-
T-Jet κινητήρας και τύποι βενζίνης
Παιδιά ανοίγω αυτό το thread για να εκφράσω ένα περίεργο ερώτημα...
Αληθεύει ότι οι κινητήρες του Bravo (των 150 ίππων) χρειάζετε βενζίνη 100 οκτανίων για να δουλέψει;
Το άκουσα προχθές και νομίζω ότι είναι λίγο φόλα.
Ρε μπας και αληθεύει και είμαι you foul???
-
Απάντηση: T-Jet κινητήρας και τύποι βενζίνης
Υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα όπου η εταιρία τους αναφέρει ότι δουλεύουν άριστα με 100αρα βενζίνη μόνο!
-
μπορει στα 98 οκτανια οπως ολα τα group vag μηχανες
-
Α, ωραία... Ένα από αυτά είναι και το Bravo;
Ετοιμάζεται ο γαμπρός μου να το πάρει και το ψάχνουμε. Με τις τιμές της βενζίνης δεν λέει να το πάρεις αν είναι έτσι...
-
κανεις το απλο μισο ντεποζιτο κανονικη αλλο μισο 100ρα να παρεις τουλαχιστον το ελαχιστο που ειναι 98 οκτανια να δουλεψει καλα. Απλως λογικα σιγουρα πρεπει να παρει και 95ρα απλα θα πεσει λιγο σε ιπποδυναμη διοτι θα αλλαξει τον χρονισμο για να δουλευει σε 95ρα βενζινη. Ρωτα λεπτομεριες στην αντιπροσωπια.
-
Το πιθανότερο είναι αυτοί εκεί να σου πουν ό,τι νάναι προκειμένου να πουλήσουν...
-
παιδιά η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο...
h FIAT λέει
1. 150ps με 95RON
2. 155ps με 100RON
δουλεύει και καραδουlεύει με 95αρα, και βγάζει αυτά που ανακοινώνει ο κατασκευαστής (για την ακρίβεια βγάζει πολλά παραπάνω. 167 το μέτρησαν οι 4τροιχοί) απλά σου λέει ότι με 100αρα έχει καλύτερη απόδοση
-
υπαρχουν αμαξια τουρμπισια που δουλευουν μονο με 100 οκτανια βενζινη και απο τι ξερω τα περισσοτερα!
πετρο η φιατ τι θα πει οτι θελει μονο 100αρα?
χαζη ειναι?
-
Ρε παιδιά μην λέτε ότι θέλετε!! Ποια δουλεύουν μόνο με 100άρα?!?!?! ΌΛΑ δουλεύουν με απλή. Απλώς με 100άρα θα έχεις καλύτερες επιδόσεις...
-
η σουμπαρου στο forester λεει μονο 100αρα βενζινη!
-
-
mitsubishi evo fq300 μονο με 100ρα.
-
Ναι και Punto GT tuned by Mitsaras μόνο με αγωνιστική...
-
και το δικο μου το yamaha town mate super cup 50 R turbo kai
110 οκτανια,
μεθανολη,
100 οκτανια VPower racing,
95 οκτανια (οτι νανε),
καιει και πετρελαιο κινησης αλλα μια φορα που δεν ειχα τιποτα αλλο του ερηξα και μισο jony ο περπατητης και πηγενε το ρημαδι σφαιρα.
-
Ναι για το johny έχω ακούσει και εγώ αλλά για το μαύρο μόνο :)
-
Το μαύρο δημιουργεί πρόβλημα στα μπεκ...
Εκτός αν το αναμιγνύεις με 1/2 δόση Smirnoff...
Το καλύτερο είναι το Dimple 15 ετών... Τα υπόλοιπα δεν λένε μία.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
s6_sot
Για ποιο forester??
2.0 x turbo που εχει ενας φιλος μου!
-
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ioannidis
Το μαύρο δημιουργεί πρόβλημα στα μπεκ...
Εκτός αν το αναμιγνύεις με 1/2 δόση Smirnoff...
Το καλύτερο είναι το Dimple 15 ετών... Τα υπόλοιπα δεν λένε μία.
