Επιστροφή στο Forum : The streetpanthers (Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω!)
Mια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία πολιτών της Θεσσαλονίκης που με την υποστήριξη ακόμη περισσοτέρων μπορεί να μας ευαισθητοποιήσει επιτέλους.
http://www.streetpanthers.dom.gr/
http://photos1.blogger.com/x/blogger2/4884/386445198303694/254/972896/gse_multipart26092.jpg
ammoulianiotis
28-02-07, 21:19
γαματο πολλη καλη ιδεα.
Το θεμα ειναι Stilate να αποδωσει η ιδεα!
παντως οφειλω να ομολογησω οτι ημαστε σε πολλες πειπτωσεις σκετα γαιδουρια!!!!!!!!!!!!
σκεψου την ταλαιπωρια να βγαλει το αυτοκολλητο και να δεις αμα θα το ξανακανει
Το θεμα ειναι Stilate να αποδωσει η ιδεα!
Είναι τουλάχιστον μια προσπάθεια!
Και ακόμα και αν δεν αποδώσει η ιδέα βγάζεις τουλάχιστον το άχτι σου.
Ειναι παρα πολυ καλη αυτη η ιδεαhttp://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_11.gif, γιατι υπαρχουν πολλοι* δυστυχωςhttp://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_3_166.gif & :whatever: αναμεσα μας που παρκαρουν επανηλειμενως και εν γνωση τους για τα προβληματα που προκαλουν και δε σεβονται ουτε αναπηρους, ουτε ασθενεις ,ουτε μητερες με καροτσακια, ουτε εγκυες γυναικες, το λεωφορειο που θελει να στριψει στη γωνια και ψαχνουν μια ολοκληρη γειτονια να βρει τον οδηγο που το παρατησε... κ.τ.λ.!
...και μονο η πρωτοβουλια που πηρε αυτη η ομαδα που ακουει στο ονομα streetpanthers αρκει, και αξιζει πολλα συγχαρητιρια!http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_1_140.gifhttp://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_55.gif και παραδειγματισμο για μας στην Αθηνα που καθε αλλο δε παμε πισω σ'αυτα τα φαινομενα χρονια τωρα..
Ευχομαι να αποδωσει.
StreetPanthers! ...keep working > > > http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_9_12.gif
(* ..ολοι εχουμε κανει εστω και μετρημενες φορες τετοιο parkαρισμα, αρα ανηκουμε μεσα στους πολλους.. και εγω ειμαι μεσα σ'αυτους μεχρι μια μερα που το πληρωσα πολυ ακριβα το παρκαρισμα...! Respect to the law! το ζητημα ειναι να εχουμε και λιγο φιλοτιμο να σκεφτομαστε και τους γυρω μας._)
Ti λέτε ρε παιδιά, είναι καλά οι άνθρωποι......Τα άνομα μέσα για δήθεν απόδωση δικαιοσύνης του καθενός έχουμε δεί και στο παρελθόν τι επιπτώσεις έχουνε....Με ποιο δικαιωμα θα κολησει κατι στο αμαξι μας....Και αυτοί ποιοί είναι...??οι Αναμάρτητοι....??...Αντε εχουμε ξεφυγει εντελώς..!!!Ουτε στην Ουγκαντα δεν γίνονται αυτά...Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ότι είμαστε Έθνος των άκρων..
(εγώ 99% θα ψάξω να βρώ θέση σωστή για παρκάρισμα ποτε δεν κλεινω διαβάσεις αναπήρων κτλ...αλλα θα χρειστεί καμιά φορά που θα το κάνω απο ανάγκη....)
Το αν καποιος ειναι ζωο και το παραταει οπου να 'ναι συστηματικά δεν δικαιολογει ΚΑΝΕΝΑΝ να του κανει οτιδηποτε πλην της τροχαιας (δυστυχως)...Αν δεν υπάρχει παιδεια θα το ξανακάνει και ξανα και ξανα απο πείσμα..και εγώ επειδή ο διπλα πηδαει φωναχτά και μας ξυπναει ολους κατα τις 3 το βραδυ, 3 βραδια την εβδομαδα θα τον τιγκαρω στο αυτοκολητο???..Παμε καλά???...!!!
Respect to the law! το ζητημα ειναι να εχουμε και λιγο φιλοτιμο να σκεφτομαστε και τους γυρω μας.Ακριβώς Κώστα, και το φιλότιμο δεν έρχεται με τετοιες φασιστικές ενέργειες..!!
