Καλησπέρα!Αλλάζω λάστιχα και θα ήθελα καμια γνώμη.Είμαι ανάμεσα στα Michelen primacy HP(Δείκτης ταχύτητας Η) και στα Continental sport contact 2(Δείκτης ταχύτητας V).Και τα 2 καινούργια και ίδια τιμή στα 340€.Γνώμες????
Printable View
Καλησπέρα!Αλλάζω λάστιχα και θα ήθελα καμια γνώμη.Είμαι ανάμεσα στα Michelen primacy HP(Δείκτης ταχύτητας Η) και στα Continental sport contact 2(Δείκτης ταχύτητας V).Και τα 2 καινούργια και ίδια τιμή στα 340€.Γνώμες????
With eyes closed... Continental sport contact 2
Thanks...και εγώ προς τα εκεί έλεγα!Η τιμή είναι καλή έτσι?205/55/16 είναι.
τετοια τιμη που?????? ειναι χειμερινα???
Τώρα σώθηκες.....δεν ξέρω τόσες λεπτομέριες...πρέπει να το μάθω?Δηλαδή βγαίνουν χειμερινά και καλοκαιρινά?Νίκαια είναι.Αν ενδιαφέρεσαι στείλε pm να σου πω.
Λοιπόν...απ'ότι ειδα στο internet τα sport contact 2 μονο θερινά βγαίνουν.Εκτος αν κάνω λάθος.
Θερινά θεωρούνται...
Continental δαγκωτό!
Φοράω τα SC3 βέβαια αλλά είναι κορυφαία τελικά!
καμμια προταση για χειμερινο?????
θα ταξιδεψω κεντρικη ευρωπη τον δεκεμβριο και πρεπει να φοραω χειμερινα........ η μιπηως να του βα΄λω all weather????? ολο τον υπολοιπο καιρο ειμαι μονιμα μυκονο....
Για δες εδώ http://www.elastika-online.gr/
Όλα τα καλά και γνωστά ελαστικά τα παρουσιάζει θερινά.Τα all weather είναι άγνωστα σε εμένα.Και εγώ για continental λέω αλλά το συγκεκριμένο site σε συγκριση των δύο ελαστικών βγαζει λιγο καλύτερο το michelen.Ισχύει κατι τέτοιο???Όλοι μου έχουν πει ότι το continental είναι πολύ ανώτερο.
Eπισης θα ηθελα να ρωτησω επειδή τo micelen ειναι Η ενώ το conti ειναι V θα ζεσταίνεται πιο δύσκολα?Ο λαστιχας μου είπε ότι επειδη είναι μαλακο λαστιχο θα είναι το ιδιο πραγμα.Εχω 1.6 Dynamic.
Οσο μεγαλυτερος ο δεικτης τοσο δυσκολοτερα ζεσταινεται...τωρα μαλακο η σκληρο δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο μιας κ ενα λαστιχο με μεγαλο δεικτη αναφερεται κ σε ενα βαρβατο αμαξι που θα μπορει να το ζεστανει ευκολα.Αυτα σε γενικες γραμμες.
Τωρα αν πας βαθυτερα στην επιλογη ελαστικου:
Το θεμα με την μαλακη γομα απασχολει κυριως λογω της φθορας.Οσο μαλακοτερη τοσο πιο γρηγορη φθορα σε συγκριση με ενα πιο σκληρο λαστιχο αλλα τοσο το καλυτερο ειναι το κρατημα μιας κ "βεντουζαρει" στην ασφαλτο οταν πιασει την ιδανικη θερμοκρασια λειτουργιας του.
Απο την αλλη αν υπολογισεις οτι ζεις στην Eλλαδα με οτι αυτο συνεπαγεται σε λακουβες κ ****δρομους τοτε η σκληρη γομα σε προφυλασσει απο κακοτοπιες σε συγκριση με ενα μαλακοτερο λαστιχο που καταπονειται περισσοτερο κ "τελειωνει" γρηγοροτερα.
Για μενα Continental κ δεν προκειται να αλλαξω παρα μονο σε Falken αργοτερα αν θελησω απολυτο κρατημα περαν του συμβατικου.Στην κατηγορια τους παντως ειναι τοπ τα Continental.
Βοηθατε κ κανενας παλιοτερος..
και εγω σε διλλημα ειμαι εχω ηδη 3 παρτιδες goodyear eagle f1 και πολυ ευχαριστημενος ειμαι αλλα ψιλο αργουνε να ζεσταθουνε θελω να δοκιμασω και κατι αλλο αλλα με απασχολει αμα ειναι μεγαλες η διαφορες μιας και εχω συνηθισει το αμαξι πολυ με αυτα που εχω ηδη. Επειδη εχουμε κριση να δωσω παραπανω λεφτα αποτι δινω τωρα για τα goodyear για continental δεν το κοβω. παντως με 480 βρηκα παλι τα goodyear. ποσο σου πηγαινουνε για continental? αποτι θυμαμε πιο παλια που ειχα ψαξει ητανε πιο ακριβα.
