σωστος!!!!:D:D:D
Printable View
εμενα παλι απο πισω μου θυμιζει το παλιο το BRAVO!
μιας και μιλαμε εδω γενικα για το bravo και δεν ειδα κατι σχετικο στο θεμα των κινητηρων, μηπως γνωριζετε κατα ποσο μπορει να μπει σκαστρα ανοιχτου τυπου στον Τjet 150??? εχω την υποψια οτι θα εχω προβλημα με τον maf αλλα θα ηθελα αν ξερει καποιος να μου πει...
υποψιν σκεφτομαι για την HKS SSQV
Ήθελα και εγω να βάλω μια σκάστρα και το είχαμε ανοίξει το θέμα σε ενα παλαιότερο topic.
Αυτο που μου είπαν εμένα απο την αντιπροσωπεία είναι πως καλύτερα να παεριμένω την Abarth να βγάλει κάτι και μετά να βάλω.
Επίσης πιθανότατα θα σου χαλάσει το ρελαντί...
Πήγα και σε after market (Car Shop Θεσσαλονίκη) αλλά τα παιδιά εκεί μου είπαν πως ακόμα είναι νωρίς και δεν έχει βγει κάτι για το αυτοκίνητο.
Βέβαια είχα παέι πριν απο 3-4 μήνες και δεν ξέρω αν τώρα έχει βγει τίποτα...
canonis ενας λογος που ηθελα την συγκεκριμενη σκαστρα ειναι επειδη το εμβολο της ειναι pull type και οχι push type. αυτο σημαινει οτι στο ρελαντι, παραμενει σφραγισμενη.
και απο οτι ειδα στο βιντεακι και αυτη εκει ειναι ανοιχτου τυπου
τελοσπαντων, ας το παρω με το καλο και μετα βλεπουμε
Οκ... Αν είναι έτσι καλώς...
Βάλτο και πες μου τι έγινε και αν όλα δουλεύουν σωστά...
Καλη επιτυχία!!!
dimos, από τη μικρή πείρα που είχα με turbo :):) ξέρω ότι οι σκάστρες αν είναι σωστό το ελατήριο τους, όλες κλειστές είναι στο ρελαντί....
face κανονικα ετσι επρεπε να συμβαινει αλλα ολες εχουν απωλειες στο ρελαντι αν ειναι push type.
υποθετω παντως οτι και η bailey εχει παρομοια λειτουργια με την HKS. δεν μπορω να εξηγησω γιατι να ειναι η μοναδικη σκαστρα που δουλευει σωστα στα καινουρια μοτερ, απο τη στιγμη που ολες οι σκαστρες διπλου εμβολου δουλευουν με τον ιδιο τροπο...
η μονη διαφορα εχει να κανει κατα την γνωμη μου με το αν ειναι push type η pull type.
θα δειξει ;)
Λοιπόοοοον,
Όπως ξέρετε το αγαπητό μέλος του club Canonis, πούλησε το Bravo του. Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο την κατάσταση και για να εξηγήσω το ενδιαφέρον μου στο αμάξι, "μεσολάβησα" προκειμένου να το αγοράσει ο γαμπρός μου. Όπως και έγινε. Το αμάξι είναι σε άριστη κατάσταση και είχα χθες την ευκαιρία και να το δώ και να το οδηγήσω.
Αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα των στραβών δίσκων μπροστά, το αυτοκίνητο είναι άψογο.
Με εσωτερικό άψογα σχεδιασμένο και με αρκετά καλή ποιότητα επενδύσεων και πλαστικών, δύσκολα σε πείθει ότι έχει φταχτεί για έναν απλό οικογενειάρχη.