καλα τοτε δεν σε κερναω johny μπλε!:D:D
-
Μαγκες δεν μιλάμε για να πιάσουμε το 100-105% των δυνατοτήτων του T-Jet... αλλά για την ομαλή και μακροχρόνια βιωσιμότητά του μιλάμε...
Θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τις 95άρες ή θα πρέπει να δουλεύει με 98 - 100??????
-
Το πρόβλημα που μπορούσε να εμφανιστεί με τις 95άρες ήταν τα πυράκια (προανάφλεξη) με άσχημες συνέπειες στην μακροζωία του μοτέρ. Πλέον όμως στους σύχρονους κινητήρες "αναγνωρίζεται" η βενζίνη και ο εγκέφαλος προσαρμόζεται (αλλάζει το αβανς) για την αποφυγή του παραπάνω φαινομένου [μπακαλίστικη εξήγηση]... Εξ ου και η χαμηλώτερη απόδοση.
-
Αυτό για το αβανς έχω την εντύπωση ότι ισχύει ακόμα και στα δικά μας... διορθώστε με αν κάνω λάθος. Ε του που5τη... Οι T-Jet δεν θα είναι έτσι;;;;
Και από ότι είδα λίγο στο net δεν έχω βρει κάτι που να επιβάλει την χρήση των 100άρων στους T-Jet...
-
Ισχύει σε όσα αυτοκίνητα έχουν knock-sensor...
-
Το Stilo το έχει;
Ο T-Jet το έχει; Εκεί είναι το θέμα...
-
Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν.
-
ισχυει για ολα τα αμαξια που αλλαζει το αβανς απλως σε εμας δεν ωπεφελομαστε απο 100ρα διοτι η χαρτογραφηση του κινητηρα ειναι μονο για 95ρα, στα καινουργια εχουνε χαρτογραφηση και για 100ρα.
-
κανένα πρόβλημα ioannidis....
-
Σημαντικοτερον της αποδωσης ειναι οτι η 100αρα μιας και εχει ποιο πλουσιο μειγμα αφηνει εκ των πραγματων λιγοτερα καταλοιπα στον κινητηρα...
Στο εξωτερικο ρε παιδια πουλιεται 100αρα βενζινη ? καπου ακουσα οτι ειμαστε οι μονοι βλακες που την χρησιμοποιουμε ακομα τοσο πολυ
-
πουλανε απλως ειμαστε βλακες που δεν μας πουλανε την 98ρα που εχουνε στο εξωτερικο και μας αναγκαζουνε να παρουμε την 100ρα αμα εχουμε καινουργιο αμαξι.
-
Νομίζω ότι οι διαφορές με τις βενζίνες 95 και 98 οκτανίων είναι στην απόδοση και στα κατάλοιπα που μένουν στις βαλβίδες. Επίσης και στην τιμή βέβαια. Όσον αφορά στις επιδόσεις, οι εταιρείες πετρελαιοειδών λένε ότι μπορεί να κερδίσεις 5 ίππους (σε κινητήρες που αποδίδουν 150). Για τη μακροζωία του κινητήρα, προφανώς τα λιγότερα κατάλοιπα δίνουν μεγαλύτερη ζωή στον κινητήρα, αλλά μήπως μέχρι σήμερα με τις παλιές βενζίνες οι κινητήρες ζούσαν λίγα χρόνια? Συνεπώς, τα 100 οκτάνια πιθανώς να βελτιώνουν τις συνθήκες λειτουργίας του κινητήρα, αλλά δε σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείς 98 οκτανίων βενζίνη θα καταστρέψεις τη μηχανή του αυτοκινήτου σου. Επίσης, είμαστε και στο έλεος και την καλή πίστη του κάθε βενζινοπώλη που μπορεί να σου βάζει ότι θέλει, μέχρι και νεράκι του θεού. Εμένα προσωπικα με ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα του καυσίμου.
