:confused: Ξερει κανεις να μου πει τον τροπο πως μπορουμε να αγορασουμε
πραγματα απο το ebay???...βασικα ειμαι στο γερμανικο και εχω χαθει
λιγο...:confused:
Printable View
:confused: Ξερει κανεις να μου πει τον τροπο πως μπορουμε να αγορασουμε
πραγματα απο το ebay???...βασικα ειμαι στο γερμανικο και εχω χαθει
λιγο...:confused:
ανοιγεις αρχικα ενα λογαριασμο στο E-BAY "δεν χρειαζετε να τον ανοιξεις στο γερμανικο" δινοντας ενα αριθμο πιστωτικης καρτας, αν δεν εχεις μπορεις να κανεις ενα λογαριασμο σε μια τραπεζα μονο για χρηση στο νετ σαν cash cart. μετα απλα κανεις κλικ σε αυτο που σε ενδιαφερει και εισαι οκ. απλα να εισαι σιγουρος πριν το κλικ.
Και αν σε πεδαίυει η γερμανική γλώσσα, κάνεις copy το ID number του προϊόντος από το γερμανικό και paste στο Αγγλικό...
Και θα σε εμφανίσει το ίδιο προϊόν...
Μην ξεχάσεις να κάνεις λογαριασμό οποσδήποτε στο Paypal (www.paypal.com) για να στέλνεις και να λαμβάνεις (όταν πουλάς κάτι) με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να δίνεις τον αριθμό της πιστωτικής σου κάρτας στον οποιονδήποτε.
Είμαι μέλος στο ebay από το 2002 και μπορώ να σε βοηθήσω με τις απορίες σου.
Το ebay είναι καταπληκτικό αλλά κρύβει παγίδες και θέλει προσοχή.
Καλή τύχη.
(Βλακια θα πω αλλα δεν πειραζει) με αντικαταβολη και παραδωση στο σπιτι δεν γινετε?πρεπει να δοσω λογαριασμο και να τραβανε απο εκει τα λεφτα?δηλαδη εναν απλο λογαριασμο με καρτα?
Δεν γίνεται με αντικαταβολή, όχι. Για αυτό σου έγραψα να κάνεις λογαριασμό στο Paypal και να πληρώνεις με ασφάλεια μέσω πιστωτικής (ή προπληρωμένης ακόμα καλύτερα).
Το paypal είναι μια θυγατρική του ebay και αφού τους δώσεις τα στοιχεία της κάρτας σου, όταν αγοράζεις κάτι, αναλαμβάνουν αυτοί να πληρώσουν με χρέωση της κάρτας σου, χωρίς ο πωλητής να μαθαίνει τα στοιχεία της κάρτας σου. Είναι ότι πιο ασφαλές για το ebay.
+1. Χρόνια τα χρησιμοποιώ και είναι μια χαρά..
Χτύπα μια προπληρωμένη κάρτα από την Κύπρου πχ και είσαι σένιος!
Η προπληρομενη καρτα τι ειναι ρε παιδια για να καταλαβω?
εχω εναν λογαριασμο κανονικο ο οποιος ειναι και με καρτα
δηλαδη με την καρτα βγαζω λεφτα απο το ΑΤΜ.Με αυτην
Γινετε δουλεια?
Και με αυτήν γίνεται δουλειά Μαικ. Το πιο ασφαλές όμως είναι να πάς σε μια τράπεζα και να ανοίξεις έναν ακόμα λογαριασμό με κάρτα για αγορές στο Ιντερνετ.
Ουσιαστικά αυτόν τον λογ/σμό θα τον έχεις άδειο και θα του βάζεις μέσα λεφτά μόνο όταν είναι να κάνεις μια αγορά...
ΠΧ: αν βρείς κάτι που κοστίζει στο ebay 25 ευρώ, πάς και του βάζεις κάπου στα 30 (για να είσαι σίγουρος για τυχόν επιπλεον έξοδα) και κάνεις την αγορά σου.
