-
gps performance
http://www.imageshack.gr/files/ocawu0g9o9nf482ac48o.jpgΤο προγραματακι αυτο μετρά τις επιδοσεις του αυτοκινητου-μηχανης μας,χρειαζεται κινητο με windows mobile,εγω το πηρα απο φιλο που εχουμε ιδιο κινητο με εξωτερικη κεραια gps και δουλευει μια χαρα,μετρά 0-100km/h και 0-400m,εδω μια πρωτη προσπαθεια-επαφη με το προγραμα http://www.imageshack.gr/view.php?fi...zv2bzewdjg.jpg.
-
Απάντηση: gps performance
2 παρατηρήσεις...!!
1. Το θέλω..
2. 7sec ρε θηρίο???
-
1.ευχαριστως να σου το δωσω!
2.ναι παει αρκετα καλα!
-
παρομοιο προγραμμα μετρησεων για νοκια αυτη τη φορα,μετρά κ 0-100χλμ κ 0-400 μετρα(μερικοι εφαγαν κολημα με το 0-96),εδω μια μετρηση χωρις ιδιαιτερο κοπο(βλεπε selespeed)http://img15.imageshack.us/img15/1817/dsc02604e.jpg
-
Πως λέγεται το πρόγραμμα?
Εχεις κανενα link για να το κατεβάσουμε?
-
6,29????
Ωραίος!!!
Επειδή το θέλω και εγώ για πες αν υπάρχει κάποιο link για Νokia ή αν ξέρεις για iPhone ακόμα καλύτερα.
Thanks!!!
-
πώς γίνεται ρε παιδιά αυτόοοοο....:)...
abarth για εσένα μιλάω.......
6,29???
:):)..
14.49 με 170 έξοδο το 400αρι..??θα τρελαθώ...εμένα είναι χελώνα τελικά που έχω γύρω στο 8άρι...??
-
1)για το προγραμμα δεν εχω link γιατι φιλος μου το εδωσε οπως κ το προηγουμενο,ομως με λιγο ψαξιμο στο google στο ονομα ''tempes gt'' θα βρειτε αντιστοιχο προγραμμα μονο που η συσκευη πρεπει να ειναι ''ξεκλειδωτη''.
2)face το αμαξι δεν ειναι μαμα,φερει σωρια βελτιωσεων για να γραψει τετοιους χρονους.
3)αν το δικο μου εκανε 4 sec,του''σφαιρα παντελη'' θα εκανε 3.6,αν το δικο μου εκανε 2 sec,του ''σφαιρα παντελη'' θα εκανε 1.5 και με ποδηλατο βεβαια θα μας περνουσε απο πανω...:D:D:D:D
-
lol...
μολόγα....τι έχεις κάνει...??
:)
-
Ωραίο το προγραμματάκι...
Δουλύει...
Είμαι περίεργος να δώ πόσο έχω 0-100!
(Άντε να ψάξω δρόμο να φτασω τα 100 τώρα...)
-
face,δεν ηθελα να μπω σε διαδικασια ανταγωνισμου ή επιδειξης γιαυτο δεν ασχολουμε με πληροφοριες στο θεμα φτιαξιματος του αυτοκινητου μου,χοντρα εχω βελτιωσει κινητηρα-κιβωτιο-διαφορικο κ τα κλασικα αναρτηση-φρενα!
canonis,αντε περιμενουμε φωτο με τα αποτελεσματα!
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ABARTH DNA
face,δεν ηθελα να μπω σε διαδικασια ανταγωνισμου ή επιδειξης γιαυτο δεν ασχολουμε με πληροφοριες στο θεμα φτιαξιματος του αυτοκινητου μου,χοντρα εχω βελτιωσει κινητηρα-κιβωτιο-διαφορικο κ τα κλασικα αναρτηση-φρενα!
Περιμένω και εγώ πως και πως...
Δε περιμένω τίποτα καλύτερο απο 11" με το λεωφορείο φυσικά!
