-
Κοιταξατε ποτε την ρεζερβα?
Σημερα που αλλαξα λαστιχα σε εναν γνωστο μου, μου κοιταξε κατι που πρωτη φορα ειδα τοσα χρονια που εχω παει σε λαστιχαδες. μου ελενξε την πιεση αερα στην ρεζερβα. Και ητανε σχεδον αδειο με 10 πιεση απο τα 45 αν δεν κανω λαθος που πρεπει να ειναι. Αρα φαντασου να παθαινα λαστιχο να παω να βαλω την ρεζερβα αλλα να μην εχει αερα. Ειναι κατι που ισως θα πρεπει να κοιταξουμε ολοι δεν νομιζω να ειναι δυσκολο απλως βγαζουμε την ρεζερβα σε καποιο βενζιναδικο και γεμιζουμε με αερα.
-
Απάντηση: Κοιταξατε ποτε την ρεζερβα?
σε 195/55/15 πρεπει να ειναι 32 psi!!!!!!!!!!!!
και εγω την επαθα το καλοκαιρι που αλλαξα λαστιχα και λεω δεν βλεπεις και την ρεζερβα προτου φυγεις διακοπες
και ειχα 14 psi!!!!!!!!!!!!!!!!!
απο τοτε μαι φορα τον μηνα την ελεγχω!!!!!!!!!!!!!!
εδω καποιος φιλος μελος δεν εχει καθολου ρεζερβα στο πορτ παγκαζ και την επαθε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D
-
Και ίσως κάπου κάπου να πρέπει να αντικαθιστούμε και το ελαστικό της ρεζέρβας γιατί ως γνωστόν μετά από μερικά χρόνια καταστρέφετε και ας μην έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ!!
Βέβαια θα μου πείτε ποιος το κάνει? Ε δεν ειναι μεγάλο το κόστος! Εγώ το έχω κάνει σε άλλο αυτοκινητο που έχω στην οικογένεια και του χρόνου και στο Stilo.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
paidaros
σε 195/55/15 πρεπει να ειναι 32 psi!!!!!!!!!!!!
και εγω την επαθα το καλοκαιρι που αλλαξα λαστιχα και λεω δεν βλεπεις και την ρεζερβα προτου φυγεις διακοπες
και ειχα 14 psi!!!!!!!!!!!!!!!!!
απο τοτε μαι φορα τον μηνα την ελεγχω!!!!!!!!!!!!!!
εδω καποιος φιλος μελος δεν εχει καθολου ρεζερβα στο πορτ παγκαζ και την επαθε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D
Ρε Γιαννη ξερεις ποσο περνει σε 215/45/17 επειδη δεν εχω ιδεα και βαζω 30psi?
-
Νομίζω το γράφει στο βιβλίο!!!
-
Εδω σκευτομαι να την βγαλω θα κοιταξω και ποσο αερα εχει λολ
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
paidaros
Σοβαρα; Υπαρχουν τετοιοι;
-
Οσοι εχετε ρεσερβα εχετε και γρυλλο ?
Η ρεζερβα απο μονη της πως θα μπει !
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Οσοι εχετε ρεσερβα εχετε και γρυλλο ?
Η ρεζερβα απο μονη της πως θα μπει !
Ε, δεν θα εχεις και γρυλο;
-
Τοσα χρονια στο τιμόνι εγω αλλα και οοοολοι οσοι ξέρω ποτε δεν ακουσα καποιον να μεινει απο λαστιχο ρε παιδια, μονο στις ελληνικες ταινιες μου φαινεται οτι μπορει να γινει αυτο!
-
ποτε μην λες ποτε. καλυτερα να εισαι φυλαγμενος παρα να χτυπας την ωρα που θα σου τυχει.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
richard
Ρε Γιαννη ξερεις ποσο περνει σε 215/45/17 επειδη δεν εχω ιδεα και βαζω 30psi?