Στα λίγα χιλιόμετρα που είχα την τύχη να το οδηγήσω έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1. Τρελή λύσα μεταξύ 2500 και 4500 rpm. Σε σημείο που αν έχεις ASR off και 2α αρχίζει και σπινιάρει σαν διάολος (κρύα λάστιχα βέβαια 225 45 17 91W Potenza)
2. Σφιχτή αλλά και άνετη ανάρτηση παράλληλα. Σε καμία περίπτωση όμως δυσάρεστη παρά τις (περιορισμένες) κλίσεις σε στροφούλες.
3. Χαρακτηριστική δυσκολία εμπλοκής του ABS ακόμα και σε κρύα λάστιχα.
4. Πιστό τιμόνι και γενικά υπάκουο σύστημα διεύθυνσης.
5. Άνετο στην κίνηση για την πόλη. Μάλλον λόγω του 6τάχυτου, μπορεί άνετα να κινηθεί με τις στροφές να φτάνουν μέχρι τις 2000-2200 rpm δίχως να ταλαιπωρείται ο οδηγός ούτε να γκρινιάζει ο κινητήρας.
Τα άσχημα; Είδα κάτι περίεργα νουμεράκια στις μέσες καταναλώσεις του Trip Computer. Με 23-24 ώρες οδήγησης είναι κάπου στα 14,5lt/km. Αλλά μάλλον είναι θέμα οδηγού οπότε το προσπερνάμε έυκολα αυτό.
Καλορίζικο Κώστα και καλά χιλιόμετρα!!! ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ!
ΥΓ: Τελικά μαύρο είναι πολύ μουράτο. Ίσως ακόμα πιο εντυπωσιακό από το "σουπέ" μπορντώ.
Φιλε μου καλοριζικο να του ευχηθεις...βαλτον και στο φορουμ...κατα τ'αλλα σαν κατοχος μπραβο κ εγω (μαζερατι μπλε) επιβεβαιωνω τα οσα προανεφερες. Οταν λες ομως στραωουσ δισκους μπροστα τι εννοεις?
Υ.Γ. Τσαμπα το πηρε ο γαμπρος σου φιλε...πολυ καλη ευκαιρεια!
Από ότι κατάλαβα πρέπει να έπεσε σε λακούβα με νερά με ζεστά φρένα και τώρα στο φρενάρισμα τρέμει.
Δεν είναι κάτι το ανησυχιτικό. Αλλάζεις δίσκους (και τακάκια ενδεχομένως για να είσαι φρέσκος) και όλα καλά. Συχνό φαινόμενο.
Στο κλαμπ έχει γίνει μέλος αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα συμμετέχει. :S
Bravo με προβλημα στον δισκο ?
Πρωτη φορα ακουω τετοιο πραγμα :P
Καλοριζικο ! Εμενα μου αρεσει σε βισινι περισσοτερο παντως !
Ναι ειχαμε και αυτο το προβληματακι με τους δισκους...
Είναι το μοναδικό πρόβλημακι ομως...
Μόλις έφτασα Μελβούρνη και πάλι στο forum μπήκα..
Αντε καλο βραδυ σε όλους...
10 παρα για σας, 5 παρα (ξημερωμα) για μας...
Αντώνη καλή αρχή ρε φιλαράκι! Να σαι καλά να μας επισκέπτεσαι.
Όσο για το αμάξι μη σκας καθόλου. Είναι σε καλά χέρια. Άσε που είμαι και εγώ εδώ.
Φιλε canonis ελπιζουμε να ειχες ενα καλο ταξιδι και καλη επιτυχια στο μεταπτυχιακο σου(αν δεν κανω λαθος για αυτο πηγες).
Να μην ξεχνας την Ελλαδιτσα μας και να εισαι σιγουρος οτι οπως παμε σε λιγο θα γινουμε ολοι μεταναστες αλλα οχι για μεταπτυχιακο...;)
Συγχωρεστε με για το :offtopic:...:)
Να είστε καλά παιδιά...
Όλα καλά με το ταξίδι αν και 24 ώρες είναι ΠΟΛΛΕΣ.
