Επιστροφή στο Forum : Νέος στην παρέα
Καλησπέρα παιδιά είμαι νέος στην παρέα σας και γράφτηκα ώστε να ενημερωθώ για το stilo. Σκέφτομαι να γίνω κάτοχος ενος 1.2 αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμη θα εξαρτηθεί από παράγοντες. Μου αρέσει σαν αμάξι και με ψήνει πολύ το 6τάχυτο. Αλλά απο κει και πέρα διαβάζοντας αρκετά εδω μέσα και φοβάμαι κάθε φορά που μπαίνω στο αμάξι μην αρχίσω να λέω ''ας μην μου μέινει θέε μου''. Έχω ακούσει και από γνωστούς που το χουνε για τα 1.6 πολλά προβλήματα. Ισχύει κάτι τέτοιο και για τα 1.2? Κάποιος κάτοχος μπορεί να με ενημερώσει για κανα 2 πραγματάκια? Πριν αγοράσω τι θα πρέπει να ελλέγξω? σε ποια χλμ πετάει προβλήματα πολλά? τι να προσέξω? Γενικά αξίζει?
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρης
Καλησπέρα παιδιά είμαι νέος στην παρέα σας και γράφτηκα ώστε να ενημερωθώ για το stilo. Σκέφτομαι να γίνω κάτοχος ενος 1.2 αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμη θα εξαρτηθεί από παράγοντες. Μου αρέσει σαν αμάξι και με ψήνει πολύ το 6τάχυτο. Αλλά απο κει και πέρα διαβάζοντας αρκετά εδω μέσα και φοβάμαι κάθε φορά που μπαίνω στο αμάξι μην αρχίσω να λέω ''ας μην μου μέινει θέε μου''. Έχω ακούσει και από γνωστούς που το χουνε για τα 1.6 πολλά προβλήματα. Ισχύει κάτι τέτοιο και για τα 1.2? Κάποιος κάτοχος μπορεί να με ενημερώσει για κανα 2 πραγματάκια? Πριν αγοράσω τι θα πρέπει να ελλέγξω? σε ποια χλμ πετάει προβλήματα πολλά? τι να προσέξω? Γενικά αξίζει?
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρης
Καλώς ήρθες. Τι μοντέλο είναι το αμάξι και ποιά έκδοση ;
Φίλε jason αυτά που με ενδιαφέρουνε είνα 2002-2003. Αλλά γιατί ρωτάς? Υπήρξε κάποια ανβάθμισή ή κάποιο facelift από την φιατ?
Φίλε jason αυτά που με ενδιαφέρουνε είνα 2002-2003. Αλλά γιατί ρωτάς? Υπήρξε κάποια ανβάθμισή ή κάποιο facelift από την φιατ?
Tα μοντέλα 2001 - 2002 βγάλανε τα περισσότερα προβλήματα. Εν πάσει περιπτώσει το 1,2 είναι " όλα τα λεφτά " ιδιαίτερα σήμερα , αν αυτό που είναι να πάρεις είναι καλοσυντηρημένο ....Ψάξτο...
Τα μοντελα που αναφέρεις είχαν κάποια διαφορά απο μεταγενέστερα μοντέλα? Όταν λες 2001-2001 εννοείς κατασκευής υποθέτω...άρα μιλάμε και για μοντέλα που οπυλήθηκαν αρχές 2003 υποθέτω. Ότι είναι καλό τπ 1.2 με αυτάπου βλέπω ότι προσφέρει το πιστεύω και γω.
Δημήτρη καλώς ήρθες!
Ο jason έχει δίκιο σε αυτό που λέει, αλλά μην ξεχνάς πως παίζει ρόλο και η τύχη. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για κάποιο αυτοκίνητο στο αν θα βγάλει κάτι ή όχι!
Καλό θα ήταν να να μην κινηθείς σε μοντέλα 2001-2002 όπως σε συμβούλευσε για να μη ρισκάρεις. Βέβαια οι επιλογές "στενεύουν" καθώς το 1.2 παράχθηκε ως το 2004 όπου και αντικαταστάθηκε από το 1.4, οπότε κοίταξε για 2003-2004.
Σαν κάτοχος ενός 3θυρου 1.2 του 2004 έχω να σου πω πως από τη στιγμή που θα είναι καλοσυντηρημένο, μη φοβάσαι τίποτα! Είναι σκυλιά! Λίγη φροντίδα και proderm στα ηλεκτρικά του (βλέπε φρέσκια μπαταρία + γειώσεις) και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα (πόσο μάλλον να σου μείνει όπως ανέφερες!). Εδώ μέσα θα διαβάσεις πολλά προβλήματα, αλλά μην ξεχνάς πως αυτό είναι και το βασικότερο κομμάτι του forum. Για τα μη-προβλήματα δεν ανοίγεις εύκολα thread! :laughing:
Ionio-Zante
19-11-11, 16:04
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρης
Καλο ειναι οταν μιλαμε να ξερουμε τι λεμε και πως το λεμε... Τι σημαινει το " Έχω ακούσει και από γνωστούς που το χουνε για τα 1.6 πολλά προβλήματα". Και γιατι αυτοι που τα εχουνε και κανουν τους ξερολες γιατι δεν ερχονται να μας τα πουν και εμας?
Ακουσε αδερφε... Τι 1.2 , τι 1.4 , τι 1.6 , τι 1.8, ακομα και το 2.4 απο σασι και ανταλακτικα ειναι περιπου σε ποσοστο 90% τα ιδια. Μηχανικα ειναι φυσικο να αλλαζουν. Αλλα κανενας απο εδω μεσα δεν ειχε προβλημα με το αμαξι του μηχανικα και ιδιαιτερα τα 1.6. Αλλα προβληματα ναι... μηχανικα ελαχιστα.
Αρα να εχεις υποψην σου πως και το 1.2 βγαζει ακριβως τα ιδια προβληματα που βγαζουν ολα τα μοντελα. Μηχανικα ολα ειναι κατι παρα πανω απο αξιοπιστα.
Όχι Γιώργο. Τα 1.2 είναι από ατσάλι και δεν παθαίνουν τίποτα. Κάνεις λάθος!
:D:D:D
Καλο ειναι οταν μιλαμε να ξερουμε τι λεμε και πως το λεμε... Τι σημαινει το " Έχω ακούσει και από γνωστούς που το χουνε για τα 1.6 πολλά προβλήματα". Και γιατι αυτοι που τα εχουνε και κανουν τους ξερολες γιατι δεν ερχονται να μας τα πουν και εμας?
Ακουσε αδερφε... Τι 1.2 , τι 1.4 , τι 1.6 , τι 1.8, ακομα και το 2.4 απο σασι και ανταλακτικα ειναι περιπου σε ποσοστο 90% τα ιδια. Μηχανικα ειναι φυσικο να αλλαζουν. Αλλα κανενας απο εδω μεσα δεν ειχε προβλημα με το αμαξι του μηχανικα και ιδιαιτερα τα 1.6. Αλλα προβληματα ναι... μηχανικα ελαχιστα.
Αρα να εχεις υποψην σου πως και το 1.2 βγαζει ακριβως τα ιδια προβληματα που βγαζουν ολα τα μοντελα. Μηχανικα ολα ειναι κατι παρα πανω απο αξιοπιστα.
ΣΥΜΦΩΝΩ.
.... Αλλά απο κει και πέρα διαβάζοντας αρκετά εδω μέσα και φοβάμαι κάθε φορά που μπαίνω στο αμάξι μην αρχίσω να λέω ''ας μην μου μέινει θέε μου''....
Τι χαζομάρες έγραψες εδώ????????
Ένα αυτοκίνητο αν είναι σωστά συντηρημένο, και 30 ετών να είναι, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ στον δρόμο.
Τι το έχεις περάσει το stilo?
Συμβουλή μου, καλύτερα MHN πάρεις stilo. πάρε κανα Volkwagen....