-
Περί εκμετάλλευσης της φιλοξενίας στο φόρουμ
Επειδή τον τελευταίο καιρό είδα κάποια πράγματα στο φόρουμ που δεν μου άρεσαν και τόσο είπα να γράψω την άποψη μου. Ο σκοπός αυτού είναι να συγκεντρωθούμε 10-20-30 άτομα που αγαπάμε το συγκεκριμένο μοντέλο να κάνουμε το χαβαλέ μας να αναζητούμε λύσεις στα προβλήματα μας και να αλληλοβοηθιόμαστε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ. Επίσης το θέμα με τις αγγελίες έγινε για να μπορούμε να δίνουμε πράγματα που δεν μας χρειάζονται και ίσως τα έχει ανάγκη κάποιο άλλο μέλος. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΠΟΡΙΟ. Το να συμμετέχεις σε μια κοινότητα που σου προσφέρει τη βοήθειά της σε ότι πρόβλημα και να έχεις και εσύ να εκμεταλλεύεσαι την φιλοξενία της και να πουλάς πράγματα (που δεν τα έχεις καν στην κατοχή σου) με πάνω από 100% κέρδος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Δεν θα αναφέρω προς το παρόν ονόματα, αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνετε περί ποίου θέματος αναφέρομαι…:hmmm:
-
Απάντηση: Περί εκμετάλλευσης της φιλοξενίας στο φόρουμ
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
s6_sot
να πουλάς πράγματα (που δεν τα έχεις καν στην κατοχή σου) με πάνω από 100% κέρδος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
Καπου παει το μυαλο μου... :-b
Προσωπικα το κερδος που θα βγαλει ο αλλος δεν με αφορα, αρκει να το βρω σε καλη τιμη, τι με νοιαζει αν ο αλλος εχει αγορασει πχ ενα καθισμα 1 ευρω και το πουλαει 50, σημασια εχει να ειναι καλη η τιμη του σε σχεση με την αγορα.
Φυσικα αν ο αλλος το εχει κανει μαγαζακι εδω μεσα, σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο.
Γενικα παντως μαζι σου ειμαι αν ισχυει κατι τετοιο.
-
Γενικά η φιλοσοφία είναι αυτή.
Υπήρχε και παλιά το θέμα αυτό.
Είχαμε αποφασίσει τότε όλοι (όχι μόνο τα παιδιά της διαχείρισης) ότι καλό είναι να βάλουμε ελάχιστο αριθμό post πριν καν μπορεί να δημοσιεύσει κάποιος, κάποια αγγελία για να αποφύγουμε να γίνουμε car.gr.
Μάλιστα το εφαρμόσαμε και το εφαρμόζουμε ακόμα.
Τώρα δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε σε κάποιον από την στιγμή που είναι παλιό μέλος και ίσως έχει προσφέρει αρκετά στο παρελθόν ή όχι, άσχετα αν έχει συμμετοχή ενεργή ή όχι.
Στο ηθικό του θέματος συμφωνώ όμως 100%.
-
Συμφωνω απόλυτα. Το εχουμε καταλαβει πολλοι απο εδω και γιαυτο το λογο δεν απανταμε κιολας..
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
face
Τώρα δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε σε κάποιον από την στιγμή που είναι παλιό μέλος και ίσως έχει προσφέρει αρκετά στο παρελθόν ή όχι, άσχετα αν έχει συμμετοχή ενεργή ή όχι.
Συμφωνω Πετρο, αλλα αν το παρακανει αυτος ο παλιος τοτε πρεπει να τρωει ενα κραξιμο!
-
+1 και απο μένα μάγκες...
-
Για εξηγηστε μου και μενα ρε παιδες, ποιο ειναι το προβλημα ;
-
Νομιζω ο καθενας εχει το δικαιωμα να πουλησει σε οτι τιμη θελει, μετα απο 'κει και περα ειναι στην κριση του καθενος να ενδιαφερθει η να την αγνοησει παντελως την αγγελια. Εξυπνα παιδια ειμαστε θα καταλαβουμε αν συμφερει κατι η οχι...
-
Ολοι συμφωνουμε οτι βαση κανονισμων απο ενα ορισμενο αριθμο ποστ και μετα μπορει καποιος να αρχισει να δινει οτι του περισσευει αλλα το θεμα ειναι να μην γραφει απο δω και απο κει μονο και μονο για να πουλαει. Το θεμα ειναι να ειναι ΕΝΕΡΓΟ μελος. Δεν με νοιαζει αν ειναι παλιος η οχι.
Υπαρχουν και παλια μελη εδω μεσα (να μην πω ονοματα) που πλεον μπαινουν μονο και μονο για να πουλησουν διαφορα καλουδια και μετα εξαφανιζονται και ξαναεμφανιζονται οταν παλι εχουν πραγματα στα χερια τους και στην αποθηκη τους.
