Ερωτήσεις ενδιαφερόμενου για Stilo
Αδέρφια πήγα σήμερα να δω ένα μεταχειρισμένο Stilo 1.2 3θυρο του 2003 μαζί με έναν φίλο που τον ενδιαφέρει να το αγοράσει. Εσωτερικά και εξωτερικά ήταν πολύ προσεγμένο, αλλά είναι και λογικό μιας και έχει μόνο 60.000 χλμ. Λοιπόν έχω μερικές ερωτησούλες:
1) Το air contition δεν άναβε. Πατώντας το κουμπί δεν άναβε ούτε το λαμπάκι, ούτε άκουγα το γνωστό "κλακ" που κάνει όταν μπαίνει σε λειτουργία... Τι μπορεί να παίζει? Ο τύπος είπε πως τελευταία φορά που το άναψε το προηγούμενο καλοκαίρι είχε ανάψει κανονικά, αλλά δεν τον πολυπιστεύω κιόλας... Ανακύκλωση και ανεμιστήρας δούλευαν κανονικά.
2) Το παράθυρο του συνοδηγού δεν ανεβοκατεβαίνει. Το μοτερ ακούγεται που δουλεύει, αλλά το τζάμι δεν κουνιέται.
και
3) Ο λεβιές (6τάχυτο) ΔΕΝ έχει δαχτυλίδι για την όπισθεν!! Απλώς τον κάνεις τέρμα δεξια και πίσω και μπαίνει... Υπάρχει αυτό?
Επίσης είχε airbag failure αλλά πιάνοντας το κάθισμα του συνοδηγού, είχε καρουμπαλάκια, οπότε μάλλον εκεί το αποδίδω κλασσικά...
Γενικώς ο τύπος ζητάει 2.700 συζητήσιμη... Δεν σας κάνει λίγο παράξενο (ως χαμηλή τιμή)?
Απάντηση: Ερωτήσεις ενδιαφερόμενου για Stilo
1.Αυτό με το a/c το έκανε στο polo του θειου μου και ήταν μια ασφάλεια...στην περίπτωσή σου όμως δεν ξέρεις αν όντως είναι ασφάλεια οπότε...
2.Το είχε πάθει το grapde punto του πατέρα μου οταν το είχαμε 2 χρόνια και αλλάχτηκε στην εγγύηση.Αν δεν κάνω λάθος είχε σπάσει το μοτεράκι που ανεβάζει το παράθυρο...δεν ξέρω κόστος βέβαια... (vw group καταντίσαμε κι εμείς? :P)
3.Πρώτη φορά το ακούω αυτό!Ειδικά σε Fiat!Και ακόμα πιο ειδικά σε 6τάχυτο! :O
4.Αν είχε καρουμπαλάκια το κάθισμα του οδηγού στάνταρ είναι ο αισθητήρας.
2700 θα ήταν καλά αν δούλευε το a/c και το παράθυρο τουλάχιστον...κατα την γνώμη μου...στο λέω γιατί κι εγώ το είχα πάρει κουκλί 3400 αν θυμάμαι καλά απο 4000 που το έδινε ο μάγκας και ξέρετε πολύ καλά τι ερείπιο ήταν στην ουσία...
Βόλτα το πήγατε να δείτε τα σινεμπλόκ πίσω?Και την κρεμαγιέρα?
Ναι βόλτα το πήγα και μια χαρά μου φάνηκε, δεν ακουγόταν τίποτα παράξενο ούτε στις λακούβες, ούτε στην κρεμαριέρα!
Μωρέ το παράθυρο είναι το λιγότερο πρακτικά... Στην έσχατη πόσο να κάνει ένας μεταχειρισμένος γρύλος;
Το βασικότερο είναι το air contition και η τρομερή εντύπωση που μου έκανε η έλλειψη του δαχτυλιδιού στον λεβιέ...