32 psi φιλε μου
-
Εδω που τα λεμε και στην χειροτερη οχι οτι ειμαι υπερανω, αλλα δεν παιζει να κατσω να αλλαξω λαστιχο ουτε για πλάκα, ασφαλεια τι πληρωνω δηλαδη, αααααασε που θα βαλω καμια ροδα αναποδα και θα πηγαινω και με την οπισθεν μακρια μακρια μακρια απο μας!
(Καλα εχω δει και χειροτερα, ατομο να περιμενει interamerican για να του βαλουν νερο στο ψυγειο χααχχαχα)
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Σοβαρα; Υπαρχουν τετοιοι;
υπαρχουν και αραγε ποιος ειναι???????????:D:D:D:D
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ΑΓΓΕΛΟΣ
32 psi φιλε μου
Ευχαριστω φιλε Αγγελε.:)
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
paidaros
υπαρχουν και αραγε ποιος ειναι???????????:D:D:D:D
Και εγω την ιδια απορια εχω...
Οποιος ειναι ας φανερωθει!
-
Καλα ακομη ρεζερβα χρησιμοποιειτε ;
Δεν εχετε ακουσει για το fast ;
-
to fast καταστρεφει το λαστιχο ομως να ξερεις. Εχω και εγω ενα στην περιπτωση που ειναι ασχημα τα πραματα
-
Εδω δεν εχουμε ηλεκτρικα κ μενουμε στο δρομο την ρεζερβα θα κοιταξουμε..
-
Το fast νομιζω ειναι πρακτικοτερο.
Τωρα αν καταστρεφει το λαστιχο κ τα υπολοιπα ειναι καινουρια,αγοραζουμε νεο.
Αν ειναι παλια ... αγοραζουμε μεταχειρισμενο.
...εξαλλου τι να κανουμε τη ρεζερβα αν παθουμε 2 λαστιχα ταυτοχρονα !!!:D
-
Το να αγοράσεις μεταχειρισμένο λάστιχο και να το βάλεις επάνω δεν είναι και η σοφότερη λύση!!
Άλωστε πως θα πετύχεις μεταχειρισμένο ίδιας φθοράς για να μην έχεις αλίωση συμπεριφοράς στο αυτοκίνητο?
Αν και όπως έχει αναφερθεί ποιο πάνω σήμερα σπάνια παθαίνουμε λάστιχο το να έχεις μια σωστή ρεζέρβα είναι καλύτερο από καθόλου.
Και για την περίπτωση που αναφέρεις φίλε WeAreAllAmericans (αν και δεν είμαστε όλοι Αμερικανοί τεσπα) καλό είναι να έχεις και τα δυο μόνο που το θεωρώ πλεονασμό!!
Άλωστε δεν έχουν και τόσο τραγική απόσταση τα βουλκανιζατέρ πλέον το ένα από το άλλο συν οτι όλο και κάποια λύση θα βρεις σε κάποιο πρατήριο βενζίνης και φυσικά υπάρχει και η οδική βοήθεια.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
WeAreAllAmericans
Το fast νομιζω ειναι πρακτικοτερο.
Τωρα αν καταστρεφει το λαστιχο κ τα υπολοιπα ειναι καινουρια,αγοραζουμε νεο.
Αν ειναι παλια ... αγοραζουμε μεταχειρισμενο.
...εξαλλου τι να κανουμε τη ρεζερβα αν παθουμε 2 λαστιχα ταυτοχρονα !!!:D
τι να το κανουμε το fast αμα ειναι να παθουμαι 2 λαστιχα ταυτοχρονακαι παω και τρακαρω σε κανενα δεντρο επανω η πεσω σε κανενα χαντακι γιατι αμα γινει αυτο καπου εκει θα καταληξω????
-
Οταν φορουσα 17αρια 3 φορες διαφορετικο λαστυχο τρυπουσε αλλα με τα 18αρια δεν μου εχει ξανασημβει .
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Και εγω την ιδια απορια εχω...
