To neo moteraki tis FIAT fisika...
To neo moteraki tis FIAT fisika...
Moνο FIAT ρεεεεεεεεε!!!
Παιδιά το αμάξι απλά είναι τέλειο.......!
Το να συγκρίνετε τις Alfa με τις BMW είναι ιεροσυλία!!! Θέλει πολλά ψωμιά η Γερμανία για να αγγίξει την Alfa Romeo!!!
Stilo 1400cc 103bhp
made in PATRAS
Μηπως ομως εχεις μεινει στην αποψη για τα ιταλικα στο stilo και δεν εχει μπει σε μια 159 για παραδειγμα;Παντως η καινουρια με τα 230 θα ειναι πολυ καλη πιστευω
Μπορει να ειναι και ετσι σε σημειο που το θετεις με αυτο τον τροπο... Αλλα ποσο εχεις την ανεση εσυ να ζεις με τελευταιες BMW καθημερινα και να εχεις καποιο μετρο συγκρισης εστω και αν αυτο ειναι ενα ταπεινο Stilo... ??? Και οσο για την ερωτηση σου... Εχω μπει και οδηγησει πολλα ιταλικα τοσο παλια οσο και καινουργια... Και οχι μονο...
"Οι Θερμοπύλες απέδειξαν, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αλλά ολίγοι άνδρες".
Ηρόδοτος ο Αλικαρνασεύς, 5ος αι. π.Χ
'Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας
και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,
την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα
και την αναρχία ως ευδαιμονία.'
Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)
Παντα φιλικα... Και με ολο το σεβασμο... Οπως βλεπω στην υπογραφη σου τα μονα αυτοκινητα που εχεις ειναι ιταλικα... Αληθεια δεν βρηκες κανενα αλλο αυτονικητο ( Αλλης Χωρας ) που να ειναι ανωτερο απο τα Ιταλικα και να το αντεχει η τσεπη σου?
Τελος παντων δεν θελω ουτε να υποννοησω κατι για τηυν ιταλικη σχολη ουτε για καμια αλλη χωρα... Ειμαι λατρης της καλης οδηγησης για αυτο και νιωθω περηφανος με το Stilo μου που κανενας απο την BMW-ιδηκη οικογενεια μου δεν μπορει να με φτασει στις στροφες... Οπως δεν μπορω με τιποτα να αγνοησω BWM 318 Gabrio του αδερφου μου ( Πολυ πιο Ταλαιπωρημενη απο το δικο μου Stilo που (165000 ΚΜ εναντι ~90000) που μπαινεις μεσα και δεν ακους τιποτα να τριζει τιποτα να τρεμει...)
Αν καποια στιγμη πουλησω το Stilo σιγουρα θα παρω καποιο Diesel καταληγωντας με τα σημερινα δεδομενα ( Μετα Απο Ψαξιμο ) σε AUDI Α5 2.7.
E εννοειται φιλικα.Συζητηση κανουμε.
Αυτα που μου προσφερουν εμενα τα ιταλικα δεν μου τα προσφερει αλλη μαρκα.Εγω ειμαι της αποψης(και ειναι καθαρα προσωπικη) οτι πολυθρονες που να μην τριζουν τις παιρνω στο σπιτι.Στο αυτοκινητο θελω ομορφια,κρατηματα,μια σχετικη ανεση και ιπποδυναμη.
Πιστευω πως αν οι bmw-merc-cayenne κλπ δεν ειχαν αυτο το σημα μπροστα δεν θα αξιζαν τιποτα.Τα παντα ειναι "πουλ μουρ" σημερα.Με μια bmw κανεις μια βολτα στην παραλια για να δειξεις οτι εχεις bmw.Oχι γιατι σου αρεσει να το οδηγεις.Οχι για να παιρνεις παντα τη μακρυτερη διαδρομη για την απολαυση της οδηγησης.
Οσο για το οτι εχω ιταλικα δειχνει οτι τα προτιμω απο τα αλλα.Για την 159 δωσαμε 40000 και για τη μιτο 25000.Προφανως και εψαξα και τις αλλες επιλογες που υπηρχαν σε αυτα τα χρηματικα ποσα αλλα δε με ικανοποιησαν.Και το stilo οταν το πηραμε ηταν απο τα πιο προηγμενα τεχνολογικα αυτοκινητα της κατηγοριας του.Ακομα και απο την 147 τοτε που δεν το επιανε με τιποτα σε τεχνολογια και σε αλλα.
