-
ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ! Ford Focus 1.4 ECU
Ετσι ξαφνικα σημερα το Focus της γυναικας μου του 2004 με 30000χλμ τα επαιξε. Το εστειλα στην αντιπροσωπεια και μου λενε "Ε! Ειναι ο εγγεφαλος, ξερεις εμεις το λεμε ECU και εχει προβλημα. Θα πρεπει να τον αλλαξουμε και θα κοστισει 1700ε :eek::eek::eek:." Εψαξα λιγο και μαλλον θα καταφερω να βρω απο Αγγλια μεταχειρισμενο. Θα υπαρχει κανενα προβλημα αν βαλω μεταχειρισμαενο? Υπαρχει περιπτωση καποιος να με βοηθησει να βρω απο Ελλαδα που ισως να ειναι λιγο πιο ασφαλες?
Σας ευχαριστω.
-
Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ! Ford Focus 1.4 ECU
Να φανταστώ ότι εγγύηση δεν παίζει; Είσαι στα 4 χρόνια. Μήπως να έκανες καμιά μανούρα;
Ανακατασκευής εγκεφάλους δεν πουλάνε;
Αν μήπως τους έκανες τον δύσκολο (του στύλ: "1700???? Κλείστε το αμάξι να το πάρω να φύγω..." και τέτοια) θα σου σκάσουν κανα παραμυθάκι ότι "να βρήκαμε μια πιο οικονομική λύση " κλπ;;;;
Στο λέω γιατί κάτι παρόμοιο είχε καταφέρει ένας γνωστός μου με το σασμάν από το Picasso του... (από 3500 το έκανε με 1500)...
Ειδάλλως από κανα κομένο. Και για θέματα συμβατότητας δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...
Όταν εγώ είχα πρόβλημα, μου βάλανε για κανα 5λεπτο έναν άλλο ECU στην FIAT για να δούν τελικά ότι δεν έφταιγε αυτό...
-
ioannides ευχαριστω για την απαντηση.
Εγγυηση δεν παιζει γιατι οταν το πηρα εγω ηταν 2 χρονια και μετα το εκαναν 5 αλλα δεν μπορουσα να αγορασω την καινουργια εγγυηση.
Το αμαξι ειναι απηραχτο με ολα τα service στην αντιπροσωπεια. Πριν 5-6 μηνες υπηρχε ενα προβλημα με το λαμπακι του χειροφρενου και καποια βλακεια εκαναν με κολλησεις στο οργανα και τωρα δεν το παραδεχονται.
Τους ειπα οτι θα παω να μιλησω με διευθυντες και ιδιοκτητες
και μου ειπαν ενταξει. Δεν μασανε ρε γιατι εδω μια αντιπροσωποια υπαρχει και ειναι μονοπωλιο. Μου ειπαν επισης αν θελεις να το παρεις αλλου ελα και παρ'το. Ανακατασκευη δεν παιζει γιατι δεν ξερουν τι ειναι αυτο. Τους ρωτησα και ειπα αστο καλυτερα.
Για κανενα κομμενο ελεγα κι εγω αλλα στη Κυπρο τα κομμενα ειναι λιγα γι'αυτο ειπα να ρωτησω αν εχει κανενας ακρες στην Ελλαδα που ειναι πιο ευκολο.
-
Δοκίμασαν άλλη ECU και το αμάξι δούλεψε; Και αν το έκαναν αυτό ήσουν μπροστά;
Αν είναι να την φάς και να τα στάξεις, τουλάχιστον ζήτα αυτή την εξυπηρέτηση... Όχι τίποτα άλλο αλλά να σου αποδείξουν ότι είναι αυτό και δεν φταίει κάτι άσχετο...
Όσο για τα κομμένα, δυστυχώς δεν έχω και άκρες να σε βοηθήσω...
Αν είναι να την φέρεις από ebay πχ. πόσο θα σε βγει περίπου;
-
Καλη ιδεα να δοκιμασουν αλλη ECU αλλα δεν το βλεπω να μπορουν να το κανουν. Τα τελευταια νεα ειναι οτι μπορουν να κανουν 30% εκπτωση που σημαινει οτι παμε στα 1200ε.
Απο e-bay κατι βρηκα
http://search.ebay.co.uk/search/sear...p=1%26fsoo%3D1
αλλα δεν ξερω αν και ποιο ταιριαζει και οι ιδιοι λενε οτι δεν αναλαμβανουν γιατι το πιο πιθανον ειναι οτι το αυτοκινητο θα τα παιξει με μεγαλυτερες ζημιες.
