ρε μπαμπ εννοειτε!
πηγες σε διπλασια κυβικα και πανω απο διπλασια αλογα!
Printable View
Sorry ρε guys αλλά το Abarth το έχετε 10 άτομα σε όλη την Ελλάδα...
Κατα τη γνώμη μου δεν αξίζει τέτοια αγορά, εκτός έτσι όπως το έκανε ο Μπάμπης και του βγήκε μια χαρά.
Δηλαδή 2,4 με 170 άλογα είναι λίγο ντροπή...
Τώρα όταν και αν το φτιάξετε και πόσο αξιόπιστο θα είναι οκ... τότε τα λέμε.
Προσωπικά δε θα πήγαινα σε 1,2 με τίποτα. Το 2,4 ούτε καν το σκέφτομαι...
Ίσως το καλύτερο θα ήταν το 1,6!!!
Ναι... Αυτό ψηφίζω!!!
Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη επιλογή είναι το 1,8lt. Η λογική αυτό λέει, χαμηλή κατανάλωση λόγω μεταβλητού χρονισμού παρόλο το κοντό σασμάν, επιδώσεις κτλ. Αλλά το 2,45 έχει ένα καλό. Έχει τον τιμημένο και ιστορικό 5κύλινδρο της FIAT που έχει αφήσει και αφήνει ιστορία. Είναι ο 3,2 gta Busso της Fiat πώς να το κάνουμε. Οδηγώντας τον οδηγείς ένα κομάτι της σύγχρονης Ιταλικής αυτοκινητιστικής ιστορίας και ας μη βγάζει τα άλογα που έπρεπε ο ήχος του όμως θυμίζει σε όλους πώς ήταν οι παλιοί καλοί κινητήρες.
5c 20v RULEZZZZZZZ!:happy2:
η δική μου γνώμη είναι, καλύτερο είναι το 1.8 για αυτόν που θέλει λίγο γκάζι αλλιώς 1.6 αφού έχει καλή ροπή από χαμηλά. Από την άλλη μεριά τα στύλο δείχνουν δυναμικά στην εμφάνιση αλλά έχουν πεθαμένους κινητήρες και γι’αυτό φταίει η μαμά τους που δεν έβγαλε ένα αληθινό GT,αλλά ένα Abarth που κοιμάται. Και τα BMW κοιμούνται αλλά το 325 σκοτώνει οικογενειακά με τους 192hp. Θυμάμαι τα Abarth να είναι δύναμη σε επιδόσεις και όχι οθόνες-gps κ.λπ.
Μα ουσιαστικα το 2,4 δεν ήταν ποτέ Abarth, αλλά marketινίστικο τρικ. Τα abarth τώρα βγαίνουν στη φορά για τα καλά..
Το 2,4 είναι ένα παααρα πολύ καλό gran tourer, με τη ροπή του πεντακύλινδρου να είναι παντού παρούσα και όχι ένα hot hatch. Αν και αν ανέβεις μία βόλτα στο βουνό με ένα από αυτά και κατέβεις με το χαμόγελο, όλα αυτά τα θεωρητικά φεύγουν από το παράθυρο.
Όταν πιο μικρός κοιτούσα τις απόλυτες επιδόσεις, τα 170ps μου φαίνονταν λίγα γιατί έμπαινα στο τριπάκι, μα το ένα με περνάει το άλλο θα με πατάει. Τώρα απλά βλέπω ότι τα 170ps και ειδικά τα 22.5 κιλά ροπής παντού, μου είναι υπέρ-αρκετά για να πηγαίνω μεγάλα ταξίδια ατσαλάκωτος και να ανεβαίνω το βουνό με ένα χαμόγελο..
Άλλωστε αυτή δεν είναι και η ουσία?
:)
Φιλε μου Face και εγώ με το Bravo (Good old times) είχα 150 άλογα, είχα 23 κιλά ροπή και ήταν 1,4.
Δε θυμάμαι πουθένα να ζορίστικα...
Ήταν όντως αρκετά.
Δε σου φαίνεται πραγματική χαζομάρα να έχεις 2,4 και να είσαι ψόφιος?