:):)
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ABARTH DNA
έλα ρε σύ δεν τίθεται θέμα..άλλωστε γιαυτό είναι το forum, για να ανταλλάσσουμε ιδέες και πρακτικές...μηχανή τι έχεις κάνει...?.διαφορικό φοράς το Q2?.....κιβώτιο??...μίλαααα με ενδιαφέρει...:)
-
Τώρα κάποια στιγμή ίσως τα πούμε ιδιαιτέρως!
-
Πολυ μαφια εχει πεσει στο Club χιχιχιχιχι.
Υγ. Θεσσ/νικη - Αθηνα σε 53 min & 23 sec... Περιπου...
Ε δε βαριεσαι κατω απο ωρα... Περιπου...
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Πολυ μαφια εχει πεσει στο Club χιχιχιχιχι.
Υγ. Θεσσ/νικη - Αθηνα σε 53 min & 23 sec... Περιπου...
Ε δε βαριεσαι κατω απο ωρα... Περιπου...
που κολλαει αυτο?
-
Παντελη προσωπικες υποθεσεις και διαξηφισμοι ας παραμεινουν εκτος Club.
-
Abarth DNA προσωπικες υποθεσεις να παραμεινουν εκτος club
-
Μην ανεβαζετε τους τονους.
-
Μη κολατε με τις "αποδειξεις" ρε μαγκες, αν θελει καποιος να πει ψεμματα μπορει ειτε ρολαροντας να ξεκινησει τα 0-100 ειτε και σε βιντεακι να παει σε κατηφορα του θανατα.
Επισης αν το gps δεν ειναι ακριβες κατα 5%... Να μανι μανι 1 sec σφαλμα.
(γιαυτο σε περιοδικα κανουν μια μετριση 10 φορες και βγαζουν μεσο ορο απο αυτα, για να μειωσουν το σφαλμα)
Δε ξερω απο abarth... αλλα το 7 στα 0-100 δε μου ακουγεται τοσο τραγικο, εδω το 1.8 εχει περιπου 9-10 (?).
Καλο ειναι να μη παιρνουμε σα δεδομενο οτι ο αλλος λεει ψεμματα ντε και καλα.
\
Μην ανεβαζεις τους τονους Θοδωρη.
-
Αν δεν κάνω λάθος με το προγραμματάκι αυτό δε γίνεται να κάνεις την μέτρηση ρολάροντας.
Είσαι σταματημένος (καταλαβαίνει ότι είσαι σταματημένος) και μόλις ξεκινάς ξεκινάει και η μέτρηση.
Όπως και να έχει αν ο Abarth Dna λέέι ότι έχει κάνει μετατροπές λογικό το βλέπω.
Φυσικά το 6" είναι πολύ πολύ καλό νούμερο αλλά ποιος ξέρει.
(Καλά κάνει το παιδί και δε δείχνεται για μένα-αν και θα ήταν ωραία να μαθαίναμε κάποιες λεπτομέρειες)
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Επισης αν το gps δεν ειναι ακριβες κατα 5%... Να μανι μανι 1 sec σφαλμα.
(γιαυτο σε περιοδικα κανουν μια μετριση 10 φορες και βγαζουν μεσο ορο απο αυτα, για να μειωσουν το σφαλμα)
Τα περιοδικά δεν επαναλαμβάνουν 10 φορές την κάθε μέτρηση, άντε να την επαναλάβουν 2 φορές ακόμα. Και αυτό όχι γιατί τα όργανα έχουν σφάλμα αλλά λόγω ανθρώπινου παράγοντα, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να πετύχει ένας οδηγός(έστω και δημοσιογράφος :Ρ) με τη μία το απόλυτο 0-100.
Επίσης για την ιστορία τα περισσότερα περιοδικά χρησιμοποιούν v-box2 το οποίο έχει απόκλιση έως 50cm, ανανέωση σήματος 20 φορές το δευτερόλεπτο, πανίσχυρο δέκτη που βλέπει τους δορυφόρους ακόμα και με εμπόδια κτλπ. Στα φτηνά gps η απόκλιση φτάνει ώς 15m, και η ανανέωση σήματος μόλις το 1Hz(μια φορά το δευτερόλεπτο)!