-
Πολύ μεγάλη διαφορά τιμής ρε... Κάτι δεν μ'αρέσει...
-
Έχεις τα στοιχεία της ECU του αυτοκινήτου; Προτείνω να πάς από εκεί, να την πάρεις παραμάσχαλα και να αρχίζεις να ψάχνεις.
Μη σου πω ότι την δικιά σου την χαλασμένη, να την βάλεις σε ένα άλλο Focus να δεις αν θα δουλέψει κανονικά... (υποθέσεις κάνουμε)
-
Κι εμενα η διαφορα τιμης μου φαινεται μεγαλη. Αυτα που λες τα εκτιμω αλλα δεν γινονται στη Κυπρο.
Μια αλλη ερωτηση: αν κανω reset την ECU βγαζοντας την μπαταρια για καποια ωρα υπαρχει πιθανοτητα να παιξει? Και αυτοι δεν μου το λενε για να τα χωσουν?
-
Δεν ξέρω φίλε μου... Θα ήταν το καλύτερο αλλά δεν νομίζω να ήταν τόσο απλό...
-
Συγνώμη κιόλας, αλλά πώς σας έκαναν "δοκιμή" με άλλο εγκέφαλο? Και το immob τί το έκαναν? Το παρέκαμψαν? Immob ΚΑΙ εγκέφαλος είναι ζευγάρι που δεν απατάει ο ένας τον άλλο :) :)
-
Άρη τι να σου πω; Μπροστά μου έγινε στον Εσκιάδη πέρυσι τον Αύγουστο...
Βέβαια συνέχεια ήταν συνδεδεμένο στο Examiner το αμάξι, αν παίζει ρόλο...
-
Μπορεί να έχουν μια ξεκλείδωτη μονάδα για τέτοιες δοκιμές, γιατί αν για παράδειγμα βγάλεις την ECU σου και προσπαθήσεις να την βάλεις σε ένα άλλο 16άρι, δεν θα δουλέψει τπτ...
-
αν ρωτησεις τιμη σε καμια γερμανια μπας και ειναι πιο φτηνα και αν εχει διαφορα να στο στειλουνε? οχι τιποτα αλλο τουλαχιστον ετσι να ξερεις οτι θα ειναι συμβατο αμα δωσεις πλαισιο.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Arf
Μπορεί να έχουν μια ξεκλείδωτη μονάδα για τέτοιες δοκιμές, γιατί αν για παράδειγμα βγάλεις την ECU σου και προσπαθήσεις να την βάλεις σε ένα άλλο 16άρι, δεν θα δουλέψει τπτ...
Γίνετε! Μπορούν με το examiner να το βάλουν να δουλέψει αλλά αν το σβήσεις δεν ξαναπαιρνει. Ουσιαστικά μάλλον παρακάμπτουν το ιμομπιλιζερ.
-
Προφανώς ρε παιδιά κάτι τέτοιο κάνανε... Είχαν βγάλει από ένα συρτάρι μια ECU και την βάλαμε στο αμάξι για κανα 10λεπτο... Το δούλεψαν και την έβγαλαν.
-
Απο τα λιγα που ξερω και εψαξα αν αλλαξεις την ECU θα πρεπει να γινει remap στα κλειδια σου απο τον αντιπροσωπο για να μπορει να δουλεψει και να σε αφηνει το immob.
-
Αντρέα, πήρα τηλέφωνο σε έναν και έχει πολλές ECU από 14αρια focus, αλλά για να μου πει θέλει αριθμό ecu (δικιά σου)
-
Παιδια ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!
Πετρο εισαι μεγαλος!!!! Σ'ευχαριστω πολυ.
Θα προσπαθησω να τους παρω σημερα ή αυριο και να στους πω.
Αυτο που λενε οτι αν βαλεις απο αλλο αμαξι μπορει να κανεις μεγαλυτερη ζημια ειναι π@@αρια ετσι? Και αυτο που λεω πιο πανω οτι μετα την αλλαγη της ECU θελει remapping για να περνα το immobilizer ισχυει ετσι? Η λεω εγω μαμακιες?
Και παλυ 1000 ευχαριστω παιδια!
Δεν ξερετε τι αισθημα ειναι να ξερεις οτι θα μπεις σε αυτο το forum θα κανεις μια ερωτηση και θα πεταχτουν 5-10-20 παιδια που δεν τα ειδες ουτε μια φορα απο κοντα προθυμοτατοι να σε βοηθησουν! Μαματο αισθημα.