Αυτό γίνεται για να προστατευτεί ο καταναλωτής σε περίπτωση υποκλοπής κωδικών να χαθεί μικρό ποσό από τον λογαριασμό σου και όχι ότι έχεις μέσα...
Ωραια!ευχαριστω πολυ παιδια.
Για τυχον αποριες θα δω και θα σας πω.
Maik για το internet γενικοτερα αλλα και για το eBay ειδικωτερα η λυση πληρωμης ειναι αυτη που προτεινουν τα παιδια, δηλαδη PayPal (σιγουρα για eBay αλλα και για αλλα sites) και μια προπληρωμενη καρτα. Απλα εγω θα σου λιγο πιο τεχνικους ορους και αλλα να προσεχεις.
Υπαρχουν 2 ειδων καρτες, οι πιστωτικες και οι χρεωστικες. Οι πιστωτικες εχουν οριο, το χρησιμοποιεις, σε σκιζουν στους τοκους, τα βαζεις πισω και παλι απο την αρχη. Η χρεωστικη ειναι αυτη που δεν εχει οριο. Ειναι παλι Visa, MasterCard, Amex κλπ αλλα δεν εχει οριο. Βαζεις εσυ πριν τη χρησιμοποιησεις. Το καλυτερο ειναι να εχεις μια τετοια και λογαριασμο netbanking (δηλαδη να χειριζεσαι τους λογαριασμους σου απο το νετ). Την ωρα που θα αγορασεις κατι σου λεει θα κοστισει 30 λιρες αγγλικες πχ. Πας στο www.xe.com κανεις τη μετατροπη σε Ευρω πας στο netbanking σου κανεις τη μεταφορα απο ενα λογασιασμο στη ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ καρτα και τη χρησιμοποιας για να κανεις την αγορα. Με το που κανεις την αγορα αυτοι δεσμευουν το ποσο στη καρτα ετσι δεν εχεις τιποτα να φοβηθεις ακομη και να εγινε χακ στη σελιδα και πηραν τον κωδικο σου δεν θα μπορουν να παρουν τιποτα αφουν δεν εχει τιποτα.
Επισης υπαρχουν σημεια που αξιζει να προσεχουμε κατα την αγορα.
1. Αν το λινκ πανω την ωρα που παιρνουμε την καρτα ειναι http και οχι https μακρυα. Ειναι πιο ευκολο να γινει χακ σε μια http σελιδα.
2. Αν η σελιδα εχει το λογοτυπο ή γραφει καπου με το αντιστοιχο δικαιολογητικο οτι ειναι VeriSign approved συνηθως ειναι πιο σιγουρη.
3. Και πιο σημαντικο μια σελιδα ροζ με κιτρινα γραμματα και πρασινα περιγραμματα δεν ειναι μια σελιδα που θα εμπιστευομουν να δωσω τη καρτα μου. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι σελιδες μεγαλες οπως eBay, Amazon, Play κλπ ειναι σαφως πιο ασφαλεις απο την ελανασεκλεψω.com.
Αυτα
Αν αναφαιραισε στην ωρθωγραφοια ειμουν κακως μαθιτις εος βλακας στω σχωληω κε δαιν αιμαθα γραμματα.
Απο την αλλη αν καταφερες να διαβασεις τι πιο πανω μηνυμα σημαινει οτι δεν εισαι πιθηκος και μπορεις και επικοινωνεις που ειναι και ο βασικος σκοπος του forum.
Ξερει κανεις ιταλικα να με βοηθησει σε μια αγορα απο το ebay???
Δεν καταλαβαινω χριστο!
babelfish.altavista.com
Εδω και μερες με εχουν μπλοκαρει στο ebay.co.uk και δεν ξερω τον λογο... εντομεταξυ εχω αγορασει και πραγματα απο εκει και τα περιμενω... αλλα εχουν περασει και μερες και ανησυχω... Να ανησυχω για πολυ ακομα?
Τι να κανω? Δεν βγαζω ακρη... και μηνυματα εστηλα αλλα τιποτα!