-
Group buy (Ομαδικές αγορές)
Επειδή το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και ο κόσμος το σκέφτεται ,είπα να ανοίξω ένα θέμα για group buy . Λοιπόν όποιος έχει μια καλή ιδέα για αγορά η δει μια καλή προσφορά και επιθυμούν και άλλα μέλη να συμμετέχουν να το ανακοινώνει εδώ . Ελπίζω να πάει καλά το θέμα
-
Απάντηση: Group buy (Ομαδικές αγορές)
Παλια νομιζω οτι ειχαμε μια κατηγορια για group buy αλλα γιατι δεν μπορω να το βρω;
Οπως και να εχει καλα εκανες και το ειπες!
Μηπως ομως να ανοιξει ενα καινουργιο section που να ειναι μονο για group buy θεματα;;;
-
Η προσέγγιση αυτού του θέματος είναι κάτι που κατά τη γνώμη μου επιβάλετε , σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο που όλοι έχουμε '' στριμωχτεί '' . Το group buy μπορεί να δουλέψει προς όφελος όλων μας.Όφελος οικονομικό αλλά και γιατί όχι ως τρόπο επικοινωνίας και συνάντησης . Οι ιδέες πολλές , για ποιο καθημερινά πράγματα όπως παράδειγμα η αγορά σε πολύ καλύτερη τιμή ελαστικών την κλασσική περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου....... η αγορά αναλωσίμων όπως λάδια-φίλτρα-μπουζί-τακάκια μέχρι και αγορές ποιο σύνθετων απαιτήσεων.
Πιστεύω πως μια αρχική κουβέντα για συγκεκριμένα πράγματα τα οποία μπορούμε να ομαδοποιήσουμε ΠΡΈΠΕΙ να ξεκινήσει και να μπούμε στη λογική συγκέντρωσης προσφορών
-
Λοιπόν όσοι πιστοί προσέλθετε, εάν θέλει το θέμα κάποια διορθώσει ας γίνει ,εγώ απλά είπα να το αναφέρω για να γίνει η αρχή .
-
ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣ!!!!!!Συμφωνω απολυτα.πολυ καλη ιδεα!!!
-
Αν θέλουν οι admin να κάνουν καινούργιο section ακόμα καλύτερα!
-
δεν ειχαμε ενοτητα διοτι δεν κινουτανε απλα αμα καποιος βρηκε κατι που θα ενδιεφερε τους υπολοιπους το ποσταρε και βλεπαμε σημμετοχες.
-
Όπως τα λέει ο Παντελής !!! Πολύ σωστά και βλέπουμε από συμμετοχές γιατί αυτό είναι το θέμα !!!!
-
Πολύ καλή ιδέα αυτή! Καλά έκανες και το άνοιξες Jim!
Όποιος θέλει λοιπόν κάνει την πρότασή του και από εκεί και πέρα αρχίζει το ψαχτήρι! Στην εποχή αυτή πλέον, άνετα πιστεύω θα βρίσκουμε προσφορές! Το βασικό κομμάτι λογικά θα είναι τα αναλώσιμα ή οι υπηρεσίες (πχ φαναρτζοδουλειές κλπ)!
-
Λοιπόν ας κάνω μια αρχή και στη πορεία, βλέποντας και κάνοντας , ανάλογα με τη ΖΗΤΗΣΗ και το τι θα θέλαμε.
Η σκέψη μου... μάλλον οι σκέψεις μου για αυτό το θέμα άρχισαν με το ότι όλοι θέλουμε πάνω κάτω περίπου τα ίδια πράγματα και έτσι μπορει να ξεκινήσει μια κουβέντα.Στη πορεία αυτών των σκέψεων ήρθε και το ότι για να τσουλήσει καλύτερα αυτή η ιδέα είναι να βρίσκουμε υπηρεσίες και καταστήματα τα οποία να είναι σε κεντρικά σημεία στις μεγάλες πόλεις ή ακόμα και αλυσίδες. Παρακάτω θα αναφέρω κάποιες από τις σκέψεις μου και θα ήθελα να συμπληρώσετε-διορθώσετε-προτείνετε!