Επίσης 2.700 συζητήσιμη (δηλαδή 2.500 χοντρικά) μου κάνει πολύ λίγο ρε ****το, γι αυτό σκέφτομαι ότι ίσως παίζει κάτι... Και ειδικά για αμάξι με τόσα λίγα χιλιόμετρα.
Για τον μοχλό τον ταχυτήτων ! το δαχτυλίδι είναι απλά μια ασφάλεια για να μην κουμπώσεις καμιά όπισθεν όταν θες να βάλεις 6 αν και δύσκολο λογικά δεν θα την πάρει παντός δεν παίζει πρόβλημα στο σασμάν η τον μοχλό απλά λυπεί το δαχτυλίδι άμα βγάλεις και στο δικό σου Θοδωρή το δέρμα (κουμπωτή είναι βάση που το κρατάει από κάτω την τραβάς προσεκτικά και βγαίνει)θα δεις ότι και στο δικό σου αν δεν υπήρχε δαχτυλίδι θα κινούνταν ελευθέρα ο μοχλός με το δαχτυλίδι άπλα τον εμποδίζει να πάει ποιο δέξια από την 6 ταχύτητα αυτά ξέρω όσο για τα άλλα δεν θα το συζητήσω καν σιγά μην έπαιρνα αμάξι που ήθελαν φτιάξιμο όλα αυτά που ανέφερες και αυτά που είπες φαίνονται φαντάσου αυτά που δεν φαίνονται !!!!γνώμη μου φιλικά πάντα!!!( επίσης ο λεύγες ήτανε μαμά γιατί αν δεν έχει αλλάξει λευγε πως έβγαλε το δακτυλίδι?????)
Παντως και στο panda της μαμας μου και στο g.punto του μπαμπα μου και στο seicenti του κολλητου και στο idea γνωστου που ειναι 5ταχυτα,για την οπισθεν υπαρχει ο ιδιος τροπος...τραβας πανω κ μετα δεξια και πισω..γι αυτο λεω..πρωτη φορα το ακουω..
Θοδωρη εγω πιστευω πως αν σας το αφησει 2500 και φτιαξει το a/c και το παραθυρο παρτε το...το airbag φτιαχνεται οπως ξερεις πολυ ευκολα :D
Μη ξεχασετε να το βαλετε και στο examiner...ο τεχνικος που το ελεγξε τι ειπε;μηχανη;απο κατω;γενικη εικονα του αυτοκινητου;
Edit- επειδη την ειχα παθει με τις πονηριες οταν πηρα το δικο μου μου ηρθε μια φλασια...τσεκαρε τον εγκεφαλο του αεροσακου...μπορει το ψυγειακι του ac που βρισκεται απο πανω του να χαλασε και να εσταξε πανω στον εγκεφαλο με αποτελεσμα να τον καταστρεψει...μπορει αυτος να ειναι και ενας λογος που μπορει να -απενεργοποιηθηκε το a..πχ να εβγαλε την ασφαλεια-....απλα με αυτα που επαθα ειμαι πλεον αρκετα πονηρεμενος...αλλωστε μπροστα σε αυτο που εκανε ο δικος μου μ τ λαμπακι του αεροσακου,μπροστα στο σεναριο που περιγραφω μοιαζει με ιστορια επιστημονικης φαντασιας
...εγώ μόνο ένα θα σου πω../..2003 και 60000 χλμ....βρωμάει και μάλιστα πολύ../..υποχρέωσε τον να επωμισθεί το κόστος επιβεβαίωσης χιλιομέτρων ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ FIAT !!!!!!....αν όντως είναι μόνο με 600000 χλμ , τότε είναι καλό ....τα άλλα φτιάχνονται πολύ εύκολα../..και κάτι άλλο...το έχει ιδιώτης η μαντράς ?????.....:katana:
Τα λίγα χιλιόμετρα είναι ένα θέμα που αξίζει να ψαχτεί....
Για το air-con τώρα...Είναι dynamic ή active? Τα dynamic είχαν δερμάτινο τιμόνι, λεβιέ και clima αντί για απλό aircon...
