"ΚΡΟΤΑΛΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΝΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ"
Τα φώτα από τούς πιο έμπειρους please .
Απο την κολόνα του τιμονιού , ψηλά εκει που κλειδώνει ο μοχλός για το ανεβοκατέβασμα του τιμονιού , όταν το αυτοκίνητο περνάει από σαμαράκια η λακουβίτσες , ακούγεται ένα "κροτάλισμα" σαν κάτι να έχει λασκάρει . Στήν επίσημη FIAT που το πήγα , ως γνωστόν δεν φτιάχνουν ΤΙΠΟΤΑ , μόνο αλλάζουν , μου είπαν τίς γνωστές π@π@ριές , ότι θέλει άλλαγμα όλος ο μηχανισμός !!!! που έχει και το μοτεράκι που στρίβει το τιμόνι . Κόστος πάνω από 800 ευρώ!!!
Οπως όλοι θα καταλάβατε , ψάχνουν για μ@λ@κες φυσικά . Μήπως κάποιος απο εσάς ρε φιλαράκια γνωρίζει κάτι σχετικό για το τι μπορεί να είναι ; Το σίγουρο είναι ότι δέν θέλει τίποτα άλλαγμα , αλλά κάτι ίσως να έχει λασκάρει . Όποιος ξέρει κάτι ας απαντήσει , προκαταβολικά ευχαριστώντας , Jason .
Απάντηση: "ΚΡΟΤΑΛΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΝΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ"
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
Απο την κολόνα του τιμονιού , ψηλά εκει που κλειδώνει ο μοχλός για το ανεβοκατέβασμα του τιμονιού , όταν το αυτοκίνητο περνάει από σαμαράκια η λακουβίτσες , ακούγεται ένα "κροτάλισμα" σαν κάτι να έχει λασκάρει . Στήν επίσημη FIAT που το πήγα , ως γνωστόν δεν φτιάχνουν ΤΙΠΟΤΑ , μόνο αλλάζουν , μου είπαν τίς γνωστές π@π@ριές , ότι θέλει άλλαγμα όλος ο μηχανισμός !!!! που έχει και το μοτεράκι που στρίβει το τιμόνι . Κόστος πάνω από 800 ευρώ!!!.
Παλι καλα εγω που το ειχα αλλαξει το 2006 ειχα δωσει 1100 ευρω..βεβαια μετα το θεμα πηγε νομικα γιατι προσπαθουσαν να με πεισουν οτι ανεβηκα σε πεζοδρομιο κ τελικα πηρα μεγαλο μερος των χρηματων πισω.
Καλη υπομονη.
Αλήθεια ρε Νίκο...Τι δεν άλλαξες σε κείνο το αμάξι ρε;
Πορτες κ καθρεφτες....
Αφου ο Μπαφρας εχει να λεει για κεινο το Stilo.Το εχουν κ φωτο με τους αεροσακους σκασμενους χαχαχαχα
έχω τον ίδιο θόρυβο εδώ και ένα χρόνο...
παίζει να είναι ψαλίδι?
πάντως ως τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα εκτός από τον θόρυβο τον ίδιο
Παιδιά , το κόστος 800 ευρώ είναι μόνο το ανταλακτικό , χωρίς την εργασία , να εξηγούμαστε. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ψαλίδι , είναι "κροτάλισμα" ψηλά στην κολόνα του τιμονιού και κάνει όπως περίπου κάνει μιά αλυσίδα όταν σέρνεται.Αυτό μόνο στα σαμαράκια και στίς λακούβες . Οι γνωρίζοντες you are welcome.
Εμενα ειχε ακριβως το ιδιο κροταλισμα αλλα κ σε πορεια χωρις λακουβες,γκρεμους ιστοριες κ αλλα τετοια.Κ οπως σου εγραψα παραπανω το κοστος,αφορουσε αντλια κ πλακετα για το city αν θυμαμαι καλα..ουτε γω ξερω τι σκ@τα ειχαν αλλαξει.το μονο που θυμαμαι ειναι οτι ειχαν ξηλωσει ολοκληρη την κολωνα του τιμονιου.Βεβαια μετα απο ενα χρονο αλλαξα κ κρεμαριερα στο συνεργειο του Αμμουλιανιωτη...γενικα αλλαζα πραγματα..
Αν πραγματι εχεις προβλημα στο τιμονι ψαξε παντως κ για μεταχειρισμενα κομματια..Μερικα παιδια πουλανε εδω ολοκληρα αμαξια σε ανταλλακτικα..