-
Τι ειναι το vbox2? Μπορει να χρησιμοποιηθει για πλοηγηση (πχ με Destinator...) Κόστος περίπου...?
-
HighFidelity Αυτο λεω και εγω.
Αυτη η συσκευη που εχει το παιδι ποσες φορες το δευτερολεπτο παιρνει σημα ?
Ακομα και 2 το δευτερολεπτο να παιρνει ειναι πολυ μεγαλο το σφαλμα σε τετοια ταχυτητα.
Το δικο μου παντως παιρνει 1 φορα περιπου το δευτερολεπτο, αν βαλεις μεσα και την γεωγραφικη αποκλιση που εχει... Καταλαβαινεις οτι θα βγαλει οτι να ναι.
-
Και κάτι άλλο πιό σχετικό με την ακρίβεια μετρήσεων 0-100 με GPS. Κάπου διάβασα ότι αν το gps έχει ανανέωση σήματος 1 Hz τότε η απόκλιση θα είναι έως 0.3 sec, ενώ αν έχει 5 Hz τότε η απόκλιση θα είναι ώς 0.1 sec.
@mitsos
Το V-boxII είναι όργανο μέτρησης επιδόσεων αυτοκινήτου. Δεν ξέρω τιμή, αλλά σκέψου πως στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 5!!! Ένα από αυτά το έχουν οι 4τροχοί.
-
Αν το Gps παιρνει σημα καθε δευτερολεπτο... Η αποκλιση θα ειναι 0.3 sec.
Πως γινεται αυτο τωρα μαλλον χρειαζεται να μας το εξηγησει καποιος.
Γιατι μου φαινεται λιγο περιεργο. (θα καψω καμια φλαντζα οχι τπτ αλλο)
Μηπως ξερουμε ποιος το ειπε ?
-
απλα τα προγαμματα και οι συσκευες που εχουμε μπορουν να μας δωσουν μια γευση των επιδοσεων του αυτοκινητου μας και σιγουρα ειναι καλυτερα να μετρας με κατι τετοιο παρα με το χρονομετρο στο χερι και το ματι στο κοντερ υπολογιζοντας χοντρα το χρονο και τα χ.α.ω.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
HighFidelity Αυτο λεω και εγω.
Αυτη η συσκευη που εχει το παιδι ποσες φορες το δευτερολεπτο παιρνει σημα ?
Ακομα και 2 το δευτερολεπτο να παιρνει ειναι πολυ μεγαλο το σφαλμα σε τετοια ταχυτητα.
Το δικο μου παντως παιρνει 1 φορα περιπου το δευτερολεπτο, αν βαλεις μεσα και την γεωγραφικη αποκλιση που εχει... Καταλαβαινεις οτι θα βγαλει οτι να ναι.
Sn7per εσύ λές ότι νάναι, αλλά τέσπα.
Δεν ξέρω πόσες φορές το δευτερόλεπτο παίρνει σήμα η συσκευή που έχει το παιδί.
Όσο για το σφάλμα δεν έχω τις γνώσεις για να σου εξηγήσω γιατί με μιά μέτρηση το δευτερόλεπτο το σφάλμα μέτρησης 0-100 θα είναι το πολύ 0.3 sec. Πάντως σίγουρα έχει σχέση το ότι δεν κάνει μόνο μέτρηση στον τερματισμό, αλλά και στην εκκίνηση και ενδιάμεσα. Όσο για τη γεωγραφική απόκλιση, ναι και αυτή μεγαλώνει το σφάλμα των 0.3 sec, αλλά το πόσο εξαρτάται από το πόσο ισχυρός είναι ο δέκτης. Συνήθως αυτός που έχουν τα gps που είναι φτιαγμένα μόνο και μόνο για αυτό το σκοπό(μέτρηση επιδόσεων) είναι πολύ ισχυρός, και το σφάλμα τους δεν ξεπερνά τα 3m.
