ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ DUALOGIC ΣΥΣΤΗΜΑ
Καλημέρα σας! Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής:
Έχω ένα FIAT Panda Dualogic 1.2 cc (2006)και εδώ και λίγους μήνες παρουσιάζει τα παρακάτω:
Ενώ είμαι σταματημένη σε κίνηση και πάω να ξεκινήσω, ξαφνικά και χωρίς να κάνω το παραμικρό μου πετάει την ταχύτητα και βάζει νεκρά (N):confused:. Πατάω φρένο να βάλω πρώτη ταχύτητα και δεν αλλάζει παρά μόνο εάν επαναλάβω την κίνηση. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα να έχω ένα μικροατύχημα τις προάλλες καθώς ερχόταν ένα Punto από πίσω και μην περιμένοντας εγώ να σταματήσω ξαφνικά, με χτύπησε στον πίσω προφυλακτήρα.
Άλλες φορές το κάνει καθώς κινούμαι με 10-20 και λίγο πριν σταματήσω εντελώς πετάει την ταχύτητα και μπαίνει νεκρά.
Το πήγα στο συνεργείο της FIAT να το δουν αλλά δεν το έχει καταγράψει ο εγκέφαλος και δεν φαίνεται να έχει βλάβη. Η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνει πάντα και φυσικά δεν το έκανε και όταν το πήγα στην FIAT:rolleyes:. Υπάρχει κάποιος που έχει αυτόματο σειριακό κιβώτιο και αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα? Παρακαλώ για την βοήθειά σας…
Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ DUALOGIC ΣΥΣΤΗΜΑ
Ούτε κάν ήξερα ότι υπάρχει και DualLogic. Τέλος πάντων. Καλως όρισες YIOULA.
Όταν στο κάνει ακούγεται και κάνα γντούπ λίγο δυνατό ή στην πετάει νορμαλ;
Πάντως μήν δέχεσαι τα λόγια τους. Πάνε και κάνε φασαρία γιατί μεχρι να το δει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου μπορεί να γίνουν και χειρότερα πράγματα...
Ναι υπάρχει, και είναι και πολύ καλό σύστημα όταν λειτουργεί νορμάλ!!!!!
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΘΟΡΥΒΟ. ΤΟΝ ΝΟΡΜΑΛ ΘΟΡΥΒΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΙΠ ΟΠΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΩΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΝΕΚΡΑ ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΣΥ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΑΛΙ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΚΙΒΩΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ…ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΑΤ!!!!ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ…
Κατ' αρχήν μήν γράφεις με κεφαλαία... Είναι σαν να φωνάζεις.
Μην αγχώνεσαι... Για όλα υπάρχει λύση...
Απλά πήγαινε και τρίξτους τα δόντια.
Έχεις μπει μήπως και στο www.fiatforum.com μπας και έχουν γράψει τίποτα και εκεί; Λογικά θα υπάρχει κάποια ενότητα για τα Panda.
Να υποθέσω ότι οι θέσεις του κιβωτίου είναι:
P
N
R
D2
D3
D
Σωστά; Εσύ επίσης να υποθέσω ότι είσαι στο D έτσι;
Τα κεφαλαία ήταν γιατί έγραφα βιαστικά …Έχω μπει και στο fiatforum…δεν βγάζω άκρη…μου απάντησε ένας ότι είναι πολύ συχνό φαινόμενο δες ALFAROMEO…άντε βγάλε άκρη τώρα…Οι θέσεις του κιβωτίου είναι :δεξιά N, R(ΟΠΙΣΘΕΝ) και αριστερά +, - (είναι αυτόματο σειριακό, όπως το smart). Εγώ έχω το λεβιέ αριστερά και είναι σαν να έχω αυτό που λές εσύ D. Και ξαφνικά ακούγεται μπιπ και δεν κουνιέται φυσικά ο λεβιές απλά αν δεις στο ταμπλώ φαίνεται ότι το αυτοκίνητο έχει γυρίσει σε ΝΕΚΡΑ και έχει την ένδειξη Ν.
Μηπως λεω σε καποιο Service σου εκαναν καμια αλλαγη στα λαδια του σασμαν?
Τελος παντων... Για καλο και για κακο δεν πας να κανεις εσυ μια αλλαγη στα λαδια του σασμαν να εχεις το κεφαλι σου ησυχο... Τα περισσοτερα προβληματα στα αυτοματα κιβωτια ειτε λεγονται DualLogic ειτε Selespeed οφειλωνται στα λαδια...
Οποτε καλο ειναι πριν αρχισεις να ανησυχεις να κανεις μια αλλαγη να δεις αν θα στρωσει και μετα να πας στην FIAT.
ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ FIAT, ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΓΕΙΩΣΗ...
ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΙΩΣΗ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΤΟ SERVICE TO ΕΚΑΝΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ... ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ!!!
Άντε... welcome to the club. Ακόμα ένα μοντέλο της Fiat με προβλήματα γειώσεων;;;
Μη ξανακουσω τετοια κουβεντα για τα Fiat, απλα ετυχε...
Ειδα ως τωρα αθηνα 2 Fiat (το 500) με καμενη λαμπα μπρος το ενα και πισω το αλλο, Συμπερασμα: οποιος αγοραζει Fiat ειναι ατυχος :P
Ρωτηστε και το Λιακόπουλο αληθεια!
Μπορεί να μας ψεκάζουν... Δεν ξέρεις!
Α… μάλιστα έχετε ξανακούσει για τις γειώσεις δηλαδή? …Δεν μου έχει ξανατύχει και εύχομαι ότι και να είναι να διορθώνεται τουλάχιστον ,,,
Κοίτα, στις γειώσεις οφείλονται ακόμα και τα πιο κουφά προβλήματα στα FIAT (τουλάχιστον). Μπορεί ένα από αυτά να είναι και το δικό σου.
Η αντιπροσωπεία όμως ΔΕΝ επεμβαίνει στον βαθμό που μπορεί να το κάνει ένας μηχανικός/ηλεκτρολόγος σε εξωτερικό συνεργείο.
Το δικό σου δεν είναι μέσα στην εγγύηση;
Ηλεκτρολόγος θα το δει στην Fiat απο οτι κατάλαβα.
Είναι μέσα στην εγγύηση. Η διετία λήγει σε λίγους μήνες αλλά θα κάνω επέκταση..τώρα πια...Αλήθεια για την επέκταση τι ξέρετε? Μου είπαν οτι καλύπτει τα μηχανικά μέρη αλλά όχι τα προβλήματα της καμπίνας (π.χ προβλημα σε παραθυρο).
Δεν θέλω με τίποτα να μπώ στην διαδικασία να το πουλήσω γιατί είμαι πολύ Ευχαριστημένη κατά τα άλλα…μακάρι να το φτιάξουν…
Με την επέκταση της εγγύησης να ζητήσεις (αν δεν σου δίνουν) αναλυτική λίστα με το τι σου καλύπτουν. Ουσιαστικά ΔΕΝ είναι εγγύηση εργοστασίου, αλλά ασφάλιση (μέσω συμβεβλημένης ασφαλιστικής) των εξαρτημάτων του αυτοκινήτου. Πάρε την λίστα μελέτησέ την και μετά ρίξε υπογραφές.
Προσοχή στα ψιλά γράμματα!
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Θα σας ενημερώσω για να ξέρετε γενικότερα σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι ...
OK. Ενημέρωσε μήπως βοηθήσεις και άλλους με παρόμοιο πρόβλημα .
γεια σου ρε μιχαλη γιγαντα!:D:D:D
Γεια σου και σένα ωρέ Γιάννη τρισμέγιστε!