Στο φίλο MaGeLaNoS οφείλω μια απάντηση . Φιλε , θα προσπαθήσω να διορθωθεί το πρόβλημα με τόν σωστό τρόπο , δηλαδή ο μηχανικός να ασχοληθεί και να βρεί πρώτα απο όλα απο που προέρχεται το πρόβλημα, και αν επιδιορθώνεται , τότε όλα καλά . Αν όχι , τότε ναι , είναι όντως εξαιρετική η συμβουλή σου για αναζήτηση μεταχειρισμένου ανταλακτικού απο τούς φίλους του Club. Την Δευτέρα ξηλώνεται το τιμόνι και θα σάς έχω νέα . Γεια χαρά και ευχριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν . Jason
τελικά άλλαξα ψαλίδι και ο θόρυβος μειώθηκε αρκετα αλλά δεν εξαφανίστηκε, οπότε έχω σίγουρα πρόβλημα και εγώ με το θέμα αυτό. Είναι σοβαρό? Θέλει οπωσδήποτε επισκευή? Εμένα ακούγετε μόνο σε λακούβες (εγκάρσιες τομές) και οχι πάντα.
Είχα υποσχεθεί ότι θα ενημερώσω όταν βρεθεί η αιτία που προκαλεί το
« κροτάλισμα » και αν είναι επισκευάσιμο . Λοιπόν παιδιά , είναι όχι μόνο επισκευάσιμο , αλλά και πολύ αστείο να σκέφτεται κανείς πόσα θα είχα πληρώσει αν είχα πέσει στη λούμπα του « επίσημου » και είχα αλλάξει όλο το μηχανισμό που βρίσκεται ψηλά στην κολόνα και φέρει όλο το ηλεκτρικό σύστημα που στρίβει το τιμόνι . Η βλάβη ήταν δυο …..λαμάκια που παρουσίαζαν μια χαλαρότητα και ακουμπούσαν μεταξύ τους όταν το αυτοκίνητο περνούσε πάνω από λακκούβες η σαμαράκια και έκαναν αυτό το κροτάλισμα . Η επισκευή κόστισε….. 20 ευρώ εργασία του μηχανικού και ….. 0,10 λεπτά του ευρώ το…..ανταλλακτικό , ένα πολύ λεπτό φίλο λαμαρινάκι το οποίο το τοποθέτησε ο μηχανικός ανάμεσα στα δυο λαμάκια και ΤΕΛΟΣ το κροτάλισμα . Έτσι , για να καταλαβαίνουμε πόσο κορόιδα μας πιάνουν .
Βλάβη που θα μου κόστιζε στα « επίσημα » 1000 ευρώ , αποκαταστάθηκε με….. 20 ευρώ και 10 λεπτά!!!!!!
Και μια ωραία διαπίστωση : Όταν ο μηχανικός έβγαλε το κάτω πλαστικό κάλυμμα της κολόνας του τιμονιού , είδαμε και την ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Άσπρη Φύσα , οπότε πάμε ολοταχώς για το Cruise Control .!!!
Γεια – χαρά σε όλους , και πριν τα « σκάσετε » , να ψαχνόσαστε λιγάκι !!!
Jason
20 ευρω??????????? σε πιασανε κοτσο ρεεεεεεεε!!!!!!!!
πλακα κανω.... μπραβο φιλε...!!! αυτα ειναι......
Υ.Γ.: δεν καταλαβα αυτο με την ασπρη φυσα....... :/
ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!! μπορείς να δώσεις περισότερες λεπτομέρειες που ακριβώς είναι τα λαμάκια και πώς κάνατε την τοποθέτηση?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
Είχα υποσχεθεί ότι θα ενημερώσω όταν βρεθεί η αιτία που προκαλεί το
« κροτάλισμα » και αν είναι επισκευάσιμο . Λοιπόν παιδιά , είναι όχι μόνο επισκευάσιμο , αλλά και πολύ αστείο να σκέφτεται κανείς πόσα θα είχα πληρώσει αν είχα πέσει στη λούμπα του « επίσημου » και είχα αλλάξει όλο το μηχανισμό που βρίσκεται ψηλά στην κολόνα και φέρει όλο το ηλεκτρικό σύστημα που στρίβει το τιμόνι . Η βλάβη ήταν δυο …..λαμάκια που παρουσίαζαν μια χαλαρότητα και ακουμπούσαν μεταξύ τους όταν το αυτοκίνητο περνούσε πάνω από λακκούβες η σαμαράκια και έκαναν αυτό το κροτάλισμα . Η επισκευή κόστισε….. 20 ευρώ εργασία του μηχανικού και ….. 0,10 λεπτά του ευρώ το…..ανταλλακτικό , ένα πολύ λεπτό φίλο λαμαρινάκι το οποίο το τοποθέτησε ο μηχανικός ανάμεσα στα δυο λαμάκια και ΤΕΛΟΣ το κροτάλισμα . Έτσι , για να καταλαβαίνουμε πόσο κορόιδα μας πιάνουν .