Οποιος ειναι ας φανερωθει!
φανερωσουυυυυ!!!!!!!!!:D:D:D:D
-
Εγω θα έλεγα για να ειμαστε φυλαγμένοι καλύτερα να βγαλουμε την ρεζερβα και να βαλουμε ενα μικρο αναδιπλουμενο ποδηλατο σε περιπτωση που ερθει η ασχημη στιγμη. :P
Σε σωζει οχι μονο σε λαστιχο (που ειναι και μικροτερης συχνοτητας παθημα) αλλα και σε καμενα ιλεκτρικα καμενος πολλαπλασιαστης κλπ κλπ κλπ.
-
Το να παθεις ενα λαστιχο δεν ειναι μικροτερης συχνοτητας παθημα και σκεψου οτι αν παθεις το αμαξι σταματαει. (Οχι οτι δεν θα σταματησει αν μεινεις απο πολλαπλασιαστη κτλ) Το θεμα ειναι οτι η ρεζερβα ειναι αναγκαια σε ενα αμαξι οπως και να εχει.
Σκεψου να πηγαινεις καπου εκτος πολης, σε απομονωμενο δρομο οπου δεν υπαρχει χωριο η κατι αλλο εκει κοντα και να παθεις λαστιχο.
Σε 15 λεπτα μεσα το αλλαζεις και συνεχιζεις το δρομο σου!
Αν δεν εχεις τι κανεις; Καθεσαι και περιμενεις η συνεχιζεις το δρομο σου καταστρεφοντας ζαντα και λαστιχο;
Με την ευκαρια να πω οτι λογω της καινουργιας μου δουλειας εχω τη δυνατοτητα και βλεπω οτι αρκετες εταιρειες βαζουν κανονικες ρεζερβες και οχι μικρες. Μα τι τους εχει πιασει;
-
Νομιζω οτι για να πάθεις λαστιχο πρεπει να υπαρχει καποιος λογος, εεεε αφου προσεχουμε οσο πρεπει κυκλοφορουμε με λαστιχα κανονικα και οχι στο οριο του λιωσιματος πιστευω οτι ειναι το ποιο σπανιο να συμβει (ειδικα στο Στιλο μας).
Ισως θα πρεπει τοτε να εχουμε και 4 πολαπλασιαστες, τρομπα για το λαστιχο, ασφαλειες αρκετες, 2 καθαριστηρες για το τζαμι, λαμπες σε περιπτωση που καει (πορειας μου εχει τυχει), τρομπα βενζινης, σασμαν προχειρο, ενα μπετονι βενζινη, νερο για το ψυγειο, λαδια κανα λιτρο, και πολλα πολλα αλλα...!
Την ρεζερβα σκευτομαι να την συχτιρισω μαζι με ολο το συστεμιο γριλου και λοιπα μπας και γλυτωσω κανα κιλο.
Προσπαθω να βρω τροπους να το κάνω ποιο ελαφρυ ρε γμτ και ειναι σα νταλικα..!
-
Ενταξει αν ειναι να κουβαλας οσα λες τοτε βαλε ενα τρεϋλορ απο πισω και κουβαλα τα! :Ρ
Για το αν θα παθεις λαστιχο που λες ειναι πως θα σου τυχει.
Εχει τυχει να σκασει λαστιχο γιατι μεσα στη μεση βρεθηκε ενα καρφι η μια αλλη φορα εβγαλα μεσα απο το λαστιχο ενα κομματι γυαλι. Ενταξει, οσο και να προσεχεις μια στις τοσες μπορει να σου τυχει κατι τετοιο...
Για να μειωσεις το βαρος μπορεις να αρχισεις να ξυλωνεις το αμαξι σιγα σιγα!
Μια καλη αρχη ειναι η ρεζερβα και μετα μπορεις να προχωρησεις στα πισω καθισματα και το μηχανισμο που κλειδωνει το πορτ μπαγαζ... (Ολα τα προηγουμενα τα εχει κανει γνωστο μελος εδω στη Θεσσαλονικη και ειδε διαφορα!)
-
Παράθεση:
Για να μειωσεις το βαρος μπορεις να αρχισεις να ξυλωνεις το αμαξι σιγα σιγα!
Μια καλη αρχη ειναι η ρεζερβα και μετα μπορεις να προχωρησεις στα πισω καθισματα και το μηχανισμο που κλειδωνει το πορτ μπαγαζ... (Ολα τα προηγουμενα τα εχει κανει γνωστο μελος εδω στη Θεσσαλονικη και ειδε διαφορα!)
Οπα... για ξυγησου καλυτερα εδω, τι ειναι αυτος ο μηχανισμος και ποσο ζυγιζει ?
Αν ξυγηθω φτερακια carbon και τα ρεστα θελει μπολικο χρημα ε
-
χιλιοι λογοι μπορω να σου πω για να παθεις λαστιχο. Απο γυαλια απο καμια τρακα , μεχρι καρφια, μεχρι κανενα ξυλο, μεχρι μεχρι μεχρι. Οσο για το να βγαλεις το λαστιχο δεν θα στο συνιστουσα για το λογο οτι θα αλλαξει συμπεριφορα το αμαξι . Το αμαξι ειναι πιο βαρυ μπροστα λογο μηχανη και αμα βγαλεις την ρεζερβα θα εχεις ακομα πιο πολυ βαρος μπροστα με συνεπεια να υποστρεφει το αμαξι πιο πολυ. Αν θες να τρεχεις σε αγωνες τοτε φιλε αρχιζε και βγαζε καθισματα και αιρ κοντισιον εκει θα δεις διαφορα και μετα βαζεις αντιβαρα να ισοροπησσης το βαρος να εχει καλυτερη συμπεριφορα.
-
Ε τοτε μιλαμε για πολλα κιλλα, λοιπον θα μετρισω ποσο βαρος εχει το συστεμιο να δω αν αξιζει.
Συμπεριφορα δεν νομιζω να αλλάξει γιατι την θεση την εχω τεεεερμα πισω, δηλαδη τουλαχιστον κεντρο (αν οχι ποιο πισω) και ολιγον βαρυς 115 κιλακια.
Παράθεση:
χιλιοι λογοι μπορω να σου πω για να παθεις λαστιχο.
Και εγω το ιδιο για τους πολλαπλασιαστες, δεν εχεις ομως μαζι σου ετσι ? :P
Εφ οσων η ισχυς καπου αυτοκινήτου ειναι οι ιπποι δια το βαρος,
Πειτε καμια ιδέα ακομα για απαλαγη βάρους (του αμαξιου εεεε)
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Οπα... για ξυγησου καλυτερα εδω, τι ειναι αυτος ο μηχανισμος και ποσο ζυγιζει ?
Αν ξυγηθω φτερακια carbon και τα ρεστα θελει μπολικο χρημα ε
Ελα μωρε, ενα μικρο μηχανακι ειναι που ανοιγοκλεινει το πορτ μπαγαζ, μια κλειδαριτσα...
Οσο για τα φτερα που λες, καλυτερο θα ηταν να κανεις το καπο σου απο carbon αλλα και παλι για μενα ειναι πεταμενα λεφτα.
-
πολλαπλασιαστη εχω, εναν ομως αφου τους ειχα αλλαξει ολους με εγγυηση και πιστεψε με εισαι ακομα πολυ μακρια στο να μοιρασεις το βαρος καλα. βαλτο σε μια ζυγαρια και μετρα μπρος πισω διαφορα και μετα αριστερα με δεξια μερια. Εγω σου προτεινω να αφησεις την ρεζερβα και τον γρυλλο και θα με θυμηθεις αμα την παθεις.