Και δε θα μιλήσω καθόλου για τέλη και και και μειονεκτήματα.
Μπορεί όντως να είναι θρυλικός κινητήρας ή οτιδήποτε άλλο που ούτε έχω ίδεα αλλά δεν αγοράζεις αυτοκίνητο για να λες ότι αυτό τον κινητηρα χρησιμοποιούσαν τότε και είναι θρύλος και έχει γράψει ιστορία μπλα μπλα μπλα...
Το Downsizing που είναι μόδα πλέον δεν υπάρχει μόνο για να πληρώνουμε λιγότερα σε φόρους, μόνο για περιβαντολλογικούς σκοπους...
...αποδίδουν όπως φαίνεται ΕΞΙΣΟΥ καλά με μεγάλους κινητήρες και απολαμβάνεις ότι πλεονέκτημα σου δίνει ένας μικρος κινητήρας (κατανάλωση, μειωμένους ρύπους...)
Τέλος, θα καταλάβαινα αν έχεις το Abarth 2,4 και έχεις και 300 αλογάκια π.χ. απο μαμά.
Αλλά να το έχεις με 170, όχι πως δεν είναι αρκετά αλλά δεν είναι και το αυτοκίνητο να το βάλεις στη πίστα... Απλά σέρνεται!!!
Στο δρόμο καλό... στη πίστα δεν αξίζει.
See Grande Punto Abarth... 150 και το SS 180.
Όλοι ξέρουμε τι κάνει το μικρό και ταπεινό Abarth Punto το Abarth Stilo...
Κλείνοντας, να πω ότι αν δεν ήταν το Stilo τόσο μα τόσο όμορφο (στα μάτια μου που όλοι ξέρουμε ότι είναι 4), ούτε καν θα το σκεφτόμουν. Κάτι που κανένα από τα νεώτερα Ιταλικά γενικώς για μένα δεν έχει φτάσει. Ίσως είναι από τα λίγα τελευταία αυτοκίνητα που ξεχωρίζει, έχει δικό του στυλ, και δεν είναι σαν πατικωμένο αυγό.
Για αυτούς του λόγους θα κρατήσω το 2,4 μέχρι να σκουριάσει, μέχρι να μου φωνάξει κόψε τη παροχή να τελειώνουμε και ας βγούν ότι downsized, mid-engined, funky, trendy, the-germans-are-our-friends αυτοκίνητα θέλουν.
1.8 καλυτερα απο 1.6 πιστευω, χωρις πολλα λογια...
Και το 1.6 ψιλοψοφιο ειναι.
Δεν νομίζω να ανέφερε τίποτα για το αν θα νιώθεις μειονεκτικα στο δρόμο και τέτοιες χαζομάρες...
Είναι καθαρά κόμπλεξ που έχουν μερικοί και είναι πρόβλημα τους.
Όντως είναι ικανοποιητικά τα 170 αν και αυτό πάλι ειναι υποκειμενικό.
Επίσης το αν έχεις να πληρώνεις τέλη, καύσιμα και και και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέμε.
Για μένα sorry κιόλας αλλά είναι παπ@@@ να πάρεις μεγάλο κυβισμό επειδή έχεις να πληρώνεις (όχι βέβαια ότι αυτο εννοούσες εξολοκλήρου).
Επομένο θέμα...
Να το κάνω πιο ευκολονόητο.
Για μένα το αυτοκίνητο δεν είναι απλά ψόφιο...
Είναι ένα τίποτα! Και πάλι εννοώ για την πίστα.
Απο που και ως που μιλάμε για πίστες και τρέξιμο με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Είναι light years μακριά mates!!!
Με όλο το συμπάθειο κιόλας.
Μαρέσει το Stilo σαν αυτοκίνητο αλλά όταν ακούω τέτοια μόνο γελάω.
Άλλο αν το κάνεις για την γκα@@@ σου! Τότε καλά κάνεις...
Όσο για το if there is replacement for displacement... is this really true?
Ακραίο παράδειγμα αλλα θα το πώ...
Δες Formula1...
Γιαυτό υπάρχει το R&D, όλα μπορούν να γίνουν even when things don't seem so!!!