Φθηνοτερο αυτοκινητο ως "μετανάστης"
Εχω την εξής απορία:
Έχω ακούσει πως αν μείνεις 2 χρόνια στο εξωτερικό και επιστρέψεις στην Ελλάδα μπορείς να φέρεις αυτοκίνητο χωρίς φόρους.
Είναι αλήθεια αυτό?
Έχω δει κατι Audi A5, κάτι BMW 320 με 15.000 Ευρώ (www.mobile.de) ίσως και φθηνότερα και λέω γιατί όχι???
Γνωρίζετε τίποτα περι αυτού?
Έχω 2 υπηκοότητες (Ελληνική & Αυστραλιανή) και τώρα κατοικώ Αυστραλία (τους τελευταίους 3 μήνες) σαν μόνιμος κάτοικος!
Ευχαριστώ!!!
Απάντηση: Φθηνοτερο αυτοκινητο ως "μετανάστης"
Ναι μπορεις αλλα το αμαξι νομιζω πρεπει να φευγει απο την Ελλαδα καθε 2 χρονια!Παντως εαν θελεις αγορασε ενα M3 και αφησετο μου μετα να το κυκλοφορω εγω στην Ελλαδα!Μην το εχεις και καθεται!!:)
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
canonis
Εχω την εξής απορία:
Έχω ακούσει πως αν μείνεις 2 χρόνια στο εξωτερικό και επιστρέψεις στην Ελλάδα μπορείς να φέρεις αυτοκίνητο χωρίς φόρους.
Είναι αλήθεια αυτό?
Έχω δει κατι Audi A5, κάτι BMW 320 με 15.000 Ευρώ (
www.mobile.de) ίσως και φθηνότερα και λέω γιατί όχι???
Γνωρίζετε τίποτα περι αυτού?
Έχω 2 υπηκοότητες (Ελληνική & Αυστραλιανή) και τώρα κατοικώ Αυστραλία (τους τελευταίους 3 μήνες) σαν μόνιμος κάτοικος!
Ευχαριστώ!!!
Δεν ειναι χωρις φορους ειναι με μειωμενη φορολογια δεν εχει ατελεια φορων κοινως κατι πληρωνεις Ελλαδαρα μας και φυσικα για να εχεις αυτη την μειωμενη φορολογια πρεπει να το εχεις στην κατοχη σου απο οτι θυμαμε απο την Γερμανια ενα χρονο
Τωρα αν εισαι Ελληνας και μονιμος κατοικος χωρας Ευρωπαικης ενωσης μπορεις να εχεις στην κατοχη σου αυτοκινητο με ξενα νουμερα αμα και εφοσων υποβαλεις φορολογικη δηλωση στην χωρα κατοικια σου πχ Γερμανια και το αυτοκινητο ειναι ασφαλισμενο στην Γερμανια,βλεπε ασφαλιστρα που τσουζουν
Τι εννοείς ότι πρέπει να φεύγει απο την Ελλάδα καθε 2 χρόνια?
Δηλαδή πρέπει να περνάω τα σύνορα και να ξαναμπαίνω? Κάτι τέτοιο?
Ρε Γιάννη εγω σκεφτόμουν να σε πάρω ένα RS4 αλλα αφου προτιμάς μπέμπα καλώς...:-)
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
nasos
Δεν ειναι χωρις φορους ειναι με μειωμενη φορολογια δεν εχει ατελεια φορων κοινως κατι πληρωνεις Ελλαδαρα μας και φυσικα για να εχεις αυτη την μειωμενη φορολογια πρεπει να το εχεις στην κατοχη σου απο οτι θυμαμε απο την Γερμανια ενα χρονο
Τωρα αν εισαι Ελληνας και μονιμος κατοικος χωρας Ευρωπαικης ενωσης μπορεις να εχεις στην κατοχη σου αυτοκινητο με ξενα νουμερα αμα και εφοσων υποβαλεις φορολογικη δηλωση στην χωρα κατοικια σου πχ Γερμανια και το αυτοκινητο ειναι ασφαλισμενο στην Γερμανια,βλεπε ασφαλιστρα που τσουζουν
Άρα οι τιμές που βλέπω στη σελίδα ισχύουν και μπορώ να το φέρω πληρώνοντας μειωμένους φόρους όπως λες.
Με ξένα νούμερα δε γίνεται όμως αφού πρόκειται να μένω Ελλάδα και θα υποβάλλω φορολογική δήλωση στην Ελλάδα.
Ο χρόνος που πρέπει να μείνω στο εξωτερικό είναι όντως 2 χρόνια?