-
Αφου η ισχυς καπου αυτοκινήτου ειναι οι ιπποι δια το βαρος τοτε αν καταφέρεις να το ελαφρώσεις κατα 100 κιλα ας πουμε, ειναι εφαμηλο με το να εκανες μια πολυ καλη βελτιωση στο μοτερ (χωρις τα αρνητικα της).
20 ιππους περιπου φανταζομαι αν οχι παραπανω.
Το Carbon καπο καπου πηρε το αυτι μου οτι ειναι επικινδυνο στο να ανοιξει απο τον αέρα, και μονο που το σκευτομαι με ποιανει ανατριχιλα
-
Τι να πω...
Η επιλογη ειναι παντα δικη σου αλλα γνωμη μου παντα ειναι οπως λεει και ο Stilatos να αφησεις την ρεζερβα στη θεση της.
Φιλαγε τα ρουχα σου για να εχεις τα μισα, ετσι δεν λενε;
-
Να σου πω για αυτο το θεμα και πες μου αν εχω δίκιο:
Η πιθανότητα να μείνω κάποτε απο λάστιχο ειναι μικρη, πραγμα που παει να πει οτι σε ολλη τη ζωη μου αντε να συμβει (το πολυ) δυο φορες.
Για αυτες τις δυο φορες δηλαδη θα κουβαλάω μια ζωή ενα εξαρτιμα το οποιο ζυγιζει 30 κιλα ?
Ενα τηλεφωνάκι σκάω σε φιλο, και ερχεται και μου δινει ρεζερβα τι εγινε
-
Και αν σου τυχει το λαστιχο την ωρα που θα εισαι στη Πατρα ταξιδι με την κυρα (υποθετικα μιλαμε) τι θα κανεις; Θα παρεις τηλεφωνο ενα φιλο σου;
Αυτα τα λεω γιατι την εχει παθει ο πατερας μου σε ταξιδι ετσι.
Ειπαμε οτι μπορει να μην παθεις λαστιχο αλλα μπορει και να παθεις.
Δεν μπορεις να το πας με τις πιθανοτητες...
Σκεψου οτι οι δρομοι που κυκλοφορουμε εχουν στην επιφανεια τους ενα σωρο σκουπιδακια και μικρο πραγματακια και πολλα απο αυτα ειναι αιχμηρα.
-
Το εχω πάθει αυτό με πολλαπλασιαστη, οτι εκανα σε εκεινη την περιπτωση θα κάνω και τωρα! (Και μιλαμε για μεγιστη ατυχια εθνικη ετσι ?).
Το τηλεφωνακι ζυγιζει μερικα γραμαριακια και ξυγηθηκε καλα!
Και μη ξεχνιεστε, με ρεζερβα οχι οτι αλλαζεις ροδα και ολα μελι γαλα, εχεις μετα να πας σε συνεργειο οπωσδηποτε..!
Οποτε καθομαι και ζυγιζω
1. (εχω ρεζερβα + 30 κιλα) αλλαζω λαστιχο και τρεχω για συνεργειο
2. (δεν εχω ρεζερβα - 30 κιλα) παιρνω τηλεφωνο, περιμενω κανα μισαωρο, και τρεχω για συνεργειο.
Ε ΤΟΣΟ μεγαλη διαφορα εχει πια!!!
Επισης αν ειναι να παω για σαφαρι οκ!!! Θα την παρω την ρεζερβα δεν ειμαι στοκος..!
-
Ξερετε τι σκεφτομαι γιατι να μην εχουμε μια μικρη ροδα για ρεζερβα και ειναι πιο ελαφρια και κανει και την δουλεια της μεχρι να βρεις βουλκανιζατερ
-
Παράθεση:
Ξερετε τι σκεφτομαι γιατι να μην εχουμε μια μικρη ροδα για ρεζερβα και ειναι πιο ελαφρια και κανει και την δουλεια της μεχρι να βρεις βουλκανιζατερ
Μη μου πεις οτι εχεις κανονικη ροδα στο χωρο αποσκευων θα πεθαααααανω!