-
(ακου απαντηση που εδωσε το παλικαρι χαχαχαχα)
Θελει πολυ μυαλο για να σκεφτεις οτι εφ οσον παιρνει σημα μια φορα το δευτερολεπτο, το μεγιστο σφαλμα ειναι 1 δευτερολεπτο ή τα μετρα που διανυεις σε αυτο το δευτερολεπτο, συν τη γεωγραφικη αποκλιση.
0,3 δεν ειναι, γνωσεις τρομερες θελει, ειδικο πανεπιστημιο για GPS.
(edit: χαρακτηρισμός)
-
Προσωπικα ζητηματα εκτος Club
-
-
Παντως αν παει καποιος σερρες αυριο ας ειδοποιησει, δεν εχω κατι στο προγραμμα, μπας και ερθω να χαζεψω λιγο.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
(ακου απαντηση που εδωσε το παλικαρι χαχαχαχα)
Θελει πολυ μυαλο για να σκεφτεις οτι εφ οσον παιρνει σημα μια φορα το δευτερολεπτο, το μεγιστο σφαλμα ειναι 1 δευτερολεπτο ή τα μετρα που διανυεις σε αυτο το δευτερολεπτο, συν τη γεωγραφικη αποκλιση.
0,3 δεν ειναι, γνωσεις τρομερες θελει, ειδικο πανεπιστημιο για GPS.
(edit: χαρακτηρισμός)
η μιά λές πως το 5% σφάλμα στη μέτρηση σε αμάξι που κάνει περίπου 7" τα 0-100 το σφάλμα είναι 1 ολόκληρο δεύτερο, την άλλη λές πως τα περιοδικά μετράνε 10 φορές το 0-100 και βγάζουν μέσο όρο γιατί τα πανάκριβα όργανα μέτρησης κάνουν λάθος! Ποιός λέει ότι νάναι? ;)
Ας σοβαρευτούμε τώρα. Όπως είπα και πριν δεν έχω τις γνώσεις ώστε να μπορέσω να στο εξηγήσω ακριβώς. Όμως το λογισμικό του κάθε παρόμοιου οργάνου μέτρησης(με gps) αναλύει όλα τα δεδομένα που έχει και κάνει υπολογισμούς ώστε να μπορέσει να πετύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. Το λογισμικό λαμβάνει υπόψιν όχι μόνο το τελευταίο στίγμα που είναι συνήθως μετά το σημείο τερματισμού(σημείο τερματισμού = το σημείο που είχαμε ταχύτητα ακριβώς 100), αλλά και όλα τα προηγούμενα στίγματα, και το σημείο εκκίνησης. Έτσι υπολογίζει με "σχετική" ακρίβεια τη μέση επιτάχυνση στο τελευταίο δευτερόλεπτο(δλδ ανάμεσα στο προτελευταίο και τελευταίο στίγμα), και κατόπιν υπολογίζει και το χρονικό σημείο την απόσταση και την ταχύτητα στο σημείο τερματισμού. Για αυτό και το σφάλμα λένε πως δεν υπερβαίνει τα 0.3 sec σε gps που κάνει ανανέωση σήματος κάθε 1 δεύτερο(πάντα όλα αυτά χωρίς να συμπεριλάβουμε γεωγραφική απόκλιση).