ΣΚΕΨΗ 1 : Μια καλή περίοδος για να μπούμε στη διαδικασία αλλαγής ελαστικών είναι οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος.Μιας και είναι από τα μεγαλύτερα έξοδα και πρέπει να μαζευτούν τα χρήματα από νωρίς , μπορει να ξεκινήσει από τωρα μια κουβέντα για μία ομαδική αγορά ελαστικών-υπηρεσιών παρέχοντας μας μια έκπτωση ( γιατι οι διαστάσεις και το τι θέλει ο κάθε ένας από μάρκα-επισκευή ζαντών διαφέρει ) επί του τιμοκαταλόγου λιανικής που έχει για ατομικές αγορές.Πχ Χαζεύοντας στο internet είδα ότι ο οικονομικότερος σε σχέσει με όσους τσέκαρα είναι ο Φωκάς και έχει μαγαζια σε πολλές περιοχές.Αυτό είναι ένα παράδειγμα και μπορούμε να το ψάξουμε καλύτερα και αλλού σε άλλα καταστήματα.
ΣΚΕΨΗ 2 : Άλλο ένα έξοδο είναι και τα αναλώσιμα όπως τα λάδια-φιλτρα-μπουζί-ιμάντες κτλ.Μπορούμε και σε αυτή τη περίπτωση να ακολουθήσουμε μία εκπτωτική πολιτική επί του τιμοκαταλόγου καταστημάτων με αναλώσιμα είδη.Πχ Έχω δει ότι συνεργεία και φαναρτσίδικα τελευταία συνεργάζονται με την Ιαπωνική ( μάλλον λόγο χαμηλών τιμών) όπου και αυτή η εταιρία έχει καταστήματα σε πολλες περιοχές. Και αυτό είναι ένα παράδειγμα που μπορούμε να το ψάξουμε καλύτερα και αλλού σε άλλα καταστήματα.
Κλείνοντας, αυτές είναι κάποιες σκέψεις που για να γίνουν πραγματικότητα ,πρέπει να μαζευτούμε ένας καλός όγκος μελών έτσι ώστε να μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλές εκπτώσεις. Πιστεύω πως αυτό θα είναι μία καλή ευκαιρία στο να δούμε και άλλα πράγματα-υπηρεσίες , γλιτώνωντας αρκετά χρήματα.
-
Οπως εχω ξαναπει και βλεπετε στην υπογραφη μου ειμαι μελος και ενος αλλου φορουμ.
Εκει τα παιδια εχουν κανει τρομερη δουλεια και εξασφαλιζουν προσφορες που δεν εχει να κανει σχεση με τον αριθμο των ατομων που θα ζητησουν ενα αντικειμενο η μια υπηρεσια.
Θα αναφερθω στα λαστιχα που ειναι κατι που χρειαζονται και τα 2 οχηματα και στις μηχανες συνηθως αλλαζουν συχνοτερα απο οτι στα αυτοκινητα. Εδω στην Θεσσαλονικη εχουμε 2 μεγαλα μαγαζια που ειναι και οι κυριοι προμηθευτες των μικροτερων οσο αφορα τα λαστιχα μηχανης. Εχουμε και απο τους 2 προσφορα για το φορουμ χωρις ομως να χρειαζεται να μαζευτουμε 3-4 μηχανες και να τα αλλαξουμε ταυτοχρονα. Ακομα ο ενας μας κανει προσφορα και σε λαστιχα αυτοκινητου. Κατι αντιστοιχο συμβαινει και στην Αθηνα και σε αλλες μεγαλες πολεις της Ελλαδας.
Θελω να πω οτι καλο ειναι να παρουμε προσφορες (για να πω την αληθεια περιμενω μια που εχω ζητησει στις επομενες ημερες), που θα ισχυουν συνεχεια και οχι μονο αν θα μαζευτουμε ενας ογκος.
-
Σωστό αυτό που λέει ο Σοφοκλής. Αν γίνεται να μας δώσει κάποιος μία έκπτωση τάδε τοις εκατό πχ σε οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία για το club, αυτό είναι και το βασικό ζητούμενο. Κι ας μην γίνει ταυτόχρονα η εκάστοτε αγορά.
Μιχάλη όντως για τα λάστιχα θα πρέπει να είναι το πρώτο σαν βήμα, μιας και είναι το νούμερο ένα αναλώσιμο που σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε καλές προσφορές.
Επίσης γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να δίνουμε και ένα κίνητρο σε κάθε κατάστημα/επιχείρηση που θα μας κάνει μια προσφορά... πχ η εμφάνιση του logo τους σε μία extra μπάρα κάτω κάτω στο forum με τον τίτλο "Το StiloClub προτείνει:"... Είναι εφικτό αυτό; Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Σωστό αυτό που λέει ο Σοφοκλής. Αν γίνεται να μας δώσει κάποιος μία έκπτωση τάδε τοις εκατό πχ σε οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία για το club, αυτό είναι και το βασικό ζητούμενο. Κι ας μην γίνει ταυτόχρονα η εκάστοτε αγορά.