Μεταπτυχιακό απο Φεβρουάριο και δουλειά πιθανότατα σε τράπεζα σε κανα 2 μηνο το πολύ...
Έπίσης sorry...
Ioannidis το Bravo σαν το Stilo σου να το προσέχεις...
(By the way το V8 που έχουμε εδώ στην Αυστραλία λέει πολύ........ 40 κιλά ροπή - αν και τι να το κάνεις? με 80 πάμε... Στις τρελές μέρες φτάνουμε και τα 100. Επειδή είμαστε και γρήγοροι δηλαδήςςς)
καλη διαμονη στην αυστραλια!
δεν ηξερα που αλλου να το γραψω, οποτε μιας και αυτο ειναι το πιο σχετικο thread το γραφω εδω...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ηρθε. την Πεμπτη παρελαβα απο την Fiat Κεμος στα Τρικαλα το καινουριο μου Bravo 150 Sport φυσικα σε χρωμα maserati blue (κατα τη γνωμη μου το καλυτερο).
μετα τα εκνευριστικα διαδικαστικα ("απο εδω αναβουν τα φωτα, εδω ειναι οι υαλοκαθαριστηρες" κλπ) ξεκινησε η συμβιωση μου μαζι του... μεσα σε 2 μερες εγραψα 250 χιλιομετρακια σε χαλαρους ρυθμους, και μετα κατεβηκα και Αθηνα. πριν φυγω απο την αντιπροσωπεια, μηδενισα το trip computer, για να βλεπω καταναλωσεις κλπ.
μετα απο περιπου 600χλμ εβγαλα τα εξης προσωπικα συμπερασματα:
το αυτοκινητο (αντικειμενικα) ειναι κουκλα, ειδικα σε αυτο το χρωμα, και μιας και δεν κυκλοφορει πολυ, βλεπω συνεχεια κεφαλια να γυρνανε.
το εσωτερικο του ειναι ακομα καλυτερο, κατα γενικη ομολογια οσων μπηκαν μεσα, και ειδικα το βραδυ.
η ηλιοροφη ειναι ΟΛΑ τα λεφτα, και αξιζε τους 2,5 μηνες αναμονης.
ειναι φοβερα καλοφτιαγμενο, αλλα σαν κλασσικο ιταλικο, δεν ειναι τελειο. απο την πρωτη στιγμη παρατηρησα οτι σε αγριο οδοστρωμα κατι κουδουνιζει στο εσωτερικο της πορτας του οδηγου. δεν ειναι απο την ταπετσαρια, αλλα κατι απο μεσα, πιθανον καποιο κλιπσακι. θα το τσεκαρω.
μεχρι στιγμης η μεση καταναλωση σε αυτα τα 600 χλμ, βρισκεται στα 9,5 λιτρα περιπου, τιμη πολυ καλη, μιας και τα μισα γινανε μεσα στην πολη.
στο ταξιδι Τρικαλα-Αθηνα, το trip B εγραψε μολις 8,5 λιτρα, με ταχυτητα στην εθνικη περιπου 130-140χλμ/ωρα.
χωρις να ξερω το αυτοκινητο ακομα, δεν το πιεζω στις στροφες (φοραει "δυστυχως" τα sportcontact3, θα προτιμουσα τα pzero αλλα δεν μου κατσανε).
ωστοσο, ακολουθοντας στο κατεβασμα του Δομοκου ενα Α3 που πηγαινε λιωμα, ειδα οτι εμενα ανετα κοντα του, χωρις ιδαιτερο κοπο...(τα συγχαρητηρια μου στους δοκιμαστες της fiat για την πραγματικα αψογη ρυθμιση του ESP που δεν σε κοβει αλλα σε βοηθαει διακριτικα αν χρειαστει)
συνολικα το αυτοκινητο ειναι πραγματικα πολυ καλο, ενω εχει μια upper-class αισθηση, που σε κανει να ξεχνας οτι ειναι μικρομεσαιο. νομιζω οτι ειμαι ερωτευμενος... :) :) :)
Αχ αχ αχ
Παλιοι καλοί καιροί...
