Λοιπόοοοον,
Όπως ξέρετε το αγαπητό μέλος του club Canonis, πούλησε το Bravo του. Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο την κατάσταση και για να εξηγήσω το ενδιαφέρον μου στο αμάξι, "μεσολάβησα" προκειμένου να το αγοράσει ο γαμπρός μου. Όπως και έγινε. Το αμάξι είναι σε άριστη κατάσταση και είχα χθες την ευκαιρία και να το δώ και να το οδηγήσω.
Αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα των στραβών δίσκων μπροστά, το αυτοκίνητο είναι άψογο.
Με εσωτερικό άψογα σχεδιασμένο και με αρκετά καλή ποιότητα επενδύσεων και πλαστικών, δύσκολα σε πείθει ότι έχει φταχτεί για έναν απλό οικογενειάρχη.
Στα λίγα χιλιόμετρα που είχα την τύχη να το οδηγήσω έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1. Τρελή λύσα μεταξύ 2500 και 4500 rpm. Σε σημείο που αν έχεις ASR off και 2α αρχίζει και σπινιάρει σαν διάολος (κρύα λάστιχα βέβαια 225 45 17 91W Potenza)
2. Σφιχτή αλλά και άνετη ανάρτηση παράλληλα. Σε καμία περίπτωση όμως δυσάρεστη παρά τις (περιορισμένες) κλίσεις σε στροφούλες.
3. Χαρακτηριστική δυσκολία εμπλοκής του ABS ακόμα και σε κρύα λάστιχα.
4. Πιστό τιμόνι και γενικά υπάκουο σύστημα διεύθυνσης.
5. Άνετο στην κίνηση για την πόλη. Μάλλον λόγω του 6τάχυτου, μπορεί άνετα να κινηθεί με τις στροφές να φτάνουν μέχρι τις 2000-2200 rpm δίχως να ταλαιπωρείται ο οδηγός ούτε να γκρινιάζει ο κινητήρας.
Τα άσχημα; Είδα κάτι περίεργα νουμεράκια στις μέσες καταναλώσεις του Trip Computer. Με 23-24 ώρες οδήγησης είναι κάπου στα 14,5lt/km. Αλλά μάλλον είναι θέμα οδηγού οπότε το προσπερνάμε έυκολα αυτό.
Καλορίζικο Κώστα και καλά χιλιόμετρα!!! ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ!
ΥΓ: Τελικά μαύρο είναι πολύ μουράτο. Ίσως ακόμα πιο εντυπωσιακό από το "σουπέ" μπορντώ.