Βλάβη που θα μου κόστιζε στα « επίσημα » 1000 ευρώ , αποκαταστάθηκε με….. 20 ευρώ και 10 λεπτά!!!!!!
Και μια ωραία διαπίστωση : Όταν ο μηχανικός έβγαλε το κάτω πλαστικό κάλυμμα της κολόνας του τιμονιού , είδαμε και την ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Άσπρη Φύσα , οπότε πάμε ολοταχώς για το Cruise Control .!!!
Γεια – χαρά σε όλους , και πριν τα « σκάσετε » , να ψαχνόσαστε λιγάκι !!!
Jason
Μπράβο Jason.
Να γράφονται αυτα εδω μέσα.... Να τα διαβάζουν όλοι να ενημερώνονται,
γιατι δεν υπαρχει χειρότερο συναίσθημα απο το να αισθανεσαι οτι σε πιασανε μαλ@κα...
Και επισης, ουτε τοσα λεφτα που μας ζητανε εχουμε, και οταν το συνεργειο μας ζηταει τοοοσο εξωφρενικα ποσα γιατι απλα πραγματα, εμεις (που δεν έχουμε) δεν τα δινουμε
έτσι καταντάμε να "υπομενουμε" την βλαβη όσο ειναι δυνατον (στην προκειμενη κροτάλισμα....) μέχρι....να πουλήσουμε το αυτοκίνητο, απαξιωνοντας όμως ετσι και τα ιδια τα οχηματα...
Ορισμένες απαντήσεις μιλάνε για απλό πρόβλημα, υπάρχει η περίπτωση όμως να είναι πιο σοβαρό.
Π.Χ. πρόβλημα στον σταυρό του τιμονιού, περίπου τον ίδιο θόρυβο ακούς και μάλιστα ψηλά.
Απαντώ : Δεν έχει καμία σχέση με το ΣΤΑΥΡΟ της κολόνας , ούτε με κάτι άλλο κρίσιμο μηχανικό αντικείμενο . Δεν θα έγραφα ποτέ , έτσι εντελώς ανεύθυνα , ότι η επισκευή έγινε με ένα λεπτό φύλλο…..λαμαρινάκι , το οποίο τοποθετήθηκε ανάμεσα από τα ΛΑΜΑΚΙΑ και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ το κροτάλισμα !!! Τέλος .
Σε όποιον αρέσει να τον δουλεύουν και να τον ξαφρίζουν , είναι ασφαλώς δικαίωμα του . Έγραψα αυτό που είδα , για να το έχουν υπόψιν κάποιοι που πιθανώς να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα . Ο ΕΛΕΓΧΟΣ από ΜΗΧΑΝΙΚΟ ( γνωστό κατά προτίμηση ) είναι αυτός που θα καταδείξει το πρόβλημα και αυτό το ΤΟΝΙΣΑ!!!
Γεια χαρά , Jason
Εσύ απαντάς και εγώ διαφωνώ!
1) Δεν μίλησα για το δικό σου πρόβλημα όμως ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε και με έκανε να διαβάσω όντως μιλάει γενικά για πρόβλημα στην κολόνα τιμονιού.
2) Η κολόνα του τιμονιού ενδέχετε να παρουσιάσει πρόβλημα το οποίο ακούγετε σαν χτύπος ειδικά σε λακούβες κλπ καλό είναι να μην λέμε ότι το πρόβλημα ήταν 2 λαμάκια που αντικατέστησα αλλά κάθε τέτοιος θόρυβος και δη στα πολύ σημαντικά σημεία Τιμόνι - Πέδηση - Ανάρτηση να μην περνάει στο χαλαρό.
Ο τρόπος με τον οποίο το αναφέρεις δίνει την εντύπωση ότι το πρόβλημα ήταν απλά τα 2 λαμάκια και δεν τονίζεις πουθενά ότι πρέπει πρώτα να το δει ένας μηχανικός !
Προσωπικά ....έχουν χρόνια να με δουλέψουν και να με ξαφρίσουν επομένως σίγουρα δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν τις αντιπροσωπείες, βέβαια ορισμένες φορές το γεγονός ότι μας προτείνουν αντικατάσταση κάποιων τμημάτων μπορεί να κρύβει και κάτι που δεν το ξέρουμε ή δεν θέλουν να μάθουμε.