Ολοι οσοι εχουμε καιρο μεσα στο φορουμ εχουμε παρατηρησει οτι πλεον εχουμε πεσει σαν club και στο φορουμ δεν γραφουμε οπως γραφαμε παλια και οι καφεδες (τουλαχιστον στην Θεσσαλονικη) εχουν μηδενιστει. Να μην το κανουμε παζαρι τουλαχιστον εδω! Αν ειναι για παζαρι υπαρχει και το car.gr και πολλα ακομα site.
Δεν ξερω για ποιο λογο μερικοι ειδαν το stiloclub σαν ενα παγκο λαικης και αραδιαζουν διαφορα πραγματα εδω μεσα θεωρωντας οτι τα δινουν και σε καλη τιμη. Γουσταρω και χαιρομαι οταν βλεπω να μην τα παιρνει κανεις και να του μενουν στο ραφι!
Επειδη εχω να κανω και με ενα αλλο φορουμ εχω δει πολλες αγγελιες, πραγματικα ομως παααρα πολλες και αυτο που προσεχω ειναι οτι τα παλικαρια εκει τα δινουν σε ξεφτιλα τιμες (ειτε το εχουν χρησιμοποιησει, ειτε οχι) και πολλοι απο αυτους τα χαριζουν!
Δεν ξερω αν αυτη η κουβεντα θα καταληξει καπου η απλα γινεται για να γινει αλλα να σας πω την αληθεια δε με νοιαζει κιολας. Δεν γουσταρω να δω το StiloClub παζαρι οποτε προσπερναω τον τομεα "πωλειται"...
ΥΓ. Χαριζονται σωβρακα ολοκαινουργια!
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
orbit21
Για εξηγηστε μου και μενα ρε παιδες, ποιο ειναι το προβλημα ;
Εσύ τι καταλαβαίνεις?
-
Συμφωνώ κι εγώ μαζί σας παιδιά...ΑΠΟΛΥΤΑ!
Το θέμα "αγγελίες σε forum" είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί και να μπουν κάποιοι κανόνες, γιατί πάντα θα προσπερνιούνται (αριθμός posts, επισκεψιμότητα του forum κλπ). Και αυτό το λέω εκ πείρας μιας και είχα 3 διαφορετικά forum παλιότερα. Δεν ελέγχεται... Είναι καθαρά θέμα σεβασμού προς τα υπόλοιπα μέλη.
Αν έχεις μαγαζί/αποθήκη/άκρες και θέλεις να πουλάς ανά διαστήματα διάφορα πράγματα, κάνεις μια συνεννόηση με τους διαχειριστές και αν στο επιτρέπουν ανοίγεις ένα thread που το εμπλουτίζεις όποτε θέλεις με την "πραμάτεια" σου. Αυτή είναι ίσως και η μόνη λύση. Αλλιώς όπως είπε και ο Σοφοκλής, θα γίνει παζάρι και όταν πατάς το κουμπί "Νέα Μηνύματα" θα βλέπεις μόνο αγγελίες...
Από εκεί και πέρα όλοι έχουμε πιστεύω τη λογική και τη νοημοσύνη να κρίνουμε αυτά που βλέπουμε... και να πράττουμε αναλόγως!
ΥΓ: Σωστότατη η παρατήρηση για τα αντικείμενα που χαρίζονται... Μη φτάσουμε στο σημείο να δούμε "Πωλείται τασάκι"...
-
+1.. Τα λαθη διορθωνονται παιδες.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
....
ΥΓ. Χαριζονται σωβρακα ολοκαινουργια!
Γειά σου Ammoulianioti ,
...ενδιαφέρομαι για τα σώβρακα , μπορεί να τα..... φορέσει το STILO;;;;
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
Γειά σου Ammoulianioti ,
...ενδιαφέρομαι για τα σώβρακα , μπορεί να τα..... φορέσει το STILO;;;;
Να τα φορεσει δεν ξερω αλλα σιγουρα θα μπορεις να καθαριζεις τις ζαντες σου, να περνας το αμαξι αλοιφη και μετα να την σκουπιζεις και οτι αλλο θες! ;)
-
Λοιπον μαγκες, μιας που μου το θυμησατε...
Πωλειται σε αριστη κατασταση καπακι της βαλβιδας αερα, ξερετε..αυτο το μαυρο που βιδωνουμε και ξεβιδωνουμε καθε φορα που ειναι να βαλουμε αερα!
Εχει κανει μολις 140.000 km, ειναι μαυρου χρωματος και δεν εχει καβαλησει καμμια ''βολτα''.
