Peaceeee!!!!!!
Αρχικά εγώ έγραψα για να σχολιάσω την υπερβολική - για μένα - περιγραφή του Παντελή. Δηλαδή ρε παιδιά αν τύχει να οδηγήσετε πίσω από VW, μετά πάτε το αμάξι για πλύσιμο γιατί γεμίζεται λάδια??...
Επίσης, θέλω να πω ότι δεν έχω τίποτα να χωρίσω μαζί σας, και ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει! Δημοκρατία έχουμε!
Αν και τα παραδείγματά σου τα θεωρώ λίγο άστοχα, γιατί είναι πράγματα που δεν βγάζουν βλάβες (ένας προφυλακτήρας τι βλάβη να βγάλει?), εγώ πιστεύω ότι ένα Stilo θα τύχει να πάει πολύ πιο συχνά στο συνεργείο από ένα Golf (πχ) και τα ανταλλακτικά τους (αυτά τα οποία φθείρονται συνήθως) δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές.
Εγώ κάνω service κάθε 15.000χλμ το Passat στον Αποστόλου, και μου στοιχίζει 120€. 5 λίτρα λάδι συνθετικό, φίλτρο λαδιού, φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα, φίλτρο αέρα και εργασία. Δε νομίζω ότι ένα FIAT θα έκανε ένα service πολύ πιο οικονομικά...
Μαζί σου με τα 1000000!!!
Θα δούμε με το πέρασμα του χρόνου, ποιά γυναίκα βγήκε τελικά κερδισμένη!![]()
Το IV σταμάτησε να κυκλοφορεί 1 χρόνο μετά που βγήκε το Stilo. Βασικός αντίπαλος του Stilo ήταν το Golf V, το οποίο κυκλοφόρησε το 2003.
Δεν μιλήσαμε για Lancia. Το Delta εγώ το θεωρώ εντελώς ισάξιο αντίπαλο του Golf. Δεν είναι όμως τυχαίο ότι είναι και πιο ακροιβά από τα FIAT, άρα πάμε σε αυτό που έλεγα, ότι η ποιότητα ξεχωρίζει και δεν μπορεί να είναι τζάμπα... Επίσης δεν ανέφερα τίποτα για το design, όπου οι Ιταλοί φημίζονται για τα θαύματα που κάνουν και οι Γερμανοί για την βαρεμάρα που τους διακρίνει. Αλλά το θέμα μας ήταν η αξιοπιστία...
Σιδεροφάγοι υπάρχουν παντού (χωρίς παρεξήγηση). Ο αδερφός μου χάλασε σασμάν σε Opel Astra Twintop 1.8 πριν ακόμη κάνει 5.000χλμ. Τι σημαίνει αυτό? Ότι τα Astra έχουν πρόβλημα με τα σασμάν? Ή ότι ο αδερφός μου άλλαζε όλες τις ταχύτητες στον κόφτη?...
Έτσι θα έπρεπε να ήταν εξαρχής! Θα έπρεπε να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των αυτοκινήτων αυτών. Αλλά με το Stilo και το Golf V τι να συγκρίνανε? Το Stilo 1.4 με τα 95 άλογα και το Golf V GT 1.4 με τα 170? Γιατί μη μου πεις ότι υπήρχαν και κινητήρες απλοί 1.6 FSI με 115 άλογα. Για αυτούς δεν νοιαζόταν κανένας και για αυτό σκοτώσανε και το Stilo... Τώρα όμως που βγήκε η FIAT με τους τουρμπάτους, έβαλε στην αγορά φωτιά. Κάποιοι σίγουρα θα χάσανε τον ύπνο τους.
Βέβαια στο θέμα ποιότητα υλικών, δεν ξέρω σε τι έχεις μπει, αλλά το Bravo εγώ πιστεύω ότι το κάνανε μέτριο σε αυτό σημείο. Θα μπορούσα να πω ότι ένα Stilo με τον ίδιο εξοπλισμό είναι πιο ποιοτικό από το νέο Bravo. (ειδικά το γυαλιστερό πλαστικό του κλιματισμού, το κάνει πολύ φθηνό).
Συγγνώμη για το τεράστιο post. Ειλικρινά δεν θέλω να θείξω κανέναν. Είμαι πολύ καλοπροέραιτος σε ότι γράφω. Μακάρι να καθόμασταν για έναν καφέ και να τα συζητούσαμε από κοντά...![]()