Είσαι ακόμα στα σάλια όμως.
Ελπίζω να κρατήσει ο έρωτας σου όπως κράτησε ο δικός μου.
Εγώ είχα έναν δύσκολο χωρισμό βέβαια αλλά δεν γινόταν διαφορετικά.
Το καταλάβαμε και οι δύο ότι αυτή η σχέση αργά ή γρηγορα θα τελείωνε.
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΦΙΛΕ DIMOS47KI7 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ.
ευχαριστω φιλε.
δεν ξερω ποσο θα κρατησουν τα σορωπια μεταξυ μας, αλλα πιστευω οτι ειναι μια καλη σχεση :)
το βλεπω και σαν αντικαταθληπτικο για τον χωρισμο μου με τον αλλο μου ερωτα, το rx7.
καλοριζικο και καλα χιλιομετρα!
ευχαριστω πολυ.
σημερα πηγα μια βολτα στην SPICAR στην Αλιμου, για να δω τι θα κανω με αυτο το τριξιμο στην πορτα του οδηγου. πρεπει να παω τελικα Καλλιθεα που ειναι το φανοποιειο τους.
μεσα στη βδομαδα θα κλεισω και ενα ραντεβου για να απενεργοποιησω το buzzer της ζωνης. για καλο το βαλανε, αλλα ειναι λιγο κουραστικο το βαλε-βγαλε συνεχεια.
τελος, κατω απο το πατακι του συνοδηγου, στο πορτακι απο οπου φαινεται ο αριθμος πλαισιου, βρηκα μεσα μια χυμα βιδα!!! ο υπευθυνος του συνεργειου δεν ηξερε τι ηταν!!! εγω την κρατησα παντως και βλεπουμε.
Βιδα ? εγω θα ειχα φρικαρει τωρα.
Να σου πω φιλε, οταν το πηρες στα χερια σου ποσα χιλιομετρα ελεγε το κοντερ αν επιτρεπεται ?
φοραει "δυστυχως" τα sportcontact3, θα προτιμουσα τα pzero αλλα δεν μου κατσανε).
να λες παλι καλα που φοαει τα γερμανικα παρα τα pirelli!
στο λεω εκ πειρας!
Γιατι ρε μια χαρα ειναι τα pirelli ειδικα τα p zero αν φορουσε θα ηταν τα καλυτερα απο οτιδηποτε αλλο.
Bridgestone Potenza ακόμα καλύτερα...
Τουλάχιστον εγώ αυτά είχα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Εγώ παίδες δοκίμασα πρώτη φορά τα Federal’s 595-S τα οποία είναι πολύ καλύτερα και από Pirelliκαι από αλλά πολύ ακριβά λάστιχα που είχα. Το καλύτερο είναι η τιμή τους.
το αυτοκινητο ειχε 7 χλμ στο κοντερ.
τα pirelli τα ειχα δοκιμασει στο nissan του πατερα μου και απο τοτε δεν εχω βρει καλυτερο λαστιχο να βαλω. ειμαι φαν της pirelli αλλα μονο σε ultra high performance κατηγορια.
σε διαφορα τεστ που εχω διαβασει, τα p zero βγαινουν παντα πρωτα, ειτε ειναι τα rosso ειτε τα nero
φυσικα αυτα ειναι γουστα
Πόσα από τα "καινούργια" μας αυτοκίνητα έχουν φάει χτυπήματα στις μεταφορές άστε το καλύτερα πληγώνει, κάπου εκεί μπορεί να περίσεψε καμιά βίδα.