Μιχάλη όντως για τα λάστιχα θα πρέπει να είναι το πρώτο σαν βήμα, μιας και είναι το νούμερο ένα αναλώσιμο που σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε καλές προσφορές.
Επίσης γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να δίνουμε και ένα κίνητρο σε κάθε κατάστημα/επιχείρηση που θα μας κάνει μια προσφορά... πχ η εμφάνιση του logo τους σε μία extra μπάρα κάτω κάτω στο forum με τον τίτλο "Το StiloClub προτείνει:"... Είναι εφικτό αυτό; Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;
Αυτο το κανουμε στο αλλο φορουμ, στην σελιδα υποδοχης (οπως εχουμε εμεις το κοκκινο Stilo), εχουμε ολους τους 'συνεργατες' του φορουμ σε διαφορα μπανερακια...
-
ξαναλεω ειχαμε δοκιμασει παλιοτερα κατι τετοιο, μαλιστα ειχαμε βγαλει αυτοκολλητο να βαζουνε τα καταστηματα και ειχαμε και καρτες να βλεπουνε ποιοι ειναι μελοι (της καρτες της κενες της εχουμε ακομα) Αλλα δεν ειχαμε ποτε αρκετη ανταποκριση και μετα γινομασταν ρεζιλι στον καταστηματαρχη οταν μας εδινε καλη εκπτωση. Ας δοκιμασουμε στην αρχη για κατι απλο με απλο ποστ με τιτλο πχ GROUP BUY SnowSock και βλεπουμε σημμετοχες.
-
Μπραβο ρε jim επρεπε να ανοιξει τετοιο θεμα..maxime ωραιες σκεψεις κανεις χεχε!
-
Άρα μπορούμε να ξεκινήσουμε το ψάξιμο από τώρα σε μαγαζία τα οποία είναι διατεθημένα να κάνουν μια έκπτωση επί του τιμοκαταλόγου χωρίς να είναι ανάγκη να μαζευτεί ορισμένος όγκος αυτοκινήτων.Απλά μπορούμε να πούμε ότι ένας μεγάλος όγκος θα πάει την περίοδο του φθινοπώρου που κλασσικά αλλάζουμε τα λάστιχα.
Με την ιδέα του Τεο, για αναφορα των καταστημάτων ,είμαι 1000% σύμφωνος αλλά και σίγουρος ότι αυτό θα είναι υπέρ μας από θέμα έκπτωσης αλλά και από θέμα ''ανοχής'' στο να μην είμαστε υποχρεωμένει να μαζεύουμε συγκεκριμένο όγκο μελών.Άρα αυτό είναι κάτι που οι admin πρέπει να δουν και πιστεύω πως αυτό σαν πρόταση είναι υπέρ όλων μας.
Το λοιπόν , μιας και στη βράση κολλά το σίδερο (που λέει και η παροιμία ) από Δευτέρα να μπουμε στη διαδικασία του να ψάξουμε ή να δουμε πρώτα την εκδοχή της αναφοράς αυτων των καταστημάτων στο forum για να λειτουργήσει καλύτερα η προσέγγιση?
-
Πόσοι ρε παιδιά θα αλλάξουν λάστιχα φέτος? Ένας? Δύο? Δεν νομίζω με τέτοιες ποσότητες να πετύχουμε κάτι καλό. Δεν κοιτάμε για φίλτρα - λαδάκια καλύτερα που όλοι χρειαζόμαστε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο??
-
Με το να μπουμε στη διαδικασία να δούμε για φίλτρα - λάδια κτλ είμαι σύμφωνος με τον φίλο s6_sot αλλά δεν είναι κακό να δούμε και για λάστιχα ή ακόμα και φτίαξιμο ζάντών.Θέλετε να αρχίσουμε για τα παραπάνω ποιοι και πόσοι θέλουμε και να δούμε στη πορεία ?Κατά τη γνώμη μου να δούμε και με το θέμα τις προβολής με τα καταστήματα αυτα που θα δώσουν έκπτωση πριν αρχίσει η έρευνα αγοράς?
Λοιπόν να κάνω μια αρχή και όποιος θέλει βάζει όνομα και το τι θέλει? ( Δεν ξέρω αν το κανω σωστά :hmmm:)
A) Λάστιχα-επισκευές ζαντών
1) maximos
Β) Λάδια-φίλτρα-μπουζί
1) maximos
-
Ωραίος ο Μιχάλης! Ας ψάξουμε στην τελική και ότι βγει...
1) maximos
Β) Λάδια-φίλτρα-μπουζί
1) maximos
2) teo
Και φυσικά...
Γ) Βιολογικός καθαρισμός
1) maximos
2) teo
-
Αν θελετε οταν θα πηγαινετε σε ενα μαγαζι για προσφορα κτλ να τον ρωτατε αν θα κανει και αποστολες.
Για παραδειγμα μπορει να βρειτε μια καλη προσφορα στην Αθηνα και να μας συμφερει εμας εδω να τα αγορασουμε απο εκει!
-
Ωραίος ο Μιχάλης! Ας ψάξουμε στην τελική και ότι βγει...
1) maximos
Β) Λάδια-φίλτρα-μπουζί
1) maximos
2) teo
Και φυσικά...
Γ) Βιολογικός καθαρισμός
1) maximos
2) teo
3) DHMHTRHS
-
1) maximos
Β) Λάδια-φίλτρα-μπουζί
1) maximos
2) teo
Και φυσικά...
Γ) Βιολογικός καθαρισμός
1) maximos
2) teo
3) DHMHTRHS
4) angelinho
-
Ωραία , άρα ξεκινάμε σιγά σιγά να κοιτάμε για προσφορές σε βιολογικό .Γνώμη μου να δούμε καταστήματα που είναι αποκλειστικά για πλύσιμο αυτοκινήτου και όχι βενζινάδικα ή καθαρισμό απλά με ατμό.
Εγώ ξεκινώ να κοιτώ απο τη Παρασκευή που θα είμαι λίγο free.
-
Σίγουρα να είναι σωστός επαγγελματίας, συμφωνώ! Γιατί βιολογικό πλέον ακούς σε κάθε γωνία!...
-
Να κανουμε κατι για τα λάστιχα σε κανά μήνα;;; Χεχεχε
-
Ελα Άγγελε , μέσα για να δούμε λάστιχα αλλά θες να τα βάλεις σε κανένα μήνα? Ή απλά να ξέρεις τιμές για να μπουν το χρονικό διάστημα μετά το καλοκαίρι που έλεγα ποιο πάνω?
-
Να ρωτήσουμε και για επισκευή - βάψημο ζάντας ?
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
maximos
Ελα Άγγελε , μέσα για να δούμε λάστιχα αλλά θες να τα βάλεις σε κανένα μήνα? Ή απλά να ξέρεις τιμές για να μπουν το χρονικό διάστημα μετά το καλοκαίρι που έλεγα ποιο πάνω?
Μιχάλη μάλλον θα βάλω το συντομότερο γιατί προέκυψαν ζάντες... Τώρα δεν ξέρω αν θα τις βάλω μέσα στην άλλη εβδομάδα, μέσα στο μήνα ή σε κανα δίμηνο.... Θα δείξει αναλόγως τα οικονομικά..
-
Ooooo με γιες καλοτάξιδες να είναι! 17αρες να φανταστώ ?
-
Θες να ξεκινήσουμε να ρωτάμε για λάστιχα? Εγώ μπορώ να αρχίσω να ρωτάω από Παρασκευή πρωί.Κάνε και εσύ μία έρευνα και μιλάμε.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
maximos
Θες να ξεκινήσουμε να ρωτάμε για λάστιχα? Εγώ μπορώ να αρχίσω να ρωτάω από Παρασκευή πρωί.Κάνε και εσύ μία έρευνα και μιλάμε.
Ναι 17αρες..!!! εγω θα ρωτησω σε αυτο που ειχα βαλει τις 16αρες. ειχα βαλει τα Pirelli P7 330 euro..
-
Οκ, θα ρωτήσεις και για ομαδικές αγορές , αν πάμε κατα διαστήματα να βάλουμε λάστιχα πόσο της % θα μας κάνει έκπτωση?
Τι σχεδιο 17αρες?
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
maximos
Οκ, θα ρωτήσεις και για ομαδικές αγορές , αν πάμε κατα διαστήματα να βάλουμε λάστιχα πόσο της % θα μας κάνει έκπτωση?
Τι σχεδιο 17αρες?
ναι ρε συ, εννοείται.
Τα μαχαίρια πήρα.