Απάντηση: Χρονολογια κατασκευης...
Τι τα σκαλιζεις και εσυ;
Αν ηξερες ποσα πραγματα εχουμε αγορασει και μας τα πασαρουν για καινουργια ενω αυτα εχουν κλεισει ηδη χρονια μεσα σε καποια αποθηκη...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Προχθες εστειλα ενα Mail στην εταιρια Kymco για να μαθω την Χρονολογια κατασκευης της μοτοσυκλετας που αγορασα πολυ προσφατα (μεσα στο 2008).
Κανονικα εστειλα τον αριθμο πλαισιου.
(Kymco VenoX)
(Τ****-Θεσσαλονικη)
Οριστε η απαντηση.
Αγαπητέ κ. *******,
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.
Η χρονολογία κατασκευής της μοτοσυκλέτας σας είναι το 2002.
Με εκτίμηση
MOTO TREND SA
Τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.
Πληροφορηθηκα δηλαδη οτι αγορασα μοτοσυκλετα 6 χρονων χωρις να μου το πει καποιος !
(Μαλιστα μου ειπε οτι ειναι το τελευταιο μοντελο που του ηρθε)
Ειναι λογικο τωρα να θυμωσω η μηπως θα ειμαι τρελος ???.
Εσένα στην πουλήσαν σαν καινούρια?
Δε μπορείς να πας και να τους ξεχέσεις?
Δεν τους ρωτάς και πόσο τιμάται ένα τέτοιο μοντέλο και καλά καινούργιο; Γιατί αν είναι ενιαία πολιτική τους να πουλάνε 6ετή μοντέλα σε τιμές 6μήνου τότε πάσο, αν όμως σου πει η Trend ότι πέρισυ στοίχηζε τα μισά λεφτά από ότι το πήρες, τότε πάς με το mail στο χέρι στον κο Τ*** και του χώνεις κράξιμο. Και ζητάς ως αποζημίωση το Abarth 500άκι που έχει η κόρη του για βόλτες....
Πηρα στο 502515 και μου ειπε ο τυπος οτι φυσικα και δεν γινεται μια μηχανη 2002 να μου την πουλησει σε τιμη 2008 και μπορω να ζητησω ακομα και την ακυρωση της αγορας.
Αναφορα του τι εγινε
αδεια κυκλοφοριας
Φωτογραφια τα στοιχεια που αποδεικνειουν την αγορα.
Θα μας καλεσουν ωστε να βρουμε ακρη και τελος δικαστιριο.
Μπορω να ζητησω απο ακυρωση αγορας μεχρι και μεγαλη μειωση τιμης.
Αν τα καταφερω θα παραδεχτω... Εστω για λιγο οτι υπαρχει κρατος ακομα
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Πηρα στο 502515 και μου ειπε ο τυπος οτι φυσικα και δεν γινεται μια μηχανη 2002 να μου την πουλησει σε τιμη 2008 και μπορω να ζητησω ακομα και την ακυρωση της αγορας.
Αναφορα του τι εγινε
αδεια κυκλοφοριας
Φωτογραφια τα στοιχεια που αποδεικνειουν την αγορα.
Θα μας καλεσουν ωστε να βρουμε ακρη και τελος δικαστιριο.
Μπορω να ζητησω απο ακυρωση αγορας μεχρι και μεγαλη μειωση τιμης.
Αν τα καταφερω θα παραδεχτω... Εστω για λιγο οτι υπαρχει κρατος ακομα
Γιατί;
Το κράτος σε προστάτεψε;
Σε ενημέρωσε ότι έχεις πάρει παλιά μηχανή;
Θα σε βοηθήσει στα δικαστικά έξοδα;
Μη ξεχνάς ότι η "Δικαιοσύνη" δεν έχει σχέση με το κράτος. Μόνος σου κάνεις ό,τι κάνεις!
