Πάντως δεν πρέπει να κόβει γκάζι. Μόνο φρένο πατάει. Για το ASR μιλάμε.
Printable View
Πάντως δεν πρέπει να κόβει γκάζι. Μόνο φρένο πατάει. Για το ASR μιλάμε.
Κόβει και γκάζι!
Το γκαζι μήπως κόβεται λόγο της δυσκολίας των τροχών;
κοβη παρα πολυ το γκαζι και αν το ζορισεις πολυ το ASR σβυνει το αμαξι
Δεν μου κάθεται καλά ότι κόβει γκάζι. Έχω την εντύπωση ότι μόνο φρενάρει.
Γιάννη σου έσβησε σε καμιά ανηφόρα με χαμηλές στροφές που θα σπίνιαρε ο ένας τροχός σου και ο άλλος δεν μπορούσε να γυρίσει.
Αυτό ουσιαστικά κάνει. Φρενάρει τον τροχό που γυρνά τρελά, ωστέ το διαφορικό να δώσει κίνηση στον άλλον (που επειδή δεν σπινιάρει, λογικά πιάνει καλύτερα), ζορίζεται το μοτέρ, πέφτουν οι στροφές και σας μοιάζει ότι κόβει γκάζι...
Μόνο γκάζι κόβει... Φρένα σε πολύ ακραίες περιπτώσεις.
Πρώτα φρενάρει και μετά κόβει γκάζι αυτή είναι η αρχή λειτουργίας του.
Επιμένω! Τι θα κερδίσει ρε παιδιά αν κόψει γκάζι ενώ σπινιάρει ο ένας; Να σπινιάρει λιγότερο;
Φρενάρει τον σπινιαδόρο (νέα ορολογία...) για να περάσει η ισχύς στον άλλον τον αργόστροφο (οίστρος με έπιασε πάλι...)
Και στην τελική το γκράκα-γκρούκα που ακούγεται την ώρα που επεμβαίνει τι είναι; Η πεταλούδα μας;
Τα φρένα είναι!
Φρενάρει πρώτα (αυτό λέμεεε) :D και μετά αν είσαι paidaros και το πατάς παραπάνω σου κόβει και γκάζι για να στρώσεις χαρακτήρα!! ΟΕΟ. :D:D:D
Επιμένω! (μήπως να το έκανα nick???)
Μόνο φρένα! Δεν κόβει γκάζι. Αι στροφαί πεύτουν μόνες τους από την δυσκολία των τροχών.
Ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης -ASR
Τα συστήματα αυτού του τύπου εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια,
ουσιαστικά σαν εξέλιξη των συστημάτων αντιμπλοκαρίσματος των
τροχών, ABS, χρησιμοποιώντας παράλληλα αρκετά από τα εξαρτήματά
τους.
H συλλογιστική τους είναι απλή: η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα
παρακολουθεί μέσω των σχετικών αισθητήρων τις ταχύτητες
περιστροφής των κινητήριων τροχών και τις συγκρίνει με μια
ορισμένη τιμή αναφοράς, την οποία υπολογίζει με βάση τις
ταχύτητες όλων των τροχών. Όταν η ταχύτητα κάποιου τροχού την
ξεπεράσει, επεμβαίνει το σύστημα ελέγχου το οποίο φροντίζει να
την μειώσει.
Για να επιτευχθεί αυτό υπάρχουν δύο τρόποι:
- ο ένας είναι να ενεργοποιηθεί το σύστημα πέδησης και να
φρενάρει τον τροχό που _σπινάρει_, οπότε το διαφορικό μεταφέρει
αυτόματα μεγάλο μέρος της κινητήριας ροπής στον άλλο.
- o δεύτερος είναι η μείωση της διαθέσιμης ισχύος. Εδώ η κεντρική
ηλεκτρονική μονάδα ελαττώνει την παροχή αέρα, μειώνοντας το
άνοιγμα της πεταλούδας του γκαζιού ή διακόπτει την παροχή
καυσίμου σε μεμονωμένους κυλίνδρους ή ακόμα καθυστερεί το
χρονισμό της ανάφλεξης.
Παιδια πρώτα απο όλα σας ευχαριστώ που απαντίσατε και έγεινε ο σχετικός διάλογος.. Νομιζω ομως απο τα λεγόμενα σας πως και εσείς είστε σε μια σχετική σύνχηση σχετικά με την γνώση του τι κάνει τι, Φυσικα με την καλή ένοια καθώς και σε άλλες συζητήσεις που είδα περι του θέματος εδω μέσα φάνικε να υπάρχει πάλι η σχετική σύνχηση.. πιστεύω πως πρέπει να ξεχωρίσουμε τις ένοιες και να ξεκαθαρίσουμε τι είναι τι για να τα βάλουμε σε μια σειρά. τι λετε και εσείς?