Athanasios
01-03-07, 21:28
"Εκτός από το αυτοκόλλητο, και ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, υπάρχουν κι άλλες, αναστρέψιμες "τιμωρίες" τις οποίες επιβάλλουμε επίσης όταν τύχει να μην έχουμε μαζί μας αυτοκόλλητα: Απορρύθμιση καθρεπτών, σήκωμα υαλοκαθαριστήρων, ξεφούσκωμα ελαστικών, γράψιμο με αποκριάτικο αφρό, χόρτα και σκουπίδια πάνω στο αυτοκίνητο."
Δεν ξερω εσεις τι λετε και πως το βλεπετε αλλα αμα τον πιασω εγω τον αλλον να κανει κατι απο τα παραπανω στο αμαξι μου δεν ξερω σε τι χαλι θα τον αφησω....!!!Ειμαι ηδη φορτωμενος με τα καπακια απο τις βαλβιδες και καποιος θα την πληρωσει.
Θανάση, εγώ τα πήρα γιατί πηγαίνουν πολύ στο Smart.
Το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης δεν είναι το κυκλοφοριακό. Είναι η πλήρης απουσία της τροχαίας και της σωστής αστυνόμευσης. Έχουμε έργα στη Β.Όλγας και πάνε και παρκάρουνε απέναντι από τα έργα, με αποτέλεμα να γίνονται δύο από τέσσερις οι λωρίδες κυκλοφορίας. Κανένας όμως δεν τους γράφει. Πλήρης απάθεια.
Έτσι μου έρχεται να βγαίνω και να πλακώνω όποιον παρκάρει έτσι χαλαρά σε τέτοιες καταστάσεις. Κάτι πρέπει να γίνει και αυτή των streetpanthers είναι μία μορφή αντίδρασης.
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Πέτρο.Κανείς δε μπορεί να πάρει το νόμο στα χέρια του γιατί απλά δεν υπάρχει περίπτωση να είναι απόλυτα νόμιμος ο ίδιος.Η αστυνόμευση είναι μια λύση αλλά το θέμα είναι το μυαλό μας και η ηλίθια νοοτροπία μας.Εσύ πχ Γιάννη που σκέφτηκες λογικά πήρες ένα smart για να κυκλοφορείς στην πόλη.Αν όσοι κυκλοφορούσαν με Τσερόκι,Sorento,
X5 και όλα τα λοιπά μεγαθήρια που τα αγόρασαν για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους και όχι για τη χρήση που προορίζονται (οι περισσότεροι πατάνε χώμα κάθε Καθαρά Δευτέρα που πάνε για τα Κούλουμα), δεν τα κατέβαζαν στο κέντρο, αν όλοι μας περπατούσαμε λίγο παραπάνω και δεν είχαμε την απαίτηση να μπούμε στα μαγαζιά με το αυτοκίνητο για να ψωνίσουμε και να πιούμε καφέ δεν θα υπήρχε πρόβλημα.Ούτε με τα μποτιλιαρίσματα αλλά ούτε και με τους πεζούς αφού θα είμαστε και εμείς μαζί τους και θα καταλαβαίναμε τι μ@λ@κία κάνουμε όταν παρκάρουμε όπου μας βολεύει.Και κάτι βασικό που το παρατηρώ πολύ συχνά τελευταία και εδώ στην Πάτρα αλλά και στην Αθήνα όποτε πηγαίνω.Συνήθως το πήξιμο προκαλλείται από κάποιους καραγκιόζηδες που δεν έχουν τι να κάνουν και βγαίνουν βόλτα με το αυτοκίνητο.Πηγαίνουν σταθερά με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 20-30 χλμ και δημιουργούν μια απίστευτη ουρά πίσω τους.
'Οσο για τους streetpanthers θα μπορούσαν απλά να αφήνουν ένα φυλλάδιο σε κάθε αυτοκίνητο που εμποδίζει και όχι να λειτουργούν με τη λογική της τιμωρίας.Σκεφτείτε να γίνει μια άλλη ομάδα από οδηγούς που θα πατάει όποιον πεζό δεν περνάει από διάβαση ή δεν περπατάει στο πεζοδρόμιο.......
Σκεφτείτε να γίνει μια άλλη ομάδα από οδηγούς που θα πατάει όποιον πεζό δεν περνάει από διάβαση ή δεν περπατάει στο πεζοδρόμιο.......
Σιγουρα η δραση προκαλει κ αντιδραση κ ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρξει και χειροδικια.Χτες το βραδακι παντως ειδα κ αφισα των παιδιων κολλημενη σε κολωνα απεναντι απο το συντριβανακι με το γνωστο "καλεσμα" να μαυρισουν και αλλα αυτοκινητα που παρκαρουν παρανομα..
