παρανομα διοδια στην Αθηνων-Κορινθου
Tους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί!
Αυτή την αποκάλυψη έκανε χτες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
«Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο.
Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο, πληρώνουν για να σκοτωθούν», δήλωσε φανερά φορτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος.
Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα."
Πηγή http://www.patranews.gr/news.asp?ID=8047
Απάντηση: παρανομα διοδια στην Αθηνων-Κορινθου
http://www.in.gr/news/article.asp?ln...2&lngDtrID=244
Εγώ πάντως δεν ξαναπληρώνω διόδια για Πάτρα. Πέρα από την κοροϊδία είναι και εντελώς ασύμφορο! 2,8 ευρώ στο πήγαινε και 2,8 ευρώ στο έλα μας κάνουν 5,6 ευρώ. Επίσης υπολογίστε 3 ευρώ λαμπάδα στον Αγ. Ανδρεα μόλις (και αν) φτάσουμε σώοι στην Πάτρα και άλλα 3 στον Απ. Παύλο, όταν (και αν) επιστρέψουμε ζωντανοί στην Κόρινθο μας κάνουν σύνολο 11,6 ευρώ. Α, πα, πα, είναι πολλά...θα κρατήσω μόνο τις λαμπάδες, βοήθειά μας!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
1972stilo
http://www.in.gr/news/article.asp?ln...2&lngDtrID=244
Εγώ πάντως δεν ξαναπληρώνω διόδια για Πάτρα. Πέρα από την κοροϊδία είναι και εντελώς ασύμφορο! 2,8 ευρώ στο πήγαινε και 2,8 ευρώ στο έλα μας κάνουν 5,6 ευρώ. Επίσης υπολογίστε 3 ευρώ λαμπάδα στον Αγ. Ανδρεα μόλις (και αν) φτάσουμε σώοι στην Πάτρα και άλλα 3 στον Απ. Παύλο, όταν (και αν) επιστρέψουμε ζωντανοί στην Κόρινθο μας κάνουν σύνολο 11,6 ευρώ. Α, πα, πα, είναι πολλά...θα κρατήσω μόνο τις λαμπάδες, βοήθειά μας!
Tο θεμα Γιαννη ειναι οτι πληρωνουμε εμεις που παμε Κοκκωνι 2,80 για ενα δρομο στον οποιο μεχρι την Ακροκορινθο δεν θα γινει καμια βελτιωση και που τον εχουμε ηδη χρυσοπληρωσει!! Ασε που και στο ΤΕΟPASS καταργησαν την εκπτωση για χρηματα που ειχαμε ηδη πληρωσει!! Αισχος και παλι αισχος!!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
gas
Tο θεμα Γιαννη ειναι οτι πληρωνουμε εμεις που παμε Κοκκωνι 2,80 για ενα δρομο στον οποιο μεχρι την Ακροκορινθο δεν θα γινει καμια βελτιωση και που τον εχουμε ηδη χρυσοπληρωσει!! Ασε που και στο ΤΕΟPASS καταργησαν την εκπτωση για χρηματα που ειχαμε ηδη πληρωσει!! Αισχος και παλι αισχος!!
Συμφωνώ απολύτως! Σκέψου όμως να πήγαινες Πάτρα και να πλήρωνες ακόμα 2 φορές διόδια για τον χειρότερο δρόμο που εγώ τουλάχιστον εχω δει.
Εσεις λέτε αυτό... Εγώ σας λέω το άλλο... Τι φταίει ο κακομοιρος ο κοσμακης που μένει στην Χαλκίδα? τι κουφό και αυτό, 1000 μέτρα πριν να έχει διόδια? Εκεί ισα ισα που δεν θα έπρεπε να πληρόνουμε καθόλου μα καθόλου διόδια... Άσε που εγώ πηγαίνω απο τον παράλληλο και γλυτώνω και τα δυο αλλα και κανονικά να πήγαινα ποιός ο λόγος να έχει διόδια 1000 μέτρα πρίν την χαλκίδα? τι φταίνε οι Εβοιώτες να πληρόσουν διόδια για κάπου που δεν θα πάνε ποτέ (Λαμία ας πούμε)??? Τα κολοπαιδα που μας κηβερνάνε το έχουν παραξυλόσει το σκοινη λέω εγώ...
ο μοναδκος δρομος που εχω φοβηθει,που εχω γυρισει σχεδον ολη την ελλαδα και λογω δουλειας ειναι αθηνων-πατρων!εκει κατω και ο δρομος ειναι καρμανιολα αλλα κα πολλοι οδηγοι εκει ειναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!
Μια γυναικα εχθες περασε απο τα διοδια και τους ειπε πολυ ιρεμα και ωραια:
γεια σας, θα περασω ετσι, διοδια δεν πληρωνω αρνουμαι.
Αμεσως μετα απο λιγο την κυνηγουσε το περιπολικο και την συνελαβε.
Οταν χρειαζεσαι αστυνομικο δεν τον βρισκεις, για τετοιες μ@λακιες αμεσως ερχονται.
----------------------------------------
Και μια που λεμε για διοδια ενα περιστατικο που μου συνεβει στην εθνικη οδο κοντα στην αθηνα στα τελευταια διοδια (που πληρωνουμε) με σταματαει στην ακρη μια αστυνομικος με εναν νεο και μου ζηταν στοιχεια.
Στο τελος με εψαξαν ολοκληρο γιατι οπως ειπε η μ@λακω στο τελος (γελωντας στην συζητηση) η συμπεριφορα μου ηταν συναγερμος για αυτους και σκιαγραφουσα καποιον που εχει κατι σοβαρο να κρυψει.
Τι εκανα ? Kοιταξα το οπλο την ωρα που με πλησιαζε και το επιανε lol.
Τι τους εχουνε λυμενους και δεν τους στελνουν καπου να χρησιμευσουν.
------------------------------------------------------------------------
Οποιος περναει χωρις να πληρωσει κρατανε πινακιδα συμφωνα με το νομο και του ερχεται στο σπιτι το διοδιο επι 200.
Μη το κανετε καλυτερα.
k ρε παιδια πωσ θα περασεις αφου αν δεν πληρωσεις δεν ανοιγει η μπαρα εγω που ειμαι απο πατρα κ ανεβοκατεβαινω συνεχεια Πατρα Αθηνα κανεναν δεν εχω δει να περναει χωρις να πληρωσει...
Μια που μιλάτε για διόδια να αναφέρω απλώς τι συμβαίνει και εδώ που είμαι.
Μας κλέβει το κράτος απίστευτα.
Τα διόδια εδώ κοστίζουν λιγότερο από 1$ δηλαδή περίπου 50λεπτά του ευρώ έτσι όπως είναι η ισοτιμία μετά την κρισάρα της προηγούμενης βδομάδας.
Για να πάω αεροδρόμιο απο εδώ που μένω περνάω 10 διόδια.
Άλλα 10 για να γυρίσω και στοιχίζουν 17$ και τα 20 μαζί.
Φυσικά δεν υπάρχουν διόδια που να σταματάς, απλώς έχει ένα μωβ φως που περνώντας απο κάτω αναγνωρίζει τα στοιχεία σου και έρχεται είτε το check σπίτι σου (και πας ταχυδρομείο να το πληρώσεις) είτε έχεις προμηθευτεί μία συσκευή βάζοντας μέσα 50$ π.χ. και τα τραβάνε απο εκεί (κάτι σαν prepaid).
Για τους δρόμους φυσικά δε χρειάζεται να ανοίξω συζήτηση.
Απλά μιλάμε απο 5 λωρίδες και πάνω και η ποιότητα οδοστρώματος η καλύτερη.
Για σκεφτείται μόνο το πόσο κλεβουν στην Ελλάδα.
Βασικός μισθός Ελλάδα: 700Ευρώ με διόδια 2Ευρω το λιγότερο
Βασικός μισθός Αυστραλία: 3000$ (περίπου 1500+Ευρώ) με διόδια λιγότερο απο 1$
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stile
Εσεις λέτε αυτό... Εγώ σας λέω το άλλο... Τι φταίει ο κακομοιρος ο κοσμακης που μένει στην Χαλκίδα? τι κουφό και αυτό, 1000 μέτρα πριν να έχει διόδια? Εκεί ισα ισα που δεν θα έπρεπε να πληρόνουμε καθόλου μα καθόλου διόδια... Άσε που εγώ πηγαίνω απο τον παράλληλο και γλυτώνω και τα δυο αλλα και κανονικά να πήγαινα ποιός ο λόγος να έχει διόδια 1000 μέτρα πρίν την χαλκίδα? τι φταίνε οι Εβοιώτες να πληρόσουν διόδια για κάπου που δεν θα πάνε ποτέ (Λαμία ας πούμε)??? Τα κολοπαιδα που μας κηβερνάνε το έχουν παραξυλόσει το σκοινη λέω εγώ...
Αυτο ξαναπες το. Και τωρα συζητανε να βαλουν και αλλα, μολις βγεις απο Εθνικη και στριψεις για Χαλκιδα. Ελεος πια!!!
Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, ξέρετε που μπορώ να βρω πληροφορίες για το "e-pass" για την Εθνική Οδό;
Να φανταστώ δεν ξέρει κανείς;
Πώς θα γίνω συνδρομητής;
- Για να εγγραφείτε συνδρομητές σε οποιοδήποτε από τα συνδρομητικά προγράμματα (Express, Bonus, Friendly, Moto, Express Truck, Friendly Truck), μπορείτε να επισκεφθείτε οποιοδήποτε από τα 11 Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών (Σ.Ε.Σ.) της Αττικής Οδού ή, εάν είστε ιδιώτης ή ελεύθερος επαγγελματίας και θέλετε να εγγραφείτε συνδρομητής στο πρόγραμμα Express, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε ένα από τα παρακάτω καταστήματα των συνεργαζόμενων τραπεζών: Millennium bank: 97 καταστήματα στην Αθήνα και 11 στην περιφέρεια, ASPIS BANK: 33 καταστήματα στην Αθήνα και 7 στην περιφέρεια, GENIKI BANK: 60 καταστήματα στην Αθήνα και 11 επιλεγμένα καταστήματα στην περιφέρεια.
- Επιδεικνύετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
- Ενεργοποιείτε το συνδρομητικό σας λογαριασμό, καταβάλλοντας ένα ενδεικτικό ποσό, που χρησιμοποιείται για την προπληρωμή των διελεύσεών σας (το ελάχιστο ποσό διαφέρει ανάλογα με το συνδρομητικό πρόγραμμα και τον τύπο/ κατηγορία του οχήματός σας).
- Παραλαμβάνετε την ενεργοποιημένη ηλεκτρονική συσκευή σας ή την ειδική κάρτα λογαριασμού (ανάλογα με την κατηγορία του οχήματός σας) και μπορείτε πλέον να πραγματοποιήσετε διελεύσεις. Για όσους εγγράφονται συνδρομητές μέσω του δικτύου καταστημάτων της Millennium bank, της ASPIS BANK ή της GENIKI BANK, ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ενεργοποίησης συνδρομητικού λογαριασμού και της ηλεκτρονικής συσκευής e-PASS, κάτι για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης συνδρομητών της Αττικής Οδού (210-6682222) ή μέσω των παραπάνω τραπεζών.
Για περισσότερες πληροφορίες εδω:
http://www.aodos.gr/article.asp?catid=9996
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
REPT1L3
Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, ξέρετε που μπορώ να βρω πληροφορίες για το "e-pass" για την Εθνική Οδό;
Το "e-pass" είναι για την αττική οδό
Εννοείς μάλλον το "teo-pass" που είναι στην εθνική οδό. Μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα από το site http://www.teopass.gr/ . Αυτό που ξέρω να σου πώ είναι ότι βάζεις κάποια χρήματα και σου αφαιρεί από αυτά. Δεν υπάρχει κάποια έκπτωση εκτός αν περνάς από τα διόδια των Αφιδνών που αν βάλεις στο "teo-pass" 50 ευρώ έχεις έκπτωση 5% και στα 100 ευρώ 10%. Στα υπόλοιπα διόδια δεν έχει έκπτωση. Αν θες να βγάλεις για ένα απλό ΙΧ και δεν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή εταιρεία θα χρειαστείς την αστυνομική σου ταυτότητα, ένα έγγραφο που να πιστοποιεί το ΑΦΜ σου και την άδεια του αυτοκινήτου σου.
Ευχαριστώ και τους 2 παιδιά!
Είχα γράψει e-pass γιατί δεν ήξερα πως το έλεγαν το άλλο :)
Παιδια έβγαλε η Ολυμπία Οδός και το Ολυμπία Pass χωρίς έκπτωση βέβαια ακόμα για όσους κινούνται Ελευσίνα-Πάτρα.
Απλώς είναι εξυπηρετικό για οσους κινουνται Εθνικη Αθηνων Πατρων γιατί περνάς απο τις λουρίδες του e-pass που δεν περναν φορτηγά και μπορείς και το γεμίζεις ελευσίνα ζευγολατιο ριο.Εγώ προσωπικα γλιτώνω το υποχρεωτικο πέρασμα απο αττικη οδο για γέμισμα του e-pass.Aν βάλουν και εκπτωση θα ειναι μια χαρα.