Το καταλάβατε ή να κάνω και κακά? :D:D:D
Εμείς είμαστε στον πρώτο τρόπο λοιπόν. Με το σύστημα πέδησης...
Κακά κάνε όποτε θέλεις... Δεν θα σου κάνουμε κουμάντο και στα ....:D:D:D:D
Όσο για την σύγχηση που λες φίλε Stile ένα πράγμα μόνο θα σε πώ και βάλτο καλά στο μυαλό σου... "Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει το Club για σένα, αλλά τι μπορείς εσύ να κάνεις στο Club"
Το ξέρω άσχετο αλλά κάπου πρέπει να διοχετεύσω την ***** που με δέρνει το τελευταίο 2ωρο... :D:D:D :slap:
κοβει πρωτα φρενο και μετα γκαζι το λεει και μεσα στο βιβλιαρακι αν δεν κανω λαθος αλλιως καντε ενα google να δειτε
Στο google λέει ότι μπορεί να συναντήσετε 3 περιπτώσεις...
1 Φρένα και γκάζι
2 Μόνο Γκάζι
3 Μόνο φρένα.
Το βιβλιαράκι μπορεί να λέει ότι η Fiat με remote control επεμβαίνει στη ECU σας την ώρα που γλιστράτε και σας γλιτώνουμε από βέβαια στούκα... Θα την πιστέψεις;
ρε παιδια της Bosch einai to asr μερος του abs μην με τρελαινετε οτι δηλωνει η bosch για το asr αυτο κανει.
χμμ Μήπως παίζει να υπάρχουν αλλαγές και από Stilo σε Stilo ?
Εμένα επεμβαίνει στα φρένα πρώτα (μέσω του ABS) και μετά αν το συνεχίσω κόβει και γκάζι (δοκιμάστε σε χιόνια ή πάγο και θα το καταλάβετε).
Με το asr παιζω μια φορα σε καθε ταξιδι οταν φτανω σε μια τρελη ανηφορα (15 μετρα απο τον προορισμο μου) παταω παραπανω το γκαζι λιιιγο παραπανω ετσι για το καλο, να δω να σπινιαρει λιγο.
Δεν εχω ακουσει ποτε κρακα κρουκα ουτε τρανταγμα στο τιμονι ουτε ταση ρευματος ουτε μπαινει το abs και αν εμπαινε το abs θα το καταλαβαινα αμεσως.
Αν πατιοταν φρενο θα σταματουσε τελειως τωρα τι να λεμε.
Και το αλλο, ρε παιδια το φρενο ειναι υδραυλικο κυριως ετσι δεν ειναι ?
Οποτε πατιεται με την δυναμη του ποδιου μας, το abs ειναι ενα συστημα σαν σερβομηχανισμος που κανει την δαγκανα να παλεται καπως (την ωρα που ΠΑΤΑΜΕ το φρενο) , το φρενο πως γινεται να πατιεται μονο του ειμαι τοσο βλακας που δεν μπορω να καταλαβω...
Δουλευει και το φρενο και κοβει κινητηρα αν χρειαστει δειτε το βιντεο. To TC ειναι το asr απλως το TC ειναι το traction control στα αγγλικα.
Το συγγεκριμενο αμαξι μπορει να γυριζει και το τιμονι παλι Asr θα λεγεται.
Τι παει να πει αυτο οτι στριβει και εμας ?
Μην ψαχνετε τι ονομαζει ο καθενας Asr η TC αλλα τι ειναι αυτο το πραγμα στο Stilo μας.
αγορινα μου αυτο κανει αφου bosch μοναδα abs ειναι με ebd και asr. Παιδες ειναι απλα τα πραγματα το asr επεμβαινει οταν μια απο τις δυο ροδες σπινιαρει πιο πολυ απο την αλλη στην αρχη το συστημα φερνει και τα δυο στην ιδια ταχυτητα με διαφορετικο φρεναρισμα στην καθε μερια και αμα αυτο δεν βοηθησει κοβει το γκαζι να χαμηλωσει την περιστροφη να ερθουνε και οι δυο ροδες στην ιδια ταχυτητα. Αμα εκοβε το γκαζι πολυ απλα δεν θα ισιωνε το αμαξι θα γλυστραγε. Δεν εχετε παραξενευτει αμα παρετε μια στροφη γρηγορα επεμβαινει το asr και μαζευει το αμαξι? οτι τραβιεται εκει που θελουμε να παει? αμα θελουμε να στριψουμε αριστερα για παραδειγμα κοβει το φρενο στο αριστερο τροχο αμα σπινιαρει σε γρηγορη στροφη .