Πληροφοριακα δεν εχω παρει ποτε αλλο απο ιταλικο.Παλιοτερα ειχαμε μια 156 1.8,ενα fiat punto elx,και ενα fiat tipo που οταν το πηραμε μας ελεγαν οτι θα χαλασουν τα ψηφιακα κοντερ που ειχε,θα σκουριασει σαν ιταλικο κλπ αλλα 400000 χιλιομετρα σκληρης χρησης και 19 χρονια μετα δεν πηγε ποτε στο συνεργειο ουτε για καμενη λαμπα.Αλλα αυτο περι αξιοπιστιας και ολα αυτα ειναι για αλλο τοπικ.Ας περιμενουμε τη Milano να δουμε πως παει και τι θα καταφερουν οι Ιταλοι παλι και θα δουμε
Εμείς που δεν έχουμε δώσει 100000Ε για αυτοκίνητα μπόρούμε να συμμετέχουμε??![]()
Fiat Bravo μαύρο 1,4 sport 150hp
Γιωργο παλικαρι μου δεν ξερεις τι λες μου φαινεται.
σιγα μην εχει ανεση η 5αρα στην εθνικη αυτο μου φαινεται περισοτερο για ανεκδοτο.
μπορει να εχει ανεση αλλα ποτε δε μπορει να φτασει σε ανεση αρχοντια και πολυτελεια μια Lancia Thesis που ειναι πολυ ποιο must απο ενα μπεμβεδακι εστω και σειρας 5
μηλας μετα για quatro και πετρελαιο μαλλων δε εχεις οδηγησει Alfa Romeo Q4 που ειναι οτ οροσημο της εννιας στροφες και πεταλα τα ισιωνω ολα. ειπες κατι για ροπη JTD 2,4 20v οχι απλα ροπη αλλα ροπακλα και αμα δε σου φτανει δυναμωνει πολυ ακομη .τοσο που δε νομηζω οτι θα αντεξει ο λαιμος σου να κραταει το κεφαλι στη θεση του.
Ζ4 καλο ειναι αλλα οχι για τη δουλεια που το διαφημηζουνε αυτο κανει μονο για clubing και θα βρησκεις παντα παρκιν.
ο Ιταλος μια ζωη εβγαζε αυστηρα 2θεσια και δεν τα προτημουσε κανεις τωρα εβγαλε ενα μηταρα μακρομουρηκο κακο μουτσουνο αμαξι και ολοι το εχουνε θεο .
και να σου πω οτι επιδη ειναι ακρηβω το θελουνε ολοι αν το εβγαζε προσφωρα στα 10000 ευρο κανενας δεν θα το ηθελε.
οσο για την τρελα του χοντα ασε γιατι αυτη η τρελα ειναι και το τελος της
οποιος καβαλει χοντα νομηζει οτι την εχει 1,80 καλα με το να βαραει 9αρες δε σημαινει οτι παει και γρηγορα αλλα υοτε οτι δε σπαει ,αμα σπαει και παρα σπαει για πλακα.αυτα κανουνε οι Κινεζοι και οι Γιαπωνεζοι αντιγραφουνε πρωτα τουσ Ιταλους και μετα τους υπολοιπους . εγω απλα θελω να μην επιτρεψουνε στους Γιαπωνεζους για 3 χρονια να μπουνε σε διεθνεις εκθεσεις αυτοκινητων να δειτε που δε προκειτε να βγαλουνε κανενα καινουργιο μοντελο.οσο για το στροφαρισμα των χοντα ας ειναι καλα η Γιαμαχα που σχεδιασε την κεφαλη με το VTEC αλλιως θα σας ελεγα τωρα που θα ηταν η χοντα.
αλλα αμα θες πολυθρονα για ταξιδι μπορω να σου βγαλω το καθησμα του stilo και να ταιριαξουμε οτι θελεις απο καναπε μεχρι ολη τη ΝΕΟSET μεσα .
παντα φιλικα αλλα μη ξανακουσω κουβεντα για ΒουΜουWεεεεεεεεεε
Παντελη Σεβαστη Η γνωμη σου... Και ουτε προκειτε να σε πεισω δια του κατα λογου...
Αλλα επετρεψε μου μερικα σημεια που εντοπισα στα λεγομενα σου...