Αυτό τι έχει...?
Αν είναι active και έχει clima πιθανώς να το πρόσθεσε μετά και ίσως υπάρχει πρόβλημα.
καλα το air condition μπορει να ειναι και αυτο με το προβλημα του σωληνα που αλλαξανε τον σχεδιασμο διπλα στο ψυγειο που δεν ειναι σοβαρη βλαβη. Οσο για τα χλμ πες του που το πηγαινε για σερβις να επιβεβαιωσεις τα χλμ. βρωμαει καργα τα χλμ.
Παιδιά είστε σίγουροι πως αμα το πάει στην fiat θα δουν τα πραγματικά χιλιόμετρα?Γιατί εγώ σε όσες Fiat το πήγα και το βάλανε σε examiner μου ειπαν το ίδιο πράμα...ΔΕΝ γίνεται να δουν τα πραγματικά χιλιόμετρα αν αυτά έχουν κατέβει.... σας λεω οτι μου ειπαν...το ίδιο μου έχουν πει και σε εξωτερικά συνεργεία
μπορει να μην τα δει απο examiner αλλα καθε φορα που γινετε εργασια σε αμαξι γραφονται τα χλμ αρα απο της αποδειξεις και το ιστορικο στο κομπιουτερ τους θα το δουνε.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stilatos
μπορει να μην τα δει απο examiner αλλα καθε φορα που γινετε εργασια σε αμαξι γραφονται τα χλμ αρα απο της αποδειξεις και το ιστορικο στο κομπιουτερ τους θα το δουνε.
ΑΝ έκανε service στην αντιπροσωπία...δεν αποκλείεται αλλα κατι μου λέει "δύσκολο" ....
Ότι είπε ο stilatos είναι νόμος!!!!
Λοιπόν θα σας πω τις κινήσεις που έκανα εγώ για να σας απαντήσω ταυτόχρονα.
Τα χιλιόμετρα κι εμένα μου βρωμούσαν μόλις το άκουσα, οπότε πήγα με το λαπτοπ και τσέκαρα με FES... H ECU λέει πως έχει μηδέν επανεγγραφές και τα χιλιόμετρα του εγκεφάλου στο Odometer δείχνουν 58 χιλιάδες και κάτι. Απ'όσο ξέρω ακόμα και να αλλάξεις τα χιλιόμετρα του καντράν, στον εγκέφαλο δεν αλλάζουν. Επίσης η εγγραφή του εγκεφάλου έγινε κάποια ημερομηνία του 2002, αλλά δεν ξέρω αν έχει σημασία στην περίπτωσή μας.
Ο λεβιές είναι ο αυθεντικός, όπως ακριβώς τον ξέρουμε, απλώς όταν έβαλα τα δάχτυλα από κάτω να σηκώσω το δαχτυλίδι ήταν σκληρό, σαν να μην είχε κουνηθεί ποτέ.
jason το έχει ιδιώτης, αλλά με πονηρεύει το ότι είναι 2ο χέρι... Επίσης μηχανικός δεν το έχει δει ακόμα για να έχω και γνώμη για το θέμα μοτέρ-σύστημα διεύθυνσης.
face είναι active, γιατί δεν είδα ούτε δερμάτινα, τεμπέλη, κλίμα κλπ. Τα άλλα 2 παράπλευρα κουμπιά (ανακύκλωση αέρα και αντιστάσεις πίσω τζαμιού) δούλευαν κανονικά και άναβαν τα λαμπάκια τους.