αλλο ενα βιντεο να καταλαβετε πως δουλευει. Ολα τα αμαξια 90% μην πω εχουνε ετοιμες μοναδες bosch abs,ebd,asr, και esp και τα βαζουνε στα αμαξια.
Ωραία λοιπόν. Ξεκαθαρίσαμε ότι μπαίνουν τα φρένα.
Επιμένω και λέω όμως ακόμα ότι ΔΕΝ κόβει γκάζι. Οι στροφές πέφτουν γιατί απλά το μοτέρ δυσκολεύεται περισσότερο.
Για να σας το αποδείξω θα κάτσω μια μέρα (που θα έχω ώρα και φορτισμένη μπαταρία στο laptop) να δούμε σε 2 δοκιμές (1 με ASR on και μια με ASR off) και σε φουλ γκάζια τι τιμές θα μου δώσει για την θέση πεταλούδας!
Βάζω στοίχημα γαλακτομπούρεκο από Κοσμικό ότι ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΓΚΑΖΙ!
Αυτά!
Οχι κυριε... ΟΧΙ δεν μπαινουν τα φρενα... και μη ξαναδω βιντεο με μερτσεντε γιατι θα βγαλω αφρους απ το στομα :P
Να ρωτησουμε τον Verone που το εχει λυσει το Stilo να μας πει ποιο ειναι αυτο το "οργανο" στο Stilo που μπορει να κανει τα υδραυλικα φρενα να ασκουν πιεση στον δισκο χωρις καμια βοηθεια απο το ποδι μας.
Το abs ειναι απλο πραγμα γιατι ενεργοποιειται την ωρα που παταμε φρενο, φρενο απο το τιποτα σε Stilo 2001 δεν πιστευω οτι υπαρχει.
Πειτε μου ενα απλο πραγμα, ποιο ειναι το οργανο που δινει την ενεργεια στην δαγκανα του φρενου απο το τιποτα (χωρις το ποδι μας δηλαδη).
Μπαίνουν τα φρένα. Και μάλιστα αν έχεις βάλει νέα δισκόπλακα και τα κάκια όταν μπαίνει το ASR δεν κάνει τίποτα! Γιατι;
Γιατί δεν πιάνουν τα φρένα!
Υ.Γ: Υπάρχει άραγε κάποιος Χριστιανός που να βρήκε στο net τίποτα αξιόλογο για το Stilo (και όχι για Volvo του 09) και να μας κάνει να το βουλώσουμε; Αυτό μπορεί να πάρει μέρες...
Μέσα από το eLearn του Stilo
The antilock braking and anti-slip regulation systems (BOSCH 5.7 ABS with ASR) modulate brake pressure sent to the wheels to prevent loss of grip under all tyre and road surface conditions by cutting in automatically whenever one or both drive wheels begin to slip.
The ASR system increases vehicle stability and active safety by controlling drive wheel slip. If slip is caused by excessive power transmission, it cuts in to reduce engine power through communication with the engine management control unit. if slip is detected at a single wheel, the system cuts in to brake the slipping wheel by acting on the modulation solenoid.
ASR comes on automatically whenever the engine is started. The system can be deactivated by operating a button on the central console. When the system is off, a led on the button comes on at the same time as a warning light on the control panel.
The warning light flashes when the system cuts in to notifiy the driver that the ASR system has cut in due to road surface grip conditions.
The warning light comes in in fixed mode when the control unit detects an error in the ASR function.
Ιδού η απάντηση. Πρώτα μπαίνει το φρένο και μετά κόβει.
Απαντήθηκα μόνος μου (και έβγαλα τα μάτια μου). :D:D
bravo ayto pou elega diladi
Το Κοσμικό είναι Αθήνα μόνο! ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ!!!!!
Πάνε πάρε ένα και θα σε δώκω τα λεφτά!
μιχαλη παντως εχασες!
εγω παντως οταν αρχιζω και το ζοριζω το ASR σε ανηφορα μετα απο καποιες γκαζιες με ριχνει εντελως τις στροφες και σβυνει το μοτερ!
επισης το ιδιο κανει στο sprinter που εχω στην δουλεια και εχει ASR!
Να σας πω... Δεν θα βγαίνει ένας ένας τώρα όλοι να με λέτε ότι έχασα!
Εγώ το απέδειξα ότι ήμουν λάθος. Μη το παρακάνουμε!
Υ.Γ: Standar θα μιλήσετε όλοι σας τώρα... :D:D:D:D
οχι θα σε χαρισουμε που επεμενες σαν τρελος!