Diesel Αθήνα - Θεσσαλονικη
http://www.autolist.gr/index.php?pag...wsid=558&show=
Kυκλοφορία των πετρελαιοκινήτων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη Επιτέλους επιτρέπεται
Κατόπιν σχετικής διαταγής που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών ,στις 9 Φεβρουαρίου 2009 με αριθμό πρωτοκόλλου Α/9εγκ.7192/720, αποσαφηνίζονται και απλοποιούνται οι διατάξεις που αφορούν την ταξινόμηση και χρήση πετρελαιοκίνητων Φ.Ι.Χ. με μεικτό βάρος κάτω των 4 τόνων στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και αναφέρονται στον νόμο 1959/91 και στην κυβερνητική απόφαση Β2/27650/712/1992 ΚΥΑ.
Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών τονίζει προς όλες τις Νομαρχιακές αρχές και Διευθύνσεις ,Τμήματα και Γραφεία Μεταφορών& Επικοινωνιών, ότι η ταξινόμηση και η χρήση οποιουδήποτε πετρελαιοκίνητου Φ.Ι.Χ. με μεικτό βάρος κάτω των 4 τόνων πλέον επιτυγχάνεται αν και εφόσον ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει μια δήλωση του νόμου 1599/86.
Αποκλειστικά απο το autolist σας στέλνουμε και τα απαραίτητα δικαιολογητικά
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ
1.Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας R
2.Βιβλιάριο Μεταβολών κατοχής και κυριότητας αυτοκινήτου R
3.Βεβαίωση Δ.Ο.Υ.για το συγκεκριμένο επάγγελμα R
4.α)Αν είναι καινούριο,Ισχύουσα Έγκριση Τύπου R
β)Αν είναι μεταχειρισμένο,επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της ξένης άδειας κυκλοφορίας και αν απαιτηθεί,έντυπος κατάλογος του εργοστασίου κατασκεύης. R
5.Φωτοαντίγραφο άδειας λειτουργίας επιχείρησης ,όπου απαιτείται R
6.Διπλότυπο περί καταβολής τελών ταξινόμησης 75€(είτε πρόκειται για ενάριθμό είτε για ανάριθμο) R
7.Καταβολή Εισφορών στη Δ.Ο.Υ.Ν1959/91(Αν το αυτοκίνητο κυκλοφορεί για πρώτη φορά ως ΦΙΧ.) R
8.Βεβαίωση κτηνιατρικής ή υγειονομικής υπηρεσίας(Αν το αυτοκίνητο μεταφέρει τρόφιμα ή είδη δημόσ.υγείας) R
9.Ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου R
10.Πιστοποιητικό Τελωνισμού R
Πηγή: Clubford.gr
Μέλος almiaris
Απάντηση: Diesel Αθήνα - Θεσσαλονικη
Μπα... Περσινο... Βρες αλλο !
στις 9 Φεβρουαρίου 2009
ταξινόμηση και χρήση πετρελαιοκίνητων Φ.Ι.Χ.
Mε τα ΕΙΧ να δούμε πότε θα το πάρουν απόφαση...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Καιρος ηταν...
για τα φορτηγα κατω απο 3,500 τονους ειναι σοφοκλη!
να δουμε με τα Ι.Χ τι θα γινει
Eγώ στο Κορωπί βγάζω πετρελαιο Ι.Χ. Απλα κανονικά δεν επιτρέπεται να μπω στο δακτύλιο...
και θεσσαλονικη βγαζεις πετρελαιο αλλα δεν μπορεις να μπεις στο κεντρο!
Εγώ πάντως είμαι στην φάση να δώσω το φορτηγάκι με βενζίνη που έχω να πάρω πετρέλαιο....
Αλλά ψάχνω να δώ τι μοντέλο κτλ....
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ThoDoriS
Εγώ πάντως είμαι στην φάση να δώσω το φορτηγάκι με βενζίνη που έχω να πάρω πετρέλαιο....
Αλλά ψάχνω να δώ τι μοντέλο κτλ....
αναλογως για τι δουλεια και τι βαρος ειναι και το αντιστοιχο!
ας οψετε η πειρα:D
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
paidaros
και θεσσαλονικη βγαζεις πετρελαιο αλλα δεν μπορεις να μπεις στο κεντρο!
Εφόσον η διευθυνσή σου είναι στο δήμο Θεσσαλονίκης, δεν μπορείς να βγάλεις πετρέλαιο. Ομοίως και στις περιοχές που περικλείονται συμμετρικά από τους Δήμους Ν Ιωνίας, Καλοχωρίου, Ευκαρπίας, Ασβεστοχωρίου, Πανοράματος και Πυλαίας. Αν η διευθυνσή σου είναι στη Μηχανιώνα πχ τότε μπορείς να βγάλεις πετρέλαιο, αλλά απαγορεύεται να μπείς στις παραπάνω περιοχές.
πυλαια βγαζεις πετρελαιο!
Χμμ δίκιο έχεις:
Αρ. 1 της
ΚΥΑ Β-27660/712/92 (Β` 519/92) - 1
Δεν επιτρέπεται η έκδοση άδειας κυκλοφορίας και η κυκλοφορία των πετρελαιοκινήτων επιβατικών Ι.Χ. και φορτηγών Ι.Χ. αυτοκινήτων κάτω των 4.000 KGR στις περιοχές :
α. Νομός Αττικής: Ελευσίνας, Μαγούλας, Φυλής Μενιδίου (Αχαρνές), Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Κρυονερίου, Αγίου Στεφάνου Ανοιξης, Σταμάτας, Μπάλας (Ροδόπολης), Διονύσου, Πικερμίου, Σπάτων, Κορωπίου, Βάρης και Βάρκιζας.
β. Νομός Θεσσαλονίκης: Ν. Ιωνίας (Διαβατών) Καλοχωρίου, Ευκαρπίας, Ασβεστοχωρίου και Πανοράματος.