"Ελεύθερη" η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Την απόφαση για απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης στα ΙΧ σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχει λάβει η κυβέρνηση, καθώς δέχεται πιέσεις από την Ε.Ε.. H άρση της απαγόρευσης θα αποτελέσει μέτρο τόνωσης στις πωλήσεις Ι.Χ. και γενικότερα του κλάδου αυτοκινήτου, σύμφωνα με αποκλειστικο ρεπορτάζ της εφημερίδας Ημερησία.
H απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης αποτελεί μείζον θέμα στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1990, καθώς τότε η υπερβολική ρύπανση από τους παλιούς κινητήρες diesel επιβάρυνε ιδιαίτερα την ατμόσφαιρα κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ωστόσο ύστερα από 20 χρόνια, οι εκπομπές ρύπων αλλά και μικροσωματιδίων από τους σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες που πληρούν τις προδιαγραφές Euro5 καταρρίπτουν το επιχείρημα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος
Ετσι, σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, σύντομα η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Μία ακόμη παράμετρος που αποτελούσε εμπόδιο στην άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης ήταν τα διυλιστήρια, τα οποία έχουν προβεί σε πολύ μεγάλες επενδύσεις για την παραγωγή διαφόρων τύπων αμόλυβδης, ενώ αντίστοιχα στο πετρέλαιο οι σχετικές επενδύσεις ήταν πολύ μικρότερης κλίμακας.
Πηγή: nooz.gr
Απάντηση: "Ελεύθερη" η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επιτελους ρε πουστη μου....θα ειναι κ νομιμα τα τοσα diesel που κυκλοφορουν Θεσσαλονικη..
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
MaGeLaNoS
Επιτελους ρε πουστη μου....θα ειναι κ νομιμα τα τοσα diesel που κυκλοφορουν Θεσσαλονικη..
Άκου γλώσσα...
Θράσσος!
Το εχουμε ξανακουσει αλλα δεν το ειδαμε ποτε!!!
Eγώ πάντως γραμένους τους τους έχω.Παίρνω το φορτηγάκι μου κ μπαίνω κ στο κέντρο!
θα πάω να πάρω diesel Smart :p ....!!!!!!!!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stilo make style
θα πάω να πάρω diesel Smart :p ....!!!!!!!!
Θα ρυπάνεις την πρωτεύουσα.....ντροπή!!!!!
Πράσινο φως για τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τροπολογία του ΥΠΕΚΑ...
Ανοίγει ο δρόμος για την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς με τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών -το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή- το υπουργείο Περιβάλλοντος άναψε το πράσινο φως για την κυκλοφορία στους δρόμους των δύο πόλεων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων νέας γενιάς.
Η πετρελαιοκίνηση των ΙΧ αυτοκινήτων είναι απαγορευμένη από το 1991.
Τα πετρελαιοκίνητα θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις ανώτατων ορίων εκπομπών καυσαερίων, οι οποίες θα οριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Μεταφορών.
Αναλυτικά, το τρίτο και τέταρτο εδάφιο του άρθρου 26 τροποποιούνται ως εξής:
"Η παρούσα ρύθμιση δεν εφαρμόζεται για περιοχές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης εφόσον η τεχνολογία τους δεν πληροί εκ κατασκευής, κατ' ελάχιστον, συγκεκριμένες απαιτήσεις ανώτατων ορίων εκπομπών καυσαερίων, οι οποίες καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών ΠΕΚΑ και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Με την παραπάνω απόφαση καθορίζονται επίσης τα ακριβή γεωγραφικά όρια των ανωτέρω περιοχών, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης αδειών κυκλοφορίας καθώς και οι όροι κυκλοφορίας και άλλα σχετικά μέτρα αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης".
Δηλαδή, όσα οχήματα είναι εφοδιασμένα με τους νέους κινητήρες τεχνολογίας "Euro 5 ή 6" θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθερα.
Με την ίδια απόφαση αναμένεται να προσδιοριστεί και ο "Πράσινος Δακτύλιος", εντός του οποίου θα κινούνται τα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών κυκλοφορίας, καθώς και τα άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Εξετάζεται να τεθεί το όριο των 135-140 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα για τα καινούρια οχήματα με άδεια κυκλοφορίας από το 2009 και μετά, τα οποία θα κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στον "Πράσινο Δακτύλιο".
Για τα παλαιότερης τεχνολογίας οχήματα θα τεθούν περιορισμοί στην κυκλοφορία τους και ίσως ισχύσει το μέτρο των μονών-ζυγών όπως σήμερα.