Και Stilo να μην εχω στο StiloClub θα ανηκω!
-
Ανδρέα καλό θα είναι πάντως να κάνεις και μία ερώτηση στα παιδιά στο focus club να δεις τι θα σου πουνε...
πάντως αν ισχύει ότι σε stilo δε θα έχεις κάνενα πρόβλημα...πέρνω τηλέφωνο και ένα φίλο μηχανικό που θα ξέρει και θα σου γράψω για σίγουρα..
-
Πετρο το εκανα και πηρα αυτη την απαντηση απο 2 παιδια
Παράθεση:
καταρχην φιλαρακι καλως ηρθες. Τελη αυγουστου θα ειμαι αγια ναπα οποτε καλως θα σε βρω και γω εκει
http://www.clubfocus.gr/forum/images/smilies/wink.gif
Tωρα στο θεμα μας. Εννοειται οτι σου λενε οχι @@ριες αλλα και κουραφεξαλα.
Μπες Ebay και τσιμπησε εναν εγκαφαλακο να κανεις τη δουλεια σου. Ενας πωλητης που εχει παρα πολλους εγκεφαλους focus ειναι thefordcentre. Στειλε του ενα mail. 100 λιρες +μτφ πωλουνται... θα προσεξεις να του δωσεις ακριβως χρονολογια και part number πανω στον εγκεφαλο αν ειναι δυνατο και φωτο απο το tab του εγκεφαλου.
-
ακριβώς τα ίδια μου είπε και ένας μηχανικός που έβαλα να ψάχνει, αλλά για πιο σίγουρα θα μου πει το βράδυ όπου θα το τσεκάρει στα βιβλία...
-
Αντρεα ρωτησα και εγω καποιο φιλο που ξερει απο Ford .. Μου ειπε οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα... Μονο να παρεις ECU απο Αγγλια αφου ειναι δεξιοτιμονο και οχι απο καποια αλλη χωρα (Αριστεροτιμονο) μιας και υπαρχει κινδυνος να "μπερδευει"... Τωρα βεβαια τι θα "μπερδευει" δεν πολυκαταλαβα... Αλλα στο γραφω οπως μου το ειπε.
-
Γεια σου Γιωργο! Ξανα ευχαριστω παιδια.
Αυτο με τα αριστεροτιμονα - δεξιοτιμονα πρωτη φορα το ακουω αλλα μπορει να παιζει κατι.
Εν το μεταξυ τους εχω κατεβασει καντιλια και περιμενω να δω αν θα πιασουν τοπο οι απειλες μου (εχω δουλεψει και 1,5 χρονο για να καταλαβετε στο συγκεκριμενο αντιπροσωπο αλλα εμεις οι Κυπριοι τα λεφτα πανω απ' ολα). Προς το παρων μου εχουν δωσει αλλο αμαξι τουλαχιστον για να κανω τη δουλεια μου.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ahatzig
Ετσι ξαφνικα σημερα το Focus της γυναικας μου του 2004 με 30000χλμ τα επαιξε. Το εστειλα στην αντιπροσωπεια και μου λενε "Ε! Ειναι ο εγγεφαλος, ξερεις εμεις το λεμε ECU και εχει προβλημα. Θα πρεπει να τον αλλαξουμε και θα κοστισει 1700ε :eek::eek::eek:." Εψαξα λιγο και μαλλον θα καταφερω να βρω απο Αγγλια μεταχειρισμενο. Θα υπαρχει κανενα προβλημα αν βαλω μεταχειρισμαενο? Υπαρχει περιπτωση καποιος να με βοηθησει να βρω απο Ελλαδα που ισως να ειναι λιγο πιο ασφαλες?
Σας ευχαριστω.
Δεν ξέρω αν το έχεις δει, αλλά νομίζω ότι στο www.clubford.gr θα βρεις μία πιο εμπεριστατομένη βοήθεια.
-
Σ'ευχαριστω rept1l3 για την απαντηση αλλα αν κοιταξεις καλα στις απαντησεις μου παραθετω τι μου ειπαν σε αυτο το forum.
Ο λογος που κανω ερωτηση εδω ειναι γιατι τα παιδια εδω (μεσα σ'αυτους κι εσυ) θα μου απαντησουν γιατι με ξερουν και τους ξερω.