Ειναι το 1ο ζευγαρι που εχει το αμαξι επανω(Corsa) κ ακομα δεν αλλαξαν.Σε κανα 2 που ρωτησα για τα ContiPremiumContact2 που φοραει σε 195-55-16R 87H (ναι ειναι δυσκολη διασταση) μου τα αφηνουν ~ 400 ευρω περασμενα,ζυσταθμισμενα.Παντως απο τα Dunlop που ειχε το στιλο απο την μανα του ειναι πραγματικα μερα με την νυχτα.
Στο Astra εχουν κατι αποτυχημενα Michelin Primacy 205-55-16 κ στα 20.000xlm αρχισαν ηδη να γλιστρανε. :S
@tania
Κάνεις μεγάλες διαδρομές καθημερινά? Πχ, αν ξεκινάς από το σπίτι σου και η δουλειά σου ειναι μέσα στην πόλη, και κάνεις 5χλμ μέχρι να φτάσεις, ο δείκτης V σου είναι άχρηστος εντελώς. Ποτέ δεν θα λειτουργήσουν τα λάστιχά σου. Αν κάνεις ταξίδια, αλλά η οδήγησή σου είναι χαλαρή, τότε επίσης ο δείκτης V σου είναι σχεδόν άχρηστος.΄
Καλό είναι να μην διαλέγουμε λάστιχα επειδή τα φοράει μια Porsche ή Ferrari, ούτε αν θεωρείται το πιο καλό και ακριβό λάστιχο της κάθε εταιρίας, αλλά με το τι αμάξι έχουμε, τι διαδρομές κάνουμε και τι τρόπο οδήγησης έχουμε.
Οι τιμές των 340€ είναι μια χαρά! (φαντάζομαι με ζυγοστάθμιση και τοποθέτηση).
@MaGeLaNoS
Είναι σπάνια σχετικά η διάστασή σου? Γιατί λίγο τσιμπημένα τα βρίσκω...
Νικο σε 2 που ρωτησα καπου εκει λεει 380-400 δηλαδη μου βγαινει ακριβοτερα απο το να ειχα 205/55/16.
magelane για πια continental λες ακριβως ? ποιο μοντελο ?
ContiPremiumContact2 195-55-16 87H
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!Τελικά εκλεισα ραντεβου για Δευτέρα πρωι για sport contact 2 205/55/16 12ηβδομάδα του 2010 παραγωγη στα 340€ με τοποθέτηση,ευθυγράμιση και ζυγοστάθμιση.Αντε να βρω και εναν αισθτήρα βάρους και θα είναι κομπλέ το stilaki μου...Θα σας πω εντυπώσεις μολις μπούνε!
Ευθυγράμμιση;
Είσαι σίγουρη;
Οχι....κεκτημένη ταχύτητα...Ευθυγραμιση δεν χρειάζεται.Μόνο ζυγοστάθμιση.
παντως καλυτερα να εβαζες τα primium contact 2 με δεικτη H
το V δυσκολα ζεσταινεται ειδικα το χειμωνα
παλια το εβγαζαν και το sport σε Η αλλα τωρα το σταματησαν
Καλημέρα.Τελικά εβαλα sport contact 2 V. Απ'όσο μπόρεσα να συγκρίνω μεσα στην πολη δεν εχουν καμία σχέση με τα yokohama που φόραγα. Μέχρι τώρα άψογα.Ειδικά ο θόρυβος τών ελαστικών ειναι σχεδόν ανύπαρκτος και απο κρατηματα όσο είδα απλά καμία σχέση. Το μονο που μου κάνει εντυπωση είναι ότι η παραγωγη τους είναι 3210 δηλαδή τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.Εγώ τα έβαλα 20 Σεπτεμβρίου.Δεν περίμενα να μπορούν να βγουν τόσο γρήγορα από την παραγωγή στην κατανάλωση...
Υπηρχε ενα site (δεν θυμαμαι ποιο..) το οποιο μας το συστησε ενα μελος απο εδω μεσα (δεν θυμαμαι ποιος..) στο οποιο μπορουσες να δεις οτι λαστιχο επωνυμο η μη θες και να κανεις παραγγελεια μεσα χρεωστικης η καταθεσης στην τραπεζα στην οποια συνεργαζονται και η αποστολη στον χωρο σου. Σπαω το κεφαλι μου και δεν μπορω να θυμηθω.. η Αγγλικο ηταν η Γερμανικο κατι τετοιο θυμαμαι.. τα οποια τα ειχαν και αρκετα φθηνα!
μηπως εννοεις premium contact 2 διοτι τα sport contact στο site einai 3 και 5
λοιπον επειδη θελω επιτελους να αλλαξω τα λαστιχα θελω της γνωμες οσοι βαλανε ta premium conctact 2.
Απο κρατημα απο το 1 χαλια εως τα 10 τελειο πειτε μου πως ειναι στο στεγνο και στο βρεγμενο κατα την γνωμη σας.