Athanasios
05-03-07, 00:42
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Πέτρο.Κανείς δε μπορεί να πάρει το νόμο στα χέρια του γιατί απλά δεν υπάρχει περίπτωση να είναι απόλυτα νόμιμος ο ίδιος.Η αστυνόμευση είναι μια λύση αλλά το θέμα είναι το μυαλό μας και η ηλίθια νοοτροπία μας.Εσύ πχ Γιάννη που σκέφτηκες λογικά πήρες ένα smart για να κυκλοφορείς στην πόλη.Αν όσοι κυκλοφορούσαν με Τσερόκι,Sorento,
X5 και όλα τα λοιπά μεγαθήρια που τα αγόρασαν για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους και όχι για τη χρήση που προορίζονται (οι περισσότεροι πατάνε χώμα κάθε Καθαρά Δευτέρα που πάνε για τα Κούλουμα), δεν τα κατέβαζαν στο κέντρο, αν όλοι μας περπατούσαμε λίγο παραπάνω και δεν είχαμε την απαίτηση να μπούμε στα μαγαζιά με το αυτοκίνητο για να ψωνίσουμε και να πιούμε καφέ δεν θα υπήρχε πρόβλημα.Ούτε με τα μποτιλιαρίσματα αλλά ούτε και με τους πεζούς αφού θα είμαστε και εμείς μαζί τους και θα καταλαβαίναμε τι μ@λ@κία κάνουμε όταν παρκάρουμε όπου μας βολεύει.Και κάτι βασικό που το παρατηρώ πολύ συχνά τελευταία και εδώ στην Πάτρα αλλά και στην Αθήνα όποτε πηγαίνω.Συνήθως το πήξιμο προκαλλείται από κάποιους καραγκιόζηδες που δεν έχουν τι να κάνουν και βγαίνουν βόλτα με το αυτοκίνητο.Πηγαίνουν σταθερά με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 20-30 χλμ και δημιουργούν μια απίστευτη ουρά πίσω τους.
'Οσο για τους streetpanthers θα μπορούσαν απλά να αφήνουν ένα φυλλάδιο σε κάθε αυτοκίνητο που εμποδίζει και όχι να λειτουργούν με τη λογική της τιμωρίας.Σκεφτείτε να γίνει μια άλλη ομάδα από οδηγούς που θα πατάει όποιον πεζό δεν περνάει από διάβαση ή δεν περπατάει στο πεζοδρόμιο.......
Απαιχτος ο Γιωργος καλυτερα δεν θα μπορουσε να τα πει.....
neuromancer
05-03-07, 05:51
Ρε παιδια, δεν κολλανε αυτοκολλητο για ψύλλου πήδημα. Εδώ που είμαι εγώ μέρα παρά μέρα κάποιος θα κλίσει την έξοδο του παρκινγκ για μερικές ώρες. Εντάξει δεν είναι κομπλέ/επίσημο παρκινγ αλλά διάολε, "κοίτα τριγύρω να δεις! υπάρχουν 100 αυτοκίνητα!". Καλύτερα αυτοκόλλητο από αυγά στο παμπριζ που "έχουν πέσει" μερικές φορές από αγανακτισμένους. Εγω ειμαι υπέρ πάντως αλλά δίνω το δικαίωμα μόνο σε αυτόν που το "παρατημένο" τον εμποδίζει.
Αν γίνεται ώριμα η επιλογή του που θα κολλήσεις το αυτοκόλλητο τότε ΟΚ.
'Οσο για τους streetpanthers θα μπορούσαν απλά να αφήνουν ένα φυλλάδιο σε κάθε αυτοκίνητο που εμποδίζει και όχι να λειτουργούν με τη λογική της τιμωρίας.
Δεν είναι τιμωρία Γιώργο. Αυτός που βάζει το αμάξι του όπως να'ναι και εμποδίζει ράμπες για ανάπηρους, διαβάσεις, εισόδους γκαράζ, στροφές, πεζοδρόμια κ.α. γιατί να μην πάρει το αυτοκολλητάκι του.
Έτσι για να το ξανασκεφτεί την άλλη φορά. Ανώδυνο είναι...δε θα πάθει και τίποτα να ζοριστεί για να το βγάλει.
Σκεφτείτε να γίνει μια άλλη ομάδα από οδηγούς που θα πατάει όποιον πεζό δεν περνάει από διάβαση ή δεν περπατάει στο πεζοδρόμιο.......
Δε συγκρίνεται αυτό που λες με το αυτοκόλλητο.