Το συγκεκριμενο το πουλαω λογω αναγκης στην απιστευτη τιμη των 500 ευρω και πιστεψτε με αυτη η τιμη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Σε περιπτωση που παρετε και τα 4 καπακια κανω εκπτωση 10% στην συνολικη τιμη και δωρο ελαστικο γαντι μιας χρησεως για να μην λερωθειτε στο βιδωμα-ξεβιδωμα !
Και για να δειτε τι σημαινει διαδικτυακη φιλια ενα θα σας πω... ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ!!!!
Οποιος προλαβει!!!! θα τηρηθει σειρα προτεραιοτητας!!!!
:-b
-
Αν και ποτέ δεν έχω συμμετοχή σε αγοραπωλησίες αντικειμένων μέσα από τo Club , θα καταθέσω την άποψη μου επί του θέματος . Θα συμφωνήσω απόλυτα με τους προλαλήσαντες περί καταχρήσεως . Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση ότι το Forum είναι…..Μοναστηράκι !!!! Από την άλλη έχω προσέξει ότι πολλά μέλη έχουν βρεί λύσεις στο πρόβλημα τους αγοράζοντας κάποια πράγματα που κάποιος πουλούσε . Το να χαρίζει κάποιος πράγματα , είναι στην διακριτική του ευχέρεια να το κάνει , κάποιος που έχει πληρώσει για κάτι ίσως δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει . Πιστεύω λοιπόν , ότι μεταξύ της ανηφόρας και της κατηφόρας , υπάρχει και ο δρόμος της «καμήλας» που είναι το ίσιωμα . Τι θα λέγατε λοιπόν να ανοιχτεί ένα thread και αντί να πωλούνται πράγματα , να ζητούνται μόνο και να ανταποκρίνεται αυτός που πιθανόν να έχει κάτι διαθέσιμο σχετικό…..
Ας σκεφτούν λίγο την πρόταση οι Admin…..
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
Αν και ποτέ δεν έχω συμμετοχή σε αγοραπωλησίες αντικειμένων μέσα από τo Club , θα καταθέσω την άποψη μου επί του θέματος . Θα συμφωνήσω απόλυτα με τους προλαλήσαντες περί καταχρήσεως . Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση ότι το Forum είναι…..Μοναστηράκι !!!! Από την άλλη έχω προσέξει ότι πολλά μέλη έχουν βρεί λύσεις στο πρόβλημα τους αγοράζοντας κάποια πράγματα που κάποιος πουλούσε . Το να χαρίζει κάποιος πράγματα , είναι στην διακριτική του ευχέρεια να το κάνει , κάποιος που έχει πληρώσει για κάτι ίσως δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει . Πιστεύω λοιπόν , ότι μεταξύ της ανηφόρας και της κατηφόρας , υπάρχει και ο δρόμος της «καμήλας» που είναι το ίσιωμα . Τι θα λέγατε λοιπόν να ανοιχτεί ένα thread και αντί να πωλούνται πράγματα , να ζητούνται μόνο και να ανταποκρίνεται αυτός που πιθανόν να έχει κάτι διαθέσιμο σχετικό…..
Ας σκεφτούν λίγο την πρόταση οι Admin…..
...μάλλον τη χ..σανε την πρόταση οι admin......
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
...μάλλον τη χ..σανε την πρόταση οι admin......
Η ενότητα Ζητείται τί είναι τότε;
-
Υπάρχει φίλε μου η ενότητα που αναφέρεις εδώ και χρόνια.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ioannidis
....υπάρχει όμως και ελεύθερα το « Πωλείται » !!!
Αυτό που εννοούσα και νομίζω το καταλαβαίνετε , είναι μέσα στους όρους του Forum να υπάρχει μόνο το « Ζητείται » και να μην επιτρέπονται οι ελεύθερες πωλήσεις . Πιστεύω ότι έτσι μπαίνουν σε τάξη τα πράγματα και δεν θα υπάρχει πλέον εκμετάλευση της φιλοξενίας....Αυτά....
-
Η ενότητα πωλείται δεν νομίζω να σχετίζεται με την εκμετάλλευση...
-
Και εγώ νομίζω ότι δεν μπορούμε να κόψουμε μία ολόκληρη ενότητα για αυτό τον λόγο.
Να είστε σίγουροι ότι όταν κάποιος προσπαθεί να δει το stiloclub σαν car.gr θα αντιμετωπιστεί κατάλληλα.
Αλλά δεν μπορούμε νομίζω να εφαρμόσουμε το "πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι".
Το παρακολουθούμε το θέμα.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
s6_sot
Η ενότητα πωλείται δεν νομίζω να σχετίζεται με την εκμετάλλευση...
Πιστεύω πως έχει και μάλιστα μεγάλη το « Πωλείται » !!!