Κατάλαβες τίποτα? Εγώ προσπάθησα πάντως
ps
Όσο για τα κοσμητικά επίθετα, καλό είναι να λείπουν
Ευχαριστώ
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
HighFidelity
η μιά λές πως το 5% σφάλμα στη μέτρηση σε αμάξι που κάνει περίπου 7" τα 0-100 το σφάλμα είναι 1 ολόκληρο δεύτερο, την άλλη λές πως τα περιοδικά μετράνε 10 φορές το 0-100 και βγάζουν μέσο όρο γιατί τα πανάκριβα όργανα μέτρησης κάνουν λάθος! Ποιός λέει ότι νάναι? ;)
Ας σοβαρευτούμε τώρα. Όπως είπα και πριν δεν έχω τις γνώσεις ώστε να μπορέσω να στο εξηγήσω ακριβώς. Όμως το λογισμικό του κάθε παρόμοιου οργάνου μέτρησης(με gps) αναλύει όλα τα δεδομένα που έχει και κάνει υπολογισμούς ώστε να μπορέσει να πετύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. Το λογισμικό λαμβάνει υπόψιν όχι μόνο το τελευταίο στίγμα που είναι συνήθως μετά το σημείο τερματισμού(σημείο τερματισμού = το σημείο που είχαμε ταχύτητα ακριβώς 100), αλλά και όλα τα προηγούμενα στίγματα, και το σημείο εκκίνησης. Έτσι υπολογίζει με "σχετική" ακρίβεια τη μέση επιτάχυνση στο τελευταίο δευτερόλεπτο(δλδ ανάμεσα στο προτελευταίο και τελευταίο στίγμα), και κατόπιν υπολογίζει και το χρονικό σημείο την απόσταση και την ταχύτητα στο σημείο τερματισμού. Για αυτό και το σφάλμα λένε πως δεν υπερβαίνει τα 0.3 sec σε gps που κάνει ανανέωση σήματος κάθε 1 δεύτερο(πάντα όλα αυτά χωρίς να συμπεριλάβουμε γεωγραφική απόκλιση).
Κατάλαβες τίποτα? Εγώ προσπάθησα πάντως
ps
Όσο για τα κοσμητικά επίθετα, καλό είναι να λείπουν
Ευχαριστώ
Το λογισμικο πρεπει να εχει και τεχνητη νοημοσυνη για να κατσαλαβει ποτε ο οδηγος θα ξεκινησει.
Αν ξεκινησει αμεσως μετα την ανανεωση υπαρχει σφαλμα ενα δευτερολεπτο, σε συνδιασμο με το σφαλμα των 10 (λιγο λεω) μετρων καταλαβαινεις ποσο σφαλμα υπαρχει.
Αρα υπολογισε 10 μετρα στην αρχη 10 μετρα στο τελος και ενα sec αρχη και ενα στο τελος και πες μου ποσο ειναι το μεγιστο σφαλμα.
(edit: προσωπική επίθεση σημ: τι έχετε πάθει αυτές τις μέρες?Αν έχετε διαφωνία μπορεί να λυθεί και με ήπιο τρόπο)
-
Με αυτό το υφάκι που έχεις, μόνο την περιφρονηση μου θα εισπράξεις και τίποτα άλλο.
ps
Ωρίμασε λίγο και τα ξαναλέμε
-
ρε μη μαλωνετε ρε ****το...
ανταλλαγη αποψεων και επιχειρηματων λεμε///
-
Ρε Snyper χαλάρωσε, μια χαρά προσπαθεί να στα εξηγήσει το παιδί! Σου λέει ότι έχουν ειδικούς αλγορίθμους που με τις απαραίτητες διορθώσεις σου βγάζει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα! Το πρόγραμμα καταλαβαίνει ότι ξεκίνησες αν διαβάσει διαφορά στην ταχύτητα. Αν στην ανανέωση που λες και εσύ διαβάσει κατ ευθείαν 10 πχ, και όχι 1 θα καταλάβει ότι εσύ ξεκίνησες στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα και θα κάνει την απαραίτητη διόρθωση. Με τον Παντελή που το δοκιμάσαμε στις Σέρρες πάντως οι χρόνοι που έγραφε ήταν πάαααρα πολύ κοντά στους χρόνους από τους σένσορες της πίστας.
-
Για κανονικο Gps μιλουσα απο την αρχη, το φτινο οπως το δικο μου.
Αυτο που λετε με τους αλγοριθμους φυσικα και δε ξερω τι παιζει.
Ο τροπος του φιλου δε μου αρεσε απλως.
-
εχανε περιπου 1 χιλιοστο στο γυρο και ειχε πολυ καλη αποδοση σε πραγματικο χρονο.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Για κανονικο Gps μιλουσα απο την αρχη, το φτινο οπως το δικο μου.
Αυτο που λετε με τους αλγοριθμους φυσικα και δε ξερω τι παιζει.
Ο τροπος του φιλου δε μου αρεσε απλως.
Για κανονικό μιλάμε και εμείς.