Απο ποσο δυσκολο ειναι να ζεσταθουνε.
ποσο φαγωνονται.
Παραδειγμα για μενα τα good year eagle f1 εχουνε (εννοειται αφου εχουνε ζεσταθει)
ενα 8.5-9 ζεσταμενα στο κρατημα στεγνο
πες κανενα 7ρι στο βρεγμενο
πες κανενα 5ρι επειδι δυσκολα ζεσταινονται
και πες κανενα 5ρι σε αντοχη στο φαγωμα.
Κοστισαν 340€ με τοποθέτηση.
ο καρλής είναι τίμιος έμπορος και κάνει και δικές του εισαγωγές. Φέρνει ακριβές ζάντες (work).
Η διαφορά στον θόρυβο είναι φυσιολογική γιατί τα παλιά ελλαστικά ότι μάρκα και να είναι κάνουν θορυβο, οπότε τα καινούργια θα φαίνονται χαλι...
τώρα περίμενε να κάνεις και 2000-3000 χλμ και θα σου φανει ακόμα καλύερο το ελαστικό...
πάντως πλεον αξίζει να αγοράζεις απο site στο εξωτερικο.
εγω στην ίδια τιμή με εσένα έβαλα 215-45-17 όταν ελλάδα 5 καταστηματα μου ζητούσαν απο 480-590€ για την ιδια μάρκα (falken).
επίσης αυτή την στιγμη θα φέρω μια 4αδα 19" ελαστικα (μπροστά 225/40/19 και πίσω 255/35/19 για ένα m3) και θα μου κοστίσει με την παράδοση 615€, με τοποθέτηση ευθυγράμμηση 650€ πες. Ελλάδα μου ζητάνε από 1000-1400€!
ουστ ρε....
τα φοραω εδω και 1,5 χρονο και εχουν πανω 25,000χλμ δηλαδη ειναι σατην μεση διαρκειας ζωη τους
ζεσταμα 9
κρατημα 8 σε στεγνο ειτε σε βρεγμενο,εδω τα sportcontact ειναι καλυτερα ειδικα αν θελεις να παιξεις μεσα σε στροφες
φαγωμα 9 ειδικα αν δεν τα κακομεταχειριζεσαι με χειροφρενα,σινιαρισματα κτλ
αφου πηγα τα εβαλα λογω οτι τα εχω 25,000χλμ τα μπρος πισω και τα πισω μπρος και ο λαστιχας μου που τα ειδε δεν πιστευε οτι ηδη περασαν τοσο χιλιομετρα πανω τους
ελπιζω μιχαλη να σε καλυψα
8/10 για κράτημα τα premiumcontact?!?!!?!
Γιατί εξ ορισμού μιλάμε για λάστιχα "πόλης". Δηλαδή τα sportcontact πέρνουν 10?!?! Με την καμία!! Αν και εδώ μιλάμε τελείως υποκειμενικά, ο καθένας οδηγάει διαφορετικά και έχει διαφορετικές ανάγκες και εμπειρίες.
αν θελεις να τραβας χειροφρενα,να το σκιζεις,να το σκεσξιζεις στα σπινιαρισματα και σε παντες τοτε μποριε να μην σε κανει
επειδη κανω σπορ οδηγηση και ειδικαι σε αναβασεις-καταβασεις ναι βαζω στο sportcontact 10
οποιον λαστιχα να ρωτησεις που ξερει αθ σου πει οτι ειναι απο τα κορυφαια λαστιχα,ακομα και τωρα που εβγαλε το 3
Paidare διάβαζε λίγο τι γράφεις γιατί με μπέρδεψες. Για ποιά λάστιχα μιλάς τελικά? Και αν βάζεις 10 στα SPORTcontact σε σπορ οδήγηση και σε αναβάσεις (που προφανώς κάνεις συνέχεια μιας και με 25000χμ είναι ακόμα καινούργια τα λάστιχά σου :P) προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ κάποιο σοβαρό λάστιχο.
ετσι νομιζεις?ειχα και τα Pirelli pxero rosso με τα κοκκινα γραμματα που θεορωνοτυσαν τα κλυτερα τοτε που τα εβαλα,2005,αλλα σε ενα χρονο τα πεταξα
για σενα δηλαδη ποια ειναι τα σοβαρα λαστιχα?
αναμεσα παντως σε Michelen και continental τα θεωρουν οι λαστιχαδες που ξεουνε τα continental καλυτερα
εγω π.χ δεν τα εβαζα ποτε bridgestone,λογω οτι ειναι πολυ σκληρα και τα f1 επιδη δεν μπορω να τα ζεστανω,χωρια το θορυβο που βγαζουνε
ελα οποτε θελεις να κανουμε μια αναβαση-καταβαση εστω και τα primium και θα καταλαβεις
και σε λεω ειδικα τα sportcontact σε κρατημα ειναι καλυτερα απο τα primium απλα σταματησαν να το βγαζουν σε Η