Εκεί αν δεν απατώμαι γίνετε η κατάχρηση της φιλοξενίας , έτσι δεν είναι ; Η πρέπει να κλείσει αυτή η ενότητα , η εν πάση περιπτώσει να κλειδώσει και να υπάρχουν κάποιοι κανόνες και κριτήρια για να μπορεί κάποιο μέλος να δημοσιεύει πωλήσεις . Όπως είναι τώρα , κάνει κάποιος μια εγγραφή και την αμέσως επομένη δημοσιεύει αγγελίες !!
Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις , την άποψη μου καταθέτω επι του θέματος ..........
-
Υπαρχουν κανονες και τηρουνται για τον λογο που ανεφερες...
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
Πιστεύω πως έχει και μάλιστα μεγάλη το « Πωλείται » !!!
Εκεί αν δεν απατώμαι γίνετε η κατάχρηση της φιλοξενίας , έτσι δεν είναι ; Η πρέπει να κλείσει αυτή η ενότητα , η εν πάση περιπτώσει να κλειδώσει και να υπάρχουν κάποιοι κανόνες και κριτήρια για να μπορεί κάποιο μέλος να δημοσιεύει πωλήσεις . Όπως είναι τώρα , κάνει κάποιος μια εγγραφή και την αμέσως επομένη δημοσιεύει αγγελίες !!
Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις , την άποψη μου καταθέτω επι του θέματος ..........
Φιλε Jason δεν μπορεις με την εγγραφη σου να δημοσιευσεις αγγελιες στα καπακια, πρεπει να συμπληρωσεις τουλαχιστον 30 μηνυματα για να μπορεις να δημοσιευσεις.
Θα μου πεις τωρα εσυ οτι γραφει 30 μπουρδες σε ενα βραδυ και την αλλη μερα εχει το free να ανεβασει αγγελιες, παω πασο.
Παντως αρκετοι εδω μεσα εχουμε κανει αγορες απο stiloclubιτες και εγω τουλαχιστον ειναι ικανοποιημενος.
Πανω κατω μπορεις να καταλαβεις αν ο αλλος παει να σε κοροιδεψει πουλωντας κατι σε πολυ υψηλη τιμη, ομως ειναι θεμα προσφορας-ζητησης, και πιστεψε με σιγουρα καποιος θα του την ''πει'' ευγενικα για να ανοιξει τα ματια και στους υποψηφιους αγοραστες.
Απο την αλλη δεν γνωριζω κατα ποσο ειναι σωστο να σχολιαζεις αρνητικα μια αγγελια, καπου αναμεσα ειναι η αληθεια...
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
s6_sot
Υπαρχουν κανονες και τηρουνται για τον λογο που ανεφερες...
...τότε για ποιούς λόγους ανοίχτηκε το σχετικό thread ;;;...
-
Υπήρχε συγκεκριμένος λόγος, και από την στιγμή που λύθηκε το θέμα δεν θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα...
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
richard
Θα μου πεις τωρα εσυ οτι γραφει 30 μπουρδες σε ενα βραδυ και την αλλη μερα εχει το free να ανεβασει αγγελιες, παω πασο.
Αμ δεν μπορείς.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
richard
Φιλε Jason δεν μπορεις με την εγγραφη σου να δημοσιευσεις αγγελιες στα καπακια, πρεπει να συμπληρωσεις τουλαχιστον 30 μηνυματα για να μπορεις να δημοσιευσεις.
Παντως αρκετοι εδω μεσα εχουμε κανει αγορες απο stiloclubιτες και εγω τουλαχιστον ειναι ικανοποιημενος.
Πανω κατω μπορεις να καταλαβεις αν ο αλλος παει να σε κοροιδεψει πουλωντας κατι σε πολυ υψηλη τιμη, ομως ειναι θεμα προσφορας-ζητησης, και πιστεψε με σιγουρα καποιος θα του την ''πει'' ευγενικα για να ανοιξει τα ματια και στους υποψηφιους αγοραστες.
Απο την αλλη δεν γνωριζω κατα ποσο ειναι σωστο να σχολιαζεις αρνητικα μια αγγελια, καπου αναμεσα ειναι η αληθεια...
Γεια σου Richard ,
Σχεδόν με όλα όσα γράφεις φίλε καλύπτομαι απόλυτα …Αν διάβασες το πρώτο μου post επί του θέματος , θα δεις ότι γράφω και εγώ πως πολλοί έχουν βρει λύση στο πρόβλημα τους αγοράζοντας κάτι που κάποιος πουλούσε…αλλά …υπάρχουν όπως και εσύ λες κάποιες « τρύπες » που προσωπικά εγώ πιστεύω πως πρέπει να κλείσουν….
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
s6_sot
Υπήρχε συγκεκριμένος λόγος, και από την στιγμή που λύθηκε το θέμα δεν θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα...
Απόλυτα σεβαστό ,...το κλείνω εδώ..
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
face
Αμ δεν μπορείς.
+2.5000!!!