Για ποια Lancia Thesis Μιλας? Αυτη που ξεκινησε σαν Dialogos το 1999 και βγηκε σε παραγωγη το 2001 σαν Thesis με σκοπο να χτυπησει τις πωλησεις των BMW 5? Αυτη που δεν υπαρχει καν στο επισημο Site της εταιρειας σημερα ? (Η BMW σειρα 5 βρισκετε στην παραγωγη απο το 1972-εως σημερα)
Η Bmw σειρα 5 δεν ειναι ενα απλο bmw-δακι...!!! Ειναι απο τα πιο ολοκληρωμενα αυτοκινητα τοσο σε επιδοσεις οσο και σε ανεση ... Εχει το δικο της Target Group... Σιγουρα υπαρχουν καλυτερα αλλα αλλα ιταλικο δεν ειναι απο τους αμεσους ανταγωνιστες του...
Μιλησες για το JTD 2,4 20v MultiJet... (Αυτος εχει Maximum 207HP και 400Nm ροπη στις 1500rpm)...
Εγω μιλησα για τον 2.7 Common-Rail (Εχει 190HP και 400Nm ροπη στις 1400). Εκτος απο τα κυβικα και τα 17 αλογα υπερ του multijet δεν βλεπω καμια διαφορα στις Ροπες!!!(Τουλαχιστον απο τα επισημα στοιχεια). Ολοι οι Diesel κινητηρες δυναμωνουν σε τρελα επιπεδα απο οποια εταιρεια και να ειναι με πολυ μικροτερο κοστος απο την βενζινα...
Και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως ενα αυτοκινητο με κινηση στους 4 τροχους μπορει να ειναι καλυτερο απο ενα αυτοκινητο με κινηση στους 4 τροχους παλι ( εχωντας ~ τα ιδια κιλα, επιδοσεις, χαρακτηριστικα) και μαλιστα με τεραστια διαφορα οπως λες...?
Οσο για το Ζ4... Θα συμφωνισω μαζι σου οτι ειναι μονο για εφε και παρκινγ...
Θυμισε μου μονο πιο ειναι το τελευταιο Roadster που εχει βγαλει το groupo τα τελευταια χρονια που μπορει να παιζει μαζι με την Z4 στα εφε και στο παρκινγ μιας και αυτα τα αυτοκινητα μονο για αυτο δημιουργηθηκαν???!!! Κανενα Ισως?
Μονο η Spider μου ερχετε στο μυαλο με κορυφαια την 3.2 Q4 με τα 260 αλογα... Η αντιστοιχη σε κυβικα BMW Z4 εχει 343 Αλογα...
Αλλα την Spider ΔΕΝ Μπορεις να την πεις Roadster... 2+2 Ειναι...
Για τα Honda που στροφαρουνε και σπανε... Λοιπον ακου και την αλλη πλευρα του νομισματος... Αν ο κινητηρας της HONDA δεν ηταν Honda αλλα μοτερ του Groupo ολοι θα λεγαμε τι γαματο κινητηρα εχουμε χωρις turbo και με 200 αλογακια... 240 αλογα για τα 2.200 κυβικα του S2000... (Δεν βαριεσε βρε φιλε και να μας περνανε τα turbo... καποια στιγμη θα σπασουν...ή... Αν ειχα και εγω turbo απο τα διακοσια Θα εφτανα τριακοσια...)
Χωρις να μας νοιαζει ποιος τον σχεδιασε ποιος τον εφτιαξε ή αν σπαει συχνα... Προτημουσα να ειχα τετοιο κινητηρα και ας τον εφτιαχνε η ΤΑΤΑ στην Ινδια...
Και κατι τελευταιο και δεν θα ξανακουσεις ουτε για BMW ουτε για αλλο αυτοκινητο μιας και κλεινω εδω τις αποψεις μου...
Απο τα αυτοκινητα που μου εδωσες για Συγκριση ποιο δεν ηταν Ιταλικο και του Groupo??? Ή να στο Θεσω αλλιως ... Υπαρχει αυτοκινητο αλλης Σχολης εκτος της Ιταλικης που συμπαθεις και πιο?
Οσο για τις Πολυθρονες? Νεοσετ????? Ποτε Ελληνικη Εταιρεια...
Ειμαι Λατρης της Ιταλικης Φινετσας...
Παντα φιλικα μιλαμε Παντελη... Και η Σωστη ανταλλαγη αποψεων ειναι θεμελιος λιθος πολιτισμου και σωστου διαλογου... Αλλωστε εσυ ξερεις τι εκτιμηση τρεφω για το προσωπο σου...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ionio-Zante : 25-08-09 στις 19:54