Υπαρχη και αλλος τροπος να το εχεις Ελλαδα με ξενα νουμερα εφοσων εισαι μονιμος κατοικος χωρας εκτος ΕΟΚ εχεις δικαιωμα να το κυκλοφορεις με ξενες πινακιδες αν δεν κανω λαθος 3 μηνες και μετα το σφραγιζη το τελωνειο σε οποιοδηποτε φυλασομενο χωρο την επιλογης σου οταν φευγεις
Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω το τηλέφωνο του διεκπεραιωτή μου να συνεννοηθείτε.
γιατι φιλε μου Μ3 χαθηκε ο κοσμος να βρεις ενα Abarth stilo 2,4 20v ποιο φτηνο και ποιο γρηγορο .................................................
αλλα αμα θες Μ3 παρε Μ3 και ελα να ποιουμε καφε στις Σερρες ο χαμενος πληρωνει.
ABARTH και τα μυαλα στα κακγελα
abarth μου σ αγαπω ω ωωωω ωωωω σε εχω για θεοο οοο οοοο
ο υμνος των Abarth .
(πλακα κανω φιλε cannonis )
Παντελη μακάρη να πάρω M3 και ας με περάσεις...
Δε θα με πειράξει καθόλου...:-)))
Τελικά είναι 2 χρόνια ρε παιδιά?
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλους!!!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
nasos
Υπαρχη και αλλος τροπος να το εχεις Ελλαδα με ξενα νουμερα εφοσων εισαι μονιμος κατοικος χωρας εκτος ΕΟΚ εχεις δικαιωμα να το κυκλοφορεις με ξενες πινακιδες αν δεν κανω λαθος 3 μηνες και μετα το σφραγιζη το τελωνειο σε οποιοδηποτε φυλασομενο χωρο την επιλογης σου οταν φευγεις
Εγω που εχω μονο Γερμανικη Υπηκοοτητα(Διαβατηριο-Αδεια διαμονης κλπ κλπ), μπορω να φερω αμαξι απο Γερμανια? Δεν εχω μεινει ποτε μονιμα εκει, δεν εχω δουλεψει εκει αρα δεν εχω και ενσημα στην Γερμανια.Ξερεις τι επιλογες εχω?αν εχω...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
richard
Εγω που εχω μονο Γερμανικη Υπηκοοτητα(Διαβατηριο-Αδεια διαμονης κλπ κλπ), μπορω να φερω αμαξι απο Γερμανια? Δεν εχω μεινει ποτε μονιμα εκει, δεν εχω δουλεψει εκει αρα δεν εχω και ενσημα στην Γερμανια.Ξερεις τι επιλογες εχω?αν εχω...
Πρεπει να μπορεις να αποδειξεις οτι εισαι μονιμος κατοικος,κοινως φορολογικη δηλωση και φυσικα ασφαλεια Γερμανικη,πληροφοριακα η ασφαλεια κοστιζη για το Abarth μεσο ορο γυρω στα 1700 το χρονο και μιλαμε για 2,4 cc και 170 αλογα σκεψου Μ3 δηλαδη 3,500cc και αν πουμε την παλια την Ε46 με τα 330 αλογα ποσο κανει η ασφαλεια?για την καινουργια καλυτερα να μην το συζητησουμε ειναι 410 αλογατα
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
παντελης
γιατι φιλε μου Μ3 χαθηκε ο κοσμος να βρεις ενα Abarth stilo 2,4 20v ποιο φτηνο και ποιο γρηγορο .................................................
αλλα αμα θες Μ3 παρε Μ3 και ελα να ποιουμε καφε στις Σερρες ο χαμενος πληρωνει.
ABARTH και τα μυαλα στα κακγελα
abarth μου σ αγαπω ω ωωωω ωωωω σε εχω για θεοο οοο οοοο
ο υμνος των Abarth .
(πλακα κανω φιλε cannonis )
Φιλτατε Παντελη την Μ3 πρεπει να εχεις καλα κυαλια για να την βλεπεις στις Σερρες εκτος και ο οδηγος της ειναι ΑΜΕΑ (ατομο με ειδικες αναγκες)κοινως κουλος και μιλαμε για μαμα αμαξι χωρις καν να ειναι στημενο
Αλλα παντα ο σκατοιταλος θα εχει την συγκινιση του,ισως και να εχουμε ενα ειδος βιτσιου με αυτα τα αμαξια:(:(
βρε μη τσιμπάς και εσύ μεγάλος άνθρωπος...:PP
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
face
βρε μη τσιμπάς και εσύ μεγάλος άνθρωπος...:PP
Eχω και πιεση:p:p:p:p:p
ΦΙΛΕ RICHARD ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΛΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΡΩΤΑ.ΟΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ CANONI ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ.