Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Θέμα: SOS: ΑΓΟΡΑ UPS!!

SOS: ΑΓΟΡΑ UPS!!

SOS: ΑΓΟΡΑ UPS!!
    ================

Θα ηθελα να αγορασω ενα UPS. Εσεις χρησιμοποιειται UPS?

Το σημαντικο που θελω να μαθω ειναι αν θα με προστατευει ΚΑΙ σε περιπτωση υπερτασης αλλα ΚΑΙ υποτασης ως διακοπης...

Πόση ειναι η καταναλωση των εξωτερικων σκληρων δισκων? (Εχω 2 seagate 750 gb usb με εξωτερικο τροφοδοτικο.. ποσο να τους υπολογιζω?)

Οι σκληροι δισκοι θα "αντιλαμβανονται" την διακοπη? Δηλαδη θα παιρνουν "διαφορετικό" ρευμα απο το ups σε σχεση με την παροχη της πρίζας του οικιακου δικτυου?

εχω βρει αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701753 πιστεύετε οτι ειναι καλο και αρκετο? Πόσο μεγαλο πρεπει να παρω?

Εχει δοκιμασει κανεις αυτη την μαρκα?

Παρακαλω προτεινεται καποιο ups και to γιατι.

Υ.Γ.: Το laptop δεν χρειαζεται Ups? (γιατι εχει μπαταρια...)

Το avatar του χρήστη Stilo_Rodos
    Περιοχή
    Rhodοs
    Chats
    0

Απάντηση: SOS: ΑΓΟΡΑ UPS!!

παρε ενα online ups, δεν την καταναλωση σου και παρε.
    Spiros.
    1.6 Dynamic 6 Speed L Edition, Color Briland Orange 5 PEARL

Members 2009 Το avatar του χρήστη Stilo make style
    Περιοχή
    Ηλιούπολη
    Chats
    0

To UPS λειτουργεί και σαν μπαταρία αλλά και σαν σταθεροποιητής τάσης ( αφού το φορτίο αποθηκεύεται στην μπαταρία και από εκεί φεύγει μετά πλήρως σταθεροποιημένο) με αποτέλεσμα κατά την διακοπή του ρεύματος να έχεις τον χρόνο να τερματίσεις όλες τις λειτουργίες που κάνεις χωρίς να κινδυνεύεις από κάποια πιθανή κατάρρευση του λειτουργικού αλλά και του Pc σου όσο αφορά το Hardware μέρος του ( τροφοδοτικό μητρική κτλπ).Τώρα ότι UPS και να πάρεις ποτέ μα ποτέ δεν θα πρέπει να συνδέσεις πάνω τον εκτυπωτή σου γιατί τραβάει πολύ μεγάλα φορτία με αποτέλεσμα να αδειάσει η μπαταρία του UPS σου προτού καν το καταλάβεις.

Υ.Γ για όποια άλλη πληροφορία μου λες και άμα θες μπορώ να σου αγοράσω εγώ το UPS από την εταιρία που δουλεύω και να σου έρθει ( μάλλον ) και ποιο φτηνά
    Tίποτε δεν χαρίζεται….. όλα κερδίζονται μόνο όταν τα διεκδικούμε και τα θέλουμε αληθινά!!

Smile Απάντηση: SOS: ΑΓΟΡΑ UPS!!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stilo_Rodos Εμφάνιση μηνυμάτων
    παρε ενα online ups, δεν την καταναλωση σου και παρε.
    Ναι εντάξει.. Αλλά το φθηνότερο on-line που βρηκα, εχει 700 ευρω...

Petros e cosi brutale! Το avatar του χρήστη ioannidis
    Περιοχή
    600χλμ Νότια της Θεσσαλονίκης
    Chats
    0

Καταρχήν,

Line Interactive: όταν έχεις ρεύμα από ΔΕΗ απλά φορτίζει. ΔΕΝ φιλτράρει το ρεύμα σου όπως θα ήθελες. Όταν πέσει το ρεύμα τότε με ηλεκτρονικό ρελέ, γυρνά στις μπαταρίες. Ακόμα και τα msec που θα κάνει να γυρίσει, μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Πλεονέκτημα είναι η τιμή και η μακροζωϊα της μπαταρίας.
    Σημείωση: Μπορεί να καλύψει όμως τις βασικές ανωμαλίες της ΔΕΗ.

OnLine: Δίνει ρέυμα μετά την εξομάλυνσή του και την φόρτιση της μπαταρίας. Όταν πέσει το ρεύμα δεν χαμπαριάζει τίποτα. Ελάττωμα η τιμή και η μικρή ζωή μπαταρίας.

Όπως και να έχει, ό,τι και να πάρεις αν δεν πάρεις κάτι αξιόπιστο σε πολύπριζο ασφαλείας δεν κάνεις τίποτα. Στην θέση σου, θα έπερνα ένα απλό LineInteractive και ένα πολύ καλό πολύπριζο ασφαλείας να κάνεις την δουλειά σου.

Αν και μέσα στον χώρο και με πολλές δυσσάρεστες εμπειρίες από καμένα τροφοδοτικά (σε δουλειά), στο σπίτι δεν χρησιμοποιώ UPS αλλά έχω ένα πολύ καλό πολύπριζο.

Αυτά που ΔΕΝ πρέπει να βάζεις πάνω σε ένα UPS έιναι φορτιστές, φωτιστικά και λοιπά περιττά για τον Η/Υ πράγματα. Ακόμα και Dual Monitor να έχεις, προτίμησε να βάλεις πάνω στο UPS μόνο το monitor που θα σε διευκολύνει να κλείσεις το PC σου.

Το 1,5ΚVA που είδες στο e-shop πρώτη φορά το βλέπω. Αλλά σαν δυνατότητα το 1,5ΚVA θα σε καλύψει ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ!!!! Για home use εννοώ.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ioannidis : 11-08-08 στις 19:06
    1.6 16v Dynamic / Skywindow / Clima / Cruise Control / Loudlink SSD CD Changer / CDA Air Intake Filter / Sparco Aluminum Pedals / Eibach Springs / Custom made Shocks / ΟMP Strut brace [thanx ABZSTILO] / Abarth front brakes [281x26] / HID Xenon 4300K XLS. / Aluminum Oil Catch Tank / Coconut Perfume
    Ambition bites the nails of success

Κατ'αρχη φιλε το UPS χρειαζεται οταν:
    1. Εχεις συνεχως προβλημα με τη ΔΕΗ
    2. Κανεις πολυ δουλεια στον υπολογιστη και δεν κανεις SAVE
    3. Δεν εχει καλο πολυπριζο

Θα συμφωνησω με τον ioannidis. Παρε ενα καλο πολυπριζο (π.χ APC, Belkin) με σταθεροποιητη μεχρι και για το σημα της τηλεορασης και τελιωσες. Εγω προγαμματιζω 5-6 ωρες καθημερινα στο σπιτι και ο υπολογιστης δεν σβηνει. Πηρα ενα APC και ησυχασα (μετα που εκαψα 4-5 τροφοδοτικα).
    Τωρα αν θες UPS εγω συστηνω να παρεις ενα καλο. Παλι APC συστηνω εγω αλλα τσουζει λιγο. Μην πας σε μαρκα αγνωστη γιατι ειναι σαν να παιρνεις νοθευμενη βανζινη.
    Andreas >>>
    There are 10 kind of people: those who can binary and those who cannot!!!

http://www.lightblack.eu

Το avatar του χρήστη Athanasios
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Chats
    0

Τα παιδια δωσαν πολυ καλες ιδεες mhtso.Οπως λεει ο Ανδρεας η APC ειναι η καλυτερη εταιρια.

Η δικια μου η γνωμη θα ηταν να βρεις ενα καλο πολυμπριζο της APC και να διαλεγες για UPS TURBO-X απο το Πλαισιο που ειναι και πολυ πιο φτηνα και για οτι και να παθει τους το πας κατευθειαν εκει και σου δινουν αλλο.
    Fiat Stilo 5D 1.2 Dynamic-December '02-Metal. Loden Green

"Εγω σ'αυτον τον π***η κλειδια δεν δινω"

Athanasios is a member of M.S.N.(Μασσωνικος Στιλοκλαμπικος Ναος)
    12 Degree

Το avatar του χρήστη canonis
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Chats
    0

Πάντα ένα UPS είναι χρήσιμο.
    Η πρόληψη είναι ότι καλύτερο προς αποφυγή μεγάλων και ανεπιθύμητων ζημιών.

Εγω χρησιμοποιώ MGE και είμαι ευχαριστημένος.
    Ο Ioannidis τα είπε όλα όμως και πολύ καλά...

Προτείνω UPS και πολύμπριζο με σταθεροποιητή τάσης.
    Ακόμα και να μην έχεις διακοπές απο ΔΕΗ καλά θα κάνεις να πάρεις.
    Μία φορά συμβαίνει το κακό...
    -DO OR DO NOT, THERE IS NO "TRY"

-SCOTTY BEAM US UP!!!

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-08, 00:12
  2. Γνωμη αγορα 1.4 μεταχειρισμενο
    By linkin in forum Off-topic Section
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-03-07, 18:43
  3. Αγορα STILO τωρα ή όχι
    By haris in forum Γενικά