Teo καλησπέρα ,...μοχλός κλπ. είναι ψιλοπράγματα που φτιάχνονται...το air cond μπορεί να είναι πολλά πράγματα...το πιο απλό η ασφάλεια...μετά η σωλήνα που σου λέει ο Stilatos...μπορεί να τα έπαιξε ο κομπρέσορας..πάντως η εμπειρία τις περισσότερες φορές λέει ασφάλεια η έχει χάσει το φρέον απο διαρροή και ως είναι γνωστόν δίχως φρέον ΔΕΝ κομπλάρει ο κομπρέσορας../.στούς προλαλήσαντες σχετικά με τα χιλιόμετρα , να τους πώ ότι τα πραγματικά χιλιόμετρα απο την ECU ΔΕΝ σβήνονται , εκτός και αν σβηστεί ο εγκέφαλος και ξαναπρογραμματιστεί απο την αρχή !!!!...αλλά αυτό φαίνεται με ειδικό μηχάνημα που έχουν στη FIAT...είδα κάποτε μπροστά μου στη ΣΙΔΗΚΑ που γινόταν ακριβώς αυτός ο έλεγχος ../.Teo , το ότι το έχει ιδιώτης είναι θετικό , αν φυσικά το είχε πρίν απο αυτόν ιδιώτης...αν το πήρε απο μαντρά...τότε κοπάνα τη με χίλια ...ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΪΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ !!!!...ζήτα service book...αν όντως έχει κάνει μόνο 60000 αποκλείεται να έχει αλλάξει set χρονισμού...και αυτό είναι ένα σοβαρό κόστος φίλε..κοίτα δίσκους για μεγάλη φθορά , συμπλέκτη αν πιάνει ψηλά ετοιμάζεται ...αμορτισέρ αν έχει ακόμα τα μαμά , ..χέσε μέσα ...ψάξε το με το μηχανικό σου εξωνυχιστικά γιατί οι εποχές είναι δύσκολες ...
Και στο examiner φαίνονται τα χιλιόμετρα. Είναι καταγεγραμένα στον εγκέφαλο. Εκεί πρέπει να κοιτάξεις, και όχι στο καντράν.
Αυτό με το A/C μπορεί να είναι από μια ασφάλεια έως και χαλασμένος συμπιεστής. Μην αγοράσεις εαν δεν διερευνηθεί!
Εφόσον το αυτοκίνητο είναι του 2003, τα πλαστικά του είχαν/έχουν/θα έχουν πρόβλημα. Για δες το κι αυτό.
απο την στιγμη που το αμαξι ειχε 5 χρονια εγγυηση στην αντιπροσωπια θα τα εκανε τα σερβις ετσι σιγουρα θα ειναι κατεγγραμενα εκει τα πρωτα 5 χρονια.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Arf
Και στο examiner φαίνονται τα χιλιόμετρα. Είναι καταγεγραμένα στον εγκέφαλο. Εκεί πρέπει να κοιτάξεις, και όχι στο καντράν.
Αυτό με το A/C μπορεί να είναι από μια ασφάλεια έως και χαλασμένος συμπιεστής. Μην αγοράσεις εαν δεν διερευνηθεί!
Εφόσον το αυτοκίνητο είναι του 2003, τα πλαστικά του είχαν/έχουν/θα έχουν πρόβλημα. Για δες το κι αυτό.
Με το FES κοίταξα στον εγκέφαλο και τα χιλιόμετρα ήταν πάνω κάτω ίδια με του καντράν, οπότε φαντάζομαι είναι οκ.
Το θέμα του A/C θα το δει ο μηχανικός λοιπόν αφού παίζουν τόσες πολλές περιπτώσεις. Όσο για τα πλαστικά το χάιδεψα σχεδόν παντού, ακόμα και στα γνωστά σημεία στο πλάι στα πόδια και δεν είδα κάτι, άρα μάλλον και αυτό είναι κομπλε.
Αυτό που λες Παντελή θα πω στον φίλο να το ψάξει!
jason ο συμπλέκτης δηλαδή αν πιάνει ψηλά είναι στα τελευταία του? Γιατί μου φάνηκε λίγο πιο μαλακό στην εκκίνηση απ το δικό μου (σαν πολύ ελαφρύ πατινάρισμα), αλλά δεν έλεγες ότι πιάνει και ψηλά...
Ο συμπλέκτης όσο γράφει χιλιόμετρα, ανεβαίνει και σκληραίνει.