδινευει ζωη ειναι αχρηστος γιατι αν ψεκασεις το αμαξι καταστρεφονται σαλονι ηλεκτρικα και χρωμα εκτος αν πληρωσουμε κανα 100ρικο για καλο...αρα...παπαλα.
-
κατσε λιγο διοτι θα με τρελανεις? δηλαδη πιστευεις οτι ο πυροσβεστηρας ειναι ασημαντο να το εχουμε στο αμαξι?
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stilatos
κατσε λιγο διοτι θα με τρελανεις? δηλαδη πιστευεις οτι ο πυροσβεστηρας ειναι ασημαντο να το εχουμε στο αμαξι?
Γραφω:''Ακομη και οι κοινοι πυροσ/ρες που εχουμε ολοι αν δεν κυνδινευει ζωη ειναι αχρηστος γιατι αν ψεκασεις το αμαξι καταστρεφονται σαλονι ηλεκτρικα και χρωμα εκτος αν πληρωσουμε κανα 100ρικο για καλο...αρα...παπαλα.'' Γιατι συμπερανες οτι ειναι ασημαντο? τεσπα, δεν θα μαλωσουμε κιολας....:)
-
ενταξει εννοειται το ψεκαζεις αφου βλεπεις οτι χρειαζεται δεν θα το ψεκασεις στο ασχετο
-
Εγω συμφωνω με την αποψη να τα εχουμε για το δικο μας καλο, αλλα ενας πυροσβεστηρας ειναι δοχειο υπο πιεση οποτε σε τρακαρισμα δεν μπορει να κάνει εκρηξη ? Μεσα σε φωτιά παλι δεν μπορει να κανει εκρηξη ?
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Εγω συμφωνω με την αποψη να τα εχουμε για το δικο μας καλο, αλλα ενας πυροσβεστηρας ειναι δοχειο υπο πιεση οποτε σε τρακαρισμα δεν μπορει να κάνει εκρηξη ? Μεσα σε φωτιά παλι δεν μπορει να κανει εκρηξη ?
αμα δεν κανω λαθος λαθος για να κανει εκρηξη πρπει να τουμπαρει το αυτοκινητο και αμα παλι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
σε φωτια μπορει να εκραγει αν ομως τυλιχτει ολο το αμαξι και κανει εκρηξεις απο τα αλλα,του πυροσεβεστηρα ειναι μηδανικη η εκρηξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!
απο οτι καταλαβαινεις μονο σε ακρεες περιπτωσεις μπορει να εκραγει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
και κατι αλλο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΘΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΓΩΜΩΣΗ Ή ΑΛΛΑΓΗ!!!!!!!!!!!!