ΠΗΓΗ:auto.in.gr
Πολύ θα ήθελα να μάθω , τι θα γίνει όταν αρχίσουν να τα " παίζουν " οι αντλίες - το α και το ω στα diesel - και αρχίσουν να ρυπαίνουν περισσότερο και απο τα φορτηγά . Και μη μου πεί κανείς ότι θα ελέγχονται στα......ΚΤΕΟ , γιατί θα πέσει πολύ γέλιο. Θα ήθελα να μάθω επίσης , ποιός θα ελέγξει τους βενζινάδες και τα σκ..τά που πουλάνε για καύσιμα . Καταλαβαίνετε όλοι σας νομίζω , τι νοθεία θα πέσει στο πετρέλαιο , όταν αρχίσει να γίνεται το κυρίως καύσιμο!!! Τελεία και παύλα παιδιά , η πετελαιοκίνηση είναι για λαούς με cool blod....
Και κάτι που ξέχασα...Όταν γεμίσει ο κόσμος με πετρελαιοκίνητα , θα ξεπατώσουν στούς φόρους το πετρέλαιο εκτοξεύοντας την τιμή του στό διάστημα , κάνοντας αυτούς που θα έχουν αγοράσει πετρελαιοκίνητο , να πάθουν ψυχικό τραλαλά , να μου το θυμηθείτε...
Εμείς πάντως θα σκεφτούμε σοβαρά την αλλαγή της ABARTHάρας...όσο για τα υπόλοιπα μην αγχώνεσαι jason...θα τα αντιμετωπίσουμε όλα:ninjabattle:.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
...ABARTH!!!
Εμείς πάντως θα σκεφτούμε σοβαρά την αλλαγή της ABARTHάρας...όσο για τα υπόλοιπα μην αγχώνεσαι jason...θα τα αντιμετωπίσουμε όλα:ninjabattle:.
Όπως έγραψε και ο ngtech , έτσι και εγώ τούς έχω γραμμένους . Παίρνω τη Stilara μου , που καίει αυτό το απίθανο LPG και πάω όπoυ μού γουστάρει , με το μισό κόστος από τη βενζίνη και σχεδόν το ίδιο και από το diesel , και το κυριότερο : ΔΕΝ μπορεί να το νοθεύσει ΚΑΝΕΝΑΣ κερατάς , γιατι απλά είναι αέριο καύσιμο , υγροποιημένο κάτω από υψηλή πίεση και δεν μπορεί να προστεθεί ΤΙΠΟΤΑ !!! Αν λοιπόν αλλάξω αυτοκίνητο , θα πάρω ένα εργοστασιακό πού θα κινείται με βενζίνη και LPG . Αποψή μου πάντα , και δεν προτρέπω κανένα να κάνει το ίδιο .....
Και πολύ καλά θα κάνεις jason...η κίνηση με LPG είναι εξαιρετική.
Και εμείς έχουμε LPG όμως λόγω των υπερβολικά πολλών χιλιομέτρων αλλά και της "χρήσης" του αυτοκινήτου θα έχουμε μεγάλο οικονομικό όφελος...Παρόλα αυτά όμως δεν είναι σίγουρο, ίδωμεν λοιπόν...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
Πολύ θα ήθελα να μάθω , τι θα γίνει όταν αρχίσουν να τα " παίζουν " οι αντλίες - το α και το ω στα diesel - και αρχίσουν να ρυπαίνουν περισσότερο και απο τα φορτηγά . Και μη μου πεί κανείς ότι θα ελέγχονται στα......ΚΤΕΟ , γιατί θα πέσει πολύ γέλιο. Θα ήθελα να μάθω επίσης , ποιός θα ελέγξει τους βενζινάδες και τα σκ..τά που πουλάνε για καύσιμα . Καταλαβαίνετε όλοι σας νομίζω , τι νοθεία θα πέσει στο πετρέλαιο , όταν αρχίσει να γίνεται το κυρίως καύσιμο!!! Τελεία και παύλα παιδιά , η πετελαιοκίνηση είναι για λαούς με cool blod....
Και κάτι που ξέχασα...Όταν γεμίσει ο κόσμος με πετρελαιοκίνητα , θα ξεπατώσουν στούς φόρους το πετρέλαιο εκτοξεύοντας την τιμή του στό διάστημα , κάνοντας αυτούς που θα έχουν αγοράσει πετρελαιοκίνητο , να πάθουν ψυχικό τραλαλά , να μου το θυμηθείτε...
+1000 στον Jason!
Όταν γίνει κυρίως καύσιμο το πετρέλαιο, θα φτάσει την τιμή της βενζίνης με τους φόρους κλπ... και μετά θα κλαίνε τα ευρώ τους όλοι όσοι βιαστούν να αγοράσουν πετρελαιοκίνητα... (Θυμάστε όταν έπεσαν τα τεκμήρια και τα τέλη που γέμισε ο τόπος Touareg, Cayenne κλπ? Τώρα κλαίνε με μαύρο δάκρυ...)
Γι'αυτό προς το παρόν LPG... ή απλώς 1.2!! :bleh::bleh:
Παιδιά εννοείτε πως θα περιμένουμε κάμποσους μήνες...δεν θα το πάρουμε και αύριο γιατί όπως όλοι προαναφέρατε,ξέρουμε τι παλικάρια είναι οι κυβερνήτες μας.Δεν μπορεί,κάποιον άσο θα βγάλουν αργότερα!