PascM , καλό θα ήταν όταν γράφεις ότι ποτέ δεν ανέφερα πως πρέπει να το δει πρώτα Μηχανικός , να διαβάζες λίγο πιο προσεχτικά στο θέμα και θα έβλεπες τα παρακάτω που εγραψα στον MaGeLaNoS :
" Στο φίλο MaGeLaNoS οφείλω μια απάντηση . Φιλε , θα προσπαθήσω να διορθωθεί το πρόβλημα με τόν σωστό τρόπο , δηλαδή ο μηχανικός να ασχοληθεί και να βρεί πρώτα απο όλα απο που προέρχεται το πρόβλημα, και αν επιδιορθώνεται , τότε όλα καλά . Αν όχι , τότε ναι , είναι όντως εξαιρετική η συμβουλή σου για αναζήτηση μεταχειρισμένου ανταλακτικού απο τούς φίλους του Club. Την Δευτέρα ξηλώνεται το τιμόνι και θα σάς έχω νέα . Γεια χαρά και ευχριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν .
Jason "
Σε σένα , τώρα απαντώ οτι έγραψα πώς το συγκεκριμμένο πρόβλημα αφορούσε στο ΔΙΚΟ μου αυτοκίνητο
και η βλάβη ήταν αυτή που διάβασες , και ΟΧΙ αυτό που είχαν "διαγνώσει" στο " Επίσημο " και με κόστος περίπου 1000 ευρώ !!!
Κατά τα άλλα , ότι πείς εσύ , φίλε PascM . Νομίζω όμως ότι οφείλεις μια διόρθωση , διότι εγώ το ΈΓΡΑΨΑ , όπως διαβάζεις παραπάνω ότι θα διαγνώσει Μηχανικός , και όχι εγώ !!!
Με εκτίμηση ,
Jason
Αναφέρθηκα σε αυτό που λαμβάνει κάποιος που διαβάζει το θέμα και αυτό που τονίζετε στο παρόν thread είναι τα bold γράμματα. ....το υφάκι ότι πεις εσύ και τα ρέστα απλά το παραβλέπω. Αυτός που θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός είσαι εσύ και αυτό γιατί η αρχική μου τοποθέτηση δεν αναφέρετε καθόλου στο δικό σου θέμα, η γενικότερη όμως άποψη που μένει σε αυτό το thread είναι ότι σε όποιον αρέσει να τον ξαφρίζουν κλπ.
Λυπάμαι αλλά δεν είναι έτσι καθόλου, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα σε ένα αυτοκίνητο και αυτά είναι Τιμόνι - Πέδηση - Ανάρτηση τα οποία δεν πρέπει με τίποτα να τα αφήνουμε στην τύχη
Παιδια, δεν χρειάζεται να δημιουργουνται αντιπαραθεσεις.
Ο καθενας ας γραφει την γνωμη του. Καθε ενας απο εμας ξερει και κρινει αυτα που διαβαζει.
Ναι SAFETY FIRST αλλά λίγο κριτική σκέψη, απεναντι στους ασχετους μηχανικους των αντιπροσωπειων που μας κοιτανε μονο σαν λεφτα, δεν βλάπτει...
Φίλε PascM δεν διόρθωσες όμως ως όφειλες , πως δηλαδή αναφέρθηκε εκ μέρους μου πως τήν διάγνωση θα τήν κάνει Μηχανικός και φυσικά την επισκευή .
Το ότι υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα στο αυτοκίνητο που όντως είναι Τιμόνι - Πέδηση - Ανάρτηση , δέν υποχρεώνει κανένα να δέχεται ότι τού διαγνώσει το " Επίσημο "
και στίς περισσότερες των περιπτώσεων να τα σκάει σαν κορόιδο . Ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει και δεύτερη γνώμη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και αυτό ακριβώς έκανα και εγώ , καταθέτοντας αυτό πού διέγνωσε και τον τρόπο που έκανε την επισκευή ο Μηχανικός . Η συγκεκριμμένη βλάβη και επισκευή της , ήταν αυτή πού διάβασες , και δεν αφορά όλα τα αυτοκίνητα , όπως πιθανώς λανθασμένα κατάλαβες. Αν θεωρείς κακή την δημοσίευση εκ μέρους μου του θέματος και τήν παρότρυνση πρός τούς φίλους τού Club , πρίν τα " σκάσουν " να ψάχνονται λιγάκι , τότε εγώ δέν μπορώ να αλλάξω τη γνώμη σου , οι διαβάζοντες ας κρίνουν αν το έκανα σωστά η ανεύθυνα .
Με εκτίμηση ,
Jason
P/s Ειλικρινά , συγγνώμη γιά τα Bold γράμματα .
Παιδιά αν έχετε την καλοσύνη, συνεχίστε το σε pm. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε το θέμα.
Ευχαριστώ!