μολις πηρα για την τιμη του Venox 2002 (πουλιοταν το 2002 5.500 ευρο)
ΟΣΟ ΤΟ ΠΗΡΑ ΔΗΛΑΔΗ !
Παει τον γ@μησα !
Να βγώ στον δρόμο να σε καμαρώσω που θα πηγαίνεις με 1000???? :D:D:D:D
Σημ: Για να πάει εκεί που θέλει από κει που μένει, περνάει απο κει που είμαι... ( σαφής; )
Δωστου χαιρετησματα, το ανταλαζω με GSXR 600 επειδη ειμαι καλο παιδι πες του :P
(πλακα κανω μη του πεις ετσι :P)
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ioannidis
Να βγώ στον δρόμο να σε καμαρώσω που θα πηγαίνεις με 1000???? :D:D:D:D
Σημ: Για να πάει ο Sn7per εκεί που θέλει (Τ****) από κει που μένει, περνάει απο κει που είμαι εγώ... ( σαφής; )
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Δωστου χαιρετησματα, το ανταλαζω με GSXR 600 επειδη ειμαι καλο παιδι πες του :P
(πλακα κανω μη του πεις ετσι :P)
Το κατάλαβες τώρα ή να κάνω και κακά; :D
AAaa προς το παρον τπτ, πιστευω οτι απο το τηλεφωνο θα λυθουνε ολα φιλε μου !
Αφου υπαρχει ΚΡΑΤΟΣ.
ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΔΑΜΑΛΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΕ ΕΧθΕΣ ΚΑΙ εΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑθΩ ! (κοινωνικη συνοχη... δεε ξερω που ειναι θα το βαλω στο GPS)
Μακαρι να βρεις ακρη αλλα δυσκολο το βλεπω.
Ειναι κυκλωματα ολοι αυτοι ρε, ο ενας καλυπτει τον αλλο.
Υπομονη και ορεξη να το κυνηγησεις θελει.
Η αδεια κυκλοφοριας λεει 2005 μοντελο.
Παιδια το μηχανακι θα το εχω και παραλιλα θα το κινηγησω...
Αν κατσει εκατσε.
Αν με καλεσει και μου πει να μου κοψει κανα 2χιλιαρο καλως, αλλιως ακυρωση αγορας.
Ζήτα το Abarth της κόρης...
το πολύ πολύ να σε κάνει καμιά έκπτωση στα εργατικά από τούδε και στο εξής...
Μονο εκπτωση;
Ταμπα service εφ'ορου ζωης θα ζητουσα!
σκισε τους και αν το πας νομικα σιγουρα θα βγαλεις ακρη!
Σημερα θα παρω τηλεφωνο να τα πω εγω με τον ιδιο, σε μια συζητηση που ειχε ο πατερας μου μαζι του, του ειπε οτι ειναι απολυτως φυσιολογικο αυτο που συνεβει και οτι δεν τρεχει τιποτα....
Ειδωμεν...
Λοιπον, συμφωνα με μια εκτενη συζητηση που εκανα με τον εμπορα μου ειπε οτι... Ναι μεν το μηχανακι λεει η Kymco οτι κατασκευαστικε το 2002,
Αυτο ομως σημαινει οτι τοτε απλως πηρε την εγκριση η εταιρια και ξεκινησε... και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ μπορει να κατασκευαστικε το... 2005 παραδειγμα.
Η αδεια γραφει 2005 για λογους εγκρισης.
Σε ερωτηση μου "Τελικα, αν θελω να το πουλισω το μηχανακι... σαν ΤΙ θα το πουλισω, σαν 2002 ? 2005 ? 2008 ? 3000 ?"
Μου απαντησε "μα φυσικα σαν 2007 και θα δειξεις και το τιμολογιο και θα εξηγησεις την ιστορια αυτη"
Ρε παιδια για εξηγηστε μου γιατι ειμαι χαζος οπως φαινεται...