-
Με τετοια νοθεια που παιζει και 100αρα να λες οτι βαζεις ουσιαστικα το μονο που κανεις σιγουρα ειναι να πληρωνεις παραπανω
-
οι διαφορες ειναι στα οκτανια που τα οκτανια ειναι ενας βαθμος μετρησης ποση πιεση μπορει να δεχτει το καυσιμο πριν σκασει και αναψει φωτια μονο του. Οταν γινεται αυτο στην μηχανη ειναι τα λεγομενα πυρακια που σκαει το καυσιμο χωρις να παιρνει απο το μπουζι την ωθηση. Απλως οταν ανεβαινουμε σε συμπιεση και αποδοσεις και πιεζεται πιο πολυ ο θαλαμος καυσης χρειαζομαστε περισσοτερο οκτανια για να μην σκαει το καυσιμο πριν τιν ωρα του. Το θεμα ειναι οτι οταν η χαρτογραφηση στο αμαξι ειναι για 95 οκτανια αμα βαλουμε 100ρα δεν θα αλλαξει τον τροπο καυσης να βγαλει περισοστερα αλογα διοτι δεν την εχει την χαρτογραφηση. Τωρα οπως ειπαμε και πριν μπορει να δουλεψει και με 95ρα απλως θα χαμηλωσει την χαρτογραφηση για να μην εμφανιστουνε τα πυρακια.
-
Οι διαφορές πιστεύετε οτι ειναι αληθινές? (μιλάω για τα οκτάνια της βενζίνης που μπαίνει τελικά στα ντεποζιτά μας)
-
ναι ειναι αληθεια.
μου το ειπαν και μενα.με 100 λεει η φιατ αλλα μου ειπαν και με 98 ,αλλα
με 98 δεν θα εχεις τοσες καλες αποδωσεις οσο με τιν 100.
-
98 δεν εχει στην ελλαδα ομως εκτος απο την shell-vpower!
τα υπολοιπα ειναι 95 και 100 οκτανιων!
οι οποιες vpower και 100αρες εχουν 1,50 ευρω περιπου!
-
Στην Ελλάδα δεν νομίζω οτι ισχύει τίποτα από αυτά, έχει κάποιος τύχει - κάνει ανάλυση ?Νομίζω οτι οι βενζίνες που μας πουλάνε είναι κατά πολύ χειρότερες, αν έχουν 90 οκτάνια καλα θα ναι.
-
στα οκτανια δεν μπορουνε να κανουνε χαζομαρες διοτι πολυ απλα θα σκασει ενδειξη check engine. Στο εξωτερικο εχουνε 98 εδω ελλαδα δεν εχουμε.
-
Και ποιος μας λέει οτι με τόσες φορές που ανάβει το check engine δεν έχει να κάνει και με αυτό?
Πιστεύω οτι δεν ανάβει αν τα οκτάνια είναι λίγο λιγότερα πάντος, απλά καίει περισσότερο για να αποδώσει λιγότερο από ότι προβλέπει ο κατασκευαστής.
Αλλιώς πως να εξηγήσω οτι υπάρχουν περιπτώσεις που έχω βάλει βενζίνη στο εξωτερικό και το αυτοκίνητο πήγαινε σαν να ήταν φεράρι? ενώ εδώ στην Ελλάδα (αναλογικά) δεν παει μία?
-
η v-power Γιάννη, 95 είναι με διάφορα πρόσθετα, και έχει φάει και πρόστιμο η Shell για το όνομα (power) ..
98RON στην Ελλάδα δεν υπάρχει
-
pascm ποια check engine? αμα εννοεις για τους πολλαπλιασιαστες δεν εχει σχεση ητανε χαλασμενη η παρτιδα απο τον κατασκευαστη. Εγω σου λεω για check engine οταν πεταει ενδειξη οτι συμβαινουνε πυρακια (που υπαρχουνε στα vag και οταν πανε στο συνεργειο τους λενε μην ανησηχειτε δεν ειναι τιποτα, που να τους εξηγησουνε το αμαξι που αγορασανε καιει τουλαχιστον 98?)Οταν η βενζινη ειναι χαλια ποιοτητα υπαρχει σενσορας για πυρακια και οταν συμβαινει αυτο βαζει χαμηλωτερη χαρτογραφηση δεν καιει περισσοτερα, απλως πεφτει η αποδοση.
διαβασε εδω περι οκτανιων
http://www.carbibles.com/fuel_engine_bible_pg2.html