Απάντηση: abarth stilo Vs bravo Tjet
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
nickrenn
Φίλε βράστα και άστα, άμα θέλεις γκάζια θα τα πληρώσεις. Έχεις ατμόσφαιρα πολλά κυβικά ; έχεις υψηλά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα . Έχεις λίγα κυβικά και Turbo ; Θα σε γδάρει στίς καταναλώσεις ( το Turbo δέν θα το πηγαίνεις σάν " κότα " , είναι σίγουρο ότι θα το " γαργαλάς " . ) Σίγουρα είναι πολύ πιό αναξιόπιστο από το ατμοσφαιρικό , λόγω τού ότι είναι πιεσςμένο για να βγάλει άλογα και ροπές , και κάποια στιγμή όλα αυτά μεταφράζονται σε " χώσε το χέρι βαθειά στήν τσέπη !! " Γι αυτό σού λέω , βράστα κι άστα , η " καψούρα " πληρώνεται , όπως και να το κάνεις . Είναι θέμα επιλογής πώς θα πληρώσεις !!!.
Φιλικά ,
Nickrenn
διαφωνω.
γενικα οταν εχεις γκαζια τα χρησιμοποιεις,τι θα πει το τουρμπατο θα το γαργαλας;και το ατμοσφαιρικο θα το γαργαλας αμα το παμε ετσι και αυτο θα σε γδαρει στις καταναλωσεις.
οσον αφορα το θεμα αξιοπιστιας τουρμπο θα πω οτι πλεον ειναι πολυ καλα .πολυ καλυτερα απο παλια και πιστευω οτι ενας κατοχος θα την βγαλει καθαρη τουλαχιστον για 120000 χλμ.
αλλωστε οπως εχουν γινει τα αμαξια σημερα,ποιος κραταει το αμαξι του παραπανω απο δεκα χρονια;
ελαχιστοι λεω εγω
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
nickrenn
Φίλε Tokis,
επιμένω : Και για τα ΔΥΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ χοντρά !!!
Πάντα φιλικά,
Nickrenn
Απόλυτα συμφωνώ.
Δεν υπάρχει οικονομικό γκάζι.πληρώνεις με τον 1 ή τον άλλο τρόπο.
Απλά τα μικρά τurbo δώσαν το δίκαίωμα σε μας τους φτωχούς να χουμε γκάζι
Tokis να κανουμε και κανενα φιλικο ανοιγμα μεταξυ μας τωρα που θα ειμαι πανω...οχι τιποτα αλλο απλα να δουν οτι και το Bravo εχει δυναμη,να ανεβασουμε και κανενα βιντεακι!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
italakias
διαφωνω.
γενικα οταν εχεις γκαζια τα χρησιμοποιεις,τι θα πει το τουρμπατο θα το γαργαλας;και το ατμοσφαιρικο θα το γαργαλας αμα το παμε ετσι και αυτο θα σε γδαρει στις καταναλωσεις.
οσον αφορα το θεμα αξιοπιστιας τουρμπο θα πω οτι πλεον ειναι πολυ καλα .πολυ καλυτερα απο παλια και πιστευω οτι ενας κατοχος θα την βγαλει καθαρη τουλαχιστον για 120000 χλμ.
αλλωστε οπως εχουν γινει τα αμαξια σημερα,ποιος κραταει το αμαξι του παραπανω απο δεκα χρονια;
ελαχιστοι λεω εγω
καλα τα λες .....αλλα μηπως να μας πεις τιποτα και για σενα????
για περνα απο εδω και μετα τα λεμε:http://www.stilo-club.gr/vb3/showthr...=2832&page=150
καλως ηρ8ες στην παρεα μας!
Παντως η mito με τα 155 εχει 9λτ/100 καταναλωση σε ταξιδι με γρυγορους ρυθμους και 11-12 μεσα στην πολη.Επισης οταν μιλαμε πια για αυτα τα τουρμπο μη βαζουμε στο νου μας τουρμπο οπως τα fiat gt-coupe ,rallye κλπ.Αυτα ειναι πολυ αξιοπιστα,δουλευουν σε αρκετα χαμηλες πιεσεις κλπ.Ειναι σχεδον μπουκωμενα.Η μιτο μου φαινεται δουλευει 0.9 σταθερα και 1.2 Over(στο dynamic)
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
MiKe_KaVaLa
Τεχνολογικα το 1ο Abarth 2.4 προσωπικα πιστευω οτι δεν θα υπαρξει αλλο τουλαχιστον τεχνολογικα απο την Fiat,μεγαλο αλμα για ενα τετοιο αυτοκινητο που μονο στο εξωτερικο πηγε καλα.Αν θυμαμαι και καλα γυρω στα 26.000-27.000 το πουλουσανε στην Fiat.Στο θεμα του κινητηρα ενοειται οτι οταν εχουμε 2.5 λιτρα μοτερ - 5 κυλινδρους - και 20 βαλβιδες νομιζω οτι καταλαβενεται που παει το θεμα.Oι Τ-Jet ειναι τερας αξιοπιστιας (απο αυτα που διαβαζω) και δεν συγκρινονται αυτα τα δυο μοτερ.Ειναι σαν να μου συγκρινεται μια Alfa GT 2.0 SS (165ps) με την ΜιΤο T-Jet (155ps)!Καμια σχεση λεμε...
Ποιά είναι αυτή η τεχνολογία ρε maik, για πες μου κι εμένα... Ο κινητήρας αυτός μετράει σχεδόν (μπορεί και παραπάνω από) 20 χρόνια ζωής. Είναι ο ίδιος με το 2Lt 16v ατμοσφαιρικό (150hp), 2Lt 16v turbo (200hp) και 2Lt 20v turbo (225hp). Να μου έλεγες ότι είναι αξιόπιστος, το καταλαβαίνω. Αλλά τεχνολογικό θαύμα δεν είναι σε καμία περίπτωση...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Arf
Ποιά είναι αυτή η τεχνολογία ρε maik, για πες μου κι εμένα...
Δεν μιλαω εδω για την τεχνολογια του κινητηρα (που δεν εχει) αλλα για ολα τα αλλα τεχνολογικα ''μεσα'' που ειχαν πρωτοβαλει στο Stilo Abarth 2.4!Για τον κινητηρα μιλαω πιο κατω...
φιλε breraromenos τι εννοεις 9 λιτρα σε ταξιδι με γρηγορους ρυθμους?
εγω στο ταξιδι δεν πεφτω κατω απο 11 ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
εξαρταται τι εννοει καποιος γρηγορους ρυθμους βεβαια...
και τι εννοεις μπουκωμενο με 1,2 o/b?? ποσο επρεπε να δουλευει δλδ? lol
στο θεμα μας...
εγω ειδα ενα bravo σαν το δικο μου (εστω πειραγμενο οπως λετε) να στεκεται ισαξια διπλα σε ενα abarth2,4.
εμενα με ικανοποιει απολυτα αυτο που ειδα και χαιρομαι για το αμαξακι μου που μπορει μεχρι τα 200 να στεκεται ετσι.
να σημειωσω οτι αν και 6αρι, το σασμαν του bravo 150 ειναι σχετικα κοντο. συγκεκριμενα η 6η στα 225χλμ κοντερ, εχει 5800rpm (ειπα τα συγκεκριμενα νουμερα επειδη ετυχε να εχω φωτο που ειχα βγαλει και το τσεκαρα). αυτο σημαινει οτι ηδη βρισκεται εκτος φασματος λειτουργιας της τουρμπινας, η οποια μετα τις 5500 ριχνει πιεση. αρα το οτι κρατηθηκε τοσο καλα μεχρι τα 180-200 το θεωρω πολυ ικανοποιητικο.
α ξεχασα, το κοντερ μου, συμφωνα με το gps κλεβει ΠΑΡΑ πολλα χλμ για καινουριο.
στα 200 κοντερ εχω 185 πραγματικα!!!
δλδ στα 225 που ανεφερα θα πρεπει πραγματικα να ειναι 210 ισως και λιγο λιγοτερο.
και για καποιον που ανεφερε οτι τα τουρμπο δεν ζοριζονται στο ταξιδι...για σκεψου ενα abarth2,4 να παει με 200 και 4000σαλ και το t-jet με 200 και 5000+ (και με σχεδον φουλ πιεση)...ποιο ζοριζεται περισσοτερο???