Αλλα πραγματα υσχιουν για ημερομινια κατασκευης αυτοκινητου, και Αλλα για μοτοσυκλετας ?
Εχει δικιο ? ? ?
ο τερζης που κολλαει στην ολη υποθεση?
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Λοιπον, συμφωνα με μια εκτενη συζητηση που εκανα με τον εμπορα μου ειπε οτι... Ναι μεν το μηχανακι λεει η Kymco οτι κατασκευαστικε το 2002,
Αυτο ομως σημαινει οτι τοτε απλως πηρε την εγκριση η εταιρια και ξεκινησε... και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ μπορει να κατασκευαστικε το... 2005 παραδειγμα.
Η αδεια γραφει 2005 για λογους εγκρισης.
Σε ερωτηση μου "Τελικα, αν θελω να το πουλισω το μηχανακι... σαν ΤΙ θα το πουλισω, σαν 2002 ? 2005 ? 2008 ? 3000 ?"
Μου απαντησε "μα φυσικα σαν 2007 και θα δειξεις και το τιμολογιο και θα εξηγησεις την ιστορια αυτη"
Ρε παιδια για εξηγηστε μου γιατι ειμαι χαζος οπως φαινεται...
Αλλα πραγματα υσχιουν για ημερομινια κατασκευης αυτοκινητου, και Αλλα για μοτοσυκλετας ?
Εχει δικιο ? ? ?
Σύμφωνα με την κοινή λογική ημερομηνία κατασκευής είναι η ημερομηνία που κατασκευάστηκε κάτι, άσχετα αν πρόκειται για αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, ελαστικά, κινητό ή οτιδήποτε άλλο. Το "κατασκευή 2002 σημαίνει πήρε έγκριση το 2002, συνεπώς ίσως και να κατασκευάστηκε το 2005" είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε(για να μην πω τίποτα χειρότερο).
Τώρα στην ουσία, όταν πρόκειται για αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα διαφορά έχει ΜΟΝΟ όταν υπάρχει νεώτερο μοντέλο από αυτό που αγοράζεις. Αν πχ κάποιος αγόρασε το 1999 ένα punto 55 το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1994 δεν τρέχει και τίποτα. Άν όμως αγόρασε κάποιος το 2001 ένα punto55 το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1998 πληρωνοντάς το χωρίς έκπτωση και με τη διαβεβαίωση του αντιπροσώπου πως είναι το τελευταίο μοντέλο, τότε ο αντιπρόσωπος τον εξαπάτησε μια και ήδη από το 1999 υπήρχε στις εκθέσεις νεώτερο μοντέλο! Δεν επέλεξα τυχαία το συγκεκριμένο παράδειγμα με το punto, συγγενής μου αγόρασε είς γνώση του το 2001 punto55 κατασκευής 1998 το οποίο βρισκόταν μέχρι τότε αδιάθετο σε κάποια έκθεση στην Κρήτη, και εκτός του ότι το πλήρωσε 25% λιγότερο από όσο το είχε ο τελευταίος τιμοκατάλογος, του έβαλαν και A/C χωρίς χρέωση!
Επίσης αν χρειαστεί να πουλήσεις το μηχανάκι σου, θα πείς πως είναι 2008 αντιπροσωπείας. Απλά τα πράγματα :Ρ
Και τέλος, δεν έχω ιδέα αν μπορείς να κυνηγήσεις νομικά τον πωλητή. Εφόσον όμως το τμήμα προστασίας καταναλωτή σου λέει ότι μπορείς, κάντο.
ps
Οι άδειες κυκλοφορίας μέχρι πρόσφατα έγραφαν μόνο ημερομηνία έκδοσης 1ης άδειας κυκλοφορίας, και όχι μοντέλο. Η δική σου τι ακριβώς γράφει? "Μοντέλο: 2005"? "Αριθμός έγκρισης τύπου: 123456/1995"?