Θα σας πω 2 ιστορίες (πραγματικές και οι δύο) :
Είναι ένας καλός κύριος ο οποίος είναι λάτρης των Alfa Romeo. Εχει ένα παλιό 33 (1η γενιά) και μόλις έχει κυκλοφορήσει η 155 και θέλει να την αγοράσει. Έχει όμως μια μόνο μικρή επιθυμία. Να του επιβεβαιώσει ο αντιπρόσωπος ότι το αυτοκίνητο δεν θα είναι τρακαρισμένο !!!! Ο αντιπρόσωπος τον διαβεβαιώνει ότι έτσι και θα είναι. Μετά από μέρες ήρθε το αυτοκίνητο και ο πελάτης έχει αρχίσει να το περιεργάζεται. ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΜΟΚΕΤΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤ ΠΑΓΚΑΖ. !!!!
!!!!!! Σ Ο Κ !!!!! (και δεος για τον αντιπρόσωπο). Ειναι γεμάτο το πάτωμα (ρεζέρβα κτλ) με γυαλάκια !!!!!. Ο πελάτης τα έχει "παίξει" .
Ο αντιπρόσωπος επικοινωνεί νε την κεντρική αντιπροσωπεία και αυτή με την σειρά της με τα κεντρικά (ο πελάτης δεν το παραλαμβάνει). Το μητρώο του αυτοκινήτου ΔΕΝ έχει καμμία επισκευή από την στιγμή που βγήκε από το εργοστάσιο μέχρι την έκθεση του αντιπροσώπου (και τηρείται ευλαβικά). Τι μπορεί να ήταν ? Εικασίες θα κάνουμε ... μάλλον του έσπασε το παρμπρίζ του μάστορα ... και που χρόνος να μαζέψουμε τα σπασμένα !!!! (γραμμή παραγωγής γαρ !!!!)
2η ΙΣΤΟΡΙΑ .. Γνωστής εταιρίας (ιαπωνική φίρμα) μεταφέρει τα αυτοκίνητα της με φερυ. Το πλοίο έχει ειδικά διαμορφωμένο κατάστρωμα για μεταφορά αυτοκινήτων με αυξομείωση ύψους (να χωράνε περισσότερα). Είναι 500 αυτοκίνητα στο κάτω διάζωμα .... και υποχωρεί το κατάστρωμα ... ΠΑΝΩ στα αυτοκίνητα !!!!
Τι έγινε? Μέσα σε μια βδομάδα ... ΑΛΛΑΞΑΝ 500 ουρανούς και τα ξαναβάψανε !!!!! Τα αυτοκίνητα έχουν πουληθεί μια χαρά (και φυσικά δεν είπαν τίποτα στους αγοραστές ως όφειλαν !!!!
Και κάνουμε θέμα για μια βίδα !!!! κάπου κάτω από την μοκέτα !!!!!
Αλήθεια ..... πόσες βίδες (περίπου) έχει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο στην καμπίνα του ? Τι πιθανότητες υπάρχουν να βρεις μία ?
αυτα ειναι γνωστα που γινονται. γνωστος μου δουλευει σε εταιρεια που εχει θεα προς το λιμανι που ξεφορτωνουν αμαξια απο ιαπωνια...εχει δει πολλες φορες, να ξεφορτωνουν rx8 του κουτιου, κανοντας σχεδον αλμα απο τον καταπελτη του πλοιου και, αφου κανουν 2-3 σβουρες με το μοτερ στους κοφτες, να τα παρκαρουν....
και καποιοι ατυχοι πιστευουν οτι αγορασαν καινουριο αυτοκινητο.......
δεν νομιζω οτι υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να βρω πολλες χυμα βιδες σε ενα καινουριο αμαξι που μολις βγηκε απο το εργοστασιο.
δεν με πειραζει η βιδα, εξαλλου δεν προκεται για σημαντικη βιδα απο οτι ειδα, μιας και ειναι μικρη, οποτε αφου δεν υπαρχει καποιος κινδυνος εγω ειμαι ΟΚ...απο περιεργεια μονο θελω να μαθω ;)
Ενταξει μην τρελαινεστε αν σε ενα καινουργιο αυτοκινητο σπασει το μπαμπριτζ δεν μπορουν να πεταξουν το αυτοκινητο λογικο ειναι, ουτε θα παθει και κατι αν το κανει καποιος 2 σβουρες, απλως δεν ειναι σωστο.
Ασχετο αλλα εχω δει παρκαδορο πιτσιρικα εξω απο γνωστο μαγαζι να κανει μ@λ@κιες με αμαξι πελατη, εκει να δεις νευρα να βγεις και να δεις το αμαξι σου να κανει διαδρομες σε χωματοδρομο χα χα χα.
συμφωνω, αλλα σκεψου οτι τα rx8 εχουν wankel που αν δεν τον στρωσεις ΕΥΛΑΒΙΚΑ, δεν θα σου βγαλει πανω απο 60-70 χιλιαδες χλμ...
για το παρμπριζ, κι εγω δεν πιστευω οτι αποτελει προβλημα, εφοσον το υπολοιπο αμαξι φαινεται οκ
Ο wankel ετσι και αλλιως δεν ειναι κινητηρας για πολλα χιλιομετρα.
Καλα εχω ακουσει οτι ο wankel ειναι αποτυχια κινητηρας και λογικο μου φαινεται, με το συστημα που δουλευει υπαρχει πολυ μεγαλη τριβη και απωλεια ενεργειας συναμα.
Ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες ξερουν οτι ο καλυτερος τροπος για να δουλεψει ενα μοτερ ειναι ο παραδοσιακος.
θα βγω λιγο off-topic και συγχωρηστε με αλλα πρεπει να εξηγησω.
ο wankel σαν ιδεα ειναι καταπληκτικος. υπαρχουν μονο 3 κινουμενα μερη σε αντιθεση με τις μερικες δεκαδες ενος παραδοσιακου εμβολοφορου. οι παρασιτικες τριβες λοιπον ειναι ελαχιστες.
αλλα, λογω σχεδιασμου, εχει μεγαλη καταναλωση ενω στο rx7 αρκετη ποσοτητα καυσιμου, ειδικα σε χαμηλες στροφες περνουσε ακαυστη στην εξαγωγη. στο 8αρι αυτο το προβλημα λυθηκε. η υψηλη καταναλωση, σημαινει οτι αυτοματως ο κινητηρας αυτος απευθυνεται σε πολυ ειδικο κοινο, και δεν θα μπορουσε ποτε να χρησιμοποιηθει σε ενα οικογενειακο αυτοκινητο.
απο την αλλη εχεις αποδοση 230 ιππων απο ενα 1300αρι μοτερ.
οσο για τις αυτοκινητοβιομηχανιες, ξερουν πολυ καλα οτι αν κατσουν και εξελιξουν ολες τον wankel, το αποτελεσμα θα ειναι εκπληκτικο, ενω ηδη θεωρειται ο ιδανικος κινητηρας για καυση υδρογονου. αλλα δυστυχως ή ευτυχως η mazda εχει τα αποκλειστικα δικαιωματα σε αυτον τον κινητηρα.
Εγω δε μιλαω για κινουμενα μερη, εκ των πραγματων απο ενα μοτερ που εχει χωριτικοτητα θαλαμου στα 1300cc και 200+ ιππους οι τριβες ειναι περισσοτερες απο το "εμβολο" που υπαρχει μεσα.
Εκτος αν ειναι μαγικο μοτερ.
Αν ηταν προσοδοφορα κατασκευη μοτερ θα το ιοθετουσαν και οι αλλες εταιριες πιστεψε με, ασχετα με τα δικαιωματα, οπως και σε αλλες τοσες περιπτωσεις, ενας ξεκιναει, και ακολουθουν και οι αλλοι.